• Etusivu
  • Talo

Lasitettu terassi ei ole hukkatilaa

Sisusta se oikein ja nauti vuoden ympäri

Tiina PainokallioKaupallinen yhteistyö Lumon Suomi Oy
Julkaistu 09.11.2021Päivitetty 15.11.2023
202110_72946.jpg

Kynttilät ja lyhdyt ovat takuuvarmoja tunnelman luojia.

Lasitettu terassi toimii olohuoneen jatkeena ja tuo lisätilaa ruokailuhetkiin sekä illanviettoihin. Lasitus pitää lumen, vesisateen sekä siite- ja katupölyn loitolla ja suojaa myös terassin rakenteita sekä kalusteita. Terassi kannattaa lasittaa, sillä lasitettuna se ei ole hukkatilaa tai tavaransäilytysvarasto, vaan terassista voi nauttia jopa läpi koko talven. Riittää, kun hankkii terassille lämmittimen ja sisustaa sen kylmään vuodenaikaan sopivaksi. Lisää mukavuutta lasiterassille tuo myös Lumon terassimatto.

Oletko vilukissa?

Lasitetulla terassilla olet turvassa sateelta, tuulelta ja vedolta. Esimerkiksi Solamagic infrapunalämmittimet voi asentaa kätevästi seinään tai kattoon ja laitteen lämpö suuntautuu juuri sinuun ja kalusteisiin, eikä esimerkiksi ilmaan.

Nykyaikaiset lämmittimet ovat varsin energiatehokkaita, sillä ne lämpiävät nopeasti, eikä sinun tarvitse pitää niitä päällä kuin sen tietyn ajan, jonka haluat terassillasi viettää. Ja mikä parasta, lämmittimen ohjaus tapahtuu kaukosäätimellä tai näppärästi suoraan älypuhelimestasi.

Vaikka terassilämmitin lämmittääkin syksyistä ilmaa mukavasti, saattaa etenkin harvalaudoitettu lattia hohkata terassille kylmää. Olethan kuullut termomatosta? Vedontunteen välttämiseksi kannattaa lattialle ehdottomasti hankkia käytännöllinen Lumon terassimatto. Se on erinomainen lämmöneriste, joka tuntuu mukavalta jalkojen alla. Lumon terassimatto myös parantaa terassin akustisia ominaisuuksia ja vähentää esimerkiksi kaikua.

Vinkki: Jatka terassin käyttöä talvipakkasillakin. Terassilämmitin ja termomatto lisäävät lasitetun tilan käyttömahdollisuuksia entisestään.

Lumon Terassimatto tuntuu ihanalta paljaiden jalkojen alla

Pohjoisen vaativiin olosuhteisiin suunniteltu Lumon Terassimatto tuntuu ihanalta, pehmeältä ja lämpimältä paljaiden jalkojen alla. Lumon Terassimatto tuo myös viimeistellyn loppusilauksen upealle lasiterassikokonaisuudelle. Terassimatto on Suomessa valmistettu, helposti puhdistettavasta ja pestävästä, hengittävästä materiaalista. Lumon Terassimatto on helppo asentaa, sillä se toimitetaan pääsääntöisesti useammasta palasta. Terassimatto on paksu, joten toimii erinomaisesti myös lasiterassilla lämmöneristeenä millä tahansa lattiamateriaalilla.

Lue lisää Lumonin blogista

Korista lasiterassia erilaisin valoin ja somistein

Lasiterassille saa luotua tunnelmaa eri värisillä ja kokoisilla kynttilöillä ja lyhdyillä. Hyvin varustelluista tavarataloista löytyy mitä erilaisimpia LED-valosarjoja ja -tuikkuja.

Terassille tai pihalle sopivat isommatkin valaisimet. Erilaisilla terassivalaisimilla saat luotua hyvän tunnelman ja monet valaisimet ovat myös helposti asennettavissa.

Lasiterassi on oiva paikka tunnelmointiin ja juhlimiseen.

Lasiterassi on oiva paikka tunnelmointiin ja juhlimiseen.

Eikö teillä ole vielä lasitusta? Haluaisitko, että asiantuntija ottaa yhteyttä?

Varaa aika, ja suunnittele yhdessä Lumonin kanssa toiveittesi mukainen lasitus! Käynti ei sido sinua mihinkään. Tiesithän, että lasiterassin asennus onnistuu myös talvella.

Kiinnostuitko? Jätä yhteydenottopyyntö

Antamasi tiedot välitetään artikkelissa mainitulle yritykselle jatkokäsittelyyn.

Lumon Suomi Oy
Talo
lasitukset
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20221_73938.jpg
Jätä hyvästit terassin lumitöille - asennuta lasiterassi talvella
Lasiterassin asennus onnistuu vuodenajasta riippumatta, mutta etenkin talvi on oiva aika asentaa lasiterassi. Lasitettu terassi tuo lisätilaa kotiin, kun talviset ulkoiluvälineet säilyvät terassilla säältä suojassa ja käyttövalmiina. Kun tilaat lasituksen jo talvella, pääset terassille nauttimaan aamukahvista aikaisin keväällä.
20235_81797.jpg
Puutarha mahtuu pieneenkin tilaan
Ruukkupuutarhojen suosio on lisääntynyt niiden muunneltavuuden ja myös pienen tilantarpeen vuoksi. Ruukuissa kasveja voi vaihtaa, poistaa ja lisätä koko kasvukauden ajan. Toisaalta ruukkuja on helppo siirtää paikasta toiseen halun ja tarpeen mukaan. Myös hyötykasvien kasvattaminen sujuu esimerkiksi valmiissa kasvusäkeissä siististi ja kätevästi.
20199_59867.jpg
Terassikauden ei tarvitse olla vielä ohi
Syksyn sateet kertovat, että terassikausi alkaa olla auttamatta ohi. Ei välttämättä.Lasituksen myötä terassin käyttöaika pidentyy ja terassilla on miellyttävää nauttia pimenevistä illoista tunnelmallisessa valaistuksessa pitkälle syksyyn. Lasitettu terassi pitää myös tuulen tehokkaasti loitolla. Sääsuojan lisäksi hyvin suunniteltu ja kodikas lasiterassi toimii toisena olohuoneena, johon on mukava istahtaa nauttimaan lämpimästä kahvista tai vilvoitella saunan jälkeen. Kylmät varpaat lämpenevät termomatolla. Myös LED-valot on järkevä asentaa lasituksen asennuksen yhteydessä.
20186_53376.jpg
Lasiterassi jokinäkymällä
Dekotalo Villa Vaski (kohde 33) sijaitsee rannassa ja lasiterassilta aukeavatkin upeat näkymät joelle. Lasitetun osuuden lisäksi avointa terassipinta-alaa on runsaasti. Lasiterassi on noin 22 neliötä.
20195_58011.jpg
Mitkä ovat lasiterassin rakentamisen a ja o?
Monissa kodeissa mietitään terassin rakentamista omakoti- tai rivitalopihaan tuomaan lisätilaa ja uudenlaista asumismukavuutta. Kattamaton terassi eli patio ei kuitenkaan suojaa viileiltä keleiltä, sateelta ja tuulelta. Oletpa rakentamassa uutta taloa tai remontoimassa vanhaa, pohdi terassilasien hankkimista. Lasitettu terassi lisää terassin käyttöastetta huomattavasti.
20239_83090.jpg
Kestääkö lasiterassi lumikuormaa?
Terassi- ja parvekelasituksia tehdään ympäri vuoden. Jos terassia ei ole lasitettu, voi terassilla vietetty aika jäädä vuoden aikana todella lyhyeksi, eikä terassia tule hyödynnettyä siinä mitassa kuin sitä voisi vuoden aikana käyttää. Lasiterassia voi parhaimmillaan hyödyntää ympäri vuoden eri käyttötarkoituksiin tarpeen mukaan.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton