• Etusivu
  • Varusteet

Silikoneista ja akryyleistä löytyy suuriakin laatueroja – ole tarkkana!

Älä hidasta työmaata huonojen tuotteiden takia

Sari NieminenKaupallinen yhteistyö Rakennuskemia Oy
Päivitetty 08.04.2024
20235_81704.jpg

Turhia hidasteita kiireisellä työmaalla. Silikoni kutistuu silmissä eikä tiivistäkään riittävästi. Akryylin levityksen jälkeen on odoteltava yli 24 tuntia, jotta pääsee maalaamaan värit päälle. Tässä vain pari esimerkkiä siitä, miten oikealla tuotevalinnalla voi työmaan valmistumista sekä nopeuttaa että varmistaa työn laadukkuuden. Aika on raksalla rahaa, mutta laadusta ei kannata tinkiä!

WTF-valikoimiin on nyt tullut kokeilemisen arvoisena uutuutena sekä silikoni että akryylimassa.

– Halusimme mahdollisimman luotettavat, joustavat ympäristöystävälliset sekä helppokäyttöiset massat WTF-valikoimaamme. Tuttuun WTF tapaamme keskityimme nimenomaan parhaaseen suorituskykyyn ja laatuun, kertoo Rakennuskemian toimitusjohtaja Mikko Ikonen.

Parempilaatuisia silikoneja

Etikkapohjaiset silikonit alkavat olla jo historiaa kaikkien valmistajien osalta. Neutraalit silikonit ovat korvanneet vanhat heikommalla materiaaliyhteensopivuudella varustetut silikonit. Uudet oksimipohjaiset silikonit ovat huomattavasti käyttäjäystävällisempiä muun muassa siksi, koska niissä ei ole haitallisia MEKO-yhdisteitä*.

Kaikki silikonit eivät suinkaan täytä sataprosenttisesti. Ne kutistuvat yllättävän paljon, jopa 40 %. Uudessa WTF-tuoteperheessä löytyy WTF P -silikoni, jossa ei ole täyteaineita ja sen kutistuvuus on vain 5 %. Raaka-aineiden hintojen nousu onkin tuonut markkinoille silikoneja, joihin on lisätty täyteaineita tai kehitelty edullisempia silikonin korvikkeita, kertoo Rakennuskemian Mikko Ikonen.

WTF P Perfect silikoni on sataprosenttinen silikoni, ilman turhia sekä laatua heikentäviä täyteaineita. Sitä saat mitä tilaat.

Info

Info

WTF P-silikoni sisä- ja ulkokäyttöön

  • WTF P-silikoni soveltuu laadukkaaseen rakentamiseen ja huoltotöihin sisä- ja ulkokäytössä, kuten tiivistämiseen, lasittamiseen, saumaamiseen ja liimaamiseen.
  • WTF P-silikoni soveltuu erityisesti kylpyhuonerakentamiseen ja saniteettitilojen asennuksiin, kuten wc-, kylpy-, suihku- ja keittiötiloihin.
  • Lisäksi se soveltuu monenlaisiin rakentamisen saumaus- ja viimeistelytöihin, eri materiaalien liikuntasaumaan, lasitiilirakentamiseen, kattotöihin sekä teollisuuden saumauksiin.
  • WTF P-silikonilla on erinomainen tarttuvuus kuiviin, pölyttömiin ja rasvattomiin materiaaleihin, kuten laattoihin, kaakeleihin, lasiin, emaliin, ruostumattomaan teräkseen, alumiiniin, rautaan, puuhun, betoniin, PVC:hen ja synteettisiin materiaaleihin.

Akryylimassan pitää olla joustavaa

"Jos maalari saisi valita, valinta olisi WTF A Acrylic Flex -akryylimassa". Näin uskaltaa WTF-sarjan luonut Rakennuskemia luvata.

– Halusimme tehdä akryylimassasta mahdollisimman joustavan. Meidän WTF A-akryylimassalla on 12,5 P- luokitus. Tämä yhdistettynä M1 sertifiointiin sekä koostumukseen, jota voi käyttää myös joutsenmerkityissä rakenteissa, on hyvin uniikki yhdistelmä, huomauttaa Ikonen.

– WTF akryylimassan tuotekehittelyssämme suurimman muutoksen kokivatkin päästöt ja elastisuus. Käsittääkseni pari vuotta sitten meillä oli markkinoiden ainoa M1 akryyli. Nyt vaihtoehtoja löytyy jo muutama muukin, lisää Ikonen.

Info

Info

WTF A Acrylic Flex: halkeilematon akryylimassa

  • WTF A ACRYLIC FLEX on joustava, liikettä kestävä ja aukkoja täyttävä korkealuokkainen akryylimassa. Saumojen tai halkeamien tiivistämiseen maalatuille, rapatuille tai rakennuslevypinnoille seinissä, katoissa ja niin edelleen.
  • WTF A ACRYLIC FLEX ei sisällä ftalaatteja, liuottimia, isosyanaattia tai silikonia.
  • WTF A ACRYLIC FLEX sopii sekä sisä- että ulkokäyttöön. Pinta on maalattava ulkokäytössä.

WTF lupaus

Suhtaudumme tuotekehitykseen erittäin vakavasti ja haluamme tuotteidemme täyttävän korkeimmatkin standardit. Tämä ei ole vain markkinointilause. Pyrimme testaamaan ja sertifioimaan tuotteemme objektiivisten tahojen toimesta ja jos tulokset eivät ole tarpeeksi hyviä, otamme palautteen vastaan ja kehitämme tuotteita edelleen. Siitä huolimatta emme ota itseämme liian vakavasti. Haluamme tarjota vakavasti otettavia liimoja hauskoille ihmisille.

WTF® tuotteiden takana on tiimi, jolla on yli 30 vuoden kokemus alalta ja ne ovat kehitetty yhteistyössä useiden eri tuotekehityksen pioneerien kanssa. Tuotekehityksen aikana testasimme ja arvioimme yli 100 tuotetta ja koostumusta. Kesti yli neljä vuotta kehittää tuoteperhe, jonka uskomme vihdoin ansaitsevan tittelin "World's Toughest Fix".

20235_81705.jpg
https://worldstoughestfix.com/

*MEKO = metyylietyyliketoni oksimi

Rakennuskemia Oy
Varusteet
liimat
kiinnitys
liimat/massat
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20201_62202.jpg
Kiinnitä ilman ruuveja tai laastia - katso asennusohjeet
Pitäisi kiinnittää kipsilevyt seinään, etkä halua käyttää ruuveja tai saneerauslaastia. Pieni väliseinä harkoista, mutta juotosbetonia ei löydy mistään. Miten saisit jalkalistat kiinni tiiliseinään proppaamatta? Tuntuuko tutulta? Liimaaminen on varmasti käynyt mielessä, mutta ottaako se edes kiinni?Kiinnityslaasti ja ruuvit ovat saaneet kilpailevan vaihtoehdon. Nopeasti kuivuva ja laajentumaton Tytan 60 sec liimavaahto saavuttaa alkutartuntalujuutensa jo 60 sekunnin jälkeen. Laajentumattomuus takaa liitettävien elementtien vakauden ja estää elementtien liikkumisen.
kuvassa seinärakoon on vedetty uretaanivaahtoa tiivisteeksi ja vieressä kolme tytan uretaanivaahtopulloa
Tytan polyuretaanivaahdot kaikkeen rakentamiseen
Polyuretaanivaahto soveltuu sekä uudis- että korjausrakentamiseen. Tytan PU-vaahtoja suositellaan moneen käyttöön rakentamisessa: asentamiseen, tiivistämiseen, täyttämiseen ja eristämiseen. Tytan PU-vaahdot ovat homesuojattuja, kestävät kosteutta eikä vaahto modernin kemiallisen koostumuksen ansiosta vaahto pääse valumaan suorilta pinnoilta. Lisäksi PU-vaahdot kestävät kylmää ja kuumaa (-60ºC - +100ºC). Kuivunutta vaahtoa voidaan leikata, hioa, päällystää tai maalata. Korkealuokkaiset Tytan PU -vaahdot on valmistettu ISO 9001: 2000 mukaan. Kovettuneen vaahdon tasalaatuisuus takaa erinomaisen kiinnittyvyyden useimmille rakennusmateriaaleille:tiilibetonilaasitpuulasimetallipolystyreenikova PVCkova PU-vaahto
20224_77949.jpg
Osaatko tiivistää ikkunat ja ovet oikein?
Kun ikkunoiden ja ovien tiivistäminen on hoidettu kunnolla ja oikein, se parantaa asumisviihtyvyyttä vähentämällä vedon tunnetta asunnossa sekä estämällä kosteuden ja likaisen ulkoilman pääsyn sisälle. Vedon hävitessä asunnosta, myös sen lämmitystarve ja näin ollen energiankulutus pienenevät.Ikkunaongelmia?-Lasin sisäpinta kostuu huoneiston puolella: Huoneiston ilmanvaihto on riittämätön ja tila liian tiivis, joten korvausilman saanti on estynyt ja poistoilma ei toimi. Poista tiivistettä pätkä sisäpuitteen yläosasta ja ulkopuitteen alaosasta.- Sisä- ja välipuitteiden väli kostuu: Tiiviste vuotaa tai sitä ei ole asennettu ollenkaan tai ikkunalasi ei ole enää tiivis. Syynä ikkunalasin tiiveyteen on yleensä lasituskitin vanheneminen ja tämä voi ilmetä ns. ikkunalasin elämisenä (lasi irti). Tämä ongelma vaatii lasin uuden kittauksen / tiivistämisen esim. silikonilla.- Ulkolasi jäätyy tai kostuu: Liian tiivis ulkopuite. Poista ulkopuitteen tiivistettä kokeilemalla ensin 3 cm pätkä ylhäältä ja alhaalta, jotta ilma pääsee kiertämään ja kosteus poistuu. Liian suuri tiivisterako aiheuttaa sisälasin jäätymisen, joten tämä selviää kokeilemalla.
202111_73647.jpg
Pitävä kiinnitys syntyy oikein valitulla liimamassalla
Kiilto on valmistanut liimamassoja jo yli 100 vuoden ajan. Tänä päivänä valikoimasta löytyy kattavasti ratkaisuja liimaamiseen ja tiivistämiseen rakentamisen ammattilaisille. Kehitystyötä jatketaan koko ajan, ja Kiilto onkin uudistanut patruunaliimojen valikoiman. Mukana on myös syksyn puhutuin uutuus, Kiilto Pro Speed.
Moderni mustavalkoinen keittiö
Uusi ilme keittiöön: laatoita välitila uusiksi
Kun kotia haluaa uudistaa, ei tarvitse välttämättä puhua suurista remonteista tai kalliista ratkaisuista. Parhaimpia uudistuksia ovat ne, joissa lopputuloksena on itselle mieluisa kokonaisuus riippumatta siitä paljonko kunnostustyöhön on käyttänyt rahaa.Miten kotiaan voi sitten raikastaa, tässä muutama vinkki keittiöön.
kuvassa seinärakoon on vedetty uretaanivaahtoa tiivisteeksi ja vieressä kolme tytan uretaanivaahtopulloa
Valitse oikea uretaanivaahto oikeaan paikkaan
Pu-vaahto, uretaani, urtsi, pilli- tai pistoolivaahto – rakkaalla lapsella on monta nimeä ja monta eri käyttötapaa. Tavallisen pilli- tai pistoolivaahdon lisäksi markkinoilla löytyy matalasti turpoavaa, palosuojaukseen suunniteltuja ja liimaamiseen tarkoitettuja vaahtoja. Kovettuneen vaahdon tasalaatuisuus takaa erinomaisen kiinnittyvyyden useimmille rakennusmateriaaleilleListauksesta löydät muutamia hyviä vaihtoehtoja Rakennuskemian markkinoimista Tytan- tuotteista.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton