• Etusivu
 • Rakentaminen

Tee Se Itse Pyykkiteline

Rakentajan toimitus
Julkaistu 10.11.2006Päivitetty 12.04.2021
200611_1291.jpg

Helpota pyykkitaistelua käyttämällä hyödyksi myös katonrajan vapaa tila. Tämän pyykkitelineen voit nostaa ylös kuivauksen ajaksi ja tyhjänä se säilyy seinää vasten vieden minimaalisen tilan.

Tarvikkeet

 • 21 x 45 mm listaa
 • 2 kehyslistaa (A), 150 cm
 • 2 välilistaa (C), noin 30 cm
 • (huonekorkeuden mukaan)
 • 2 tukilistaa (D), 25 cm
 • 21 mm puutankoa
 • 3 poikkitankoa (B), 150 cm

Lisäksi:

 • 5 mm lippunarua
 • 23 juoksupyörää
 • 23 koukkua
 • 2 puunuppia
 • puuliimaa
 • 4 vähintään noin 40 mm
 • ruuvia
 • 2 kulmasaranaa
 • lakkaa tai maalia

Vinkki


Jos telineen vapaa pääty sijaitsee aivan lähellä seinää, voit asentaa sen kumpaankin vapaaseen kulmaan pyörän ja nostonaruille kiinnityskoukut. Jos telineen pääty on etäällä seinästä, joudut asentamaan seinän vierelle kolmannen johtopyörän, jonka kautta molemmat narut vedetään.


Kiinnitä seinälle pyörän alapuolelle kaksi puunuppia, joihin saat kiinnitettyä narun telineen eri asennoissa. Alempaan nuppiin kiinnität telineen sen ollessa yläasennossaan, ylempään, kun lasket telineen vinoon.

Työvaiheet


Poraa 6 mm reikiä kolmeen pitkään puutankoon (B) pyykkinarua varten. Poraa vastaavasti tangoille 21 mm reiät kahteen kehyslistaan (A) ja liimaa osat yhteen. Sahaa vielä 21 x 45 mm lovet molempiin tukilistoihin (D) ja liimaa ja ruuvaa välilistat (C) niihin kiinni.

Telineen paras sijaintikorkeus on noin 2 m lattiatason yläpuolella, joten mittaa, mikä on sopiva välilistojen pituus omissa tiloissasi.

Hio osat ja lakkaa ne kahteen kertaan. Hio kevyesti myös lakkauskertojen välillä. Pujottele pyykkinaru kehikon reikiin, kiristä ja solmi kiinni. Yhdistä kehikko välilistoihin kulmasaranoilla ja kiinnitä teline tukilistojen läpi kattoon ruuveilla (tarvittaessa ruuvitulppien avulla).

200611_1286.jpg

Ja eikun pyykkäämään!

Rakentaminen
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20183_52191.jpg
Helppohoitoiset kasvit keväiselle lasiterassille
Kevät tekee tuloaan jo kohisten ja on taas se aika vuodesta, kun saa alkaa laittamaan terassia kevät- ja kesäkuntoon. Myös istutuksia voi alkaa suunnitella terassin somistukseksi. Erilaiset sipulikasvit viihtyvät ulkona jopa pienillä pakkasilla ja tuovat lasitetulle terassille lisää viihtyvyyttä. Lumon kysyi kukkakauppa Ruusupuun yrittäjä Sanna Toivoselta vinkit kevätkasvien valintaan ja hoitoon.
2222_806591433_201342313835.jpg
5. Ilmanvaihtoremontti rivitaloasunnossa
Ilmanvaihdon toimivuus on tärkeä asia. Vanhoissa taloyhtiössä sitä joko ei ole tai ratkaisuna on siihen aikaan hyväksi todettu yhteispoisto - korvausilmaa asuntoihin ei ole hallitusti tullut.Ilmanvaihtoremontti mielletään isotöiseksi - parhaassa tapauksessa remontti on ohi vajaassa viikossa.
20147_40271.jpg
Ideat omaan keittiöön Asuntomessuilta
Keittiö on yksi kodin tiloista, jonka suunnitteluun kannattaa käyttää aikaa. Ratkaisuja ei kannata tehdä hetken mielijohteesta, vaan miettiä käyttöä ja keittiön käytännöllisyyttä pitkäksi ajaksi eteenpäin.Keittiötä suunniteltaessa on helpointa lähteä miettimään suunnitelmaa keittiön toimivuuden kannalta. Lähtökohtana on sijoittaa kodinkoneet sekä lasku- ja säilytystilat omille paikoilleen. Keittiötyyppejä on olemassa useita erilaisia yhdelle seinälle sijoitetusta aina saarekekeittiöihin. Se, millainen omaan kotiin parhaiten soveltuu, riippuu tilasta johon keittiö rakentuu.Hyvä perusta keittiön suunnittelulle onkin lähteä miettimään, mitä keittiöönsä tarvitsee ja miten keittiötään käyttää: paljonko säilytystiloja tarvitaan, minne kaikkialle tarvitaan laskutilaa ja minne tarvitaan kattaustilaa. Mikäli olet uudistamassa vanhaa keittiötäsi, mieti mikä vanhassa keittiössäsi oli hyvää ja mikä ei - kun toiveet on listattu paperille, on helpompi lähteä suunnittelemaan unelmien keittiötä yhdessä ammattilaisen kanssa.Keittiötä suunniteltaessa ei sovi unohtaa myöskään ottaa huomioon sähköistämistä sekä valaistusta. Nykypäivän keittiöt sisältävät useita erilaisia sähkölaitteita, joten on syytä varmistua siitä, että jokaiselle koneelle on pistorasia kyllin lähellä.Keittiössä tarvitaan lisäksi tehokas valaistus työskentelyä varten sekä mahdollisuus tunnelmavalaistukseen silloin kun keittiössä vietetään aikaa esimerkiksi ystävien kesken. Tunnelmavaloja voidaan nykyisin sijoittaa helposti esimerkiksi välitilaan, sokkeliin tai vaikkapa saarekkeeseen.
Tulikivi Karelia-malliston Saramo Classic pinnalla
Rauhoittava ruutuaika – lempeä ja lämpöinen takkatuli
Tuli on aina merkinnyt elämää. Sen lämmössä on laitettu ruokaa, siinä on lämmitelty ja kuunneltu vanhempien ihmisten viisauksia ja tarinoita elämästä. Tulen äärellä istuessa kiire katoaa ja ajatukset keskittyvät vain hetkeen eivätkä mieti tulevaa.Nykypäivän ihminen voi sytyttää tulen takkaan, istua sen äärellä ja nauttia takkatulen ruutuajasta kuten menneiden aikojen ihmiset nuotiostaan. Sama rauhoittumisen tunne ja keskittyminen hetkeen ovat yhä läsnä.
20235_81859.jpg
Kokeile ohjelmalla miltä kylpyhuone voisi näyttää ja kuinka paljon se maksaisi
Kylpyhuone suunnitteilla? Taloyhtiössä putkiremontti tiedossa ja sitä myöten kylpyhuoneremontti? Uusi kylpyhuone pitäisi suunnitella ja etenkin hahmotella miltä se voisi näyttää. Uuden selainpohjaisen suunnittelutyökalun ansiosta kylpyhuoneen suunnittelu ja hahmottelu ei ole ikinä ollut helpompaa kotikoneelta ja selaimesta kuin nyt.
Knauf
Mitä märkätilan seiniin? – miten valita sopiva rakennuslevy?
Märkätilan rakenteisiin löytyy useita määräykset täyttäviä vaihtoehtoja. Puu- tai metallirankaseiniin soveltuvat sekä kipsilevyt, että sementtipohjaiset levyt. Kummatkin edellyttävät vesieristeen käyttöä. Soveltuvia levyjä ovat esimerkiksi erikoiskova kipsilevy, märkätilakipsilevy ja vaativiinkin kohteisiin soveltuva lasikuituverkolla vahvistettu sementtilevy. Usein ratkaisuna on edullisin määräykset täyttävä märkätilajärjestelmä. Omakotiasujan näkökulmasta voisi kuitenkin miettiä myös sitä, että tarvittava materiaalimenekki on varsin vähäinen ja rakenteen käyttöikä yleensä vähintään 30 vuotta. Muutaman euron ero neliöhinnassa alkaa tuolloin tuntua merkityksettömältä.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton