• Etusivu
  • Rakentaminen

Tee Se Itse - Jääkiekkomaali

Rakentajan toimitus
Päivitetty 12.10.2018
200611_711.jpg

Rakentamisen ja remontoinnin yhteydessä jää usein kaikenlaista käyttökelpoista tavaraa ja tarviketta ylimääräiseksi. Ei taida löytyä rakennustyömaata, jossa ei jäisi muutamaa laudanpätkää tähteeksi. Näistä ns. hukkapätkistä voi helposti ja nopeasti valmistaa lätkämaalit pihamaalle tai vaikkapa luistinradalle vietäviksi.


Maalin rakentamiseen tarvitaan laudanpätkiä, joista pisin on n. metrin mittainen, rullamitta, nauloja ja vasara, käsisaha sekä säkkikangasta tai vaikkapa vanha matto. Suorakulma kannattaa varata käsille, jolla kulmien suoruus on helppo tarkistaa. Suoruuden voi tarkistaa tietysti myös mittaamalla.

Jääkiekkomaalin valmistaminen


Maalin rakentaminen on ehkä helpointa aloittaa kasaamalla laudoista naulaamalla kaksi symmetristä sivua. Sivut eli maalin päädyt muodostuvat kolmesta laudankappaleesta. Aluksi onkin syytä sahata sopivanmittaiset laudat valmiiksi molempia sivuja varten. Kun sivut on kasattu, ne yhdistetään ylärimalla ja "takaraudalla". Jääkiekkomaali on nyt muodossaan, mutta se on edelleen hieman hutera. Siksi sahataan vielä kaksi sopivan mittaista lautaa ja kiinnitetään ne maalin takapuolelle vinotueksi. Ennen vinotukien kiinnittämistä tarkistetaan maalitolppien suoruus, esimerkiksi ristimitalla. Lopuksi asennetaan paikoilleen maaliverkko eli tässä tapauksessa säkkikangas tai vanha matto.

200611_712.jpg

Viimeistelyt ja variaatiot


Maalin kokoa voi muuttaa käyttötarkoituksen ja pelaajien koon mukaan. jääkiekkomaalit voivat olla hyvinkin pienet, jos ideana on pelata ilman "veskaria". Toisaalta n. metrin mittaisille pelimiehille riittää vähän pienemmätkin maalit esim. korkeus 60 cm. Vähän varttuneempien pelimiesten käyttöön kannattaa valmistaa vähän suuremmat maalit.

Maaliin riittää hyvin, kun eteen ripustetaan säkkikangas tai vanha matto maaliverkoksi, mutta jos kangasta ja innostusta riittää, niin koko maalin voi verhoilla kankaalla.

Lopuksi on hyvä muistuttaa, että esitetty maalin rakennusratkaisu ei kestä aikuisten kiekolla vedetty, 200 km tunnissa etenevää, "viuhuavaa lämäriä". Maalit soveltuvat ns. tossupalloon, jossa pelivälineenä käytetään esim. tennispalloa. ja kunnolla tehtyinä ne kestänevät myös pienempien kiekkoilijoiden vedot, vaikka pelivälineenä olisikin kiekko.

200611_713.jpg
200611_714.jpg
Rakentaminen
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20142_37827.jpg
Passiivitalon energiankulutus aikataulussa
Villa ISOVERin aurinkosähköntuottoa on seurattu heinäkuusta 2013 lähtien. Kohteeseen on asennettu noin 80 m² 130 kWh aurinkosähköpaneeleita, joiden on arvioitu tuottavan vuodessa noin 8,4 MWh energiaa. Tähän asti aurinkosähkön tuotto on pysynyt hyvin linjassa ennusteiden kanssa.
Hirsinen mökkisauna
Jos olet hankkimassa kiuasta, huomioi nämä seikat
Suomalaiset ovat saunakansaa, olleet jo vuosisatojen ajan. Sauna on aina ollut paikka rentoutumiselle sekä puhdistautumiselle – ja onhan siellä aikojen saatossa sekä synnytty että suoritettu viimeinen puhdistautuminen. Tänä päivänä sauna on ennen kaikkea juurikin rentoutumista varten, mutta miten voi taata itselleen sen miellyttävimmän saunakokemuksen? Mitä sellaisen saavuttaminen edellyttää?
20177_49800.jpg
Työtehoseura arvioi asuntomessukohteet
Työtehoseura on valinnut kolme asumismukavuudeltaan ja ekotoimivuudeltaan parasta messukohdetta. Arviointityökaluna käytettiin TTS:n kehittämää, asuttavuutta mittaavaa kriteeristöä, jonka avulla tarkasteltiin eri tilojen toimivuutta, ergonomiaa, energiataloudellisuutta, kestävän kehityksen mukaisia materiaalivalintoja sekä helppohoitoisuutta. Arviointitulosten toivotaan auttavan messukävijöitä tarkastelemaan kohteita myös arjen toimivuuden ja ekotehokkuuden näkökulmasta.
20231_80657.jpg
Heitä hyvästit kuraisille kengille, kivetty piha on helppohoitoinen
Nyt on viimein koittanut se kevät, jolloin pihan viimeistely oikeasti toteutetaan. Mutta mistä lähteä liikkeelle, jos vielä ei omaa tarkkaa visiota siitä, mitä pihalleen haluaa?
20088_12197.jpg
Askon kalusteet menossa mukana
Rockia nuoren huoneeseen Rocker-tuolilla.
20237_82556.jpg
Upeita yksityiskohtia asuntomessujen Lilla Hyggessä sekä Villa Havetissa
Tämän vuoden Asuntomessut järjestettiin merellisissä maisemissa Loviisassa. Messualue sijaitsee vain kivenheiton päässä 1700-luvulla perustetun puutalokaupungin keskustasta. Asuntomessut tarjosivat kerrassaan unohtumattomia kokemuksen jokaisessa messukohteessa, eikä vähiten siksi, että kaikissa kodeissa on välitön näkymä merelle ja toinen toistaan hienompia yksityiskohtia, värimaailmoja ja tyylisuuntia.Tule mukaan kurkistamaan vielä kahteen kohteeseen!

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton