• Etusivu
  • Rakentaminen

Tee se itse - Laatikko

Rakentajan toimitus
Päivitetty 12.10.2018
200611_699.jpg
Kuten aikaisemmissa tee se itse -osioissa on todettu: rakentamisen ja remontoinnin yhteydessä jää usein kaikenlaista käyttökelpoista tavaraa ja tarviketta ylimääräiseksi. Tällaisia ovat mm. sisäverhouspaneelien pätkät. Niitä voi jäädä niin saunan paneloinnistakin kuin sisäkaton verhouksestakin. Paneelin pätkät ovat turhan kalliita polttopuiksi varsinkin kun hyötykäyttö on mahdollista monin eri tavoin. BR>Nyt tehtävän laatikon koko on ajateltu kodinhoitohuoneeseen tulevaksi "hapenottopenkiksi", jota voi samalla hyödyntää esim. polttopuiden tilapäiseen säilyttämiseen, pyykkikorina tai jopa lehtilaatikkona. Kokoa muuttamalla ja tapaa soveltamalla saat erilaisia monikäyttöisiä laatikoita.

Hapenottopenkki:


Tarvikkeet ( n. 800x500mm):

10-12 kpl 800 mm paneelin pätkiä


10-12 kpl 500 mm paneelin pätkiä


4 kpl 50x50 pystytukia, korkeus n. 430 mm


2 kpl vaakatukia 50x50 n. 670 mm


2 kpl vaakatukia 50x50 n. 370 mm


laudanpätkiä vinotueksi


pohja: paneeli, lautaa, levyä…..


Kansi:


6-7 kpl 800 mm paneelin pätkiä

Innolla nikkaroimaan:

Katkaise tarvittavat paneelin pätkät ja aloita penkin kokoaminen osasta A . "Aja" ylimmäisestä paneelista urospontti pois. Tee kuviosahalla kuvan mukainen "koverrus". Naulaa esim. viimeistelynaulaimella paneelit kiinni pystytukiin (50x50). Kiinnitä myös alas vaakatuki pohjan kiinnitystä varten sekä vinositeet. Tee näitä osia 2 kpl. Kun osat A:t ovat valmiita, aloita osan B tekeminen. Helpoin tapa on koota osa B erikseen kasaan (esim. lautojen varaan) ja kiinnittää vasta sitten sen kiinni osiin A. Tai voit paneloida penkin päätyä molempiin A osiin samanaikaisesti. Muista kiinnittää alas vaakatuki pohjan kiinnitystä varten. Muista tarkistaa penkin ristimitat!

200611_700.jpg

Kansi:

Kannen koko riippuu valmiin penkin koosta! Ota penkistä mitat ja tee kansi saamiesi mittojen mukaan. Laita myös kanteen tuet kuvan mukaisesti esim. laudasta (tukien paksuus tulevan painokuorman mukaan). Ruuvaa tukilaudat alhaalta päin, kuitenkin varoen etteivät ruuvit tule kannen läpi (inhottava istua).

200611_701.jpg

Viimeistely:

200611_702.jpg

Laatikon kanteen kannattaa laittaa salvat ja saranat, varsinkin lapsiperheessä.
Pinta voidaan jättää "luonnolliseksi" , käsitellä maalilla tai erilaisilla kuultomaaleilla, maalata koristeita ym.

Käyttökohteet:
Paneelista tehtyä laatikkoa voi hyödyntää monella eri tapaa: eteiseen penkiksi, jolloin saadaan säilytystilaa esim kengille, talvivarusteille,lastenhuoneeseen säilytyslaatikoksi tai jopa terassille grillitarvikkeiden säilytykseen (voidaan tehdä myös ulkovuorauspaneelista)!

Rakentaminen
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20239_83042.jpg
Rakentajan toimitus testasi uudenajan petsin - oliko helppoa?
Puukalusteiden petsaaminen on ollut aikoinaan suosittu tapa antaa puulle haluttu värisävy ja korostaa puun luonnollista kauneutta. Nykyään petsaamisen jalo taito on päässyt unohtumaan ja sitä saatetaan pitää liian vaikeana pintakäsittelyn tapana. Miten kuumaan veteen petsijauhe pitää sekoittaa? Mikä pintakäsittely sopii petsauksen päälle? Miksi petsi ei levity vanhan hiotun pinnan päälle? Miksi petsauksestani tuli näin kirjava?Rakentajan toimitus testasi Woodcare.Guide-petsin ja tässä tulokset. Tervetuloa puun petsauksen maailmaan!
20209_66807.jpg
Kaupunkimaisemaan sopiva hirsitalomallisto
Kastelli on ollut yli 25 vuotta Suomen ostetuin talomerkki. Jokaisella on oma talounelmansa, jonka toivoo täyttävänsä jossakin vaiheessa elämää ja Kastellin laajasta talomallistosta löytyy varmasti jokaiselle se tärkein ja kaunein - unelmakoti.
202010_67217.jpg
Huomiovaatteissa näyt työssä ja vapaa-ajalla
Hi-vis työvaatteet on suunniteltu parantamaan käyttäjänsä näkyvyyttä päivänvalossa ja ulkoisen valolähteen valaisemana pimeällä. Varsinkin liikenteessä ja rakennustyömailla käyttäjän on oltava hyvin havaittavissa, joka suunnasta katsottuna. Huomiovaatteen tärkein tehtävä onkin onnettomuusriskien vähentäminen. Ammattikäyttöön tarkoitetun työvaatteen tärkeimpiin ominaisuuksiin kuuluu kuitenkin myös kestävyys ja käyttömukavuus. Kovassa työssä vaatteita kuluu, mutta jotta työvaatteissa jaksaa koko päivän tehdä tehokkaasti töitä, on käyttömukavuuden oltava kohdillaan!
20133_34316.jpg
KNX-taloautomaatio tuo rakennukseen mukavuutta, yksilöllisyyttä, turvallisuutta ja energiansäästöä
Ohjelmoitava KNX-kodinohjausjärjestelmä suunnitellaan yksilöllisten toiveiden ja tarpeiden mukaanKaikkia kodin toimintoja voidaan ohjata yhdestä paikastaYksinkertaisimmillaan kodin sähköistystä voi ohjata yksittäisten laitteiden esimerkiksi säätimien ja läsnäolotunnistimien avulla. Tai kaikkea voi ohjata helposti yhdestä paikasta KNX-taloautomaatiolla. Käyttö perustuu yksilöllisesti ohjelmoitaviin tilanteisiin ja toimintoja voi ohjata myös matkapuhelimen avulla.Lue lisää KNX-kodinohjausjärjestelmästä
201711_50899.jpg
Rakennusalan työmaapäällikön erikoisammattitutkinto
Rakennusalan työmaapäällikön tehtävätTutkinnon suorittanut omaa laaja-alaiset ja edistyneet rakennusalan tiedot, jotka osoittavat asioiden hallintaa, kykyä soveltaa ja kykyä luoviin ratkaisuihin ongelmien ratkaisemiseksi. Henkilö kykenee johtamaan rakennusalan hankkeita ja pystyy selkeään päätöksentekoon omassa toimintaympäristössään. Tutkinnon suorittaja laatii näyttötehtävät ensisijaisesti omalla työmaallaan. Työkohde voi myös vaihtua suoritusaikana. Tutkinnon suorittaminen parantaa suorittajan ja koko yrityksen valmiuksia toimia nykyaikaisesti, laadukkaasti ja kannattavasti.Henkilöllä on koulutuksen suoritettuaan ja muiden pätevyysvaatimusten täytyttyä mahdollisuus hakea sertifiointia vastaavan työnjohtajan, työmaainsinöörin tai työpäällikön pätevyyteen.
20156_43548.jpg
Etäohjattava älylukko kotiisi
Luotettava lukitus kuuluu turvallisen kodin perusominaisuuksiin. Kun tähän lisätään etäohjausmahdollisuus, helpottaa se useita arjen tilanteita. Voit tarkistaa tuliko lähtiessäsi ovi lukkoon sekä lukita sen tarvittaessa. Mobiilisovelluksen avulla saat myös tiedon kun lapset saapuvat kotiin.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton