• Etusivu
  • Rakentaminen

Ollaan ylpeitä vesistöistämme! Biopuhdistaja, käyttäjätestin voittaja jätevesijärjestelmien vertailussa

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Vestelli Oy
Julkaistu 02.01.2019Päivitetty 19.10.2023
20202_62872.jpg

Suomi on tuhansien järvien maa ja saamme olla syystä ylpeitä laajoista vesistöistämme. Vesistöt eivät kuitenkaan pysy kunnossa, jos niistä ei huolehdita. Tähän liittyy olennaisesti myös jätevesien puhdistus.

Mikäli kiinteistö sijaitsee alle 100 metrin päässä vesistöstä tai pohjavesialueella, jätevesijärjestelmä on pitänyt lain mukaan uusia 31.10.2019 mennessä. Kuitenkin tuhannet suomalaiset ovat päätyneet tekemään uudistuksen vasta kevään 2020 aikana ja tämä ruuhkauttaa alan toimijoita.

Vestellin tuotteilla on helppo hoitaa mökkien, vapaa-ajan asuntojen ja omakotitalojen
jätevedet tehokkaasti. Tuotteita löytyy eri kokoisia kaikkiin tarpeisiin.

Katso piirrosvideo jätevesilaista

Jätevesilaki 2017 piirrosvideolla esitettynä

Vestelliauttaa asiakkaitaan ratkaisemaan kiinteistön jätevesihaasteet parhaalla mahdollisella tavalla. Jokainen kiinteistö on yksilöllinen omine erityispiirteineen ja se asettaa myös jätevesiratkaisulle tietyt vaatimukset. Vestellin tuotteilla on huoletonta hoitaa omakotitalojen, vapaa-ajan asuntojen sekä mökkien jätevedet tehokkaasti. Tuotteita löytyy eri kokoisia kaikkiin tarpeisiin.

Biopuhdistajan toimintaperiaate on yksinkertainen, mutta tehokas

Vestellin Biopuhdistaja on suomalaisen teknologian helmi. Se on yksinkertainen ja helppo sekä äärimmäisen tehokas ja varma puhdistaja kesämökeistä aina 200 henkilön kiinteistöihin asti. Biopuhdistaja puhdistaa WC-vesiä lukuun ottamatta kaikki jätevedet. Tarkasti suunnitellun rakenteen ansiosta harmaat vedet puhdistuvat yhdessä säiliössä ilman saostussäiliöitä tai erillistä kenttää. Biopuhdistajassa ei ole vaihdettavia suodatinmateriaaleja, kemikaaleja tai maa-aineita.

20191_55766.jpg

Helppo asentaa ja huoltaa

Biopuhdistajan asennus on äärimmäisen helppoa ja se vie tilaa vain alle kaksi neliötä. Betonirungon ansiosta se ankkuroituu maahan ja asennus onnistuu nopeasti vaativiinkin kohteisiin. Tulevalla ja lähtevällä viemärillä on korkeuseroa vain viisi senttimetriä. Näkyviin jää ainoastaan siisti kansi ja puhdistetun veden voi ohjata luontoon ilman jälkikäsittelyä. Ainoa huolto on tyhjennys kerran vuodessa tai harvemmin.

Biopuhdistajan asennus onnistuu myös talvella ja pakkasella.
Biopuhdistajan asennus onnistuu myös talvella ja pakkasella.

Testivoittaja ja käyttäjien kiittämä

Biopuhdistaja-jätevesijärjestelmät perustuvat aidoissa olosuhteissa testattuun suomalaiseen tekniikkaan. Tuotteilla on myös Avainlippu, joka on merkki siitä, että ne on valmistettu Suomessa. Biopuhdistaja on loistanut kaikissa testeissä ja se täyttää korkeimmat puhdistusvaatimukset vuodenajasta riippumatta.

Tuotteet saivat lisäksi parhaat arviot käyttäjäkokemusten perusteella (lähde: MAVEKE-hanke). Arvioinnissa kiinnitettiin huomiota muun muassa asennuksen helppouteen, erinomaiseen puhdistustehoon, käyttömukavuuteen, positiivisiin ympäristövaikutuksiin sekä maltillisiin kustannuksiin.

Info

Info

Vestelli - puhtaiden vesien puolesta

Puhdas luonto ja tyytyväiset asiakkaat ovat Vestellille sydämen asia. Vestelliltä saat Biopuhdistaja-tuotesarjan lisäksi BioKube-tuotteet talouden kaikkien jätevesien tehokkaaseen puhdistamiseen. Ota meihin yhteyttä ja autamme sinua valitsemaan kohteeseesi parhaiten sopivan jätevesijärjestelmän ja neuvomme lähimmän jälleenmyyjän.

www.vestelli.fi/ 010 232 7220

Biopuhdistajat nyt myös sauna- ja mökkikäyttöön!

Tuotevalikoima on kasvanut kattamaan myös vähäisemmän vedenkäytön kohteet ja Vestelli tarjoaakin nyt myös sauna- ja mökkivesille laadukkaita jatkuvatoimisia harmaavesipuhdistajia – tuttuun suomalaiseen Vestelli-laatuun.

Harmaavesipuhdistaja mökin tai saunan kantovesille
Harmaavesipuhdistaja mökin tai saunan kantovesille
Harmaavesipuhdistaja mökin painevesille, ei tiski- ja/tai astianpesukonetta.
Harmaavesipuhdistaja mökin painevesille, ei tiski- ja/tai astianpesukonetta.

BioKube – toimiva ja helppokäyttöinen jätevedenpuhdistamo

Vestellin BioKube-tuotesarja on yksinkertainen tapa käsitellä kaikki kiinteistön jätevedet.
Biokuben CE-hyväksytyt jatkuvatoimiset pienpuhdistamot puhdistavat talousvedet biologisesti.
Tuotteita löytyy eri kokoisia kaikkiin tarpeisiin. Patentoitu teknologia takaa hajuttoman ja
tiukimmat puhdistusvaatimukset täyttävän puhdistustuloksen.

BioKube Pluto ja VenusKaikkien jätevesien puhdistaja mökin tai omakotitalon kaikille jätevesille.
BioKube Pluto ja VenusKaikkien jätevesien puhdistaja mökin tai omakotitalon kaikille jätevesille.
20205_64900.jpg
https://kauppa.rakentaja.fi/t/lampo-ja-vesi/jateveden-kasittely/vestelli-jatevesijarjestelmat/

Kiinnostuitko? Jäikö jokin askarruttamaan? Jätä yhteydenottopyyntö Biopuhdistajasta.

Puhdas luonto ja tyytyväiset asiakkaat ovat Vestellille sydämen asia. Ota heihin yhteyttä ja

Vestelli auttaa sinua valitsemaan kohteeseesi parhaiten sopivan jätevesijärjestelmän.

Kiinnostuitko? Jätä yhteydenottopyyntö

Antamasi tiedot välitetään artikkelissa mainitulle yritykselle jatkokäsittelyyn.

Vestelli Oy
Rakentaminen
viemäröinti
perustukset
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20206_64870.jpg
Mietityttääkö jätevesijärjestelmän hinta?
Mitä jätevesijärjestelmän hinta sisältää, kuinka pitkäikäinen investointi on, entä miten kannattaa vertailla järjestelmien toimittajia? Koska jätevesijärjestelmä takaa kiinteistösi jätevesien puhdasta ja terveellistä käsittelyä vuosikymmeniksi eteenpäin, taustatyö on tärkeää.
201812_55656.jpg
Biopuhdistajalla jätevedet puhtaiksi ja takaisin luontoon
Puhdas vesi on elämän elinehto ja maailman tärkein luonnonvara. Suomessa tilanne juomaveden riittävyyden ja laadun kannalta on hyvä, joskin kuuma ja kuiva viime kesä aiheutti jo ongelmia muutamissa kunnissa. Meidän on pidettävä vesivarannoistamme huolta ja estettävä niiden saastuminen. Siihen olennaisesti liittyy myös jätevesien puhdistus. Saastunut vesi vahingoittaa sekä ihmisiä että ympäristöä.
20202_62872.jpg
Ammattitaitoinen suunnittelu on toimivan jätevesijärjestelmän lähtökohta
Kymmeniä tuhansia suomalaisia kiinteistöjä koskeva jätevesilain määräaika 31.10.2019 lähestyy ja ammattitaitoisia jätevesisuunnittelijoita on vain kourallinen. Mitä kaikkea pitää ottaa huomioon, ja mistä löytää ammattilaisen, johon voi oikeasti luottaa?Jätevesisuunnittelu alkaa suunnittelijan tekemällä tonttikäynnillä. Samalla keskustellaan yhdessä toiveista ja tarpeista, joita suunnittelun ja valittavan jätevesijärjestelmän tulee ratkaista.Kohdekäynnin jälkeen suunnittelija tekee suunnitelman sekä laatii asiakkaan puolesta lupahakemukset kunnalle. Rakennettaessa täysin uutta vakituista tai kesäasuntoa vaaditaan rakennusluvan liitteeksi jätevesisuunnitelma. Vanhaa kohdetta kunnostettaessa jätevesisuunnitelma tulee toimittaa kunnan lupaviranomaiselle toimenpidelupahakemuksen liitteenä. Projektissa kannattaa huomioida lupahakemusten käsittelyn vaatima aika, joka vaihtelee kunnittain muutamasta viikosta jopa puoleen vuoteen.Suunnitelman sisältämän materiaaliluettelon avulla voi pyytää tarjouksen valitusta jätevesijärjestelmästä ja asennuksesta.
20151_42023.jpg
Pidä radon poissa kodistasi
Keuhkosyöpää aiheuttava maasta tuleva radon voidaan poistaa sisäilmasta rakennustekniikan avulla. Säteilyturvakeskuksen selvityksen mukaan radonputkiston aktivointi eli radonputkistoon asennettavan huippuimurin käyttöönotto on tehokkain radonkorjausmenetelmä. Se alentaa radonpitoisuutta keskimäärin 75–94 prosenttia, parhaimmillaan yli 99 prosenttia.
Talon vierusta
Sadevesijärjestelmän ja -viemäröinnin
Ongelma on yleinenAivan tavallinen maallikkokin huomaa ongelman, jos syöksytorvesta sateella valuva vesi menee ohi sadevesiviemärikaivosta. Samoin huomataan, jos syöksytorvea on jatkettu rumasti jatkoputkella niin, että vesi saataisiin kaivoon. Näitä näkee uusissa rakennuksissa kuitenkin paljon. Miksiköhän?Lisätietoa sadevesijärjestelmästäJätä yhteydenottopyyntö
20223_77593.jpg
Estä vesi- sekä viemärijohtojen jäätyminen
Jotta putkijohtojen jäätyminen sekä routavaurioiden mahdollisuus minimoidaan, sijoitetaan vesijohdot sekä viemärit perinteisesti roudattomaan syvyyteen kerran 50 vuodessa toistuvan suurimman pakkastuntimäärän mukaisesti.Kaivantojen ulottuessa pohjavesipinnan alapuolelle sekä maa-aineksen pehmeys voivat aiheuttaa omia ongelmia katujen rikkoutuessa, putkijohtojen sekä rakennusten painuessa ja niin edelleen. Toinen syy välttää syviä kaivantoja on tietysti kustannukset, kun kaivaminen ja massojen ajo voidaan puolittaa saadaan tällä merkittävää säästöä rakentamiskustannuksissa. Ympäristön sen salliessa, voidaan maahan routarajan yläpuolelle sijoitettavien vesi- sekä viemärijohtojen jäätyminen ja routavauriot estetään putkia suojaavalla vettymättömillä Finnfoam-routaeristeellä.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton