• Etusivu
  • Rakentaminen

Tee Se Itse Pyykkiteline

Rakentajan toimitus
Päivitetty 12.04.2021
200611_1291.jpg

Helpota pyykkitaistelua käyttämällä hyödyksi myös katonrajan vapaa tila. Tämän pyykkitelineen voit nostaa ylös kuivauksen ajaksi ja tyhjänä se säilyy seinää vasten vieden minimaalisen tilan.

Tarvikkeet

  • 21 x 45 mm listaa
  • 2 kehyslistaa (A), 150 cm
  • 2 välilistaa (C), noin 30 cm
  • (huonekorkeuden mukaan)
  • 2 tukilistaa (D), 25 cm
  • 21 mm puutankoa
  • 3 poikkitankoa (B), 150 cm

Lisäksi:

  • 5 mm lippunarua
  • 23 juoksupyörää
  • 23 koukkua
  • 2 puunuppia
  • puuliimaa
  • 4 vähintään noin 40 mm
  • ruuvia
  • 2 kulmasaranaa
  • lakkaa tai maalia

Vinkki


Jos telineen vapaa pääty sijaitsee aivan lähellä seinää, voit asentaa sen kumpaankin vapaaseen kulmaan pyörän ja nostonaruille kiinnityskoukut. Jos telineen pääty on etäällä seinästä, joudut asentamaan seinän vierelle kolmannen johtopyörän, jonka kautta molemmat narut vedetään.


Kiinnitä seinälle pyörän alapuolelle kaksi puunuppia, joihin saat kiinnitettyä narun telineen eri asennoissa. Alempaan nuppiin kiinnität telineen sen ollessa yläasennossaan, ylempään, kun lasket telineen vinoon.

Työvaiheet


Poraa 6 mm reikiä kolmeen pitkään puutankoon (B) pyykkinarua varten. Poraa vastaavasti tangoille 21 mm reiät kahteen kehyslistaan (A) ja liimaa osat yhteen. Sahaa vielä 21 x 45 mm lovet molempiin tukilistoihin (D) ja liimaa ja ruuvaa välilistat (C) niihin kiinni.

Telineen paras sijaintikorkeus on noin 2 m lattiatason yläpuolella, joten mittaa, mikä on sopiva välilistojen pituus omissa tiloissasi.

Hio osat ja lakkaa ne kahteen kertaan. Hio kevyesti myös lakkauskertojen välillä. Pujottele pyykkinaru kehikon reikiin, kiristä ja solmi kiinni. Yhdistä kehikko välilistoihin kulmasaranoilla ja kiinnitä teline tukilistojen läpi kattoon ruuveilla (tarvittaessa ruuvitulppien avulla).

200611_1286.jpg

Ja eikun pyykkäämään!

Rakentaminen
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

Rafi_kuvaa_ei_loytynyt_1200x675.jpg
Maksuvalmiussuunnitelma
Maksuvalmiussuunnitelma eli likviditeettisuunnitelma pitää sisällään taloyhtiön juoksevien maksujen kattamisen osakkailta saatavilla korvauksilla, joista yleisimpiä ovat taloyhtiön vastike-, vuokra- ja käyttökorvaukset. Suurin osa taloyhtiöön tulevista maksuista on säännöllisiä, joko kuukausittain tai kerran pari vuodessa erääntyviä. Tällaisia maksuja ovat esimerkiksi vesi- ja jätevesimaksut, sähkö, jätehuoltomaksut, vakuutusmaksut sekä kiinteistöverot ja säännöllisesti tapahtuvat laitehuollot.Lainojen lyhennykset ja korot on kirjattu takaisinmaksusuunnitelmaan, joten ne ovat myös tiedossa maksuvalmiussuunnitelmaa tehtäessä. Kulutukseen perustuvan sähkölaskun suuruus sen sijaan vaihtelee kesä- ja talvikuukausina, mutta tämäkin voidaan arvioida aikaisempien vuosien perusteella.Maksuvalmiussuunnittelussa on hyvä ottaa huomioon myös mahdolliset odottamattomat korjaustarpeet. Taloyhtiöllä olisikin hyvä olla noin kuukauden menoja vastaava rahamäärä säästössä, jottei äkillisiä korjaustarpeita tarvitsisi kustantaa lainarahalla.
20154_43113.jpg
Kuuntelimme teitä - nyt voittajamökit kampanjahintaan!
Talven ja kevään aikana Honka tiedusteli suomalaisilta, mikä Hongan suosituista mökkimalleista on oma suosikki. Kyselyn tarkoituksena oli myös saada suomalaiset mukaan päättämään kampanjamalliston sisällöstä. Lopputuloksena saatiin selville viisi kaikkein suosituinta mallia, jotka ovat nyt Kevätkampanjan upeat mökit.Voittajamökiksi nousi esille tunnelmallinen Syli. Äänestyksen muut finalisti mökkimallistot Aamutähti, Dyyni, Kide ja Kippari ovat nyt mukana Kevätkampanjassa ainutlaatuiseen kampanjahintaan yhdessä voittajamökin kanssa!Nyt kannattaa tarttua tarjoukseen, sillä Kevätkampanja on voimassa 31.5.2016 asti!
Rafi_kuvaa_ei_loytynyt_1200x675.jpg
Työsuhdeasunto
Työsuhdeasunnolla tarkoitetaan työ- ja virkasuhteen perusteella vuokralle annettua asuntoa, jossa vuokranantajana on työnantaja.Työsuhdeasunnon vuokralainen ei saa siirtää vuokrasoikeutta ilman vuokranantajan lupaa. Hän saa kuitenkin käyttää asuntoa perheensä ja lähisukunsa kanssa yhteisenä asuntona ilman vuokranantajan lupaa.Työsuhteen päättymisen jälkeen jatkuvaan vuokrasuhteeseen noudatetaan enintään asumistukilain nojalla vahvistettua paikkakunnalla kohtuulliseksi katsottua tasoa, josta on vuokralaiselle ilmoitettava kirjallisesti.Vuokralaisella on oikeus irtisanoa työsuhdeasunto 14 päivän irtisanomisajalla tai irtisanomisaikaa noudattamatta samanaikaisesti työ- tai virkasuhteen päättymisen kanssa.Vuokranantajalla on oikeus irtisanoa vuokrasopimus työsuhteen päättymisen johdosta. Irtisanomisaika on kuusi kuukautta, jos työ- tai virkasuhde on kestänyt vähintään vuoden ja kolme kuukautta, mikäli työ- tai virkasuhde on kestänyt vähemmän kuin vuoden. Mikäli työsuhde on edellyttänyt asumista määrätyssä kiinteistössä tai huoneistossa, on irtisanomisaika yksi kuukausi.Työntekijän irtisanomisaika on kolme kuukautta, mikäli työsuhde on kestänyt vähintään vuoden ja kun työnantaja on purkanut työsuhteen (muun kuin sairauden vuoksi), työntekijä on irtisanonut työsopimuksen tai purkanut työsopimuksen ilman TSL 8 luvun 1 §:n 2 momentissa tarkoitettua syytä. Muussa tapauksessa irtisanomisaika on yksi kuukausi.Mikäli vuokrasuhde irtisanotaan palvelussuhteen kestäessä, alkaa irtisanomisaika kulua sen kalenterikuukauden viimeisestä päivästä alkaen, jonka aikana palvelussuhteen irtisanomisaika alkaa kulua tai palvelussuhde ilman irtisanomista päättyy. Irtisanomisaika on tuolloin aina vähintään yksi kuukausi.Vuokranantajalla on oikeus osoittaa vaihtoehtoinen asunto irtisanomisajaksi, joka kestää kauemmin kuin työ- tai virkasuhde. Muuttokustannukset tulevat vuokranantajan maksettaviksi.Muuttopäivää voidaan siirtää vain, jos kyseessä on työntekijän sairaus, työkyvyttömyys tai siirtyminen vanhuuseläkkeelle. Kanne on laitettava vireille 14 päivää ennen muuttopäivää.
20081_7929.jpg
Helo Deco - viihtyisä saunamaailma
Maailman johtavana saunatuotteiden valmistajana Saunatec tunnetaan kaikkialla korkealaatuisesta tuotekehityksestään ja muotoilustaan. Kiuasmuotoilun uusi suunnannäyttäjä Ristomatti Ratia loi suositun Helo Tonttu -sarjan. HELO DECO -saunansisustus luotiin jatkamaan näin alkanutta uutta muotoiluilmettä.
20206_65368.jpg
Jätevesien ammattilainen, osallistu verkkokoulutukseen!
Kevät keikkuen tulevi, sanotaan. Auringonsäteiden hyväillessä poskipäitä, monella on katse jo erilaisissa tämän vuoden rakennushankkeissa. Vestelli järjestää kevään 2022 aikana ammattilaisille suunnattuja jätevesikoulutuksia joka viikko, kuluttajia unohtamatta. Kuluttajille on luvassa omia jätevesiwebinaareja pitkin vuotta. Oletpa mistä päin Suomea tahansa, pääset osallistumaan verkkokoulutuksiin sinulle sopivana ajankohtana. Kaikki koulutustapahtumat järjestetään verkossa ja ne ovat maksuttomia.Koulutuksessa kerrataan vanhaa ja opitaan uutta. Tavoitteena on jakaa lisätietoa jätevesijärjestelmien suunnitteluun ja asennukseen, vinkkejä ja apua haastaviin kohteisiin ja samalla tutustua Vestellin tuotteisiin ja toimintaan.Saat koulutuksesta myös osallistumistodistuksen.ILMOITTAUDU MUKAAN:AmmattilaisilleKuluttajille
Rafi_kuvaa_ei_loytynyt_1200x675.jpg
Rakennuttajan määrälaskenta
Toimenpiteet:Suunnitelmien valmistuttua laaditaan tarvittaessa rakennusteknisten töiden osalta määräluettelot, jotka liitetään tarjouslaskennan pohjaksi niistä urakoista, joiden osalta määriä ei ole suoraan ilmoitettu suunnitelmissa. Määräluettelot tarkistetaan urakkalaskennan päätyttyä valitun urakoitsijan toimesta ja mahdolliset määrävirheiden kustannusvaikutukset korjataan ennen sopimusten allekirjoitusta. Määräluetteloa ei liitetä urakkasopimuksiin. Määräluettelosta laaditaan suoritepohjainen kustannusarvio ja sitä verrataan hankkeen hyväksyttyyn budjettiin. Suunnitelmat lähetetään määrälaskentayritykselle määrälaskennan suorittamista varten. Urakoitsijat voivat saada, halutessaan, määrät määrälaskennalta korvausta vastaan. Rakennuttaja ei sitoudu annettuihin määriin millään tavoin.Vastuuhenkilöt:ProjektipäällikköDokumentit:MääräluettelotHyväksyntä:Projektipäällikkö

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton