• Etusivu
  • Talo

Saunan eristys

Rakentajan toimitus
Julkaistu 29.04.2015
20154_43290.jpg

Tarvittavat työvälineet:

- mattoveitsi

- puukko

- käsisaha

- vasara

- vesivaaka

- rullamitta

- uretaanipistooli

- iskuporakone tarvittaessa

- akkukone

Työohje sisältää saunan eristämisen ympäripontatulla polyuretaanilevyllä, jossa höyrynsulku on laminoitu levyn pintaan.

Työkohteen valmistelut

1. Kohde siivotaan ja imuroidaan pölyttömäksi.

2. Jos saunan seinästä puuttuu lattiamateriaalille tehtävä ylösnosto (200 mm), kiinnitetään alimmainen levy suoraan lattiaa vasten.

Eristelevyjen kiinnittäminen

2598_88011929_2015429133230.jpg
Alimmaisesta levyrivistä poistetaan urospontti mattoveitsellä leikaten. Levy asetetaan leikattu urospontti lattiaa vasten ja tiivistetään uretaanivaahdolla. Levytys voidaan aloittaa myös sokkelin yläpuolelta mekaanisesti kiinnittämällä.

Laatoitus voidaan kiinnittää suoraan polyuretaanilevyn pintaan. Mittaa sokkelilaatoituksen yläreuna (minimi 200 mm) ja leikkaa mattoveitsellä levystä laminoitu alumiinipinnoite pois.

20154_43293.jpg
20154_43294.jpg

Valmis eristetyö.

20154_43295.jpg

Lähde: Ratu F55-0336

Talo
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

Talon vierusta
Rintamamiestalon laajennukseen katos
Lähtökohtana oli tieto siitä, että talo on alun perin kalliolle rakennettu ja pihalla kallio on paikoin pinnassa näkyvillä. Tällä olettamuksella päädyttiin aloittamaan maarakennustyöt perinteiseen tyyliin, lapiolla kaivamalla. Varsin pian vastaan tulikin kallio.Kaivuutyöt tehtiin lapiolla ja oli kohtia, joissa lapiokin alkoi olla liian järeä työkalu.Yhden pilarin kohdalla piti kaivaa metrin verran soraa pois ja vastaavasti parin anturan päälle saatiin mahtumaan vain yksi harkko. Pilariperustus toteutettiin harkoilla ja pilarikengillä.
20189_54807.jpg
Yhdistä löylyhuone ja pesutila nousuportaalla
Löylyhuone ja pesutila sulautuvat visuaalisesti toisiinsa, kun tiloja yhdistää nousuporrasKäsitys siitä, miltä saunan löylyhuoneen pitäisi näyttää, on muuttumassa. Tulikivi on luonut uuden saunakonseptin, jossa raja pesutilan ja löylyhuoneen välillä hälvenee entisestään. Sauna alkaa jo pesutilan puolelta kiinteällä luonnonkivisellä nousuportaalla. Sen päällä voi istua vilvottelemassa tai tehdä vaikka jalkahoitoja. Nousuportaalta astutaan lasioven kautta ylös lattiamaiselle jalkalauteelle, johon kiuas upotetaan. Valikoituihin kiukaisiin saa nyt Nobile- ja Grafia-vuolukiviverhoilun, joissa vuolukiven pintaa on muokattu vesikäsittelyn avulla. Tulikiven toteuttamissa saunakokonaisuuksissa puisten istuinlauteiden materiaaliksi voi valita valkovahattua tai käsittelemätöntä haapaa sekä lämpöleppää.
202210_79677.jpg
Haaveiletko harmaasta keittiöstä? Katso inspiroivat ideat eri tyyleihin
Moni mieltää harmaan yksitoikkoiseksi ja ankeaksi väriksi, vaikka todellisuudessa se luo mitä parhaimman pohjan erityylisille sisustuksille. Myös harmaa keittiö on muuntautumiskykyinen, ajaton ja moneen eri tyylisuuntaan taipuva. Neutraali harmaa antaa muiden värien loistaa, mutta harmaan eri sävy- ja kiiltoasteilla leikitellen jopa kokoharmaa keittiökin voi olla kaikkea muuta kuin tylsä ja tavallinen!
20167_47022.jpg
Kotipiha kauniiksi pihakivillä
Luonnonkivi mukautuu kodinrakentajan tahtoonTulikiven pihakivimallistossa on monenlaista muotoja ja kauniita luonnonmukaisia värejä. Malliston lohkopintainen graniittinen muurikivi käy muurien, pylväiden ja pilarien sekä sokkelien ja seinien verhoiluun. Kiveä voi käyttää myös pihojen pengerryksissä. Antiikkivuolukivi antaa tilaa mielikuvitukselle. Sen pinta on pehmeästi patinoitunut. Antiikkivuolukivi elävöittää pihan polut ja käytävät sekä taipuu kasvien istutusaltaaksi. Graniittiset noppa-, nupu- ja reunakivet sopivat hyvin antiikkivuolukiven seuraksi. Graniittisia kiviä saa myös valmiiksi verkkoon kiinnitettynä kolmessa eri muodossa; suorakaide, viuhka ja neliö. Liuskekivissä löytyy värivaihtoehtoja monivärisestä harmaaseen.Tutustu pihakivimallistoon
20156_43718.jpg
Toisenlainen venttiilii paransi sisäilman
Ilmanvaihto on jännä asia. Se herättää intohimoja suuntaan ja toiseen. Vanhat jäärät eivät suostu luopumaan omista näkökannoistaan vaikka ne kuinka perusteltaisiin ja oikeaksi osoitettaisiin. Sama koskee osaa asuntojen omistajia: osa on niin tottunut huonoon sisäilmaan vuosien kuluessa, että ulkopuolisen tekemät havainnot sisäilmasta vierailulle tullessa kaikuvat kuuroille korville.Yleensä asunnossa on tuuletusikkuna auki ja todetaan sieltä tulevan ulkoilmaa. Kyllä ja ei. Tuuletusikkunan aukaisu on lyhytaikaista tuulettamista, joka antaa hetken helpotuksen tunkkaiseen ilmaan. Tuuletusikkunasta pääsee sisälle myös kaikki ilman epäpuhtaudet, jos tuuletusikkunassa on vain ötökkäverkko.Osta korvausilmaventtiilit ja suodatin Rakentaja.fi-verkkokaupasta
20095_16689.jpg
Uusi remontointiseuranta
Oman luonteeni mukaisesti haen vähintään viiden vuoden välein jotain uutta ja innostavaa elämääni. Kaksituhattaluvun alussa aloin harrastaa muun muassa metsästystä vastapainoksi omalle työlleni lehtimaailmassa, tuottajana ja toimittajana. Kun taas alkuvuodesta lopetin pitkän urani Espoon kaupungin valtuustossa. Tottuneena aktiiviseen elämäntapaan mielessäni vahvistui tunne, että jokin uusi projekti olisi paikallaan. Mietin jopa välivuotta Pohjois-Karjalassa, urheiluklubia, kalasavustamon perustamista, aurinkopaneelien vientiä Floridaan. Yrittäjäluonne kun on sellainen, että täytyy aina olla mietinnässä jotain kehiteltävää. Itse asun Espoossa. Lähisukulaiseni ja osa tutuistani asuu synnyinkaupungissani Kotkassa.Tammikuun 31. päivänä 2009 avasin netin asuntosivuston ja näin juuri myyntiin tulleen keltaisen omakotitalon isolla omalla tontilla Kotkan Korkeakosken maalaismaisemissa. Ja sen hinta oli tyrmistyttävän edullinen. Siltä istumalta soitin välittäjälle, jonka kanssa sovimme seuraavaksi päiväksi näytön. Menimme jo samana päivänä tuttujeni kanssa tutustumaan talon ympäristöön ja pihaan.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton