• Etusivu
 • Talo

Muistatko tämän? Leo-Pekka Tähti sai palkinnoksi kodin

Mitä Leo-Pekalle ja Kastelli-kodille kuuluu vuonna 2024?

Tiina Painokallio
Julkaistu 07.02.2024
Leo-Pekka Tähti

Paralympialaisvoittaja Leo-Pekka Tähti kotinsa edustalla vuonna 2006. Rakentaja.fi palkitsi Leo-Pekka Tähden lukuisten yhteistyökumppaneiden kanssa huikealla tavalla.

Rakentaja.fi yhteistyökumppaneineen onnitteli porilaista Leo-Pekka Tähteä menestyksestään Ateenan arvokisoissa vuonna 2004, palkitsemalla hänet, hänen elämänsä ensimmäisellä omakotitalolla. Leo-Pekalle rakennettiin toiveiden mukainen Kastelli-koti Poriin, Lukkarinsantaan.

Ateenan menestyksen jälkeen Rakentaja.fi -palvelun tuottajat, tuolloin 80 rakennusalan yritystä, päättivät palkita paralympiavoittaja Leo-Pekka Tähden vuoden (2004) urheiluteon edellyttämällä tavalla ‒ rakennuttamalla Tähdelle omakotitalon. Pääosa talon tarvikkeista saatiin yhteistyöryhmältä lahjoituksina ja talo maksoi Leo-Pekalle noin kolmanneksen arvostaan. Kohteen rakentamista seurattiin sivustollamme tiiviisti.

Esteetön koti toiveiden ja tarpeiden mukaan

Leo-Pekalle rakennettiin täysin esteetön koti. Kastelli toimitti kotiin kaikki runkomateriaalit. Talomalli suunniteltiin täysin Leo-Pekan toiveiden ja tarpeiden mukaan. Muun muassa kaikki pöytätasot ovat viitisen senttiä normaalia alempana. Pyörätuolissa liikkuvaa miestä ajateltiin myös ikkunoiden osalta niin, että nekin laskettiin alemmas, jotta pihan maisema avautuisi täydellisenä missä huoneessa tahansa.

Huoneet rakennettiin niin, että jokaisesta pääsee kulkemaan ympäri talon, ja tilaa on riittävästi pyörätuolilla kääntyilyyn. Tähden ohjenuorana olikin välttää ahtaus. Porin kaupunki luovutti tuolloin Leo-Pekalle vuokratontin hänen haluamaltaan alueelta. Lisäksi kaupunki kuittasi tontilta ensimmäisen kymmenen vuoden vuokran.

Leo-Pekka Tähden koti
Info

Info

Kuka on Leo-Pekka Tähti?

Leo-Pekka Tähti on vuonna 1983 syntynyt porilainen vammaisurheilija. Hän on niittänyt menestystä vuoteen 2024 mennessä peräti 32 arvokisamitalin verran.

Saavutukset vuosien varrella:

 • Hallitseva miesten pyörätuolikelauksen T54-luokan 100 metrin maailmanennätys (13,63)
 • Viisi paralympiakultaa ja yksi pronssi
 • Neljä MM-kultaa, kolme hopeaa ja kolme pronssia
 • Kymmenen EM-kultaa, kolme hopeaa ja yksi pronssi
 • Suomen urheilugaalan vuoden sykähdyttävin urheiluhetki, yleisöäänestys (vuonna 2012) (Tähden paralympiavoitto ratakelauksessa)
 • Suomen vuoden yleisurheilija vuosina 2011, 2016, 2017 ja 2018
 • Suomen vuoden urheilija vuonna 2016
 • Vuoden vammaisurheilija vuosina 2004, 2007

Esteetön asuminen on kaikkien etu

Esteettömällä asumisella tarkoitetaan sitä, että kodissa ja sen lähiympäristössä on jokaisen asukkaan helppo liikkua ja toimia. Esteetön asunto mukautuu asukkaan tarpeisiin. Esimerkiksi portaiden oheen rakennettu loiva luiska mahdollistaa helpon liikkumisen, olipa kyseessä rollaattoria tai pyörätuolia käyttävä ihminen.

Kastelli-kodit ovat siitä erinomaisia, että niitä voidaan muokata asukkaan mieltymysten ja tarpeiden mukaan lähes rajattomasti. Kastelli on ollut kymmenien vuosien ajan Suomen suosituin, arvostetuin ja ostetuin talomerkki, jolla on eittämättä markkinoiden laajin talomallisto. Kastellilla on helposti muokattavat talomallit ja vastuullinen rakentamispalvelu. Kastelli-rakentajille tarjotaan oma tukkupalvelu ja heillä on käytössään digitaalinen OmaKastelli-palvelu käytössä 24/7.

Yksilöllisyyttä omilla persoonallisilla valinnoilla

Jokainen haluaa kodistaan persoonallisen, jossa oma tyyli ja elämä saavat näkyä. Kun olet löytänyt sinulle ja perheellesi sopivan talomallin, sitä on helppo muunnella toiveidesi ja tarpeidesi mukaan. Kastellin menestyksen takana on jokaiselle asiakkaalle soveltuva toimituslaajuus, talomalliston muokattavuus asiakkaiden tarpeiden mukaan ja jatkuvasti kehittyvä laaja talomallisto.

Leo-Pekka Tähti Kastelli

Asiantuntijat auttavat jo suunnittelusta ja ensivalinnoista lähtien

Suunnittelijan kanssa voi yhdessä katsoa muun muassa sen, miten päin talo kannattaisi sijoittaa tontille. Sitä ei ehkä ensin tule ajatelleeksi, mutta sillä on mukavan asumisen kannalta suuri merkitys.

Kastelli-kodissa

 • pohjaratkaisun voi kääntää sivu- tai pystysuunnassa tai puolipeilata osan pohjaratkaisusta
 • huoneiden kokoa saa kasvatettua siirtämällä seiniä tai yhdistämällä tiloja tai vastaavasti koko taloa voidaan myös kasvattaa neliöitä lisäämällä
 • seiniä ja sisäkattoa voi korottaa ja ikkunoita suurentaa, lisätä tai vähentää toivomiisi suuntiin
 • päätä terassien sijainti ja koko ja lisää olohuoneesta ovi terassille
 • myös katon muodolla voi halutessaan muuttaa kodin yleisilmettä

Unelmakodin kaikki materiaalit voi poimia Kastellin omasta Collection-sisustuskokonaisuudesta ja toteuttaa omat sisustusideat laadukkailla merkkituotteilla. Tyylikkäät kiintokalusteet pääsee valitsemaan Puustellin laajasta valikoimasta. Jos halua unelmakotinsa täysin muuttovalmiina, ettei tarvitse kuin kääriä astiat sanomalehtien suojiin ja tuoda ne turvallisesti uuteen keittiöönsä, niin rakentaminen ja teknisten ratkaisujen toteutus kannattaa jättää kokonaisuudessaan Kastellin ammattilaisille. Tähän ovat luottaneet jo tuhannet asiakkaat, lue lisää asiakastarinoista.

Jokainen unelmoi omasta kodista jossakin vaiheessa elämäänsä. Elämäntilanteiden muuttuessa, aikuisuuden kynnyksellä, perhekoon kasvaessa tai pienentyessä, haaveet uudesta kodista ovat väistämättä erilaiset. Kastelli tarjoaa lähes 20 talomallistoa, joista löytyy peräti 150 erilaista talomallia täyttääkseen nämä tarpeet. Kastellin suosikkimallistot ovat kokeneet vuosien aikana muodonmuutosta asiakkaiden toiveet huomioon ottaen, muun muassa lyhyempien räystäiden, suurempien ikkunoiden ja freesimpien värisävyjen kautta, ja siksipä kai Kastelli on vuosi toisensa jälkeen ollut suomalaisten ykkössuosikki talopakettien toimittajista.

<p data-block-key="1q4z0">Leo-Pekan juuri rakennetun kodin olohuone</p>
Leo-Pekan juuri rakennetun kodin olohuone

Koti on asujalleen edelleen kuin keidas

Leo-Pekka Tähti on asunut Kastelli-kodissaan nyt lähes 20 vuoden ajan.

‒ Kyllä mä olen tyytyväinen asuntoon edelleen, 20 vuodessa tarpeita muutoksiin ei ole tullut, kertoo Leo-Pekka Tähti.

‒ Asunnossa on tilaa riittävästi. Olohuone on erittäin avara ja talossa on riittävästi valoa. Lisäksi autotalli ja varastotilaa on yllin kyllin, hän jatkaa.

Kysyttäessä, miten Leo-Pekka neuvoisi rakentajia ottamaan huomioon esteettömyyden, varsinkin uudiskohteissa, hän ohjeistaa, että esteettömyyden suhteen kannattaa lähteä liikenteeseen jokaisen yksilön tarpeiden pohjalta.

Esimerkiksi itselläni talon sisältä ei juurikaan löydy esteettömyyteen liittyviä asioita, tai niihin ei ainakaan huomiota kiinnitä. Minulla on normaalia leveämmät oviaukot ja etuovella on portaiden lisäksi ramppi, josta pääsee vaivattomasti sisään. Autotallista pääsee esteettömästi terassille ja talon sisälle.

Leo-Pekka on tosiaan saanut nauttia kodistaan lähes 20 vuoden ajan ja hän innostuukin muistelemaan talonrakennusprojektia pilke silmäkulmassa.

‒ Olihan tuo melkoinen elämys ja kokemus aloittaa omakotitalon rakennus 21-vuotiaana. Onneksi taustalla oli loistava ja ammattitaitoinen tiimi sekä innokas talkooporukka. Muun muassa Porin Ässät kävivät risutalkoissa. Oli hienoa seurata talon rakennusvaiheita alusta lähtien ja lopputulos oli erinomainen, iloitsee Tähti.

Leo-Pekka Tähti tulee päättämään menestyksekkään uransa syksyllä 2024 Pariisin Paralympialaisiin 28.8.-8.9.2024.

Kiinnostaisiko sinua oma Kastelli-koti? Jätä yhteydenottopyyntö talomyyjälle

Antamasi tiedot välitetään artikkelissa mainitulle yritykselle jatkokäsittelyyn.

Talo
asuminen
suunnittelu
talopaketit
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

Cibes Air
Omakotitaloon helposti asennettava hissi
Kodin suunnittelussa tärkeintä on asukkaiden tarpeiden ja viihtyvyyden yhdistäminen. Helppo ja esteetön liikkuminen asunnossa tekevät arjesta sujuvaa ja mukavaa. Huoneiden sijaitessa eri kerroksissa, on kotihissi erinomainen ratkaisu − se mahdollistaa kätevän ja miellyttävän siirtymisen ala- ja yläkerran välillä portaissa kulkemisen sijaan. Kotihissin avulla kerrosten tilat ovat kaikkien ulottuvilla. Nykyaikainen ja tyylikäs kotihissi on satsaus talon käytettävyyteen nostaen samalla rakennuksen arvoa.
havainnekuva minitalo Varjosta. kuvassa kontin kokoinen talo jossa näkyy julkisivulla suuri ikkuna ja etuovi
Talo Varjo: Uusi aikakausi minitalon rakentamisessa on alkanut
Rakentamisen uusi aikakausi on täällä, kun Aulis Lundell Oy ja arkkitehti Matti Kuittinen yhdistävät voimansa esitelläkseen Minitalo Varjon – konseptitalon, joka ei ainoastaan ole askel eteenpäin kestävyydessä, vaan astuu rohkeasti kiertotalouden ja hiilineutraaliuden eturintamaan. Tervetuloa tutustumaan rakennusinnovaatioon, joka ei pelkästään rakenna tulevaisuutta, vaan kunnioittaa myös ympäristöä ja haastaa perinteiset rakentamisen normit.
201312_37323.jpg
Kauppias myös on apunasi talopakettia ostettaessa
Kodin suunnittelu alkaa Kastelli-kauppiaasi kanssaKotisi valinta alkaa tonttisi tiedoista. Kaava-alueen ulkopuolella olevalla tontillasi voit vapaammin toteuttaa omia toiveitasi kunhan talosi sopii ympäristöön. Kastellin mallistoissa on runsaasti valmiita vaihtoehtoja, jotka sopivat sellaisenaan, peilikuvana tai tontillesi räätälöidyin muutoksin juuri tonttisi erityispiirteisiin. Ota tonttisi tiedot karttoineen mukaan ja tule Kastelli-kauppiaan juttusille. Hänellä on osaamista ja aikaa löytää oikeat ratkaisut ja auttaa sinua kotiunelmiesi ja tonttisi yhteensovittamisessa.Tutustu Kastelli-talojen mallistoonTilaa Kastelli-taloesiteJätä yhteydenottopyyntö Kastelli-talosta
Kaksi naista poseeraa kameralle hymyillen
Ullakkohuoneistosta mökille – ammattina asunnot
Onko teillä hetki aikaa puhua asunnon ostamisesta, myynnistä ja kodin remontoimisesta? Uusimmassa jaksossa puhutaan oman kodin remppaamisesta, myynnistä, uuden kodin ostamisesta ja sen remppaamisesta.
Mies ja nainen poseeraavat podcast-studiossa ja hymyilevät kameralle
Elämä on remppoi
Puhutaanko hetki DIY-rempoista, sisustuksesta ja remppaintoilijoiden aarreaitasta? Ensimmäisen kauden päätösjakso huipentuu juuri näihin aiheisiin, kun Nata Salmelan vieraaksi saapuu vaikuttaja Arttu Mustonen.
Kaksi naista poseeraa kameralle hymyillen
Oma tupa, oma lupa
Tämänkertaisessa jaksossa Nata Salmela sukeltaa omakotitaloasumisen maailmaan yhdessä Lotta Salosen kanssa.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton