• Etusivu
  • Sisustus

WTF – oikean liiman valinta onkin helppoa

Sari NieminenKaupallinen yhteistyö Rakennuskemia Oy
Päivitetty 08.05.2024
20223_77215.jpg

Tältäkö sinusta tuntuu liimahyllyn edessä? Tutustu Rakennuskemian uuteen ja helppoon WTF-sarjaan.

Lista irvistää betoniseinästä. Ryntäät kiireessä rautakauppaan hakemaan kunnollista liimaa. Tarjolla on hyllymetreittäin mikä mihinkin sopivaa liimaa ja massaa. On elastista, heti pitävää, vain tietyille materiaaleille soveltuvaa, sitä sille ja tätä tuolle. Eikä tietenkään sitä, jota olet jo tottunut käyttämään. Mitä tässä nyt pitäisi ostaa? WTF! Ja juurikin niin! WTF® eli Worlds Toughest Fix tuoteperheestä löydät helposti oikean liiman ja markkinoiden parhaan tartunnan.

WTF® on Rakennuskemian täysin uusi liima- ja tiivistysmassasarja

WTF®-sarjan valmistuksessa ei kompromisseja sallittu. Sarjan korkea laatu on saavutettu pitkäjänteisellä tutkimus- ja tuotekehitystyöllä yhdessä johtavien alan pioneerien kanssa.

Sarjan yhtenä pääteemana oli helposti valittava kokonaisuus. WTF®-sarjasta löytyy tuote sen mukaan, millaista voimaa, nopeutta ja elastisuutta tarvitaan kulloiseenkin kohteeseen. WTF®-sarja on värikoodattu valinnan ja muistamisen helpottamiseksi. Seuraat vain asteikkoa vahvimmasta elastisimpaan.

WTF®: mikä liima ja helppous!

Rakennuskemian Mikko Ikonen kertoo, että Rakennuskemialla lähdettiin etsimään ratkaisuja tyypillisimpiin liimaus- ja tiivistysongelmiin.
– Haimme koostumuksissa jopa vuosien etumatkaa kilpailijoiden tuotteisiin, kertoo Ikonen. WTF®-sarjan ajatuksena on valmistaa teknisesti parhaat tuotteet eri käyttökohteisiin. Tämän vuoksi koko liima- ja tiivistysmassavalikoima mietittiin aivan uusiksi.

Markkinoilla olevien polymeeri ja hybridimassoja käytetään rakennuksilla hyvin paljon. Runsaasta valikoimasta erilaisia tuotteita löytyy myös huomattavia eroja käyttöominaisuuksissa. Yhden hyöty on elastisuus, kun taas toisesta löytyy vahva alkutartunta. Kaikkea et välttämättä saa samasta tuubista.

– Ja epäonnistumisten takana on yleensä väärän tuotteen valinta kyseiseen käyttötarkoitukseen, Ikonen huomauttaa. Tähän haasteeseen WTF®-sarja vastaa.

<p data-block-key="nfdg9">Kaikki WTF-sarjan tuotteet yhdellä silmäyksellä.</p>
Kaikki WTF-sarjan tuotteet yhdellä silmäyksellä.
Info

Info

WTF® aakkoset

  • X tarkoittaa Extreme Tack – äärimmäinen alkutartunta välittömästi, painavimpien materiaalien kiinnitykset.
  • O tarkoittaa Offensive Flex – vahva tartunta nopeasti, kaikkiin liimaustöihin.
  • E tarkoittaa Express Flex – supernopea liimaus ja tiivistys, jopa 4 kertaa nopeampi.
  • T tarkoittaa True Grab – asennusliima 0 sekunnin tartunnalla, vesiohenteinen.
  • I tarkoittaa Invisible Flex – näkymättömiin asennuksiin, joustava, liimaa ja tiivistää.
  • Y tarkoittaa Yes! Flex – maailman monipuolisin joustava liima- ja tiivistysmassa, yksi tuote kaikkiin töihin.
  • S tarkoittaa Serious Flex – maksimaalinen tiivistys ja saumaus, ääntä eristävä, erittäin joustava.

Kaikki muut tuotteet paitsi WTF T True Grab ovat CE-hyväksyttyjä ja soveltuvat myös tiivistykseen.

WTF® joustaa ilman silikonia

Silikonin saatavuudessa on ollut haasteita maailmalla, eikä nykyistä maailmantilannetta katsottaessa tilanne ole todennäköisesti muuttumassa parempaan. Silikonin hinta on myös jatkanut nousuaan.

WTF®-sarja ratkaisu tilanteeseen on Y Yes! Flex liima- ja tiivistysmassa. Se soveltuu lähes kaikkeen, jopa lasituksiin ja on ihanteellinen valinta muun muassa katolle. Y Yes! Flex on testattu bakteerikasvustoja vastaan ja soveltuu LVI- sekä kylpyhuonekäyttöön.

WTF Y Yes! Flex toimii ja tarttuu vaikeilla pinnoilla jopa ilman pohjustetta niin sisällä kuin ulkona.

WTF® ei hajota liimapuristinta

Vahvojen ja hyvän alkutartunnan omaavien liimamassojen ongelmana on niiden paksu koostumus. Massa vaatii puristimelta erityistä kestävyyttä ja liimaajalta kunnon hauista ja puristusvoimaa. Pitkään työskenneltäessä liimaus alkaa käydä rasittavaksi. Ongelmia tulee myös listoja kiinnitettäessä, kun massa ei levity kunnolla ja saumat saattavat jäädä nauramaan rakentajan surkeaa työjälkeä.

Rakennuskemian Ikonen kertoo, että WTF®-sarjan uuden sukupolven tuotteissa puristusvoimaa tarvitaan parhaimmillaan vain kuudesosa siitä, mihin ennen on totuttu. Tuotteiden alkutartuntavoima ei kuitenkaan ole kärsinyt. Vertailun vuoksi WTF X Extreme Tack on todettu laboratorio-olosuhteissa noin 5–10 prosenttia alkutartunnaltaan vahvemmaksi kuin testien perusteella benchmark tuotteeksi löydetty aiempi "maailman vahvimman alkutartunnan" liima. Lisäksi kun ottaa mukaan liiman tärkeimmän ominaisuuden, eli adheesion eri materiaaleille, erot WTF:n tuotteiden eduksi kasvavat entisestään.

– Uskon, että näissä tuotteissa puhutaan vuosien, jopa kymmenen vuoden etumatkasta teknisten ominaisuuksien osalta joihinkin markkinoilla oleviin tuotteisiin verrattuna, Ikonen puntaroi.

Pasi ja Anssi & WTF

Vaikka et WTF® tuotteita käyttäisikään, niin tsekkaa Pasi ja Anssi - Bambina (WTF) video niin sujuu raksahommat hymyssä suin.

Info

Info

Mistä löydät WTF-tuotteita nyt?

Kuka näitä myy ja koska?

Rakennuskemia Oy
Sisustus
sisätilat
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20224_77949.jpg
Osaatko tiivistää ikkunat ja ovet oikein?
Kun ikkunoiden ja ovien tiivistäminen on hoidettu kunnolla ja oikein, se parantaa asumisviihtyvyyttä vähentämällä vedon tunnetta asunnossa sekä estämällä kosteuden ja likaisen ulkoilman pääsyn sisälle. Vedon hävitessä asunnosta, myös sen lämmitystarve ja näin ollen energiankulutus pienenevät.Ikkunaongelmia?-Lasin sisäpinta kostuu huoneiston puolella: Huoneiston ilmanvaihto on riittämätön ja tila liian tiivis, joten korvausilman saanti on estynyt ja poistoilma ei toimi. Poista tiivistettä pätkä sisäpuitteen yläosasta ja ulkopuitteen alaosasta.- Sisä- ja välipuitteiden väli kostuu: Tiiviste vuotaa tai sitä ei ole asennettu ollenkaan tai ikkunalasi ei ole enää tiivis. Syynä ikkunalasin tiiveyteen on yleensä lasituskitin vanheneminen ja tämä voi ilmetä ns. ikkunalasin elämisenä (lasi irti). Tämä ongelma vaatii lasin uuden kittauksen / tiivistämisen esim. silikonilla.- Ulkolasi jäätyy tai kostuu: Liian tiivis ulkopuite. Poista ulkopuitteen tiivistettä kokeilemalla ensin 3 cm pätkä ylhäältä ja alhaalta, jotta ilma pääsee kiertämään ja kosteus poistuu. Liian suuri tiivisterako aiheuttaa sisälasin jäätymisen, joten tämä selviää kokeilemalla.
kuvassa seinärakoon on vedetty uretaanivaahtoa tiivisteeksi ja vieressä kolme tytan uretaanivaahtopulloa
Tytan polyuretaanivaahdot kaikkeen rakentamiseen
Polyuretaanivaahto soveltuu sekä uudis- että korjausrakentamiseen. Tytan PU-vaahtoja suositellaan moneen käyttöön rakentamisessa: asentamiseen, tiivistämiseen, täyttämiseen ja eristämiseen. Tytan PU-vaahdot ovat homesuojattuja, kestävät kosteutta eikä vaahto modernin kemiallisen koostumuksen ansiosta vaahto pääse valumaan suorilta pinnoilta. Lisäksi PU-vaahdot kestävät kylmää ja kuumaa (-60ºC - +100ºC). Kuivunutta vaahtoa voidaan leikata, hioa, päällystää tai maalata. Korkealuokkaiset Tytan PU -vaahdot on valmistettu ISO 9001: 2000 mukaan. Kovettuneen vaahdon tasalaatuisuus takaa erinomaisen kiinnittyvyyden useimmille rakennusmateriaaleille:tiilibetonilaasitpuulasimetallipolystyreenikova PVCkova PU-vaahto
20207_65817.jpg
Valitse oikea uretaanivaahto käyttötarkoituksen mukaan
Tavallisen pilli- tai pistoolivaahdon lisäksi markkinoilla on liuta erilaisiin tarkoituksiin räätälöityjä PU-vaahtoja. Löytyy matalasti turpoavaa, palosuojaukseen suunniteltuja ja liimaamiseen tarkoitettuja vaahtoja. PU-vaahto täyttää raot, on helppo asentaa ja eristää erinomaisesti. Kovettuneen vaahdon tasalaatuisuus takaa erinomaisen kiinnittyvyyden useimmille rakennusmateriaaleille: tiili, betoni, laasit, puu, lasi, metalli, polystyreeni, kova PVC ja kova PU-vaahto.Löydä ala olevasta listauksesta itsellesi sopiva PU-vaahto.
Kelatuotteet
Peltituotteet – muun muassa kelat, reikälevyt ja arkit – rakentamisen monipuoliseen käyttöön
Metehen laaja raaka-ainevarasto on yksi Suomen kattavimpia ja tarjoaa laadukkaan sekä kilpailukykyisen vaihtoehdon raaka-ainetoimituksille. Joustavan palvelun ja nopean tuotannon avulla varmistetaan sujuvat toimitukset asiakkaille. Erikokoisten kelojen lisäksi Metehe toimittaa rainoja, arkkeja sekä reikälevytuotteita.
20204_63785.jpg
Mitkä ominaisuudet edesauttavat männyn käyttöä sisätiloissa?
Varjossa viihtyvä alueiden valtaajaKuusella on osa kulttuuriperinteessämme. Kuusta on pidetty toisaalta uhkaavan synkkänä, mutta taas toisaalta suojaavana. Synkkä hahmo pimeässä, mutta suojana esimerkiksi sateella. Kuusta tuodaan sisälle talven pimeimpänä aikana esimerkiksi joulukuuseksi samalla tuoden toivoa ja vihreyttä. Hautausmailla taas kuusenhavuja on käytetty arkun ja haudan koristeena symboloimassa ikuisuutta.
20229_79467.jpg
Led-valaistuksen suunnittelu on tärkeää - miksi?
Valaistussuunnittelu on yksi tärkeimmistä osa-alueista, kun suunnitellaan kodin remonttia tai rakentamista, eikä sitä ole järkevää jättää viime hetkeen. Harva onnistuu valaistuksen ostamisessa vain menemällä (verkko)kauppaan ja kasaamalla kärryn täyteen lamppuja ja valaisimia.Tässä artikkelissa kerrotaan, mitä valaistussuunnittelussa kannattaa huomioida, ja mitä hyötyä valaistussuunnittelusta on.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton