• Etusivu
  • Varusteet

Sopiiko liukuovi meidän kotiin?

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Aulis Lundell Oy
Päivitetty 23.10.2023
20226_78549.jpg

Liune-liukuovi on oivallinen ovivaihtoehto kompakteihin tiloihin, joissa neliöt halutaan mahdollisimman tarkasti hyötykäyttöön. Se sopii vaativallekin sisustajalle, joka arvostaa tilojen muunneltavuutta ja korkealaatuisia pintamateriaaleja. Ovet liikkuvat kevyesti ja vakaasti ja rakenne kestää käytössä. Liune liukuovet soveltuvatkin yhtä hyvin lapsiperheelle kuin seniorikotiin. Oviaukkoon ei tule kynnystä ja useassa mallissa Liune ovi liukuu kokonaan rakenteen sisään, jolloin koko tila on käytettävissä vapaasti.

Asennusvalmis liukuovikokonaisuus

Liune on asennusvalmis toimituskokonaisuus, jossa pala väliseinärunkoa toimitetaan valmiiksi kasattuna elementtinä työmaalle. Tämä nopeuttaa ja helpottaa asennusta paikan päällä. Elementissä on valmiina kaikki liukuovessa tarvittavat kiskot ja ohjaimet. Ovilevy ja karmit toimitetaan yhdessä muiden pintamateriaalien kanssa.

Liune-elementti asennetaan helposti paikalleen kokonaisuutena väliseinän runkorakenteen asentamisen yhteydessä ja levytetään tämän jälkeen kuten normaali seinärakenne. Oven voi valita muun sisustuksen mukaan. Valikoima on modernista klasikkoon. Voit myös painattaa oman kuvasi oveen, joten varmasti kaikille löytyy mieleinen liukuovi

Kuinka paljon tilaa tarvitaan liukuoven asennukseen?

Seinärungon ja elementin asennusvara on 15-40 mm. Perusmitta on, että elementti vie tuplaleveyden siitä mikä on oviaukon koko. Korkeudessa ei tarvitse huomioida kuin 100 mm asennusvara.

Millaisina osina tuote toimitetaan?

Liune runko tulee valmiiksi kasattuna elementtinä ja mahtuu sisään korjauskohteissakin. Elementin siirrossa pitää olla kaksi henkilöä. Ovi tulee omana pakettina ja karmit omanaan.

Mitä materiaalirajoituksia on nykyiseen väliseinään liittyen?

Liunen voi integroida kaikkien väliseinämateriaalien kanssa uudisrakennuskohteissa. Korjauskohteissa vaihtoehtona on että seinä joko puretaan tai vanhan oviaukon päälle tehdään kaksinkertainen seinä.

Liune liukuoven asennus

Liune asennus aloitetaan väliseinärunkotyön asennuksen yhteydessä. Väliseinä rakennetaan ensin niin, että runkoon jää elementille vaadittava aukko. Kun aukko on valmis, toinen puoli seinästä levytetään ja elementti nostetaan paikoilleen. Asennusaukon mitassa on huomioitu asennusvara noin 40 mm ns. parkettivara.

Elementti asennetaan väliseinän rakentamisen yhteydessä kun toinen puoli seinästä on levytetty. Elementin alareuna asennetaan valmiin lattiapinnan tasoon eli elementin korottaminen oikeaan lattiakorkeuteen tapahtuu esimerkiksi kiilojen avulla. Elementti asennetaan suoraan joka suhteessa. Kun elementti on paikallaan levytetään myös toinen puoli.

Molemmat seinäpinnat yleensä tehdään valmiiksi ja asennetaan ovet ja karmit myöhemmin, kuten juuri ennen listoitusta.

Info

Info

Miksi Liune liukuovi?

  • Ovet valmistetaan laadukkaasta MDFlevystä tai erisävyisistä lasimateriaaleista
  • Mallistossa 15 ovimallia
  • Ovet voi tilata kaikissa värikartan väreissä.
  • Liukuovi säästää lattiapinta-alaa 1-3 neliömetriä
  • Sisäovi säästää tilaa myös seinäpinnoilta kun ovi liukuu seinän sisään
  • Liune-oviratkaisut valmistetaan kokonaan Suomessa
Aulis Lundell Oy
Varusteet
liukuovi
väliovi
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

suurista talon ikkunoista näkee ulos vehreään metsään. sisällä sisustus vaaleaa puuta ja valkoinen sohva. Sisällä on paljon myös viherkasveja
Sisustuksen uusi aalto vuonna 2024 – Biofilinen suunnittelu
Vuosi 2024 on täällä, ja se tuo mukanaan uusia tuulia sisustuksen maailmaan. Kotimme ovat paikkoja, joissa vietämme suuren osan ajastamme, ja sisustustrendit heijastavat yhä enemmän henkilökohtaisia arvojamme ja elämäntapaamme. Tänä vuonna trendit kutsuvat meitä luomaan tiloja, jotka eivät ainoastaan näytä hyvältä, vaan myös tuntuvat hyvältä sekä vievät meidät takaisin luonnon pariin.
Välioviäänestyksen tulokset kuvattu pallon muotoiseen prosenttigraafiin
Välioviäänestyksen voittaja on selvinnyt
Perinteitä kunnioittavat ja kauniit elegantit 3-peiliset maitolasiset pariovet nappasivat voiton Liune- väliovien äänestyksessä. Toisen sijan äänestyksessä otti hyvin niukalla äänienemmistöllä Vihreä TAIKA-liukuovi ja kolmanneksi, vain muutaman äänen perusteella, tuli saunan lasinen liukuovi.Uudet Liune-ovien väri ja ideat on otettu hyvin vastaan, vaikka perinteisempi malli olikin äänestäjien enemmistön mieleen. Yllätykseksemme viime vuoden voittaja, musta kääntyvä väliovi jäi pitämään joukon häntäpäätä. Näin ajat ja sisustukselliset mieltymykset muuttuvat. On silti hyvä, että esimerkiksi Liune Door tarjoaa jokaiseen makuun sopivan välioven, eikä trendien muuttuminen vaikuta mallien saatavuuteen.Ääniä yhteensä annettiin 888 kpl.
201410_41383.jpg
Liukuovi on helppo ja nopea asentaa
Pohjakuvasta on yleensä hyvä lähteä liikkeelle suunnittelemaan tilan tarvetta ja tilassa tapahtuvaa liikennettä. Liukuovi ratkaisee monia pulmia, joita kääntyvien ovien kanssa voi olla useita.
harri syrjäsen uuden kodin clt-ovi. kuvassa pesuhuoneen puunvärinen ovi
Tervetuloa Liune Door koulutuspäivään 2.4.2024
Osallistu innostavaan ja informatiiviseen koulutuspäivään, joka keskittyy Liune Door -tuotteeseen ja sen asennustekniikkaan. Tilaisuus järjestetään Liunen näyttelytilassa Runeberginkadulla, ja se tarjoaa erinomaisen tilaisuuden perehtyä uutuuksiin ja jakaa asiantuntemusta muiden alan ammattilaisten kanssa.
pesuhuoneen ja wc:n välinen ovi on huurrettu liukuovi
Liune Door liukuovet – extraneliöitä asumiseen
Liune on kotimainen liukuovikokonaisuus, jossa ovilevy liukuu seinärakenteen sisään. Ovi ei ole enää koskaan tiellä! Yksi Liune-ovi antaa tilaa asumiseen 1-3 m2 ja laaja ovimallisto saa sisustajan mielikuvituksen lentoon.Liune on oivallinen ovivaihtoehto kompakteihin tiloihin, joissa neliöt halutaan mahdollisimman tarkasti hyötykäyttöön. Se sopii vaativalle sisustajalle, joka arvostaa tilojen muunneltavuutta ja korkealaatuisia pintamateriaaleja.Ovet liikkuvat kevyesti ja vakaasti ja rakenne kestää käytössä. Siksi Liune soveltuu yhtä hyvin lapsiperheelle kuin seniorikotiinkin. Oviaukkoon ei tule kynnystä ja useassa mallissa Liune ovi liukuu kokonaan rakenteen sisään, jolloin koko tila on käytettävissä vapaasti.
20144_38674.jpg
Liukuva sisäovi meidän kotiin?
Liune Door on seinän sisään integroitu liukuva sisäovi. Se on moderni ovivaihtoehto tiloihin, joissa neliöt halutaan mahdollisimman tarkasti hyötykäyttöön. Se sopii vaativallekin sisustajalle, joka arvostaa tilojen muunneltavuutta ja korkealaatuisia pintamateriaaleja. Ovet liikkuvat kevyesti ja vakaasti, lisäksi Liunen teräsrakenne kestää rakennuksen koko elinkaaren. Liune liukuovet soveltuvatkin yhtä hyvin lapsiperheelle kuin seniorikotiin. Oviaukkoon ei tule kynnystä ja useassa mallissa Liune ovi liukuu kokonaan rakenteen sisään, jolloin koko vapaa kulkutila on käytettävissä.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton