• Etusivu
  • Rakentaminen

Honka-hirsitalossa on hyvä olla ja elää

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Honkarakenne Oyj
Päivitetty 13.09.2016
20161_45162.jpg

Pino-mallit tarjoavat minimaalisen tyylikästä moderniin makuun.

Hirsitalo on lämminhenkinen ja ekologinen valinta kodiksi. Honka hirsitalon Muuttovalmis -mallistosta löydät itsellesi sopivan vaihtoehdon, joka istuu niin perinteiseen metsämaisemaan kuin myös tiiviiseen kaupunkirakentamiseen.

Minkä tyylinen sinun kotisi pitäisi olla?

Muuttovalmis-mallisto sisältää sekä yksi- että kaksikerroksisia omakotitaloja, joissa valo ja luonto on huomioitu suunnittelussa. Klassiset muodot pääsevät edukseen esimerkiksi Lounatuulessa, joka edustaa New England –tyyppistä arkkitehtuuria. Selkeän ja yksinkertaisen ystävälle hyvänä ehdokkaana on kaupunkikoti Pino, jonka turhasta riisuttu tyyli jättää tilaa ajatuksille. Mikä malliston kodeista olisi sinulle sopiva?

Lounatuuli vie ajatukset merelle ja rannalle.
Lounatuuli vie ajatukset merelle ja rannalle.

Hongan Muuttovalmis-malliston talot mahdollista toteuttaa Honka Terve Talo™ -konseptilla

Rakentaminen on aina prosessi, joten miksi ei säästäisi itseään hankkimalla kotinsa muuttovalmiina? Muuttovalmis Honka-koti on vaivaton ja helppo tapa rakentaa, sillä kaikki onnistuu yhdellä sopimuksella, sovittuun hintaan ja ennalta sovitulla muuttopäivällä.

Muuttovalmis-talomallistosta löytyy useita ratkaisuja niin modernista kuin perinteisemmästä kodista pitävälle. Vaikka puhutaankin mallistomalleista, voidaan jokaista mallia muokata yksilöllisesti.

Halutessasi kotisi Honka Terve Talo™ -konseptilla toteutettuna, on sekin mahdollista. Konseptilla toteutettu koti täyttää tiukat vaatimukset sisäilman puhtaudesta, materiaalien vähäpäästöisyydestä, rakenteiden kosteusturvallisuuden sekä rakennustekniikan osalta.

Asuntomessuilla Jyväskylässä oli esittelyssä ensimmäinen sertifioitu Honka Terve Talo. Tämä terveellinen ja turvallinen koti rakennettiin vähäpäästöisistä, pääosin M1-sertifioiduista materiaaleista konseptin kriteerien mukaisesti.

Konsepti on suunniteltu yhteistyössä VTT:n sekä Allergia- ja astmaliiton kanssa.

Honka Terve Talo -konseptissa on tuotu terveellisyys ja turvallisuus täysin uudella tavalla asumisen lähtökohdaksi.
Honka Terve Talo -konseptissa on tuotu terveellisyys ja turvallisuus täysin uudella tavalla asumisen lähtökohdaksi.
Vuoden 2014 Asuntomessuilla esittelyssä ollut Honka Harmonia edustaa allergiaperheelle suunniteltua ja toteutettua kotia.
Vuoden 2014 Asuntomessuilla esittelyssä ollut Honka Harmonia edustaa allergiaperheelle suunniteltua ja toteutettua kotia.

Tiesitkö että hirsitalossa asuminen on myös hyväksi terveydelle?

Laadukkaasta suomalaisesta männystä rakennettu hirsitalo onkin todettu toimivaksi vaihtoehdoksi allergiaperheisiin. Seinien ollessa massiivipuuta, tasaavat ne kodin ilmankosteutta jo luonnostaan. Näin sisäilma ei ole liian kuiva tai kostea. Olosuhteiden ollessa ihanteelliset, on huoneilmaa helppo hengittää ja bakteerit tai homeitiöt eivät viihdy. Tällaista kosteuden sitomista ja luovuttamista kutsutaan hirsitalon hengittämiseksi. Hirsitalon hengittäessä on sinunkin hyvä hengittää.

Hongan hirsitaloissa ei käytetä rakenteen hengittävyyden estävää höyrynsulkumuovia. Lamellihirsien valmistuksessa käytetään liimaa, joka säilyttää puun luonnollisen hengittävyyden eikä päästä haitallisia aineita sisäilmaan.

Kiinnostuitko? Jätä yhteydenottopyyntö

Antamasi tiedot välitetään artikkelissa mainitulle yritykselle jatkokäsittelyyn.

Honkarakenne Oyj
Rakentaminen
rakennukset
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20211_68110.jpg
Löydä oma hirsinen suosikkitalosi - tutustu uutuusmalleihin
Hongan hirsisten omakotitalojen mallisto on laajentunut uuden vuoden alkajaisiksi. Uutuusmallit Honka Touko, Honka Riekko ja Honka Huomen tarjoavat ekologista, energiatehokasta ja terveellistä asumista suomalaisesta puusta valmistettujen jykevien hirsiseinien sisällä. Hirsikodin ainutlaatuinen tunnelma pääsee oikeuksiinsa niin modernissa kuin perinteisemmässäkin talossa.
202211_80349.jpg
Suunnitteletko hirsi­kodin rakentamista? Rakenna ainutlaa­tui­selle hirsitalo­alueelle
Haaveiletko asumisesta kauniin luonnon ja hirsisen naapuruston ympäröimänä? Jos vastaat kyllä, sinulla on nyt ainutlaatuinen mahdollisuus toteuttaa unelmasi. Hongalla on myynnissä tontteja uudelle hirsitalojen omakotitaloalueelle Mäntsälään ja merelliselle hirsihuvila-alueelle Paraisille.
20189_54650.jpg
Kompakti Honka Kontti vaikka lomamökiksi, vierasmajaksi, saunaksi tai työhuoneeksi
Pienen ja siron Kontti-malliston suunnittelun lähtökohtana oli, ettei mökeissä ole mitään ylimääräistä. Muotoilija Harri Koskisen 60-vuotiaalle Honkarakenteelle suunnitteleman malliston tyyli on täysin uniikki. Kompaktit mökit soveltuvat parhaiten rentoon asumiseen luonnon keskellä.Honka Kontti -mökeissä luonto on pääosassa. Suomalaisesta männystä valmistetut hirsiseinät rauhoittavat mieltä ja rentouttavat nauttimaan. Valo tulvii suurista maisemaikkunoista sisään ja terassilta avautuu esteetön näkymä ympäröivään maisemaan.– Näissä mökeissä voi keskittyä olennaiseen ja kokea olevansa yhtä luonnon kanssa. Suunnittelun lähtökohta oli, ettei tiloissa ole mitään turhaa tai ylimääräistä: ympäröivä maisema on pääosassa, kertoo Harri Koskinen.Honka Kontit toimivat niin mökkinä, yksiönä, työhuoneena kuin vierasmajanakin. Kaikki mallit on saatavissa pulpetti- ja harjakatolla, joten niistä löytyy helposti myös olemassa olevan rakennuksen tyyliin sopiva vaihtoehto.
20225_78268.jpg
Terästä ja puuta yhdistävä Longhouse - "Rohkea talo, jossa on hieman teollinen teema"
SSAB:n maalipinnoitettu GreenCoat®-teräs on valittu ainutlaatuisten ominaisuuksiensa ansiosta rakennusmateriaaliksi moniin erityislaatuisiin rakennusprojekteihin, kuten Paraisille tänä vuonna valmistuvaan ekokylään. Myös muualta maailmalta löytyy lukuisia mielenkiintoisia, erilaisilla arkkitehtuuripalkinnoillakin palkittuja kohteita, joiden rakennusmateriaalina on käytetty GreenCoat®-terästä. Yksi tällainen kohde on Hollannissa sijaitseva Longhouse, jonka "moderni talonpoikaistyyli" luotiin teräksen ja puun yhdistelmällä.
Laituri järven rannalla
Mökin ilmanvaihto kesäksi kuntoon
Onko kesämökillä ummehtunut, kostea sisäilma? Kuluuko ensimmäinen tunti mökille saavuttua aina tuuletushommissa? Silloin voi olla aika päivittää rakennuksen ilmanvaihto.
Tulikiven Lamu 18 Grafia-pinnalla
Energia
Vinkki: takkavaihtoehtoja myös mökkiolosuhteisiin
Talvisessa skenaariossa myrsky ulvoo ulkona ja pakkanen paukkuu. Sähköt ovat poikki ja kylmä alkaa hitaasti tehdä tietään sisälle mökkiin. Paksun peiton alla palelee ja ainoana valona on kynttilän heikko liekki.Tilanteen ei tarvitse olla näin synkkä. Kunhan muistaa ennakoida. Hyvänä varmuutena onkin pitää mökillä vähintään juurikin niitä kynttilöitä valoa tuomaan ja peittoja, joiden alle kääriytyä, mutta ihanteellisessa tilanteessa niihin ei tarvitse turvautua kuin tunnelmaa hakiessa.Toinen, mikä kannattaa huoltovarmuuden näkökulmasta miettiä on se lämmönlähde. Toimiva ratkaisu suuriin ja myös pienempiin mökkeihin löytyy nopeista lämmittäjistä, kuten kiertoilmatakoista.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton