• Etusivu
  • Rakentaminen

Kapasiteetin pitää riittää siihen, että siellä pystytään oikeasti elämään isommallakin porukalla

Vestelli biopuhdistaja soveltuu haastavaankin maastoon

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Vestelli Oy
Julkaistu 29.08.2023Päivitetty 15.11.2023
20238_82965.jpg

Winqviestien vapaa-ajanviettopaikka juuri valmistuneena

Espoon saaristossa sijaitsee kallioinen saari, jonne toteutettiin pari vuotta sitten ainutlaatuinen uudiskohde. Kyseessä on Mikael ja Susanna Winqvistin unohtumaton vapaa-ajanviettopaikka luonnon keskellä. Projekti valmistui keväällä 2021. Tämä 80m² + 40m² kokoinen hirsirakenteinen talo on arkkitehdin suunnittelema ja talotekniikan puolelta jätevesiasiat on toteutettu yhteistyössä Vestellin kanssa.

Tontti on ollut Winqvistien suvulla jo vuodesta 1951, joten ymmärrettävästi vanha mökki oli tullut tiensä päähän ja oli aika uudistaa paikka kokonaan. Tavoitteena oli luoda uusi vapaa-ajan asunto, joka pystyisi majoittamaan Winqvistien ohella heidän lapsensa, näiden puolisot ja mahdollisen jälkikasvun.

‒ Lähtökohtana on se että kapasiteetin pitää riittää siihen, että siellä pystytään oikeasti elämään isommallakin porukalla eikä tarvitse miettiä että puhdistuuko vesi tai tulviiko kaivo, ilmaisee Winqvist kysyttäessä hänen kriteereistään jätevesijärjestelmän suhteen.

Haasteita Biopuhdistaja-projektissa riitti, mutta miksi?

Vuonna 2021 alkunsa saanut rakennusprojekti oli Winqvistien ensimmäinen, joten haasteilta ei vältytty. Oli paljon selvitettäviä asioita ja maasto oli haastava.

Projektin aikana vaikeuksia oli erityisesti rakennusviraston kanssa. Alueella ei ollut ennestään kaavaa, joten oli välttämätöntä hakea poikkeamislupaa ennen varsinaista rakennuslupaa. ELY-keskus oli myös määritellyt tarkat edellytykset jätevesijärjestelmälle. Huomattuaan, ettei alun perin suunniteltu puhdistusjärjestelmä täyttänyt näitä vaatimuksia, suunnittelijan kehotuksesta päätettiin kiinteistölle valita Vestellin Biopuhdistaja 3 ja kompostoiva WC. Tämä ratkaisu mahdollisti kestävän ja ympäristöystävällisen jäteveden käsittelyn, sekä oli ELY-keskuksen hyväksymä.

Yhdeksän kuukauden rakennuskiellon ja lupien myöntämisen jälkeen projekti eteni kohtalaisen kivuttomasti loppuun, Winqvist muistelee.

Tarkastusluukun ja tuuletusputken säätämismahdollisuudet antoivat toivottua pelivaraa laitteen sijoittamisessa. Lopulta Biopuhdistaja asennettiin huvilan pihaan 15 metrin päähän rannasta.

Vestellin osuus oli projektissa merkittävä

Keväällä 2021 valmistunut vapaa-ajan asunto on läpäisi kesällä lopputarkastuksen. Valmis huvila on varusteltu modernilla tekniikalla, kuten ilmalämpöpumpulla, saareen tuotavalla sähköllä, suihkulla, sekä tiski- ja pyykinpesukoneilla. Nämä antavat omistajille täydet omakotitalon mukavuudet ja tarjoavat ihanteellisen ympäristön arjen irtiottoihin.

‒ Vestelli oli merkittävässä roolissa tämän projektin toteutuksessa. Heidän asiantuntemuksensa ja kykynsä sopeutua haastavaan maastoon oli korvaamaton etu. Vestelli tarjosi meille toimivan jätevesijärjestelmän, joka täytti tarpeet sekä vastasi tiukkoja ympäristövaatimuksia, kuvailee Winqvist.

Hän suosittelee lämpimästi muitakin rakennusprojektin suunnitteluvaiheessa olevia hankkimaan asiantuntevan jätevesifirman, joka ymmärtää ainutlaatuiset haasteet ja pystyy tarjoamaan räätälöityjä ratkaisuja eri tilanteisiin.

Winqvistit voivat nyt nauttia kauniista luonnosta ja rentoutua tietäen, että heidän vapaa-ajan asuntonsa on toteutettu huolella ja saariston kallisarvoinen luonto säilyy puhtaana sekä elinvoimaisena tuleville sukupolville.

Kiinnostuitko? Jätä yhteydenottopyyntö

Antamasi tiedot välitetään artikkelissa mainitulle yritykselle jatkokäsittelyyn.

Vestelli Oy
Rakentaminen
viemäröinti
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

Suomalainen peltomaisema
Jätevesijärjestelmän valinta voi olla vaikeaa - katso matkailukeskuksen ratkaisu
Jätevesijärjestelmän valinta voi olla vaikeaa, mutta onneksi on mahdollista kutsua paikalle jätevesijärjestelmien asiantuntija ja saa valittua yhdessä omiin tarpeisiin oikea järjestelmä.Matkailukeskus Lapuanjoen Rantakeidas valitsi Vestellin, miksi?
201812_55656.jpg
Biopuhdistajalla jätevedet puhtaiksi ja takaisin luontoon
Puhdas vesi on elämän elinehto ja maailman tärkein luonnonvara. Suomessa tilanne juomaveden riittävyyden ja laadun kannalta on hyvä, joskin kuuma ja kuiva viime kesä aiheutti jo ongelmia muutamissa kunnissa. Meidän on pidettävä vesivarannoistamme huolta ja estettävä niiden saastuminen. Siihen olennaisesti liittyy myös jätevesien puhdistus. Saastunut vesi vahingoittaa sekä ihmisiä että ympäristöä.
20202_62872.jpg
Biopuhdistaja on käyttäjätestin voittaja jätevesijärjestelmien vertailussa
Suomi on tuhansien järvien maa ja saamme olla syystä ylpeitä laajoista vesistöistämme. Vesistöt eivät kuitenkaan pysy kunnossa, jos niistä ei huolehdita. Tähän liittyy olennaisesti myös jätevesien puhdistus.Mikäli kiinteistö sijaitsee alle 100 metrin päässä vesistöstä tai pohjavesialueella, jätevesijärjestelmä on pitänyt lain mukaan uusia 31.10.2019 mennessä. Kuitenkin tuhannet suomalaiset ovat päätyneet tekemään uudistuksen vasta kevään 2020 aikana ja tämä ruuhkauttaa alan toimijoita.Vestellin tuotteilla on helppo hoitaa mökkien, vapaa-ajan asuntojen ja omakotitalojenjätevedet tehokkaasti. Tuotteita löytyy eri kokoisia kaikkiin tarpeisiin.
Talon vierusta
Sadevesijärjestelmän ja -viemäröinnin
Ongelma on yleinenAivan tavallinen maallikkokin huomaa ongelman, jos syöksytorvesta sateella valuva vesi menee ohi sadevesiviemärikaivosta. Samoin huomataan, jos syöksytorvea on jatkettu rumasti jatkoputkella niin, että vesi saataisiin kaivoon. Näitä näkee uusissa rakennuksissa kuitenkin paljon. Miksiköhän?Lisätietoa sadevesijärjestelmästäJätä yhteydenottopyyntö
20166_46782.jpg
Linjasaneeraus - vihdoin!
Kun taloyhtiön putkistot ja kylpyhuoneet alkavat tulla tiensä päähän, remonttihan siinä on edessä. Vaikka linjasaneeraus sinällään ottaa aikansa, asunnon arvon nousu kiinnostaa kaikkia asuntojen omistajia.
20223_77593.jpg
Estä vesi- sekä viemärijohtojen jäätyminen
Jotta putkijohtojen jäätyminen sekä routavaurioiden mahdollisuus minimoidaan, sijoitetaan vesijohdot sekä viemärit perinteisesti roudattomaan syvyyteen kerran 50 vuodessa toistuvan suurimman pakkastuntimäärän mukaisesti.Kaivantojen ulottuessa pohjavesipinnan alapuolelle sekä maa-aineksen pehmeys voivat aiheuttaa omia ongelmia katujen rikkoutuessa, putkijohtojen sekä rakennusten painuessa ja niin edelleen. Toinen syy välttää syviä kaivantoja on tietysti kustannukset, kun kaivaminen ja massojen ajo voidaan puolittaa saadaan tällä merkittävää säästöä rakentamiskustannuksissa. Ympäristön sen salliessa, voidaan maahan routarajan yläpuolelle sijoitettavien vesi- sekä viemärijohtojen jäätyminen ja routavauriot estetään putkia suojaavalla vettymättömillä Finnfoam-routaeristeellä.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton