• Etusivu
  • Energia

Syksyn pihavalaisinäänestys on ratkennut - helposti asennettava aurinkokennovalaisinsetti nousi äänestäjien suosikiksi

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Airam Electric Oy Ab, Lamppukauppa Led Store Oy
Julkaistu 02.10.2023
202310_83184.jpg

Äänestyksessä oli mukana neljä upeaa valaisinta: Pillar Tilt, Spike, Luxor ja Kartano Pole.

Syyskuussa (5.–26.9.2023) järjestetyssä pihavalaisinäänestyksessä lukijat saivat valita suosikkivalaisimisensa neljän ehdokkaan joukosta. Ääniä annettiin 1 338 kappaletta, ja suurimman äänipotin keräsi Airamin Luxor-aurinkokennovalaisinsetti, jolla saa valaistua pihapolkuja ja puutarhan reuna-alueita ilman ylimääräisiä sähkövetoja. Kaikkien äänestäjien kesken arvotun palkinnon voittajalle on ilmoitettu henkilökohtaisesti. Voittaja valitsi itselleen Kartano Pole -valaisimet.

Luxor, Airam– 453 ääntä

Äänestäjät kommentoivat Luxor-aurinkokennovalaisinsettiä muun muassa näin:

Tyylikkäät pienet valaisimet. Koko paketin voi siirtää uuteen paikkaan tarpeiden mukaan. Ja mikä hienointa ei vie sähköä!
Simppelit, kivat ja sopivat moneen paikkaan. Aurinkokenno-ominaisuudesta pisteet.
Aurinkokennovalaisin on ekologinen vaihtoehto. Säästää energiaa, mutta toimii siinä, missä sähkökäyttöinenkin. Luxor-mallisto on tyylikkäästi muotoiltu ja sopii hyvin kivien ja nurmikenttien valaisemiseen.
Luxor on aurinkokennovalaisinsetti, joka luo valoa pihan pimeisiinkin nurkkiin.

Luxor on aurinkokennovalaisinsetti, joka luo valoa pihan pimeisiinkin nurkkiin.

Pillar Tilt, LedStore – 379 ääntä

Äänestäjät kommentoivat Pillar Tilt -pihavalaisinta muun muassa näin:

Ehdottomasti monikäyttöisyys ja monipuolisuus sääntömahdollisuuksineen. Helppo suunnata suoraan tielle, eikä tolpat ole tiellä aiheuttamassa katvealueita.
Lämmin ja muotoja myötäilevä, ei liikaa valaiseva.
Kaunis ja huomaamaton, moderni ja ajaton myös.
Pillar Tilt -pihavalaisin on moderni sekä ajaton muotoilultaan. Valaisimen valo avautuu kahteen suuntaan.

Pillar Tilt -pihavalaisin on moderni sekä ajaton muotoilultaan. Valaisimen valo avautuu kahteen suuntaan.

Kartano Pole, Airam – 340 ääntä

Äänestäjät kommentoivat Kartano Pole -valaisinta muun muassa näin:

Kaunis, klassinen valaisin. Riittävän korkea, ettei hautaudu talvella kinosten alle.
Valaisin antaa lämpimän vaikutelman ja hieman historian havinaa.
Ihastuin heti, kun näin sen. Tämä on paras pihavalaisin, tyyllikkäs ja sopiva korkea!
Kartano Pole on lyhtymäinen pylväsvalaisin, joka luo pihapiiriin vanhanajan tunnelmaa.

Kartano Pole on lyhtymäinen pylväsvalaisin, joka luo pihapiiriin vanhanajan tunnelmaa.

Spike, LedStore – 166 ääntä

Äänestäjät kommentoivat Spike-maavalaisinta muun muassa näin:

Tyylikäs valinta valaisemaan vaikka talon julkisivua. Helppo asennus ja käyttöönotto.
Maavalaisimen avulla voidaan hienosti korostaa pihan yksityiskohtia ja samalla lisätä valoisuutta sekä valon ja varjon leikkiä.
Valolla saa luotua kauniita efektejä ja kooltaan pieni sekä huomaamaton
Spike on pelkistetyn tyylikäs led-maavalaisin, joka on helppo asentaa valaisimen mukana tulevan maapiikin avulla.

Spike on pelkistetyn tyylikäs led-maavalaisin, joka on helppo asentaa valaisimen mukana tulevan maapiikin avulla.

Kiitos kaikille äänestykseen osallistuneille ja onnea voittajille!

Airam Electric Oy Ab
Lamppukauppa Led Store Oy
Energia
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

Valaistu terassi
Pihapiirivalaistusvinkit Rakentajan valo-oppaasta
Vaikka kesä vasta tekeekin tuloaan ja ilmat alkavat lämmetä vähitellen, kannattaa pihavalaistuksen suunnittelu aloittaa jo hyvissä ajoin.Airam pihavalaisinmallisto koostuu kokonaisuuksista, jotka sopivat erilaisiin pihapiireihin. Valaisimet soveltuvat hyvin suomalaiseen miljööseen sekä vaativiin valaistusolosuhteisiin.Oli sinulla sitten perinnetalo tai modernimpaa arkkitehtuuria oleva koti, pihavalaisin- ja lamppumallistosta löytyy vaihtoehtoja myös sinun pihapiiriisi.
20144_38892.jpg
Rakentajan valo-oppaasta apua valaistusvalintoihin
Valolla on aina ollut suuri merkitys ihmiselle, ja pimeänä vuodenaikana tarvitsemme pohjoisessa paljon keinovaloa. Siksi ei ole yhdentekevää, millaisessa valaistuksessa vietämme ne hetket, jolloin luonnonvaloa ei ole riittävästi. Hyvä valaistus on elämänlaatua siinä missä puhdas ilma tai terveellinen ravinto.
Valaistu terassi
Turvallinen ja viihtyisä pihavalaistus
Piha suunnitellaan nykyisin hyvin yksityiskohtaisesti ja myös valaistukseen kiinnitetään entistä enemmän huomiota. Laadukkaan ulkovalaistuksen lähtökohtina ovat pihapiirin turvallisuus, viihtyisyys ja rakennuksen arkkitehtuuri. Kulkuväylät ja sisäänkäynnit tulisi valaista riittävän hyvin, jotta liikkuminen on turvallista myös pimeimpään vuodenaikaan.Sopivasti valaistu piha-alue ja terassit toimivat visuaalisessa mielessä olohuoneen jatkeina myös talvella, kun valaistu piha ja terassialue avautuvat olohuoneen ikkunoista pimeään aikaan. Pihoilla, rakennuksissa ja terasseilla on myös paljon mielenkiintoisia pintoja ja yksityiskohtia, joita voidaan korostaa valaistuksella.
20215_70711.jpg
Puurunkoinen talopaketti teetettynä vai itse tehtynä?
Valitse Kastellin runsassisältöinen Peruspaketti, kun haluat omalla työpanoksellasi osallistua rakentamiseen tai haluat toteuttaa kaikkein yksilöllisimmätkin talo- ja huvilatoiveesi.Hankkiessasi Peruspaketin, voit vapaasti valita mieluisan kodin tai huvilan koko Kastellin mallistosta, muunnella sen pohjaratkaisua – tai suunnitteluttaa täysin yksilöllisen kodin Kastellin aluearkkitehdeilla. Talopaketin toimitussisältöä voit laajentaa monipuolisilla lisähankinnoilla ja asennussisällön voit räätälöidä omien taitojesi ja resurssiesi mukaan.Jätä yhteydenottopyyntö Kastelli-talostaTilaa veloitukseton Kastelli-talokirja
20223_77483.jpg
Keksi nimi robottiruohon­leikkurille ja osallistu kilpailuun
Muistatko vielä sen kauniin päivän, kun uusi perheenjäsen pörräsi pihalle? Suomalaiset antavat robottiapureilleen kernaasti lempinimiä ja nyt selvitämme top-10-nimilistan!
20107_22495.jpg
Sääolot huomioitava puumateriaalien valinnassa
Puupintoja koettelevat sääolot on tärkeää huomioida puumateriaalien valinnassa ja huollossaSuomen sateinen ilmasto ja ilmastonmuutos asettavat omat haasteensa ja vaatimuksensa puupinnoille. Julkisivut ovat osin räystäiden ja muiden rakenteiden suojaamia, mutta pihan rakenteiden, kuten terassien, laitureiden ja aitojen puupinnat ovat jatkuvasti säälle altistuneita. Puupintaisia julkisivuja on Suomessa niin julkisissa rakennuksissa kuin omakotiasunnoissa ja mökeissä. Lisäksi puuta käytetään pihojen rakenteissa ja kalusteissa. Pientaloissa puujulkisivujen suosio on ollut myös vahvassa kasvussa. Ulkopintojen osalta on tärkeää ottaa sääolosuhteet huomioon puumateriaalin, puun suojauksen ja pinnoitteen tai maalin valinnassa ja huollossa.Suomi ja muu Pohjois-Eurooppa ovat maantieteellisesti otollisia alueita puurakentamiselle. Euroopan osalta Atlantin rannikon ilmasto on selvästi ankarampi kuin Suomen ja etenkin Pohjois-Suomen ilmasto. VTT:n erikoistutkija Hannu Viitasen mukaan tähän vaikuttaa esimerkiksi se, että Suomessa on perinteisesti ollut pakkastalvia ja lämpötilat eivät nouse jatkuvasti homeelle ja laholle otollisiin lämpötiloihin.Ilmaston vaikutukset ovat moninaisia, sillä esimerkiksi sademäärät, ilman kosteus, lämpötila ja sen vaihtelu, tuulisuus ja auringon säteily vaikuttavat ulkoseiniin ja pihojen puurakenteisiin kohdistuvaan säärasitukseen. Perinteisesti loppukesä ja erityisesti syksy, jolloin sateet tulevat pääosin vetenä, ovat haastavinta aikaa puurakenteille. Ilmastonmuutos tuo omat haasteensa puupinnoille, mikäli talvet ovat yhä lämpimämpiä, jolloin vesi tulee enemmissä määrin sateena myös talviaikaan. – Julkisivut ja puiset ulkorakenteet altistuvat entistä enemmän säiden vaikutuksille. Etenkin parvekkeet, aidat ja laiturit ovat erityisesti koetuksella. Puupinnat, joissa ei ole sateensuojaa lainkaan, altistuvat sateelle ja säärasitukselle huomattavasti.– Sään vaikutuksia arvioitaessa tarkastellaan aluksi laajalla alueella vallitsevaa suurilmastoa, ns. makroilmastoa. Ilmaston vaikutuksissa tulee ottaa huomioon myös pienilmasto ja paikallisilmasto, kuten se, miten muut rakennukset ja rakenteiden yksityiskohdat suojaavat ulkoseinää, Viitanen jatkaa.Puurakentamisella on mahdollista saavuttaa hyvinkin pitkä rakennuksen kestoikä. Suomesta löytyy yli satavuotiaita julkisivuja, joissa on edelleen alkuperäinen puumateriaali. Kokonaisrakenteen laatu tärkeää, ja pienetkin yksityiskohdat, joista vesi voi päästä sisään rakenteisiin, on huomioitava. Myös valittu puumateriaali, pinnoitetyyppi ja säännöllinen huolto ovat tärkeitä seikkoja. – Materiaalien osalta laudan paksuuden tulisi olla riittävä. Esimerkiksi Suomessa ja Pohjois-Euroopassa paljon käytetty kuusilauta täyttää paikalliset vaatimukset. Pintakäsittelyyn olisi hyvä kuulua ns. kolmen kerran käsittely ja maalin on oltava riittävän tiivistä, ettei vesi mene siitä läpi. Pintakäsittelyn valinta tehdään sen mukaan, minkälainen puupinta ja rakenne ovat kyseessä, Viitanen sanoo.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton