• Etusivu
  • Varusteet

Tee kuten Hellapoliisi ja helpota arkeasi valokuidulla

Hellapoliisi hankki valokuidun avaimet käteen -periaatteella

Tiina PainokallioKaupallinen yhteistyö Valokuitunen Oy
Julkaistu 08.01.2024Päivitetty 16.01.2024
Kati-valokuitu1920x1080

Hellapoliisi Kati Jaakonen on kuulunut monen kotikokkaajan elämään jo vuosien ajan. Ilman toimivaa nettiä, ei olisi Hellapoliisiakaan.

Oletko innokas ruoanlaittaja tai makusteletko ruokia lukien reseptejä netissä? Taidatkin tuntea jo Hellapoliisin eli Kati Jaakosen, joka on Suomen ensimmäisiä ruokabloggaajia. Vuonna 2005 alkaneesta harrastuksesta muotoutui Katille bisnes, joka vaatii toimivan netin. Toimiva netti taas tarvitsee kaverikseen valokuidun. Hellapoliisi valitsi Valokuitusen valokuidun omaan taloonsa, lue miksi.

Hellapoliisi Kati Jaakonen halusi helpottaa työtään sekä varmistaa, että kaistaa riittää ja netti toimii, joten Valokuitusen kanssa aloitettiin projekti syksyn 2023 aikana. Prosessi eteni sutjakasti.

Valokuitu voidaan rakentaa, kun verkkoon on liittymässä tarpeeksi moni kiinteistö. Jos asuinalueella on jo Valokuitusen verkko, kuten Jaakosten talon lähellä, rakentamispäätöstä ei tarvitse erikseen odotella. Valokuituliittymän hinta sisältää kaikki työt aina suunnittelusta kaivuun jälkitöihin. Mikäli tontilla on valmiita putkituksia, voidaan näitä hyödyntää valokuidun tuonnissa, Valokuituselta kerrotaan.

Info

Info

Mitä on valokuitu? Miten valokuitu tuodaan taloon?

Valokuitu on ohut, puhdistetusta kvartsilasista valmistettu johdin. Sillä voidaan siirtää tietoa laservalolla hyvinkin nopeasti. Kuidun kapasiteetti on käytännössä rajaton, joten tiedonsiirron tekniikka on valokuidussa ylivertainen. Valokuitu johtaa dataa nopeammin kuin vanha, tuttu kupari, sillä valokuidun vauhti perustuu valon nopeaan kulkuun johtimessa.

Mikä parasta, valokuitu kulkee maan alla kestäen vuodenaikojen vaihtelun, joiden monimuotoisuudesta Suomessa saadaan nauttia lähes jännityksellä. Koko maailman tietoliikenne perustuu valokuituverkkoihin. Valokuitusen verkossa ei tarvitse sitoutua yhteen nettiliittymän tarjoajaan vaan asiakas voi kilpailuttaa ja vaihtaa tarjoajaa ihan niin usein kuin haluaa. Vapaus oman nettiliittymän valinnassa oli Hellapoliisille tärkeä asia.

Valokuitu edesauttaa Hellapoliisin työn tekemistä

Perhekoko ja jokaisen perheenjäsenen nettitarpeet huomioiden oli toivottavaa, että talon väki saa täysin omaan käyttöönsä koko sinne vedetyn kuidun kapasiteetin. Koska perheessä tarvitaan nettiä työn, koulun ja vapaa-ajan tarpeisiin, on taattava kapasiteetin riittävyys. Älylaitteiden määrän lisääntyessä ei tarvitse myöskään huolehtia perinteisen mobiiliaseman yhteyden riittävyydestä, sillä valokuidussa kapasiteettia riittää. Kuitu on häiriötön ja nopea, ja sen viive on lähes olematon.

– Lisäksi on todella hienoa, että Valokuitusen verkossa on valinnanvaraa laajakaista- ja TV-palveluissa eikä tarvitse sitoutua vain yhteen palveluntarjoajaan, Jaakonen tuumaa.

Valokuitunen Kati Jaakonen

Valokuidun asennus on asiakkaalle vaivatonta

Rakentaminen alkoi kuituasentajan käynnillä. Suunnittelu- ja asennuskäynnillä katsottiin yhdessä, miten kuitu tuodaan tontille ja mihin valokuitupäätelaite kotona asennetaan. Kati Jaakonen kertoo, että tontille tehtiin tonttisuunnitelma, johon merkittiin mistä ja miten valokuitu vedetään talon seinään.

Jaakosen erityistoiveena oli saada yhteys suoraan työhuoneeseen, ja asentajat määrittelivätkin parhaimman reitin valokuidun asentamiseksi takapihan puhtaan nurmikkoalueen kautta. Tällöin myös pihan avaaminen valokuitua varten ei aiheuta mittavia kunnostustöitä pihan viimeistelemiseksi ennalleen.

– Pihan kasvillisuus ja koristekivet eivät onneksi tuottaneet ongelmia asennusvaiheessa. Asentajat kertoivat, että esimerkiksi talon kivijalan edustalla olevat pihakivetykset saadaan nätisti raavittua sivuun. Piiloon saadaan tarpeen mukaan myös putki, johon valokuitu puhalletaan, kertoo Jaakonen.

– Oli muuten yllättävää, ettei valokuitua asennettaessa tarvita erikseen suuria kaivinkoneita, vaan asentajilla on mukanaan pienempiä vempaimia ja työkoneita, jatkaa Jaakonen.

Asennus käynnissä 2
Asennus käynnissä 4

Ennen valokuidun asentamista, asentaja tarkastaa kaapelitutkalla, missä kiinteistön, pihavalojen tai ulkorakennusten sähköjohdot kulkevat tontilla. Tulevaisuutta ajatellen, jos perhe joskus muuttaa pois kodistaan ja myy sen, voivat uudet asukkaat tarkastuttaa kaapelitutkan avulla, missä erilaiset johdot ja valokuitukaapeli kulkevat. Tämän mahdollistamiseksi Valokuitunen asentaa telenauhan vetäessään valokuidun tontille.

Miksi Hellapoliisi päätyi Valokuitusen valokuituun?

Valokuidun tiedetään olevan ympäristöystävällinen, kestävä ja energiaa hyvin säästävä datasiirron tapa. Se kuluttaa sähköä satoja kertoja vähemmän kuin mobiilitiedonsiirto. Täten valokuitu on vastuullinen valinta, sillä se on datasiirtomuodoista kaikkein vähiten ympäristöä rasittava ratkaisu. Hellapoliisi suositteleekin valokuidun asentamista muillekin.

– Se on tätä päivää ja tuo varmuutta netin käyttöön. Valokuidun asennus on omistusasunnoissa myös ehdoton myyntivaltti ja monille suorastaan elinehto, korostaa Jaakonen.

Valokuidun asentaminen on kuitenkin oletuksista huolimatta todella nopeaa, eikä Jaakosen omakotitalon kohdalla tapahtunut tässä asiassa poikkeusta.

– Mitään huolenaiheita ei ollut. Korkeintaan mietin kuinka paljon kaivaukset hajottavat pihaa, mutta tämäkin murhe oli täysin turha. Pihaan tehtiin vain pieni viilto johon kuitu asennettiin. Meidän osuus oli ainoastaan näyttää mihin huoneeseen halusimme valokuitupäätelaitteen asennettavan.

– Olemme erittäin tyytyväisiä työn jälkeen ja voimme lämpimästi suositella Valokuitusta. Hieno juttu on myös, että projektin voi maksaa halutessaan erissä. Kaikki paikalla olleet olivat ammattilaisia ja tiesivät mitä tehdä. Oli varma olo, että kaikki menee juuri niin kuin kuuluukin, iloitsee Jaakonen.

Asentaja kohteessa Valokuitunen
Info

Info

Valokuidun hankkiminen on suotavaa, sillä

  • valokuituyhteys takaa huolettoman ja pätkimättömän netin käytön
  • valokuidussa kaistaa riittää ja nettiyhteyttä voi päivittää omien tarpeiden muuttuessa
  • omaan kiinteistöön vedetty valokuitu on vain asujien omassa käytössä, eikä sitä jaeta muiden kanssa
  • valokuitu on ympäristöystävällinen tulevaisuuden valinta
  • valokuitu on vuosikymmeniä kestävä valinta eikä laitteita tarvitse päivittää jatkuvasti
  • valokuidulla varustettu koti on valttia asuntojen myyntimarkkinoilla

Lisätietoa valokuidusta

Näin helposti valokuidun tilaaminen ja asentaminen kävi avaimet käteen -periaatteella. Kiinnostus valokuituverkkoa kohtaan on noussut kaiken kokoisissa talouksissa, sillä tietoisuus paremmasta nettiyhteydestä ja netin riittävyydestä kasvaa alinomaa perhekoosta ja tarpeista riippumatta. Valokuitunen rakentaa valokuitua kysynnän mukaan valtakunnallisesti pientaloalueille sekä taajamiin ja vuonna 2023 valokuitua rakennettiinkin ennätysmäärä.

Selvitä sinäkin toimittaako Valokuitunen kuitua asuinalueellasi. Valokuidusta ja sen rakentamisesta löytyy heti paljon tietoa osoitteessa valokuitunen.fi. Tarkista valokuidun saatavuus asuinalueellasi ja jätä yhteydenottopyyntö tai tee tilaus.

Valokuitunen Oy
Varusteet
asuminen
netti
taloyhtiönetti
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20234_81434.jpg
Miten omakotitaloon saa valokuidun?
Valokuitumarkkina käy kuumana. Postilaatikkoon tupsahtaa eri valokuitutoimijoiden mainoksia kuitu-urakoista. Miksi hankkia valokuitu? Miten edetä? Mitä minun pitää tietää asiasta? Mihin sitoudun? Mitä kaikki maksaa? Näitä asioita avaa Valokuitusen Sales Manager Joonas Laras.
20235_81591.jpg
It-ammattilainen sai toimivan netin maalle naapureiden avulla: "Valokuitu on mainio ratkaisu"
Kun työhuone sijaitsee kotona ja koti paikassa, jossa mobiililaajakaista toimii heikosti, ratkaisuksi muodostui valokuitu. Paula Teinonen-Lahti hankki omakotitaloonsa valokuituyhteyden Valokuituselta ja on enemmän kuin tyytyväinen.– Tarvitsen luotettavan nettiyhteyden töiden tekemiseen ja nyt voin olla huoletta, hän kertoo.
mies istuu tietokoneen äärellä mietteliäs ilme kasvoilla
Verkkorikolliset virittelevät ansoja – miten suojaudut niiltä
Verkkomaailma tarjoaa meille rajattomat mahdollisuudet tietoon, viihteeseen ja yhteydenpitoon. Samalla se kuitenkin avaa ovet myös verkkorikollisille, jotka pyrkivät hyötymään huijauksista, tietojenkalastelusta ja petoksista. Opi tunnistamaan netin vaaranpaikat ja toimimaan oikein huijaustilanteissa.Nettirikollisuus on kasvanut viime vuosina. Yhä useammat ihmiset ovat siirtyneet verkkoon niin työssä kuin vapaa-ajallaan. Tämä on houkutellut myös rikollisia, jotka pyrkivät hyödyntämään teknologian haavoittuvuuksia omaksi edukseen. He käyttävät monenlaisia temppuja ja tekniikoita huijatakseen ihmisiltä rahaa sekä henkilökohtaisia- että arkaluonteisia tietoja.
20225_78302.jpg
Tuntuuko joskus siltä, että kotisi nettiyhteys ei tahdo riittää kaikkeen?
Tuntuuko joskus siltä, että kotisi tai mökkisi nettiyhteys ei tahdo riittää kaikkeen? Ei ihme, sillä tarpeet voivat kasvaa sitä mukaa, kun tekniikka kehittyy, perheessä kasvaa uusia ja innokkaita netinkäyttäjiä, uusia näppäriä palveluita avautuu ja muutenkin tavat ottaa netistä ilo irti monipuolistuvat. Se mikä on joskus riittänyt, ei yhtenä päivänä enää ole ollenkaan tarpeeksi.Yleensä videokuvan katsominen paljastaa, ettei nettiyhteys vastaa omia käyttötapoja. On todella ärsyttävää, jos videon katselu pätkii.
20231_80624.jpg
Päätöksenteko yhtiökokouksessa vaatii tietoa
Nettiliittymän hankinta nousee monessa taloyhtiössä kevään yhtiökokouksen puheenaiheeksi. Päätöksenteko vaatii tietoa. Miksi taloyhtiönetti on hyvä asia, mitä se merkitsee ja miten se hankitaan?Laadukas nettiyhteys kuuluu nykyaikaisen taloyhtiön peruspalveluihin siinä missä lämpö, vesi ja kiinteistönhuolto. Nopea netti on valttia myös esimerkiksi asuntoa myydessä. Nykyisille asukkaille taloyhtiönettiin siirtyminen tarkoittaa usein myös sitä, että nettiyhteyden kuukausihinta putoaa roimasti.
kesäkuvassa eri värisiä kerrostaloja vierekkäin ja välissä vihertäviä puita
Asiantuntevaa neuvontaa taloyhtiöpäättäjille: Tutustu Pinkkiin oppaaseen
Digitaaliset palvelut, taloyhtiönetti, laajakaista, älylämmitys, tietoturva ja monet muut asiat askarruttavat nykyisiä taloyhtiöpäättäjiä. Taloyhtiöt kohtaavat jatkuvasti haasteita pyrkiessään tarjoamaan asukkailleen nykyaikaista ja toimivaa digitaalista asumiskokemusta.Ilmaiseksi ladattava DNA:n Pinkki opas taloyhtiöille on suunniteltu vastaamaan näihin tarpeisiin, tarjoten kattavan katsauksen palveluihin ja ratkaisuihin, jotka voivat tehdä taloyhtiöiden arjesta entistä sujuvampaa.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton