• Etusivu
  • Remontti

Sisätilojen purkutyöt ja remontointi vanhassa talossa jatkuvat

Rakentajan toimitus
Julkaistu 28.08.2014
20148_40675.jpg

Olohuone remontin keskellä.

Seurantakohteessa seurataan vanhan hirsirunkoisen omakotitalon remontoimista pariskunnan ja heidän pian syntyvän lapsensa kodiksi. Kertojana toimii perheen äiti. Talon remontoinnissa on tarkoitus käyttää mahdollisimman paljon ajalle tyypillisiä materiaaleja sekä värejä.

Eikö täällä tapahdu mitään?

Ensimmäisen remonttiviikon jälkeen tuntui, ettei mitään ole tapahtunut. Tavaroita vain lisääntyi huoneisiin, mutta mikään ei edistynyt tai ainakin siltä se näytti. Tosin putket on vedetty ja sähkökaappi on paikallaan, eli kaikenlaista "näkymätöntä", mutta erityisen tärkeää on tapahtunut. Seinien koolauksia on aloitettu sekä sähkövetoja tehty jonkin verran.

Ruokailutilasta on vanhat kerrokset purettu ja uusi koolaus on asennettu.
Ruokailutilasta on vanhat kerrokset purettu ja uusi koolaus on asennettu.

Lattialämmitystä ja lattian valua

Eteiseen, kodinhoitohuoneeseen ja kylpyhuoneeseen asennettiin lattialämmitys ja lattian valun jälkeen muutos oli jo näkyvämpi.

Kodinhoitohuoneeseen on asennettu lattialämmitys ja valu on suoritettu.
Kodinhoitohuoneeseen on asennettu lattialämmitys ja valu on suoritettu.
Myös kylpyhuoneen lattia on saatu valettua.
Myös kylpyhuoneen lattia on saatu valettua.
Eteinen alkaa myös jo hahmottua lattiavalun jälkeen.
Eteinen alkaa myös jo hahmottua lattiavalun jälkeen.

Sähköasia väärässä kohtaa?

Yhtenä iltana astuin ovesta sisään ja silmiini osui seinällä oleva sähkörasia. Ensimmäisenä mielessäni kävi, miten ikinä saisin sen kauniisti peitettyä, sillä juuri tuolle seinälle oli tulossa tapetti.

Nappasin kuvan rasiasta ja lähetin meidän remppamiehelle vaatien vastausta siihen mikä ihme se on ja miksi se on keskellä seinää. Oikeastihan tuo on seinän vasemmassa reunassa, mutta näkyy heti ovesta tultaessa. Epäilin, että se on lattialämmityksen termostaatti ja niinhän se olikin.

Valitettavasti rempparyhmä ei ollut tajunnut kysyä minulta mihin kohtaan tuon kapistuksen haluaisin ja olisin tosiaan halunnut sen aivan toiseen reunaan. Nyt se oli liian myöhäistä ja asian kanssa oli vain elettävä. Toivottavasti se ei pistä kovasti silmään kun kaikki on valmista.

Lattialämmityksen termostaatti ei tullut ihan siihen kohtaan mihin piti.
Lattialämmityksen termostaatti ei tullut ihan siihen kohtaan mihin piti.
Remontti
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20093_15771.jpg
Tonttikauppa, osa 1
Mitä maksaa? Ote päiväkirjasta, talvi 2006.Mahdollisia tonttikauppoja odotellessa – tämä oli piinaavinta, mitä muistaa saatan. Kaikki näytti liian hyvältä ollakseen totta ja samalla pelotti, että joku tulee ja vie tontin nenämme edestä.
20206_65204.jpg
Puurunkoiselle ulkoseinälle sopiva rappaus
SerpoVent on tuulettuva levyrappausjärjestelmä, joka mahdollistaa myös lisälämmöneristämisen. Järjestelmä soveltuu käytettäväksi sekä uudis- että korjausrakentamisessa. Runkorakenteena voi olla betoni-, kevytbetoni tai puuranka. Tuulettuvan rakenteen ansiosta rakenne pysyy kuivana. Seinässä ei tarvita etuoikaisua, sillä rankarakenteella rappausalustana toimiva levypinta saadaan tasaiseksi.SerpoVent-levyrappauksella saadaan julkisivusta saumaton ja tyylikäs. Silikonihartsipinnoite on tasavärinen ja siitä on saatavana lukuisia väri- ja pintavaihtoehtoja.
20117_27027.jpg
Puzer tuo Aino-keskuspölynimureihin 5-asteisen tehonsäädön
Imurointi on harvojen lempipuuhaa. Tehokkaat ja käytössä mukavat laitteet helpottavat ja tehostavat työtä. Puzer Aino-mallin suunnittelusta ovat vastanneet muotoilijat ja insinöörit yhdessä. Nyt lanseerattava 5-asentoinen tehonsäätö tuo Ainon ergonomisesti muotoiltuun kahvakäynnistykseen lisää toiminnallisuutta.
20229_79484.jpg
Rakennusten täydellinen kosteussuoja ja lämmöneriste
Terve, hengittävä ja energiatehokas kellarin seinä on mahdollista toteuttaa rakennusfysiikan peruslakeja hyödyntävällä ratkaisulla. Maanalaisen seinän lämpimänä ja kuivana pysymisen edellytys on kunnollinen kosteussuoja, joka koostuu salaojituksesta, kapillaarisesta katkaisusta ja lämmöneristyksestä. Katso video, miten helppo remontti ISODRÄN-rakenteella on tehdä.
20081_8506.jpg
Artek - taidetta ja teknologiaa
Artek tunnetaan klassikoista, jotka ovat aina ajankohtaisia. Alvar Aallon ajaton muotoilu, puhdas muotokieli, kestävyys ja korkea laatu ovat olleet Artekin suosion tae jo 70 vuoden ajan.
20223_77250.jpg
IKH – rakennustelineet
Rakennustelineet ovat tärkeä apu rakennuksilla ja työmailla, sillä niiden avulla työskentelet turvallisesti korkealla ja pääset käsiksi vaikeisiinkin paikkoihin. IKH:n alumiinisten rakennustelineiden valikoimasta löydät jokaiseen työkohteeseen sopivan apuvälineen. Erilaiset korotus- ja lisäosat tekevät telineiden käyttöalueesta monipuolisen.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton