• Etusivu
  • Rakentaminen

Tee Se Itse - Jääkiekkomaali

Rakentajan toimitus
Julkaistu 03.11.2006Päivitetty 12.10.2018
200611_711.jpg

Rakentamisen ja remontoinnin yhteydessä jää usein kaikenlaista käyttökelpoista tavaraa ja tarviketta ylimääräiseksi. Ei taida löytyä rakennustyömaata, jossa ei jäisi muutamaa laudanpätkää tähteeksi. Näistä ns. hukkapätkistä voi helposti ja nopeasti valmistaa lätkämaalit pihamaalle tai vaikkapa luistinradalle vietäviksi.


Maalin rakentamiseen tarvitaan laudanpätkiä, joista pisin on n. metrin mittainen, rullamitta, nauloja ja vasara, käsisaha sekä säkkikangasta tai vaikkapa vanha matto. Suorakulma kannattaa varata käsille, jolla kulmien suoruus on helppo tarkistaa. Suoruuden voi tarkistaa tietysti myös mittaamalla.

Jääkiekkomaalin valmistaminen


Maalin rakentaminen on ehkä helpointa aloittaa kasaamalla laudoista naulaamalla kaksi symmetristä sivua. Sivut eli maalin päädyt muodostuvat kolmesta laudankappaleesta. Aluksi onkin syytä sahata sopivanmittaiset laudat valmiiksi molempia sivuja varten. Kun sivut on kasattu, ne yhdistetään ylärimalla ja "takaraudalla". Jääkiekkomaali on nyt muodossaan, mutta se on edelleen hieman hutera. Siksi sahataan vielä kaksi sopivan mittaista lautaa ja kiinnitetään ne maalin takapuolelle vinotueksi. Ennen vinotukien kiinnittämistä tarkistetaan maalitolppien suoruus, esimerkiksi ristimitalla. Lopuksi asennetaan paikoilleen maaliverkko eli tässä tapauksessa säkkikangas tai vanha matto.

200611_712.jpg

Viimeistelyt ja variaatiot


Maalin kokoa voi muuttaa käyttötarkoituksen ja pelaajien koon mukaan. jääkiekkomaalit voivat olla hyvinkin pienet, jos ideana on pelata ilman "veskaria". Toisaalta n. metrin mittaisille pelimiehille riittää vähän pienemmätkin maalit esim. korkeus 60 cm. Vähän varttuneempien pelimiesten käyttöön kannattaa valmistaa vähän suuremmat maalit.

Maaliin riittää hyvin, kun eteen ripustetaan säkkikangas tai vanha matto maaliverkoksi, mutta jos kangasta ja innostusta riittää, niin koko maalin voi verhoilla kankaalla.

Lopuksi on hyvä muistuttaa, että esitetty maalin rakennusratkaisu ei kestä aikuisten kiekolla vedetty, 200 km tunnissa etenevää, "viuhuavaa lämäriä". Maalit soveltuvat ns. tossupalloon, jossa pelivälineenä käytetään esim. tennispalloa. ja kunnolla tehtyinä ne kestänevät myös pienempien kiekkoilijoiden vedot, vaikka pelivälineenä olisikin kiekko.

200611_713.jpg
200611_714.jpg
Rakentaminen
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20087_11899.jpg
Jo 50 000 kävijää Porin loma-asuntomessuilla
Porin loma-asuntomessujen järjestäjien hurjimmatkin ennakko-odotukset loma-asuntomessuilla kävijöiden määrästä täyttyivät jo torstaina iltapäivällä, kun 50 000. messuvieras asteli portista sisään.Loma-asuntomessupäiviä on vielä jäljellä kolme. Messuportit sulkeutuvat sunnuntaina 6. heinäkuuta kello 18.Nina Aksentjeff ja Jukka Ostamo olivat lähteneet Eurasta hakemaan ideoita keittiöremonttiinsa, joka on vielä kesken. Muutkaan ideat eivät ole pahasta, sillä vanhassa omakotitalossa riittää remontoitavaa.– Saunaremontti on seuraavana vuorossa, joten siihenkin katsellaan ideoita. Ja kesäpaikassakin Merikarvialla riittää askareita, Jukka Ostamo kertoi.Pariskunta oli iloisesti yllättynyt saamastaan huomionosoituksesta. Torstai oli kiireisessä aikataulussa ainut päivä, jolloin he pääsivät lähtemään loma-asuntomessuille. Messuille oli ehdottomasti päätetty tulla jonakin päivän, ja messuantiin Nina Aksentjeff kertoi tutustuneensa lukemalla lehdissä olleita messujuttuja.Yllättyneen euralaispariskunnan toivottivat tervetulleiksi loma-asuntomessuille Porin kaupunginjohtaja Aino-Maija Luukkonen ja Suomen Asuntomessujen toimitusjohtaja Pasi Heiskanen.
20157_44028.jpg
PuuMerassa kipsilevyä jopa 22 täysrekallista
Tiesitkö, että Vantaan Kivistöön rakentuneelle vuoden 2015 Asuntomessualueelle rakentui samalla myös Euroopan suurin asuinkäyttöön rakennettu puukerrostalo? Tähän jo omalla tavallaan historialliseen Asuntomessukohteeseen kipsilevyt toimitti Gyproc / Saint-Gobain Rakennustuotteet Oy.
20071_3216.jpg
Kaunis ja kestävä tiilikate
Tiilikatto on Suomen suosituin, uusien pientalojen katemateriaali. Suomalaiseen arkkitehtuuriin ja maisemaan sopiva tiilikatto on kestävä, äänetön ja talon arvoa nostava vesikatevaihtoehto. Tiilikatto on kaunis ja kestävä laatukatto, joka sopii erinomaisesti niin uudisrakennukseen kuin vanhan talon korjaukseen.
Rafi_kuvaa_ei_loytynyt_1200x675.jpg
Suomesta tehtävä tulisijatekniikan mallimaa
- Tulikivi Oyj haluaa vähentää puunpolton hiukkaspäästöjäTulikivi Oyj on käynnistänyt kunnianhimoisen Puhtaampien tulisijojen Suomi -ohjelman, jonka tavoitteena on vuoteen 2020 mennessä uusia noin kolmannes nykyisistä tupruttavista tulipesistä. Tulikiven moderneilla tulipesäratkaisuilla päästään reilusti alle Suomeen kaavailtujen puun pienpolton päästörajojen.Puhtaampien tulisijojen Suomi -ohjelman tavoitteena on tehdä reilu teko raikkaan ympäristön puolesta: lisätä kansalaisten tietoisuutta puun oikeaoppisesta polttamisesta, polttopuun käytön lisäämismahdollisuuksista sekä nykyaikaiseen tekniikkaan pohjautuvien uusien, ympäristöystävällisten tulipesäratkaisujen mahdollisuuksista.Suomen ympäristöministeriö valmistelee parhaillaan päästövaatimuksia puupolttoaineita käyttäville uusille lämmityslaitteille. Määräysten suunnitellaan astuvan voimaan vuoden 2008 aikana. Savupäästöjen ohella ministeriö aikoo puuttua uusien tulisijojen hyötysuhteeseen."Puulämmitys on luonnonmukainen ja edullinen energiamuoto, joka ei kiihdytä ilmastonmuutosta. Valitettavasti suuri osa Suomen tulisijoista on tekniikaltaan vanhanaikaisia, eivätkä ne täytä ympäristöministeriön kaavailemia päästövaatimuksia, " sanoo Tulikivi Oyj:n toimitusjohtaja Heikki Vauhkonen.Hänen mukaansa uusilla ympäristöystävällisillä takoilla ja uuneilla Suomi voisi olla maailmassa edelläkävijä ja mallimaa vähäpäästöisen puunpolton osaajana.Oikeaoppisen puunpolton valistuksen rinnalla tarvitaan julkisen tahon porkkanoita, joilla edistetään vanhojen tulisijojen korjaamista. Pienhiukkasongelmista lasketaan sairastelun seurauksena syntyvän Suomessa noin 1 - 2,9 miljardin euron arvoiset vuosittaiset taloudelliset menetykset. Tämän takia yhteiskunnan kannattaisi vauhdittaa puulämmittämisen korjausrakentamista.Suomessa rakennetaan vuosittain yli 70.000 tulisijaa. Uusista tulisijoista yli puolet eli 38.000 kappaletta asennetaan korjausrakennuskohteisiin. Puhtaampien tulisijojen Suomi -ohjelman tarkoitus on vähentää pienpoltosta aiheutuvia pienhiukkasongelmia ja päästöjä noin kolmanneksella vuoteen 2020 mennessä. Tämä edellyttää noin 840 000 tulisijan korjaamista tai uuden rakentamista seuraavan 12 vuoden aikana.Suomalainen Tulikivi Oyj on uranuurtajana kehittänyt uusia, puhtaamman polttotekniikan tulisijoja, joilla on hyvä hyötysuhde. Tulikiven teknologia on hyväksytty ympäri maailmaa, ja yrityksen tuotteet ovat läpäisseet maailman tiukimmat päästönormit. Tulikivi tekee jatkuvaa tuotekehitystä yhä ympäristöystävällisempien tulisijojen kehittämiseksi.
20121_29211.jpg
Työturvallisuus ennen kaikkea
TTS järjestää muun muassa monipuolista rakentamiseen ja remontointiin liittyvää koulutusta. Tarjolla on kestoltaan lyhyempiä kursseja sekä pidempiä koulutuksia, jotka tähtäävät ammattitutkintoon. Ajankohtaisia kursseja tällä hetkellä ovat esimerkiksi rakennusalapainotteinen työturvallisuus- sekä tulityökorttikoulutus.Tutustu koulutuskalenteriin
20131_33336.jpg
Vallox osaa matala- ja passiivienergiatalon ilmanvaihdon
Suomalainen pientalorakentaminen on muuttumassa matalaenergiarakentamiseksi. Matalaenergiatalo käyttää energiaa noin puolet vähemmän kuin nykyiset keskimääräiset omakotitalot.Matalaenergiatalossa on tehokas lämmöneritys. Seinät, katto ja lattia on kaikki eristetty nykyistä tehokkaammin. Kaikki ovet ja ikkunat ovat eristävyydeltään nykyistä paremmat. Talosta tulee tiivis, se ei hukkaa lämpöä. Siksi toinen matalaenergiatalon tunnusmerkki on tehokas ja myös energiatehokas ilmanvaihto.Matalaenergiataloa ei voi rakentaa ilman tehokasta ilmanvaihtoa, jolla varmistetaan taloon viihtyisä ja terveellinen sisäilma.Lämmöntalteenoton hyvä hyötysuhde ja koneen pieni energiankulutus ovat tärkeitä asioita, mutta ilmanvaihdon tärkein tehtävä on kuitenkin kosteuden poisto ja sisäilman hyvän laadun varmistaminen.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton