Omakotitalon ilmanvaihtoremontti – mitä havaintoja tuli tehtyä?

Paimiossa, idyllisessä tiiliverhoillussa omakotitalossa asuva Lehdon perhe päätti, että on aika tehdä ilmanvaihtoremontti. Perheen kodin ilmanvaihtolaite, ILTO 400, oli pitänyt hyvää huolta kodin ilmanvaihdosta jo yli 20 vuotta ja oli selvää, että laitteiden ikääntyessä oli tiedossa monenlaista huoltoa ja sen myötä huoltokuluja. Nyt oli siis hyvä hetki uusia kodin ilmanvaihto. Mikä uudeksi ratkaisuksi tulisi?
Ilmanvahtokoneen etsintä alkaa – löytyisikö sopivaa?
Uuden ilmanvaihtokoneen hankinta tiesi kartoitusprojektia. Perheen isä, Kari Lehto, ryhtyi työhön. Tekniikan mentyä vuosikymmenten aikana eteenpäin ja hyötysuhteet parantuneet, oli selvää, että laitteen vaihdolla parantuisi myös kodin energiatehokkuus.
Mitä sitten uudelta laitteelta haluttiin? Paitsi edellä mainittua energiatehokkuutta, mutta myös käytön helppoutta sekä varmatoimisuutta. Myös tila, jonne laitteen tuli sopia, asetti rajoitteita. Lämminvesivaraajan päälle asetettava laite ei saisi olla suuri ja kanavalähtöjenkin tulisi sopia suoraan jo olemassa olevaan putkistoon. Löytyisikö tällaista laitetta?

Timanttivalinta saneerauskohteen ilmanvaihtoon
Sattuma asetti sormensa peliin Kari Lehdon kuullessa, että markkinoille oli saapunut heillä käytössä olleen ILTO 400:n tilalle täydellisesti sopiva uusi ILTO 300-400 Genius -saneerauskone. Tutustuttuaan uusiin ominaisuuksiin, oli Lehto vakuuttunut siitä, että tässä olisi heidän uusi ilmanvaihtokoneensa.
– Uusi ILTO Genius sopi suoraan vanhoihin IV-hormeihin; asennus meni yllättävän nopeasti ja kaikki sujui mallikkaasti, kiteyttää Kari Lehto ilmanvaihtoremonttia.
Vain muutamassa tunnissa oli vaihtotyö tehty, asennus valmis ja laite säädetty. Myös kanavat puhdistettiin samalla käynnillä.
– Geniuksen Service apissa on ohjattu ilmamäärien säätö, jossa tavoiteilmamäärät voidaan määrittää suoraan litraa sekunnissa -asteikolla. Tarkistusmittauksessa hienosäädöt voidaan tehdä suoraan apissa ilman, että asentajan tarvitsee kulkea edestakaisin huoneiden ja käyttöpaneelin välillä, kertoo Swegonin järjestelmäasiantuntija Timo Hiekko, joka oli paikan päällä seuraamassa asennusta.
Automatiikka pitää huolta kodista
Lehto toivoi myös, että uusi ilmanvaihtolaite olisi mahdollista integroida osaksi talon automaatiota. CASA Genius antaa tähän mahdollisuuden. Laitteessa vakiona kosteus- ja hiilidioksidianturit, jotka tarkkailevat ja säätävät ilmanvaihtoa juuri tarpeen mukaan. Automatiikka osaa myös tulkita, ollaanko kotona paikalla vai kenties lomamatkalla ja ohjaa olosuhteita sekä myös lämpötiloja sen mukaisesti.
Automatiikan avulla tapahtuu tässä kodissa myös paljon muuta.
Info
Tutustu koko tarinaan!
Miten koko prosessi sujui alusta loppuun asti?
Mukana myös video, jolla esitellään, kuinka helposti asennus tässä saneerauskohteessa onnistui. Tutustu mitä muuta automatiikka huolehtii kodissa ja mitä tuotteita Paimion kohteessa käytettiin.
Ohje
Haluatko sinäkin helppoa asumista?
Onko sinunkin kodissasi aika uusia ilmanvaihto? Oletko kenties etsimässä ratkaisuja?
Jos olet kiinnostunut saamaan tarjouksen oman kotisi ilmanvaihtoon liittyen:
Aiheeseen liittyvää

1970-luvun talon ilmanvaihdon päivitys

Milloin vanha ilmanvaihtolaite kannattaa vaihtaa uuteen?

Swegon CASA ilmanvaihto - raikasta sisäilmaa ja energiatehokkuutta

Miten kotitalousvähennys liittyy ilmalämpöpumppuun?

Erinomainen yhdistelmä kylmyyttä vastaan: tiilipiippu ja varaava tulisija
