• Etusivu
  • Talo

Hiussihdillä varustettu linjalattiakaivo tuo kylpyhuoneeseen tyyliä ja käytännöllisyyttä

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Geberit Oy
Päivitetty 16.11.2023
20223_77245.jpg

CleanLine-suihkukouru voidaan sijoittaa joustavan vesieristyskalvon ansiosta turvallisesti myös aivan kiinni seinään. Kapeiden suihkukourujen klassinen ja hillitty muotoilu sopii lähes kaikkiin tasalattiaisiin suihkuihin.

Geberitin CleanLine-malliston linjalattiakaivot tarjoavat toimivaa ja ajatonta estetiikkaa sekä monipuolisia mahdollisuuksia yksilöllisten kylpyhuoneratkaisujen toteuttamiseen niin uudis- kuin remonttikohteissa.

Geberit CleanLine -sarjan suihkukouruissa yhdistyvät tyylikäs ulkonäkö ja lattiakaivon helppo asennus. Lisäksi innovatiivinen järjestelmä ratkaisee monet suihkukouruihin liittyvät hygieniaongelmat.

CleanLine-suihkukourusta jää lattiaan näkyviin vain kapea viiva, joka voi olla väriltään joko klassista terästä, trendikästä samppanjaa tai mustaa kromia. Saatavana on myös hillitty, piiloon laatoitettava malli, jossa kourun kannen voi päällystää lattian laatalla tai massalla.

Suihkukouru voidaan sijoittaa keskelle suihkua tai lähelle seinää. Erityisesti uudisrakentajat suosivat suihkukouruja, mutta ne sopivat myös remonttikohteisiin. Vuoden 2022 uutuutena CleanLine-suihkukaivo on saatavana myös sivuliitännällä.

– CleanLine eroaa muista suihkukouruista rakenteeltaan. Kouru on matalarakenteinen eikä sitä tarvitse upottaa lattiavaluun, vaan se asennetaan laattojen tasoon. Tämä helpottaa asennusta, kertoo Kristina NärevuoriGeberitin myynnistä.

20223_77239.jpg
Geberit-lattiakaivolla on EU:n mukaiset hyväksynnät. Viimeisimpänä lattiakaivolle on myönnetty myös suomalainen STF-tyyppihyväksyntä.
Teräksen väriset CleanLine-suihkukourut istuvat tyyliltään mainiosti Hotel & Spa Resort Järvisydämen harkittuun ilmeeseen. Kylpylässä suihkuttelee parhaimmillaan pari sataa henkilöä päivittäin, mutta helpon puhdistettavuuden ansiosta yhtään suihkukourua ei ole mennyt tukkoon neljän käyttövuoden aikana.
Teräksen väriset CleanLine-suihkukourut istuvat tyyliltään mainiosti Hotel & Spa Resort Järvisydämen harkittuun ilmeeseen. Kylpylässä suihkuttelee parhaimmillaan pari sataa henkilöä päivittäin, mutta helpon puhdistettavuuden ansiosta yhtään suihkukourua ei ole mennyt tukkoon neljän käyttövuoden aikana.

Hiussihti estää hiusten kertymisen suihkukaivoon

Suihkun lattiakaivon puhdistus on monelle vastenmielinen kotityö. Perinteiseen kaivoon hiukset kertyvät tukoksi, joka täytyy ajoittain poistaa. Geberit CleanLine -suihkukourussa tätä tilannetta ei pääse syntymään, sillä kapean metallikourun kannen alla on kampamainen hiussihti.

Kannen saa auki käsin ilman apuvälineitä, ja sihti kerää hiukset ennen kuin ne pääsevät kaivoon. Sihdin voi tyhjentää nopeasti ja vaivattomasti vaikka jokaisen suihkukerran jälkeen.

CleanLine-suihkukourun rakenne on suunniteltu niin, että lika huuhtoutuu hygieenisesti pois suihkuveden mukana, eikä hiussihdin lisäksi muita puhdistettavia osia ole.

Kampamainen hiussihti on helppo puhdistaa.
Kampamainen hiussihti on helppo puhdistaa.

Suihkukourun pituuden voi lyhentää sopivaksi

CleanLine-suihkukourua valmistetaan 90, 130 ja 160 senttimetrin mittaisena. Suihkukourun pituuden voi itse päättää kohteeseen sopivaksi, sillä sen voi asennuksen yhteydessä sahata rautasahalla haluttuun mittaan. Jos kourua lyhennetään, pituudeksi tulee jättää vähintään 30 senttimetriä.

Lisäksi CleanLine-tuoteperheeseen kuuluu laatoitettava suihkukouru, jonka pituus on alle 20 senttimetriä. Sen voi laatoittaa piiloon samalla laatalla kuin kylpyhuoneen lattian. Suihkun viemäröinnistä jäävät näkyviin ainoastaan kapeat raot kannen ympärillä, joista vesi pääsee viemäriin.

– Laatoitettavassa suihkukourussa on lattian alla samanlainen kaivo-osa kuin pidemmässä mallissa. Vaikka suihkukouru on lähes huomaamaton, vesi ei jää seisomaan lattialle, vaan ohjautuu nopeasti viemäriin, Närevuori kertoo.

Laatoitettava CleanLine-suihkukouru on hyvin huomaamaton.
Laatoitettava CleanLine-suihkukouru on hyvin huomaamaton.
Geberit Oy
Talo
kylpyhuone
vesiputkistot
putkiremontti
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20172_48325.jpg
Asiantuntijan vinkit pieneen kylpyhuoneeseen
Ei ole kylpyhuoneen kokoon katsominen, sillä myös pienestä kylpyhuoneesta saadaan oikeilla ratkaisuilla toimiva ja tehokas. IDO- ja Geberit-asiantuntija Maarit Yltävän vinkeillä onnistut varmasti.
IDO Glow-allaskaappipaketti
Ido - Kylpyhuonekalusteet
Kylpyhuone on eräs niistä rakennuksen huoneista, jonka tehokkuus, hygieenisyys ja sisustus vaativat huolellista suunnittelua. Viihtyisä sisustus ja toimivat ratkaisut kutsuvat luokseen päivittäin. Paras kylpyhuone on siisti, toimiva ja harmoninen. Myös peilit ja valaistus ovat tärkeitä, sillä valaistus on tärkeää aamun hämärästä illan pimentoon ja peileillä saadaan pieneen tilaan lisää avaruuden tuntua.Oikeat ratkaisutTärkeää kylpyhuoneen koosta riippumatta on että kalusteiden, kuten altaiden, kaapistojen ja peilikaapin, asennuskorkeudet ovat perheenjäsenten kannalta sopivia. Kaapistot ja hyllyt tekevät kylpyhuoneesta tyylikkään ja avaran, samalla myös tilojen puhdistaminen helpottuu. Hankkimalla suihkuseinän tai -kaapin eivät vesiroiskeet kastele koko tilaa.
IDO Glow-allaskaappipaketti
Kylpyhuonekalusteet
Kehitämme yhdessä huonekalusuunnittelijoiden Fredrik Wallnerin ja Kaarle Holmbergin kanssa kylpyhuonekalusteita, jotka sopivat hyvin skandinaavisen kodin sisutukseen. Sen määräävin tekijä on valo, pelkistetty muoto ja luonnon materiaalien kunnioittaminen. Inspiraation lähteenä ovat eurooppalaiset sisustustrendit, jotka näkyvät myös kodin muussa sisustuksessa, mutta koska kylpyhuonekalusteet ovat pitkäikäinen investointi, on niiden oltava tyyliltään myös ajattomia.
smartvatten vedenmittaus
Mielenrauhaa vesivahingoilta – havaitse vuodot vedenkulutusta mittaamalla
Vesivuoto ei aina ole valtoimenaan pauhaava vesisuihku, vaan monesti myös varsin huomaamaton ja salakavala ongelma. Reaaliaikainen tieto vedenkäytöstä auttaa huomaamaan vuodon ennen mittavaa korjauslaskua.
20216_71191.jpg
Pitääkö rättipatterista luopua?
Vaikka uusi asetus on ollut voimassa jo joitain vuosia, löytyy vielä paljon epäselvyyttä siitä, pitääkö rakkaasta rättipatterista luopua seuraavan taloyhtiön remontin yhteydessä.Omataloyhtiö.fi Kysy, vastaamme -palveluun tullut kysymys summaa hyvin asukkaiden yhden huolen liittyen rättipattereiden asennukseen. Kyseisessä taloyhtiössä oli käynnissä putkiremontti, jossa kaikkiin kylpyhuoneisiin oli tarkoitus asentaa kuumaan käyttöveteen kytketty rättipatteri. Uusiin asuntoihinhan sellaista ei enää saa asentaa.
Suomalaiset vedenkäyttäjät pystyvät merkittäviin muutoksiin vedenkulutustottumuksissaan.
Valitse tulevaisuuden tarpeet täyttävä vedenmittausjärjestelmä
Vedenkulutusta on tarpeen vähentää, ja suomalaisilla siihen on varaa hyvinvoinnista tinkimättä. Veden säästämiseen kannustava mittausjärjestelmä antaa muutokseen tarvittavan sysäyksen ja edistää samalla ESG-tavoitteisiin pääsyä.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton