• Etusivu
  • Rakentaminen

Tee se itse - Laatikko

Rakentajan toimitus
Päivitetty 12.10.2018
200611_699.jpg
Kuten aikaisemmissa tee se itse -osioissa on todettu: rakentamisen ja remontoinnin yhteydessä jää usein kaikenlaista käyttökelpoista tavaraa ja tarviketta ylimääräiseksi. Tällaisia ovat mm. sisäverhouspaneelien pätkät. Niitä voi jäädä niin saunan paneloinnistakin kuin sisäkaton verhouksestakin. Paneelin pätkät ovat turhan kalliita polttopuiksi varsinkin kun hyötykäyttö on mahdollista monin eri tavoin. BR>Nyt tehtävän laatikon koko on ajateltu kodinhoitohuoneeseen tulevaksi "hapenottopenkiksi", jota voi samalla hyödyntää esim. polttopuiden tilapäiseen säilyttämiseen, pyykkikorina tai jopa lehtilaatikkona. Kokoa muuttamalla ja tapaa soveltamalla saat erilaisia monikäyttöisiä laatikoita.

Hapenottopenkki:


Tarvikkeet ( n. 800x500mm):

10-12 kpl 800 mm paneelin pätkiä


10-12 kpl 500 mm paneelin pätkiä


4 kpl 50x50 pystytukia, korkeus n. 430 mm


2 kpl vaakatukia 50x50 n. 670 mm


2 kpl vaakatukia 50x50 n. 370 mm


laudanpätkiä vinotueksi


pohja: paneeli, lautaa, levyä…..


Kansi:


6-7 kpl 800 mm paneelin pätkiä

Innolla nikkaroimaan:

Katkaise tarvittavat paneelin pätkät ja aloita penkin kokoaminen osasta A . "Aja" ylimmäisestä paneelista urospontti pois. Tee kuviosahalla kuvan mukainen "koverrus". Naulaa esim. viimeistelynaulaimella paneelit kiinni pystytukiin (50x50). Kiinnitä myös alas vaakatuki pohjan kiinnitystä varten sekä vinositeet. Tee näitä osia 2 kpl. Kun osat A:t ovat valmiita, aloita osan B tekeminen. Helpoin tapa on koota osa B erikseen kasaan (esim. lautojen varaan) ja kiinnittää vasta sitten sen kiinni osiin A. Tai voit paneloida penkin päätyä molempiin A osiin samanaikaisesti. Muista kiinnittää alas vaakatuki pohjan kiinnitystä varten. Muista tarkistaa penkin ristimitat!

200611_700.jpg

Kansi:

Kannen koko riippuu valmiin penkin koosta! Ota penkistä mitat ja tee kansi saamiesi mittojen mukaan. Laita myös kanteen tuet kuvan mukaisesti esim. laudasta (tukien paksuus tulevan painokuorman mukaan). Ruuvaa tukilaudat alhaalta päin, kuitenkin varoen etteivät ruuvit tule kannen läpi (inhottava istua).

200611_701.jpg

Viimeistely:

200611_702.jpg

Laatikon kanteen kannattaa laittaa salvat ja saranat, varsinkin lapsiperheessä.
Pinta voidaan jättää "luonnolliseksi" , käsitellä maalilla tai erilaisilla kuultomaaleilla, maalata koristeita ym.

Käyttökohteet:
Paneelista tehtyä laatikkoa voi hyödyntää monella eri tapaa: eteiseen penkiksi, jolloin saadaan säilytystilaa esim kengille, talvivarusteille,lastenhuoneeseen säilytyslaatikoksi tai jopa terassille grillitarvikkeiden säilytykseen (voidaan tehdä myös ulkovuorauspaneelista)!

Rakentaminen
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20238_82894.jpg
Tällä työkalulla työstät helposti puuta - urat, reunat ja viisteet hoituvat hetkessä
Kotiverstaalla hoituvat monenlaiset puutyöt. Käytetyimpien työkalujen, kuten porakoneen ja sahan lisäksi akkujyrsin on kätevä apuväline urien tekemiseen, reunojen siistimiseen, viisteisiin sekä koristeellisten kuvioiden luomiseen. Akkujyrsintä on nopea käyttää missä tahansa ilman tarvetta virtajohdon liittämiselle.
20228_79214.jpg
Designkaivot saavuttivat ennätyssuosion asuntomessuilla - katso kuvat!
Vieserin kotimaisia desingkaivoja nähtiin tänä vuonna ennätyksellisen monessa asuntomessukohteessa. Erityisen suosittu oli Vieser Line -linjalattiakaivo, joka mukautuu monenlaiseen sisustukseen.
20224_77691.jpg
Oikea perävaunu oikeaan tarpeeseen - muista nämä valinnassa
Luotettavat, kotimaiset IKH-peräkärryt valmistetaan Juncarilla Lapualla ja ne edustavat nykyaikaisen teknologian ja rautaisen ammattitaidon yhdistelmänä syntyvää kestävää laatua. Huolellisen työn ansiosta IKH-perävaunut kestävätkin sukupolvesta toiseen. Siksi perävaunun valintaan kannattaa paneutua hyvin; onhan kyseessä usein pitkäaikainen hankinta.
20195_57743.jpg
Nykyaikainen hirsiarkkitehtuuri antaa mahdollisuuksia moneen
Sinun ja perheesi elämäntapa ja yksilölliset toiveenne ratkaisevat, minkälainen on juuri teille sopiva hirsitalo. Hirsikodin suunnittelun lähtökohtana on aina laadukas arki. Siksi toimivan kodin suunnitteluun kannattaa ottaa avuksi hirsirakentamisen asiantuntija. Yhteistyö hirsirakentamiseen erikoistuneen suunnittelijan kanssa tarkoittaa, että pääset vaikuttamaan taloprojektiisi konkreettisesti heti alusta alkaen.Nykyaikainen hirsiarkkitehtuuri mahdollistaa melkein mitä tahansa, ultramoderneista kaupunkikodeista perinteiseen hirsitaloon. Suomalaiseen maisemaan suunniteltu hirsikoti on esteettinen, terveellinen ja turvallinen valinta, jossa arki toimii varmasti. Sillä ei ole merkitystä, sijaitseeko tonttisi kaupungissa, taajamassa tai vaikka haja-asutusalueella, hirsikoti nousee sinne missä haluat asua.
20224_77764.jpg
Kevät on paras aika tarkistaa tiili- tai peltikaton kunto, ota tsekkilista talteen
Kevät on paras aika tarkistaa katon kunto. Kun tiili- tai peltikaton huoltaa säännöllisesti, välttyy monilta ikäviltä yllätyksiltä. Katon kunnon voi tarkistaa myös itse. Lue ammattilaisten vinkit, jotta talosi säilyisi terveenä tulevatkin vuosikymmenet ja osaat ajoittaa omakotitalon tai mökin kattoremontin oikein.
201711_50853.jpg
Imurit verstaalle ja rakennustöihin
Rakennuspuuhissa pölyltä, roskilta ja lialta ei voi välttyä. Eri materiaalien työstämisestä syntynyt puu- ja eristepuru sekä kipsi- ja betonipöly ovat kuitenkin useimille perusimureille liikaa. Irtoaineksen lisäksi myös kiinnityslaastien ja tasoitemassojen siivous vaativat käytettävältä imurilta erikoisominaisuuksia. Boschin tehokkailla ja helppokäyttöisillä kuiva- ja märkäimureilla pidät työskentelypaikan siistinä.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton