• Etusivu
  • Talo

Sopparuokaa Soppakauhalta

Rakentajan toimitus
Julkaistu 28.12.2007
200712_7718.jpg

Mausteiset keitot maistuvat viileämpinäkin ja ne tarjoillaan tuoreen leivän kera. Maukas liemi on hyvän keiton kulmakivi.

Itämaiset keitot tuovat uutta näkemystä arkisiin lounaskeittoihin ja keittoja valmistettaessa huomaa niiden olevan melko helppo tekosia ja maukkaita.

Keitto on trendikäs...

Jälkiruokana yhdistetään kotosuomalaista ja perinteistä italiaa hienolla tavalla mutta hieman itämaista säväystä antaen. Panna cotanhan voi myös maustaa esim. kardemummalla jolloin siihenkin saadaan mausteisuutta, mutta jotain neutraaliakin on hyvä olla. PC:n voi myös hyydyttää omaan isoon vuokaansa, josta jokainen vieras voi ottaa haluamansa määrän.

Soppakauhan reseptivinkit

Talo
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20207_65817.jpg
Näin asennat ikkunat ja ovet oikein uretaanivaahdolla
Kun vaihdat ikkunoita tai ulko-ovia, on syytä miettiä tarkkaan, millä ikkunan tai oven ja runkotolpan välinen rako täytetään. Usein miten rautakaupasta ostetaan pullo tai pari uretaanivaahtoa, sen paremmin tuotteeseen tutustumatta. Uretaanivaahto on uretaanivaahtoa, eikö? Ei aivan näin!Uretaanivaahdon etuihin lasketaan sen tehokas kylmäsillan katkaisu raoissa, joihin muuten on kovin hankala laittaa muuta tilkettä. Uretaanivaahtoa saatetaan kuitenkin pursottaa karmien väliin aivan liikaa ja tuloksena pahimmassa tapauksessa ovat pullistuneet karmit.Olisiko tämä helppo estää? Kyllä vain! Kannattaa tutustua uretaanivaahtoihin ennen niiden ostamista, sillä markkinoilta löytyy erittäin laadukkaita ja eritoten matalasti turpoavia uretaanivaahtoja. Vaahdon matalapainekoostumus estää liian turpoamisen, eikä väännä ikkunakarmeja kuivuessaan.
20234_81349.jpg
Tiesitkö? Älykodin voi asentaa myös langattomana
Haluaisitko, että kodissasi valaistusta säädellään sen mukaan, missä huoneissa liikutaan? Kiinnostaako energiankulutuksen seuranta suoraan pistorasiasta tai ilmoitus vesivuodosta? Älykoti on vihdoinkin helposti saatavilla ja ennen kaikkea muokattavissa muuttuviin tarpeisiin. Kohde voi olla uusi tai saneerattava.
201411_41732.jpg
Lisävarusteet keskuspölynimuriin
Keskuspölynimurilla sekä siihen liitettävillä lisävarusteilla teet kodin siivouksesta entistä tehokkaampaa, nopeampaa ja miellyttävämpää. Niin pienet kuin suuretkin siivoustarpeet hoituvat vähällä vaivalla, kun tarvittavat siivousvälineet ovat helposti käytettävissä. Näin koti pysyy raikkaan siistinä ja puhtaana arjen askareiden keskellä.
Seinärakenne
Ääneneristys kuntoon seinissä ja lattiassa
Ääneneristys, akustiikka ja äänen kulkeutuminen huonetiloista toiseen ovat merkittäviä tekijöitä asumisviihtyvyyden kannalta. Termit saattavat joskus mennä puhekielessä sekaisin, joten lienee paikallaan hieman kerrata näitä keskeisiä termejä.
20212_68416.jpg
Miten estetään ikkunoiden huurtuminen?
Ikkunoiden tulisi olla tiiviit, eikä niistä ei saa vetää. Ilmanvaihdon pitää silti toimia, jos sen on ajateltu ja tarkoitettu toimivan ikkunoiden kautta. Mikä siis voisi olla pielessä, jos ikkunat huurtuvat tai jäätyvät?
Rafi_kuvaa_ei_loytynyt_1200x675.jpg
Lait, määräykset ja ohjeet
Rakennus- ja remontointihankkeeseen vaikuttavat monet lait, säädökset, määräykset, direktiivit ja ohjeet. Velvoittavia ja hyvän rakennustavan mukaisia ohjeita ja määräyksiä tulee noudattaa ja niiden kokonaisvaltainen tuntemus koostuukin hyvin laajasta lähdemateriaalista. Tähän artikkeliin on koottuna keskeisimpiä tiedonlähteitä.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton