• Etusivu
  • LVI

Varmista sisäilman laatu ja sopiva lämpötila KNX-taloautomaatiolla

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö ABB Oy
Päivitetty 08.07.2015
20157_43898.jpg

Yhdellä napinpainalluksella kytket päälle juuri sopivat olosuhteen tunnelmalliseen illanviettoon takkahuoneessa.

Tilanneohjauksilla helppoa hallintaa

Huonelämpötilan ohjaus KNX-taloautomaatiolla on helppoa. Yhdellä napinpainalluksella voi kytkeä päälle tietyn tilanneohjauksen, joka säätää saman tien kodin toiminnot ennalta määritettyyn tilaan.

Kotona/poissa-ohjauksella talo ohjataan niin sanottuihin perustiloihin. Poissa ollessa ilmanvaihto laskee minimiin ja lämpötilaa voidaan pudottaa. Samalla liesi ja halutut pistorasiat kytkeytyvät pois päältä ja vesiventtiili sulkeutuu vesivuodon välttämiseksi. Kotiin saapuessa toiminnot palautetaan normaaliin käyttötilaan.

Lue lisää: KNX ohjaa kodin toimintoja

Tilaa KNX-taloautomaatio- ja sähköasennusesite

Huoneilman lämpötila ja laatu

KNX-taloautomaatio pitää huolen, että kodin huoneita lämmitetään tai viilennetään vain silloin kun niitä todella käytetään. KNX:n avulla voidaan asettaa erilaisia lämpötila-arvoja esimerkiksi lastenhuoneisiin, kirjastoon, olohuoneeseen ja vierashuoneeseen. Yön ajaksi voidaan makuuhuoneiden lämpötilaa laskea ja silti herätä aamulla mukavan lämpimään huoneeseen.

KNX-taloautomaation tilanneohjauksia ja yksittäisiä toimintoja voidaan kytkeä päälle painikkeista, ohjauspaneelista, tai mobiililaitteelta. Niitä voidaan myös asettaa toimimaan ajastetusti.
KNX-taloautomaation tilanneohjauksia ja yksittäisiä toimintoja voidaan kytkeä päälle painikkeista, ohjauspaneelista, tai mobiililaitteelta. Niitä voidaan myös asettaa toimimaan ajastetusti.

Hiilidioksidianturi seuraa huoneilman hiilidioksidipitoisuutta ja kosteutta. Tiedon perusteella ohjataan ilmanvaihtokoneen nopeutta automaattisesti, ja varmistetaan huoneilman laatu. Esimerkiksi saunomisen jälkeen anturilla varmistetaan, että tuuletus on riittävän pitkä: Ilmastointi palautuu normaaliin tilaan, kun arvot ovat palautuneet normaalille tasolle.

Hiilidioksidianturi seuraa kylpytilojen ja pukuhuoneen ilmanlaatua ja tehostaa ilmanvaihtoa tarvittaessa automaattisesti.
Hiilidioksidianturi seuraa kylpytilojen ja pukuhuoneen ilmanlaatua ja tehostaa ilmanvaihtoa tarvittaessa automaattisesti.

ABB KNX-taloautomaatio Vantaan Asuntomessuilla

Voit tutustua järjestelmään ABB:n osastolla sisustus- ja rakennushallissa, sekä kohteessa 17 (Honkatalojen Villa Beauty). Lue lisää.

ABB Oy
LVI
sähkö
lämmitys
turvallisuus
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20238_82937.jpg
Pihapiirin valvontaan langaton liiketunnistin
Liiketunnistimia on käytetty pihoilla jo vuosia, mutta ovatko niiden ominaisuudet muuttuneet? Kyllä ovat. Miltä kuulostaisi esimerkiksi maaston ja taustakentän tunnistus, ryömintäalueen suojaus ja valon automaattinen sytytys, kun astut ulos ovesta? Älä enää kapua laitteelle, vaan ohjaa liiketunnistintasi säätöjä kaukosäätimellä.
keittiön saarekkeen yläpuolella on kolme kattolamppua
Keittiössä tarvitaan valoa!
Riittävä yleisvalaistus on tärkeää keittiön turvallisuuden ja mukavuuden kannalta. Keittiössä oleskellaan myös usein pitkiä aikoja ja valot ovat paljon päällä, siksi sinne kannattaa valita vähän energiaa kuluttavat, pitkäikäisillä loisteputkilla varustetut valaisimet.Enston valaistusratkaisut muodostavat keittiöön toimivan kokonaisuuden, jonka avulla on helppo lisätä työmukavuutta, energiatehokkuutta ja viihtyisyyttä. Valaisinmallistomme sopii moneen tarpeeseen ja erilaisiin tiloihin.
20207_65862.jpg
Pistorasiat ja kytkimet kosteisiin tiloihin
Pesuhuoneeseen ja kosteisiin tiloihin suunnitellut pistorasiat eroavat tavallisista pistorasioista niiden suunnittelussa, jotta ne täyttävät kosteuden ja turvallisuuden vaatimukset. Yleisimpiä piirteitä näissä pistorasioissa ovat roiskeveden ja kosteuden kestävyys, erityiset tiivisteet sekä asianmukainen suojaus sähköiskuilta.Pistorasioiden suojaaminen vikavirtasuojakytkimellä on ollut pakollista kylpyhuoneissa vuoden 1997 jälkeen. Kytkin kykenee katkaisemaan virran vikatilanteissa, tarjoten suojan huomattavasti sulaketta pienemmällä virralla ja estäen välittömän hengenvaaran syntymisen. Vuoden 2007 lopulla käyttöönotetut vaatimukset laajensivat tätä suojamekanismia koskemaan paitsi pistorasioita myös kaikkia muita sähköasennuksia uusissa kylpyhuonetiloissa.Tukesin ohjeiden mukaan sähkölaitteiden sijoittamista suihkun tai ammeen välittömään läheisyyteen on rajoitettu aluemäärittelyjen 0, 1 ja 2 avulla. Alueet on otettava huomioon, kun asennetaan uusia sähkölaitteita tai siirretään suihkun tai ammeen paikkaa. Alueiden yleispiirteet ja aluemäärittelyiden yleisimmät vaatimukset löydät Tukesin sivulta.
202211_80360.jpg
Halvimpia sähkötunteja hyödyntäen lämpöpumppu maksimoi energiansäästön
Kun käytössä on pörssisähköohjaus, NIBE-lämpöpumpun toimintaa painotetaan niihin vuorokaudenaikoihin, jolloin sähkön hinta on halvimmillaan. Smart Price Adaption -pörssisähköohjaus on NIBE lämpöpumppujen toiminto, joka löytyy vakiona lähes kaikista uusista lämpöpumpuista.
joku soittaa ovikellua
Tiedätkö kenelle avaat ovesi?
Taloyhtiön ovipuhelinjärjestelmä on keskeinen osa asumismukavuutta ja turvallisuutta. Monet asukkaat luottavat siihen päivittäin, avatessaan ovensa vierailijoille. Kuitenkin harva pysähtyy pohtimaan, miten hyvin ovipuhelinjärjestelmä oikeasti toimii.Turvaton olo asunnossamme hyvin usein johtuu siitä, ettemme tiedä ketä esimerkiksi kerrostalon alaovella soittelee ovikelloa. Eikä ongelma ole rajattu vain kerrostaloihin. Rivi- ja omakotitaloissa yhtä lailla saattaa tuntematon tulla oven taakse. Miten tällaisessa tilanteessa tulisi käyttäytyä ja mitä voit asialle tehdä?Teknologia kehittyy jatkuvasti, ja vanhat ovipuhelinjärjestelmät voivat jäädä jälkeen nykypäivän vaatimuksista. Esimerkiksi videopuhelumahdollisuudet ja älykkäät ratkaisut ovat nykyaikaisia standardeja, jotka voivat parantaa merkittävästi taloyhtiön turvallisuutta. On tärkeää tarkastella, vastaavatko taloyhtiön järjestelmät nykyajan tarpeisiin.
20234_81364.jpg
Tiedä mitä tapahtuu - hiljainen ja luotettava apuri maatilasi turvaksi
Maatilojen riskit sekä kustannukset ovat olleet nousussa, eikä varmasti pienin syy ole nykyinen maailmantilanne. Tästä on seurannut muun muassa lannoitteiden, rehujen ja energian hinnan selvää kipuamista ylöspäin. Maatilojen yksikkökoot ovat kasvaneet sekä maatilojen monialaisuus. Jotta kokonaisuus toimii niin kuin pitää, kaipaa tämä kaikki huomiota sekä valvontaa. Älyllä varustetun valvonnan avulla kulut pystytään pitämään kurissa, ja tahattomat, mutta kustannuksia aiheuttavat vahingot, saadaan osin poistettua.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton