• Etusivu
  • Rakentaminen

Tee Se Itse - Saunajakkara

Rakentajan toimitus
Päivitetty 16.11.2020
200611_691.jpg

Saunan alin askelma tai pesuhuoneen istuin valmistuu kätevästi saunan lauteiden ylijäämäpalasista. Aikaakaan moisen tekemiseen ei kauaa mene, kunhan lähistöllä on mitta, käsisaha, vasara, nauloja tai ruuveja sekä hiekkapaperia.

Lisäksi tarvitaan tietenkin ne laudankappaleet (höylätyt), 6 kpl 45x45 pituus (l) 300 mm, 2 kpl 45x95 l = 500 mm, 2 kpl 45x95 l = 400 mm sekä 4x33x95 l = 500 mm (kehikon rakentamiseen voi käyttää laudepuuta eli 28 x 95 mm). Jakkaran voi tehdä myös sahatavarasta, jolloin käsivoimat vahvistuvat hiekkapaperin käytössä.

200611_692.jpg

Aloitetaan:


Ensin tehdään nelikulmainen laatikko kahdesta 45x95 l = 500 mm ja kahdesta 45x95 l = 400 mm. Naulataan tai mieluimmin ruuvataan napakasti kiinni toisiinsa.

Seuraavaksi joka nurkkaan vasaroidaan 45x45 l = 400 mm. Jalat voi laittaa joko pystyyn tai sahata kiinnityspäästä tolpat vähän vinoon, jolloin jakkaran jalat ovat istuinosan reunan ulkopuolella (tukipisteet reunan ulkopuolella) ja jakkarasta tulee tukevampi. Jalkojen pituus voi vaihdella käyttötarpeen ja mieltymyksen mukaan, 300...400 mm. Nelikulmioon kiinnitetään lisäksi tasaisin välein istuinosan vaakatuet 45x45 l = 400 mm.

Jatketaan:


Kehikon päälle naputellaan 4x33x95 l = 500 mm niin, että lautojen väliin jää pienet raot, josta vesi pääsee valumaan pois. Laudat asetellaan niin, että lautojen reunat tulevat pitkällä sivulla hieman kehikon yli. Samoin laudoista voi tehdä hieman pidemmät, jos haluaa reunojen ylettyvän kehikon yli lyhemmässä reunassa.

Jos haluaa, ettei jakkara seiso suoraan lattian päällä, jalkoihin voi asentaa säätöjalat, jotka saat lähimmästä rautakaupasta.

Lopuksi:


Katsotaan, että naulojen tai ruuvien kannat eivät ole koholla ja polta ahteria. Lisäksi kaikki terävät särmät hiotaan pois, samoin katsotaan, ettei työssä ole tikkuja sojottamassa sinne sun tänne. Jakkaran voi käsitellä esim. Tikkurilan Supi Laudesuojalla tai sävyttää saunavahalla, samalla kun lauteetkin käsitellään. Jalkoihin voi asentaa 10 mm:n kumityynyt, jotta puu ei ole jatkuvassa kosketuksessa märkään lattiaan.

200611_693.jpg
200611_694.jpg

Ja vihoviimeiseksi:

Eikun pesulle!

Rakentaminen
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20231_80701.jpg
Työllistä itsesi helposti kevytyrittäjänä
Rakennusala työllistää valtavan määrän ihmisiä vuosittain niin uudis- kuin remonttikohteissa. Jatkuva kysyntä tekijöistä saa monet pohtimaan yrittäjäksi ryhtymistä. Itsensä työllistämiseen löytyy onneksi helppo ja riskitön ratkaisu − kevytyrittäjyydessä voi suoraan ryhtyä hommiin ja jättää paperityöt luotettavalle kumppanille.
20078_6006.jpg
Monier Roofing kattotarvikkeet
Toimivaan kattoon tarvitaan aina katemateriaalin lisäksi myös läpi-vientejä, tiivisteitä ja rakennusmääräysten mukaiset kattoturvatuotteet. Laadukkaat, oikein asennetut tiivisteet takaavat katon tiiviyden ja yhteensopivat läpiviennit varmistavat katon toimivuuden LVIS-asennuksissa. Erilaisilla viimeistelytuotteilla voidaan hioa loppuun tiilikaton toimivuus ja ulkonäkö. Monierin kattopakettiin kuuluvat kaikki tarvittavat kattotarvikkeet.
20196_58697.jpg
Yhden luukun mallia koskevat lait
Yhden luukun mallia koskevat lait vahvistettiin tänään 19.6. tasavallan presidentin esittelyssä. Uudistuksen tavoitteena on, että tiettyjen ympäristöä koskevien lupamenettelyjen yhteensovittaminen tekee lupa-asioinnista asiakkaalle mahdollisimman sujuvaa.Laki eräiden ympäristöllisten lupamenettelyjen yhteensovittamisesta tekee mahdolliseksi ns. yhden luukun mallin. Luvanhakija asioi eri viranomaisten kanssa yhdellä asiointipisteellä, josta voi hoitaa keskeiset tiettyyn hankkeeseen tarvittavat luvat kerralla. Lisäksi yhteensovittaminen tarkoittaa sitä, että vireillä olevien eri lupahakemusten käsittelyvaiheet tapahtuvat yhtä aikaa. Yhden luukun menettely pohjautuu sähköiseen asiointiin. Hakija toimittaa lupahakemuksen viranomaisille sähköisen asiointijärjestelmän kautta.
20099_18577.jpg
Kastelli - ViittäVailleValmis
Kastellilta saat aina sopivimman ja järkevimmän toimitusvaihtoehdon riippuen omasta ajankäytöstäsi ja kiinnostuksestasi itse rakentamiseen. Omatoimisten rakentajien "Peruspaketti" ja "Suurpaketti" pitävät edelleen pintansa, mutta yhä useampi rakentaja valitsee "Muuttovalmiin" ohella myös sisustajan "Viittä Vaille Valmis" –toimituksen. Siinä Kastelli rakentaa talon sisustustöitä vaille valmiiksi. Voit itse hankkia sisustusmateriaalit ja kiintokalusteet oman makusi mukaan ja pääset suoraan mukaviin sisustustöihin.Helppoa, vaivatonta ja turvallista!
20086_11391.jpg
Muuttovalmiin omakotitalon saa pienelläkin budjetilla
Kastellin uusi Economy-mallisto on edullinen omakotitalomallisto, jonka saa muutto- eli sisustusvalmiina. Rakentaja lupaa, että budjetti ja muuttopäivä pitävät – siksi kotimainen uutuusmallisto on turvallinen vaihtoehto vaikka ensikodin rakentajalle. Varmuus budjetin pitävyydestä korostuu entisestään taloudellisesti epävarmoina aikoina.
tummaksi käsitelty sauna
Pitääkö saunan paneelit ja lauteet suojata?
Kotien saunoja halutaan sisustaa luomalla niihin erilaisia tunnelmia. Materiaalivalintoihin ja valaistukseen panostetaan. Perinteisen vaalean puun rinnalle on tullut paljon erilaisia puulajeja ja värejä uskalletaan kokeilla. Kokosimme perusohjeet, joilla selviät saunan käsittelyurakasta. Joukosta löytyy myös pitkällä uralla vastaantulleita erikoisuuksia ja kokemuksia.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton