• Etusivu
  • Rakentaminen

Biopuhdistaja talviasuttavaan vapaa-ajan asuntoon

Tiina PainokallioKaupallinen yhteistyö Vestelli Oy
Päivitetty 25.04.2024
20214_70285.jpg

Vuoden 2004 sekä sen jälkeen myönnetyissä rakennusluvissa on edellytetty jätevesijärjestelmien kuntoon saattaminen. Vanhemmissa, haja-asutusalueilla sijaitsevissa rakennuksissa, jätevesijärjestelmän saneeraus tulee huolehtia etenkin silloin, kun kiinteistössä tehdään suurempi remontti. Monet valitsevatkin uudiskohteisiinsa laadukkaan jätevesijärjestelmän, kuten tekivät myös Tuire Nikkanen ja Elmeri Siltaloppi rakentaessaan talviasuttavan vapaa-ajan asuntonsa.

Info

Info

Miksi valita Vestellin Biopuhdistaja?

  • Mökin ja omakotitalon harmaille vesille tarkoitettu tutkitusti tehokas ja turvallinen jätevedenpuhdistaja.
  • Puhdistus tapahtuu yhdessä säiliössä, ilman kemikaaleja, suodatinmateriaaleja tai maa-aineita.
  • Korkea puhdistustaso saavutetaan hapetuksella.
  • Biopuhdistajan toimintaperiaate on yksinkertainen, se on helppokäyttöinen sekä siinä on pitkä huolto-/tyhjennysväli.
  • Vesi voidaan ohjata Biopuhdistajasta suoraan kivipesään tai avo-ojaan, erillistä kenttää ei tarvita.
  • Biopuhdistajan muotoilu on viimeisteltyä, maanpinnalle jää näkyviin vain tyylikäs kansi.

Case: Biopuhdistaja talviasuttavaan vapaa-ajan asuntoon

Tamperelaiset Tuire Nikkanen ja Elmeri Siltaloppi viettivät paljon aikaa kahden lapsensa ja koiransa kanssa kesäisin Teiskossa Elmerin vanhempien kesämökillä. Kesämökki ei kuitenkaan vastannut perheen tarpeita, joten Elmeri lunasti kiinteistön vanhemmiltaan ja remontoinnin sijaan, he päättivät rakentaa kyseisen mökin tilalle uuden vapaa-ajan asunnon. Uudeksi vapaa-ajan asunnoksi valikoitui talviasuttava 88 m² hirsimökki, joka tilattiin "säältä suojaan" -pakettina.

Aikaisemmin se on ollut niin, että ollaan käyty vanhempieni kohteella ulkoilemassa, mutta vanha mökki on aina ollut talven kylmillään. Haluttiin tästä nyt sellainen paikka, jossa voi ihan oikeasti viettää aikaa. Ei haluttu kohteesta toista työmaata, eli nyt kun sen saa valmiiksi, olisi mukavaa jos sinne voisi mennä ihan vaan rentoutumaan.

Energiatehokkuutta ja yksinkertaisuutta tuo esimerkiksi lämmitysmuodoksi valittu maalämpö sekä jätevesijärjestelmäksi valittu Biopuhdistaja 3 -tuote sekä umpisäiliö wc-vesille.

Vestelliin he päätyivät tuttavien hyvien kokemusten perusteella.

Kuulimme muilta, että tämä on hyvä ja varma ratkaisu ja luotimme puhtaasti Vestellin ammattilaisiin.

Muutamat laatuseikat, kuten Biopuhdistajan pitkäikäisyys ja helppohoitoisuus olivat Tuirella ja Elmerille ratkaisevia ominaisuuksia valinnassa.

Jätevesijärjestelmän asennuksen hoiti paikallinen urakoitsija. En itse tehnyt asian suhteen mitään, ratkaisu oli käyttökunnossa tullessani tontille.

Mökin suunnittelun Tuire ja Elmeri aloittivat keväällä 2019 ja lupaprosessi lähti käyntiin kesällä. Vanha mökki purettiin kesäkauden jälkeen ja uudelle rakennukselle myönnettiin rakennuslupa marraskuussa. Uusi vapaa-ajan asunto valmistui kesäkuussa 2020.

Ajatuksena oli, että ei mene yhtään kesää hukkaan ja siinä me onnistuimme. Vanhassa mökissä vietettiin edellinen kesä ja uusi tuli täksi kesäksi (2020) valmiiksi. Nyt pääsee vaan nauttimaan, kun kaikki on kunnossa.

Lue lisää kohteesta>>

Ota sinäkin yhteyttä ammattilaisiin ja laita jätevesiasiat kuntoon heti!

Lue lisää:

Kiinnostuitko? Jäikö jokin askarruttamaan? Jätä yhteydenottopyyntö Biopuhdistajasta

Antamasi tiedot välitetään artikkelissa mainitulle yritykselle jatkokäsittelyyn.

Vestelli Oy
Rakentaminen
viemäröinti
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20206_64870.jpg
Mietityttääkö jätevesijärjestelmän hinta?
Mitä jätevesijärjestelmän hinta sisältää, kuinka pitkäikäinen investointi on, entä miten kannattaa vertailla järjestelmien toimittajia? Koska jätevesijärjestelmä takaa kiinteistösi jätevesien puhdasta ja terveellistä käsittelyä vuosikymmeniksi eteenpäin, taustatyö on tärkeää.
20206_65361.jpg
Tutustu esimerkkikohteisiin ja valitse jätevesijärjestelmäsi oikein
Kokosimme alle asiakastarinoita, jotta voit tutustua rakentajien ja saneeraajien erilaisiin ratkaisuihin.
201812_55656.jpg
Biopuhdistajalla jätevedet puhtaiksi ja takaisin luontoon
Puhdas vesi on elämän elinehto ja maailman tärkein luonnonvara. Suomessa tilanne juomaveden riittävyyden ja laadun kannalta on hyvä, joskin kuuma ja kuiva viime kesä aiheutti jo ongelmia muutamissa kunnissa. Meidän on pidettävä vesivarannoistamme huolta ja estettävä niiden saastuminen. Siihen olennaisesti liittyy myös jätevesien puhdistus. Saastunut vesi vahingoittaa sekä ihmisiä että ympäristöä.
Talon vierusta
Sadevesijärjestelmän ja -viemäröinnin
Ongelma on yleinenAivan tavallinen maallikkokin huomaa ongelman, jos syöksytorvesta sateella valuva vesi menee ohi sadevesiviemärikaivosta. Samoin huomataan, jos syöksytorvea on jatkettu rumasti jatkoputkella niin, että vesi saataisiin kaivoon. Näitä näkee uusissa rakennuksissa kuitenkin paljon. Miksiköhän?Lisätietoa sadevesijärjestelmästäJätä yhteydenottopyyntö
20223_77593.jpg
Estä vesi- sekä viemärijohtojen jäätyminen
Jotta putkijohtojen jäätyminen sekä routavaurioiden mahdollisuus minimoidaan, sijoitetaan vesijohdot sekä viemärit perinteisesti roudattomaan syvyyteen kerran 50 vuodessa toistuvan suurimman pakkastuntimäärän mukaisesti.Kaivantojen ulottuessa pohjavesipinnan alapuolelle sekä maa-aineksen pehmeys voivat aiheuttaa omia ongelmia katujen rikkoutuessa, putkijohtojen sekä rakennusten painuessa ja niin edelleen. Toinen syy välttää syviä kaivantoja on tietysti kustannukset, kun kaivaminen ja massojen ajo voidaan puolittaa saadaan tällä merkittävää säästöä rakentamiskustannuksissa. Ympäristön sen salliessa, voidaan maahan routarajan yläpuolelle sijoitettavien vesi- sekä viemärijohtojen jäätyminen ja routavauriot estetään putkia suojaavalla vettymättömillä Finnfoam-routaeristeellä.
20211_68197.jpg
Öljylämmittäjän tärkeä muistilista
Öljylämmitys on varmatoiminen ja energiatehokas lämmitysmuoto, etenkin kun huollot ja säädöt ovat säännöllisesti tehty ammattilaisen toimesta. Vanhan öljylämmityksen saneeraus puolestaan takaa luotettavan ja kustannustehokkaan toiminnan vuosiksi eteenpäin. Ottamalla lisäksi käyttöön uusiutuvaa energiaa voi öljyn kulutusta laskea merkittävästi, esimerkiksi asentamalla ilma-vesilämpöpumpun olemassa olevan öljylämmitysjärjestelmän rinnalle.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton