• Etusivu
  • Talo

Valmista seinäpintaa

Rakentajan toimitus
Julkaistu 01.03.2016
20163_45513.jpg

Kuviolliset laatat eivät hyppää silmille, mutta antavat tilaan kivasti sitä jotain.

Seurantakohteessa seurataan vanhan hirsirunkoisen omakotitalon remontoimista pariskunnan ja heidän lapsensa kodiksi. Kertojana toimii perheen äiti. Talon remontoinnissa on tarkoitus käyttää mahdollisimman paljon ajalle tyypillisiä materiaaleja sekä värejä.

Olen kyllä niin tyytyväinen kylpyhuoneen seinälaattoihin ja varsinkin suihkunpuoleisen päätyseinän kuviollisiin laattoihin! Onneksi annoin laatoittajalle vapaat kädet kuviolaattojen asetteluun, sillä tuo epäsymmetrisyys on minulle valtavan haastavaa. Nuo kuviolliset laatat eivät mitenkään hyppää silmille, mutta antavat kivasti sitä jotain tuolle seinälle.

20163_45514.jpg

Kodinhoitohuoneeseen hiertopinnoitetta

Kodinhoitohuoneen hiertopinnoitteen kanssa jouduin hieman pitämään puoliani remonttimiesten ollessa sitä mieltä, että saman efektin saisi maaliin sekoitetulla hiekalla. Ei kyllä edes saisi. Pinnoite on helposti puhdistettavissa pesunkestävän pintamaalin ansiosta. Pinnoite kestää hyvin myös välitilassa pesunkestävän pintamaalinsa ansiosta.

Ihanat pujot seinällä.
Ihanat pujot seinällä.
Tapetti ja hirsinen väliseinä puhuvat samaa kieltä ja korostavat toinen toistaan.
Tapetti ja hirsinen väliseinä puhuvat samaa kieltä ja korostavat toinen toistaan.

"Miten päin tämän pujon kuuluu olla?" kuului kysymys puhelimessa kun olohuoneen tapettia alettiin laittaa seinään ja täytyy sanoa, että ihan vähän kyllä ehdin jo panikoimaan. Kaikki tapetit kun eivät ole automaattisesti oikein päin rullassa. No mutta ihan oikein ovat nyt seinässä ja näyttävät kerrassaan ihanilta! En kestä kuinka hienolta ne näyttävat! Olen aina ollut enemmän tehostetapettityyppi, mutta koska tämä meidän uusi tuleva koti vaatii mielestäni tapettia jokaiseen seinään, niin silloinhan sitä pistetään. Tapetti ja hirsinen väliseinä puhuvat jotenkin samaa kieltä ja korostavat toinen toistaan.

20163_45517.jpg

Keittiön tapetissa seikkailevat linnut, herneet ja marjat

Keittiön tapetissa seikkailevat linnut, herneet ja marjat sulassa sovussa. Tapetissa tapahtuu paljon, mutta vaalean värinsä ansiosta se on ihanan neutraali pohja, samalla tapaa kuin tuo olohuoneen ja ruokahuoneenkin tapetti. Aivan ihana!

Ja tuo lattia, alkuperäinen paloista tehty lautalattia, jonka säilytystä meidän työmiehet eivät vaan voi ymmärtää ja minä taas rakastan päivä päivältä yhä enemmän.

Eikä tarvitse enää eteisessäkään varoa askeliaan, vaan saa kävellä tukevalla alustalla.

20163_45518.jpg
Talo
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20116_26709.jpg
Patolevy
Maaperän kosteus, sulamisvedet ja sadevesi ovat esimerkkejä kosteudesta, jolle sokkeli on jatkuvasti alttiina. Siksi on tärkeää eristää sokkeli ulkoapäin tulevalta kosteudelta. Kun rakennat uutta taloa tai kunnostat vanhaa, varmista, että kaikki rakenteissa oleva ja niihin ajan myötä muodostuva kosteus pääsee poistumaan vahinkoa aiheuttamatta. Samalla turvaat itsellesi miellyttävän, viihtyisän ja terveellisen asuinilmaston.
201010_23434.jpg
Olohuoneen sohvalla mukava
Lämmön varaaminen ja siirtäminen veden avulla on luonnollinen ja tehokas tapa, jota suomalaiset ovat käyttäneet kotiensa lämmitykseen jo sukupolvien ajan. Liitä lämmitysjärjestelmääsi Akvaterm- varaaja – lämmität kotisi entistä helpommin, turvallisemmin ja edullisemmin.
20121_29069.jpg
Lämpöpumppujen yhteyteen sopiva varaaja
Kodin lämmitysjärjestelmällä on kaksi tärkeää tehtävää: kodin sisälämpötilan pitäminen mukavan tasaisena sekä lämpimän käyttöveden riittävä tuotto.Akvaterm-varaaja on keskeinen osa vesikiertoista lämmitysjärjestelmää. Se tasaa lämmityslaitteentuottaman lämmön mukavaksi ja turvalliseksi kaikissa lämmönjakojärjestelmissä.Se soveltuu hyvin useimpien lämmönlähteiden yhteyteen ja antaa vapauden valintaan myös tulevaisuudessa. Tapahtuuko lämmitys puulla, lämpöpumpulla, pelletillä vai öljyllä? Entäpä otetaanko aurinkoenergia lisälämmöksi? Lämmityslaitteesta ja energianlähteestä riippumatta Akvaterm varmistaa, että lämpöä riittää.
20119_27747.jpg
Lämpöä varaava vuolukivi sopii kylpy- ja saunatiloihin
Kulutusta ja kosteutta kestävä luonnonkivi on ylellinen valinta kylpyhuoneeseen sekä muihin kosteisiin tiloihin. Kalkkikivi-, graniitti- ja marmoripinnoilla saadaan spa-henkistä eleganttia näyttävyyttä.Luonnonkivimosaiikkien kauniit pintakuviot eri värisävyineen luovat yksilöllisen ilmeen seiniin ja lattioihin. Kotimainen vuolukivi ei ole märkänäkään liukas ja lämmönvarauskykynsä ansiosta se soveltuu lattialämmitteisiin tiloihin erinomaisesti. Saumavärillä ja laattakoolla voi vaikuttaa lopputulokseen ja luoda siten joko yhtenäisen tai voimakkaasti ruudutetun väripinnan.Sisustusmateriaalina luonnonkivi on käytännöllinen ja helppohoitoinen. Moni arvostaa myös sen ekologisuutta ja paloturvallisuutta. Ja mikä parasta, kivi kestää elämää paremmin kuin moni muu pinta. Koska luonnonkivi on materiaalina pitkäikäinen ja pidetty, se merkitsee myös mukavaa arvonnousua asunnolle.Lisätietoa luonnonkivituotteista...
20087_11951.jpg
Vaasan asuntomessuilla
Vaasan asuntomessujen teema ekotehokkuus on rakentamisen ja asumisen tärkeimpiä puheenaiheita niin suomessa kuin ympäri maailmaa. Tämän vuoden asuntomessuilla ekotehokkuus on esitteillä kahdella tavalla: ainutlaatuisen matalalämpöverkon sekä kaupungin täydennysrakentamisen ansiosta.- Kaupunkirakenteen eheyttäminen ja tiivistäminenhän ovat erittäin ajankohtaisia asioita. Kaikissa kasvukeskuksissa käydään parhaillaan keskusteluja siitä, miten kaupunkien kasvua pystyttäisiin toteuttamaan päästökuormitusta lisäämättä. Vaasan asuntomessut osoittavat, että kaupunkirakenteen tiivistäminen onnistuu myös pientalojen avulla merellisissä maisemissa, toteaa Suomen Asuntomessujen toimitusjohtaja Pasi Heiskanen.Heiskasen mukaan Vaasalaisten ennakkoluuloton ratkaisu hankkia asuntomessualueelle matalalämpöverkko tuottamaan lämpöä tekee myös Vaasan asuntomessuista ainutlaatuisella tavalla lokaalin ja globaalin tapahtuman.- Vaasa profiloituu Asuntomessujen myötä energiateknologian keskukseksi koko Suomessa. Elinkeinoelämän peruskivi on globaali sähkö- ja energiateknologia, joka investoi koneisiin ja työntekijöihin Vaasassa. Sen myötä kaupungin asukasluku ja verotulot ovat selvässä nousussa ja talous tasapainossa. Asuntomessualue esittelee ensimmäisenä maailmassa useita asumiseen liittyviä energia-alan innovaatioita, joiden ansiosta sähkö ja lämpö voidaan tuottaa ja kuluttaa samalla alueella. Alue on energiaomavarainen maalämmön, uusien kehitettyjen energiankeräys- ja jakelutapojen sekä kaatopaikkakaasun ansiosta, kertoo Vaasan kaupunginjohtaja Markku Lumio.
200611_674.jpg
Kasvihuoneen voi tehdä myös itse - katso ohjeet
Kasvihuoneella jatkat kasvukautta molemmista päistä. Suunnittele se mieltymystesi mukaan jatkeeksi puutarhalle, asuinhuoneille tai molemmille. Talvipakkasella kuuran koristelema kasvihuone on sekin pihan kaunistus.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton