• Etusivu
  • Talo

Purkutöitä, uutta pintaa ja ullakon laittoa

Rakentajan toimitus
Päivitetty 10.12.2014
201412_41934.jpg

Kylpyhuoneen seinälaatoitusta.

Seurantakohteessa seurataan vanhan hirsirunkoisen omakotitalon remontoimista pariskunnan ja heidän lapsensa kodiksi. Kertojana toimii perheen äiti. Talon remontoinnissa on tarkoitus käyttää mahdollisimman paljon ajalle tyypillisiä materiaaleja sekä värejä.

Kylpyhuone edistyy

Kylpyhuoneen seinälaatoitus alkaa hahmottua. Vielä puuttuvat saumat, mutta muuten alkaa olla valmista seinien osalta. Keskimmäinen kuva on allaskalusteen pääty ja seinästä sojottava sähköjohto on led-peilille. Oikeanpuoleisessa kuvassa on suihkupääty ja seinässä satunnaisesti laattasarjan kuviollista laattaa. Kuviollisen laatan ladonnan suhteen annoin vapaat kädet remonttimiehelle ja onneksi annoin, sillä olen todella tyytyväinen lopputulokseen. Laattojen kuviot eivät missään nimessä hyppää silmille, mutta antaa mielestäni kivan yksityiskohdan kylpyhuoneeseen.

Keittiössäkin alkaa olla koolaukset kunnossa ja sähköt vedettynä.

Tutustu tästä keittiökaappien asennukseen!

Keittiössäkin alkaa olla koolaukset kunnossa ja sähköt vedettynä.
Keittiössäkin alkaa olla koolaukset kunnossa ja sähköt vedettynä.

Upeaa hirsiseinää jätettiin näkyviin

Ruokailutilan ja olohuoneen välinen hirsiseinä käsiteltiin mattalakalla, sillä halusimme säilyttää seinän alkuperäisen sävyn.

Ruokailutilan ja olohuoneen hirsiseinää.
Ruokailutilan ja olohuoneen hirsiseinää.

Ullakon vanhojen pintojen purkua

Myös ullakon remonttia on päästy aloittamaan. Lattia on avattu ja vanhat eristeet purettu pois ja tilalle on asennettu uudet eristeet. Kun lattia on saatu valmiiksi, on vuorossa seinien ja katon eristys ja pinnoitus.

Oikealla kuvassa näkyy vanhat jo aikansa eläneet eristeet.
Oikealla kuvassa näkyy vanhat jo aikansa eläneet eristeet.
Uudet täytteet lattiassa.
Uudet täytteet lattiassa.
Talo
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

201912_61759.jpg
Harkittuja yksityiskohtia ja ympäröivän luonnon lumoa
Entisenä NHL-jääkiekkoilijana tunnetun Ville Leinon ja hänen sisustussuunnittelijana työskentelevän puolisonsa Eveliina Alanteen taloprojektin etenemistä on seurattu syksyn aikana TV5-kanavalla esitetyssä Design by Lauri -ohjelmassa.Leinon ja Alanteen uusi merenrantakoti Inkoon saaristossa on harmoninen viiden rakennuksen kokonaisuus, jossa toistuvat minimalistinen tyyli, harkitut yksityiskohdat ja ympäröivän luonnon sisälle päästävät suuret lasipinnat − sekä kotimaisen Vieserin yksilölliset lattiakaivoratkaisut.
20134_34708.jpg
Näin eristät saunan mineraalivillalla
ISOVER Sauna on jäykkä alumiinipinnoitettu mineraalivillaeristelevy, joka on tarkoitettu saunan seinien ja katon sisäpuoliseksi eristelevyksi. Tuote on hyväksytty rakennusmateriaalinen päästöluokkaan M1 tarkoittaen sitä, että tuotteesta ei liukene sisäilmaan haitallisia yhdisteitä. ISOVER Sauna soveltuu hyvin myös muiden kosteiden tilojen katon eristelevyksi.ISOVER Sauna -eristelevyä voidaan käyttää sekä puu- että kivirunkoisissa seinärakenteissa. ISOVER Sauna soveltuu sekä uudiskohteisiin että saneerattaviin rakenteisiin.ISOVER Saunan alumiinipinta toimii tiiviinä höyryn- ja ilmansulkuna estäen kosteuden kulkeutumisen rakenteisiin. Alumiinipinta vähentää saunan lämmittämiseen tarvittavaa energiaa, koska se heijastaa tehokkaasti lämpösäteilyä takaisin sisätiloihin.ISOVER Sauna on paloturvallinen ratkaisu saunan vaativiin olosuhteisiin. Tuote on paloturvallinen myös kiukaan takana, jossa seinäpinnan lämpötila nousee muuta rakennetta korkeammaksi.Saunan eristäminen ISOVER Saunalla
202110_73164.jpg
Vinkit ympäristötietoi­selle terassilasitusta harkitsevalle
Tiedätkö kuinka suuri ympäristövaikutus terassilasituksella on? Lasitetun terassin tai parvekkeen käyttäjänä vaikutat paljon siihen, kuinka suuri ympäristövaikutus lasituksella on. Valtasi alkaa jo siitä, kun valitset lasituksen, jonka valmistuksessa käytetään kierrätettäviä raaka-aineita ja jonka kestävyyteen on erityisesti panostettu. Pelkästään tällä paletilla lasitus kuittaa päästönsä jopa kolmessa vuodessa. Tiedostavia ja kestäviä tekoja voi tehdä lasien elinkaaren loppuun saakka.
20161_45100.jpg
Puitteeton terassilasitus - esteettömiä näköaloja
Lumon tuo parvekelaseista tutun tavan liu’uttaa ja avata lasit sivulle nyt myös terassilaseihin. Pystypuitteeton, elegantti lasitus on siro ja miltei huomaamaton. Voit nauttia näköaloista esteettömästi ja kauniilla säällä lasitus on mahdollista avata kokonaan. Lasitettu terassi avaa uusia sisustus- ja harrastusmahdollisuuksia. Neljä vuodenaikaa näyttävät parhaat puolensa avaralla puitteettomalla Lumon lasiterassilla.
Rafi_kuvaa_ei_loytynyt_1200x675.jpg
Biopolttoaineilla hyvä kysyntä; Huono tuotantokausi rassaa Vapon tulosta
Vapo-konsernin liikevaihto tammi-syyskuussa 2008 oli 457,8 milj. euroa (467,7 milj. euroa vastaavana ajanjaksona 2007). Liikevoitto oli 25,1 milj. euroa, mikä on 5,5 prosenttia liikevaihdosta (45,5 milj. euroa, 9,7 prosenttia).Paikallisten polttoaineiden (turve, puu) kysyntä säilyi hyvänä lämpimästä talvesta huolimatta. Liikevaihtoa ja kannattavuutta heikensi huonojen korjuuolosuhteiden vuoksi lämpöarvoltaan huonompi turve ja korkeat rahtikustannukset. Tilanne jatkuu huonona, koska sateet vähensivät turvetuotantoa myös korjuukaudella 2008.Pelletti-liiketoiminnan kannattavuus pysyi heikkona, mikä johtui lämpimien säiden aiheuttamasta ylitarjonnasta. Myös puuraaka-aineen hinnannousu heikensi tulosta.Lämpö ja sähkö –liiketoiminta-alueen liikevaihtoa kasvattivat Ruotsista hankitut 18 lämpökeskusta.Puutarha ja ympäristö –liiketoiminta-alueella kuluttaja- ja viherrakentamistoiminnat kehittyivät myönteisesti. Raaka-aineissa ja kuivikkeissa markkinaosuus kasvoi.Sahateollisuuden heikko markkinatilanne on jatkunut. Rakentaminen on supistunut ja hinnat laskeneet. Myös tukkiraaka-aineen tarjontatilanne on ollut heikko ja hinta on ollut liian korkea verrattuna valmiin sahatavaran hintaan.Biopolttoaineiden kysyntä säilyy hyvänä, joskin säistä johtuva huono tuotantokausi rajoittaa myyntiä ja lisää kustannuksia. Pellettimarkkinoiden tilanteen arvioidaan tasapainottuvan talvikuukausien alkaessa. Koko vuoden taloudellinen kehitys jää selvästi vuodesta 2007.
20227_79147.jpg
Tutustu erilaisiin sisustustyyleihin
Kokosimme yhteen omia sisustusaiheisia artikkeleitamme sekä jäsenien Eeva Hauta-Heikkilälle jättämiä sisustuskysymyksiä. Täältä löydät vinkit uusiin sisustustyyleihin ja trendeihin sekä sisustus- ja asennuspulmiin.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton