• Etusivu
  • Talo

Saunan eristys

Rakentajan toimitus
Julkaistu 29.04.2015
20154_43290.jpg

Tarvittavat työvälineet:

- mattoveitsi

- puukko

- käsisaha

- vasara

- vesivaaka

- rullamitta

- uretaanipistooli

- iskuporakone tarvittaessa

- akkukone

Työohje sisältää saunan eristämisen ympäripontatulla polyuretaanilevyllä, jossa höyrynsulku on laminoitu levyn pintaan.

Työkohteen valmistelut

1. Kohde siivotaan ja imuroidaan pölyttömäksi.

2. Jos saunan seinästä puuttuu lattiamateriaalille tehtävä ylösnosto (200 mm), kiinnitetään alimmainen levy suoraan lattiaa vasten.

Eristelevyjen kiinnittäminen

2598_88011929_2015429133230.jpg
Alimmaisesta levyrivistä poistetaan urospontti mattoveitsellä leikaten. Levy asetetaan leikattu urospontti lattiaa vasten ja tiivistetään uretaanivaahdolla. Levytys voidaan aloittaa myös sokkelin yläpuolelta mekaanisesti kiinnittämällä.

Laatoitus voidaan kiinnittää suoraan polyuretaanilevyn pintaan. Mittaa sokkelilaatoituksen yläreuna (minimi 200 mm) ja leikkaa mattoveitsellä levystä laminoitu alumiinipinnoite pois.

20154_43293.jpg
20154_43294.jpg

Valmis eristetyö.

20154_43295.jpg

Lähde: Ratu F55-0336

Talo
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20164_45982.jpg
Hurrja Huhtikuu alkoi
Kastelli julistaa Hurrjan Huhtikuun alkavaksi iloisilla uutisilla!Kevään korvilla aloitetaan suunnitelmat uutta kotia varten. Kastellilla on vuosikymmenten kokemus asiakkaiden auttamisessa sopivan kodin löytämiseksi.Hurrjan Huhtikuun aikana ovat ovet auki lukuisiin valmiisiin Kastelli-taloihin, uusi Viva-mallisto toteuttaa toiveet tehoneliöin. Luvassa on myös lukuisia kampanjatarjouksia.Jotta ehtisit vielä jonon kärkeen kesän pystytysaikojen suhteen, tee nyt lopullinen päätös.Jätä yhteydenottopyyntö Kastelli-talosta
20087_11867.jpg
Mökki kuin dynamo
Kesämökkeily ei ole enää karua kärvistelyä ilman sähköä, sillä suurimmassa osassa Suomen mökeistä on sähköt. Energiantuotannon ympäristöystävällisyyteen kiinnitetään yhä useammin huomiota, ja moni mökkeilijä hankkiikin sähkönsä omavaraisesti esimerkiksi aurinkopaneeleilla. Millaisia järjestelmiä mökille on tarjolla, ja mihin niiden tehot riittävät? Yksi hyvä vaihtoehto on esitteillä Loma-asuntomessuilla Porissa.- Suomalaiset ovat mökkikansaa. Maassamme on yhteensä puoli miljoonaa mökkiä, ja niillä vietetään aikaa kesien lisäksi myös talvisin. Mökkeilyä on perinteisesti pidetty askeettisena oleskeluna keskellä korpea, jossa ylimääräiset mukavuudet on saanut unohtaa. Yhä useammassa mökissä on kuitenkin nykyään sähköt mökkielämän helpotukseksi ja piristykseksi, kertoo Suomen Asuntomessujen kehitysjohtaja Oiva Hilden ja toteaa Porin loma-asuntomessujen 30 esiteltävän kohteen edustavan nimenomaan uudenlaista loma-asumisen ilmettä. Messuilla on haluttu nostaa esiin myös ekotehokkuus, josta sähköomavaraisuus on yksi vaihtoehto.- Noin puolet suomalaisista mökeistä on liitetty valtakunnan verkkoon. Muissa ongelma ratkaistaan enenevissä määrin joko aurinkopaneeleilla tai hybridijärjestelmillä, joissa on sekä aurinko että tuuli, ja usein myös aggregaatti varmuuden vuoksi, kertoo muun muassa mökkien mukavuustuotteisiin erikoistuneen Sunwind Oy:n toimitusjohtaja Jari Holmberg.Mökkeilijät kiinnittävät yhä useammin huomiota mökkinsä energiantuotannon ympäristöystävällisyyteen, mistä kertovat ekologisten järjestelmien kasvavat myyntiluvut. Esimerkiksi aurinkovoimaloita myydään vuosittain noin 3000.- Oman kokemukseni mukaan päätöksen mökin energiajärjestelmästä tekee usein perheen naisväki. Ehkä naiset ovat kiinnostuneempia ekologisuudesta ja luonnonarvoista, tai sitten he haluavat mökille enemmän mukavuuksia kuin miehet, Holmberg pohtii.Omavarainen energiajärjestelmä on toimiva ratkaisu silloin, jos mökkiä ei voida tai haluta liittää valtakunnan verkkoon. Sähköjen vetäminen mökille saattaa myös käydä turhan hankalaksi pitkien välimatkojen vuoksi.
20176_49431.jpg
Helppo lisälämmöneristys
Rakennuksen energian kulutusta ja lämpöhäviötä voidaan pienentää tehostamalla lämmöneristystä paksummilla eristekerroksilla tai eristävämmillä materiaaleilla. Lisälämmöneristys on remontointikohteessa aina kannattava investointi. Näiden lisäksi erityisesti ilmanpitävyyden parantaminen vähentää energiankulutusta selvästi sekä varmistaa rakenteen kosteusteknisen toimivuuden. Kingspan -eristeitä käyttämällä tehokkaampi lämmöneristys voidaan toteuttaa kolmella eri tavalla.
20115_25991.jpg
Viikon kysymys: Kosteuseristys keittiökaapiston taakse?
Kysymys:Tarvitseeko nykyään mitään kosteuseristystä keittiökaapiston taakse? Välitilaan ei ilmeisesti tarvitse laittaa. Entä tarvitseeko työtason alapuolelle tai muualle? Riittääkö pelkkä kaukalo tiskikoneen alle?
20095_17001.jpg
Fenestran asennusnäytös
Tiesitkö, että ikkunat ja ovet ovat kehittyneet merkittävästi viime vuosien aikana? Fenestran käyttämät materiaalit ja tekniset ratkaisut vastaavat entistä monipuolisemmin nykyaikaisen rakentamisen ja remontoinnin vaatimuksiin.Asennusnäytöksessä näet, miten kätevää ja nopeaa nykyaikainen ikkuna- ja oviasennus on. Saat myös tärkeää tietoa Fenestran laadukkaista ja energiatehokkaista ikkuna- ja oviratkaisuista. Kerromme mm. kuinka paljon uudenlaisilla ikkunoilla voi säästää energiaa ja pienentää lämmityslaskuja tai torjua melua, liiallista auringonpaahdetta ja uv-säteilyä! Samalla saat asiantuntijoiltamme hyödyllisiä vinkkejä.
20141_37533.jpg
Keittiökoulu: Keittiö ja ilmanvaihto
Keittiön ilmanvaihtoHyvään ruokaan liittyy herkullisten tuoksujen maailma. Ruoanlaiton yhteydessä syntyvät käryt ja hajut eivät ole osa tätä nautintoa, vaan likainen ja rasvainen ilma tulee poistaa nopeasti ja tehokkaasti. Keittiön käryjen ja hajujen poisto vaikuttaa erittäin paljon viihtyisän sisäilmastoa luomiseen.Onkin erittäin tärkeä niin sanotuissa "saarekekeittiöissä" suunnitella kärynpoisto niin, että käryt, kosteudet ja rasvat eivät leijaile koko sisätilaan, vaan lähtevät syntysijoiltaan suoraan pois. Myös kalusteiden väliin asennettava liesikupu tai tuuletin pitää suunnitella ja asentaa niin, että käryt poistuvat eivätkä seikkaile keittiössä, keittäjän silmissä ja nenään.Jos keittiössä on vierekkäin sähkö- ja puuliesi, niille voidaan asentaa yhteinen liesikupu.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton