• Etusivu
  • Talo

Sisäpuolinen tasoitetyö

Rakentajan toimitus
Julkaistu 27.04.2015
20154_43218.jpg

Tarvittavat materiaalit

- sekoituskone ja vispilä

- teräslastoja ja liippa

- sekoitusastia

- hiontalevy jatkovarrella

- hiomapaperia

- leveä harja

- työpukki

Ennen varsinaista työtä ikkunat, patterit ja muut ei-tasoitettavat pinnat suojataan huolellisesti suojamuovilla. Tarkastetaan, että ilman ja pinnan lämpötila- ja kosteusolot täyttävät tuotteen valmistajan ohjeen mukaiset vaatimukset. Alusta tarvittaessa puhdistetaan pölystä harjaamalla tai imuroimalla.

Valmistelevat työt

1. Tasoitettavasta pinnasta poistetaan ylimääräiset kohoumat, nystermät ja naulat. Valmistajan käyttöselosteesta tarkastetaan sopiiko tasoite kyseiselle pinnalle. Enimmäiskerrospaksuutta ei saa ylittää.

2. Massa sekoitetaan veteen vispilällä valmistajan ohjeen mukaan. Yleensä tasoitemassa annetaan seistä 15–30 minuuttia sekoituksen jälkeen valmistajan ohjeen mukaan. Massaa tehdään valmiiksi vain sen verran mitä työstöaikana ehditään levittämään.

Osittain tasoitus

3. Astiasta otetaan tasoitetta pieneen lastaan ja painumat ja syvennykset tasoitetaan teräslastalla voimakkaasti painamalla.

4. Levysaumoihin levitetään tasoitetta reunaohennuksien leveydelle.

20154_43219.jpg

5. Asetetaan saumanauha märkään tasoitepintaan. Varmista, että nauha on yhteensopivaa käytettävälle tasoitteelle.

20154_43220.jpg

6. Nauha painetaan saumaan teräslastalla. Sauma annetaan kuivua ennen seuraavaa työvaihetta. Sisänurkissa nauha ensin taitetaan ja sitten painetaan teräslastalla alustaan.

20154_43223.jpg

7. Nauhan päälle levitetään uusi kerros tasoitetta ja tasoitetaan levypintojen tasolle. Jos levyissä ei ole reunaohennusta, massaa levitetään vielä sauman molemmin puolin. Ulkonurkissa käytetään kartonkisaumanauhoja tai vaihtoehtoisesti metallivahvisteisia jos tila on alttiina kovalle kulutukselle.

20154_43224.jpg
20154_43225.jpg

8. Tasoitteen kuivumisajan jälkeen kohdat hiotaan hiomalevyä käyttäen.

20154_43226.jpg

9. Hiomisen jälkeen pöly poistetaan seinäpinnasta harjaamalla.

20154_43227.jpg

Kokonaantasoitus:

10. Pohjatasoitetta levitetään leveällä liipalle apulastaa apuna käyttäen.

20154_43228.jpg

11. Tasoite nostetaan seinälle samalla voimakkaasti painaen. Ylimääräinen tasoite poistetaan seinältä liipan reunalla ja pyyhkäistään apulastaa käyttäen jäteastiaan.

20154_43229.jpg

12. Tasoituksen jälkeen laastin kuivuttua liipan reunan jäljet hiotaan tasaiseksi hiomalevyllä. Tarvittaessa levitetään uusi kerros pohjatasoitetta kohtisuoraan edelliseen kerrokseen nähden.

20154_43230.jpg

13. Pintatasoite liipataan pystysuoraan seinää vasten ja katto luonnonvalon suuntaisesti.

14. Liipattu pinta hiotaan hiomalevyllä tasoitteen kuivuttua. Myös kulmat viimeistellään hiomalla.

15. Ylimääräinen pöly harjataan valmiista pinnasta.

Lähde: Ratu 72-0308

Talo
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

202212_80480.jpg
Säästätkö sähköä fiksusti? Poimi rahanarvoiset vinkit
Lämpöpumppu on oivallinen lämmityskustannusten säästäjä silloinkin, kun sähkön hinta on korkealla. Vaikka lämpöpumppu tarvitsee toimiakseen sähköä, se tuottaa energiaa jopa neljä–viisi kertaa kulutustaan enemmän. Lämpöpumppu valjastaa käyttöön luonnon ilmaisen ja uusiutuvan energian, ja ostosähkön hinnassa voikin säästää jopa 75 prosenttia verrattuna suorasähköllä lämmitettävään taloon. Katso vinkit, joilla voit säästää vieläkin enemmän. Voit tutustua myös NIBEn webinaaritallenteista miten pääset helposti syventämään ja päivittämään tietojasi siitä, miten säästöjä voidaan maksimoida lämpöpumpun avulla.
201411_41603.jpg
Näin pinnoitat takan antiikkilaastilla
Tulisijan muurauslaastien pitää kestää tulisijan eri osiin kohdistuvat lämpörasitukset sekä lämpötilojen vaihteluista johtuvat liikkeet.Tulisijojen muuraukseen tarkoitetut laastit ovat valmiita kuivatuotteita, joihin tarvitsee lisätä vain vesi.Rappauslaastit ja pinnoitteet antavat useita mahdollisuuksia tulisijan ulkonäön viimeistelyyn.
202210_76986.jpg
Kivipintaa saunaan ja kylpyhuoneeseen - ota ideat talteen
Saunan ja kylpytilan uudistus on monelle unelmoitu uudistuksen kohde. Ajan myötä pinnat ovat voineet osoittaa rapistumisen merkkejä ja kiuaskaan ei enää lämpene kunnolla.Uudistuksen myötä tiloihin halutaan ekologisia, pitkäaikaisia ja luonnontuntuisia materiaaleja – ja nämä toiveet Tulikiven tuotevalikoima täyttää erinomaisesti. Tulikiven modernit kiukaat yhdistettynä luonnonkiveen luovat saunaan ja kylpytiloihin yksilöllisyyttä ja käytännöllisyyttä nostaen samalla asunnon arvoa.Kestävillä valinnoilla voidaan vaikuttaa lisäksi ekologiseen jalanjälkeen.
20155_43515.jpg
Uuden ajan älylukko helpottaa arkea
Meniköhän ulko-ovi lukkoon? Tuliko avaimet mukaan? Enää ei tarvitse murehtia avainten ja lukituksen kanssa. Yale Doorman on tehty helpottamaan arkipäivääsi. Se on uusi elektroninen lukko kotien ulko-ovien lukintaan. Vahva rakenne ja materiaali kestävät hyvin vaativiakin sääolosuhteita. Valaistusta näppäimistöstä on apua hämärässä tai pimeässä.
20215_70705.jpg
Nappaa Pyörre-talon ekologiset ratkaisut omaan rakennusprojektiisi
Asuntomessuille valmistuva Pyörre-talo on kierrätettävyyden ja teräsrakentamisen läpimurto. Lohjanjärven rannassa kohoaa tulevaisuuden talo, jonka hiilijalan- ja hiilikädenjälki lasketaan ympäristöministeriön vuonna 2025 tulevan asetuksen mukaisesti.Rakentamiseen käytetään vuosittain puolet maapallon raaka-aineista, joten kiertotalouteen on siirryttävä ripeästi. Ilmasto lämpenee ja maapallomme resurssit vähenevät vuosi vuodelta, joten kierrätettävien materiaalien mahdollisuudet tulisi asettaa suurennuslasin alle myös rakentamisessa.
20174_49044.jpg
Kourut kuntoon, vähemmän huolia
Yksi Vesivekin tuotekehityksen kirkkaimmista helmistä on alumiininen Arvo-kouru, joka valmistetaan aina paikan päällä oikeaan mittaansa. Arvo on saumaton kouru, joka ei vuoda liitoskohdista. Yksi sen suurimmista ja näkyvimmistä valteista on ulkonäkö, joka pysyy puhtaana ja kiiltävänä ulkopäärmeensä ansiosta vuodesta toiseen.Tilaa esite >>

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton