• Etusivu
  • LVI

Lisää mukavuutta ja säästöjä lämmitykseen

Rakentajan toimitus
Päivitetty 17.09.2018
201712_51104.jpg

Danfoss mobiilisovelluksen avulla voit säätää huonelämpötilan juuri sopivaksi.

Tiesitkö että vaihtamalla perinteisen termostaatin älykkääseen termostaattiin voit säästää vuodessa melkoisesti? Vaihtamalla esimerkiksi yli 15 vuotta vanhan termostaatin omavoimaiseen malliin, voi energian säästösi olla 8 %, mutta jos vaihdat termostaatin Danfoss Eco™ termostaattiin, voi energiansäästösi nousta jopa 30 %:iin.

Helppo ja nopea käyttöinen Eco

Lämpötilalla on merkittävä vaikutus asumisviihtyvyyteen. Helposti säädettävällä huonekohtaisella lämmityksellä voidaan laskea tai nostaa lämpötilaa nopeasti halutulle tasolle tilanteen mukaan sekä näin pienentää energiankulutusta. Danfoss Eco™ on markkinoiden tarkin patteritermostaatti, joka reagoi sisälämpötilan muutoksiin nopeasti vähentäen lämmityksen ylilyöntejä. Voit helposti ajastaa termostaatin siirtymään automaattisesti alemmalle lämpötilalle ajankohtina, jollon asunnossa ei ole ketään.

Itsenäistä ja elektronista Danfoss Eco™ termostaattia voit käyttää halutessasi kuten perinteistä termostaattia käsipyörästä kääntämällä tai vaihtoehtoisesti ottamalla käyttöön ajastustoiminnon. Ajastustoiminto toimii älypuhelimen sekä bluetooth-yhteyden avulla. Uusi termostaattimalli toimii käytännöllisellä käyttöliittymällä, jonka Danfoss Eco-app (Android / iOS) mahdollistaa.

Käyttöönotto käsittää vain muutaman vaiheen. Paikoilleen asennettu Eco linkitetään Bluetoothin avulla appiin ja yhdistetään toisiinsa appin antamien ohjeiden mukaan. Muut termostaatit yhdistetään vastaavalla tavalla ja nimetään huonekohtaisesti.

Uuden sukupolven Danfoss Eco patteritermostaatti tuo lämpötilan hallittavuuden uudelle tasolle.
Uuden sukupolven Danfoss Eco patteritermostaatti tuo lämpötilan hallittavuuden uudelle tasolle.

Älykäs patteritermostaatti

Danfoss Eco™ termostaatti opettelee kuinka nopeasti ja kuinka paljon venttiiliä täytyy avata kunkin patterin kohdalla riippuen ympäristöstä, venttiilityypistä, veden lämpötilasta ja paine-eroista. Lisäksi tuuletustoiminto sulkee lämmityksen automaattisesti tuuletuksen ajaksi, tehostaen ja nopeuttaen tuuletusta.

Eco soveltuu monen ikäisille sekä monen tyylisille käyttäjille. Termostaatin käyttöönotto onnistuu myös ilman käyttöliittymän lataamista, jolloin Eco toimii kuten perinteinen termostaatti. Pakkauksessa mukana tulveat sovittimet Danfossin sekä useimpien muiden venttiilivalmistajien valmistamia patteriventtiilejä varten. Eco on helppo ja nopea asentaa. Pakkauksessa on sovittimet RA ja M30 -venttiileihin, vanhempiin Danfoss RAV ja RAVL -venttiileihin saa erikseen tilattua sovitinsarjan: LVI-numero 4035027, Danfoss koodi 014G0250. Tutustu asennuksen - Katso video.

  • Toimii kaikissa nykyajan älypuhelimissa (Android & iOS)
  • Sopii valtaosaan patteriventtiileistä
  • Helppo asentaa vanhan termostaatin tilalle
  • Säädä ajastukset elämänrytmisi mukaisesti ja anna termostaatin huolehtia mukavuudesta ja energiansäästöstä

Energiansäästöt ovat huomattavia vaihdettaessa vanha termostaatti uuteen ajastettavaan elektronisen termostaattiin.

Lisätietoja uudesta patteritermostaatista löydät täältä.

20182_51695.jpg

Langaton ohjausjärjestelmä kotiisi

Lämmityksen ohjausjärjestelmä ohjaa ja ajastaa huonekohtaisia lämmityslaitteita. Danfoss järjestelmä sopii niin sähkölämmityksen, vesikiertoisen lattialämmityksen että patteritermostaattien ohjaukseen ja on helposti jälkiasennettavissa myös remontointikohteisiin.

201712_51108.jpg
LVI
lämmitys
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20211_68317.jpg
Harkitsetko kodin lämmitystavan vaihtoa? Osallistu ilmaiseen webinaariin!
Lämmitätkö fiksusti vai maksatko liikaa? Olisiko sopiva aika lämmitysremontille ja mitä tukia siihen on mahdollista saada? Osallistu NIBEn järjestämään ilmaiseen webinaariin keskiviikkona 3.3.2021 klo 18, niin päivität lämmitystietosi vaivattomasti ajan tasalle.
20239_82800.jpg
Poistoilmalämpöpumppu haastaa tehokkuudessa maalämmön
Poistoilmalämpöpumppu (lyhenne PILP) on maa- ja ilma-vesilämpöpumpun lisäksi suosittu ja varteenotettava vaihtoehto omakotitalon tai rivitaloasunnon lämmitysvaihtoehdoksi. Kodissa on paljon lämpöenergiaa tuottavaa: ihmiset, jääkaappi, pakastin, elektroniikkaa, sauna, jne. Tuotamme lämpöenergiaa huomaamattamme.NIBE poistoilmalämpöpumput ovat tämän energian kierrätysjärjestelmä: ne hyödyntävät talosta poistettavan ilman lämpöenergiaa niin tuloilman lämmitykseen, vesikiertoiseen lämmitysjärjestelmään kuin käyttöveden lämmitykseenkin, mihin kaikki poistoilmalämpöpumput eivät pysty.
20208_66210.jpg
Kahdeksan kuukautta vuodessa ilman ostettua energiaa
Vuonna 2008 raitiovaunuonnettomuudessa loukkaantunut Mikael Turtiainen toteuttaa isänsä ja yhteistyökumppaneiden kanssa uutta omakotitaloa Tuusulan asuntomessuille. Lähes valmiin talon erikoisuutena on tavoite selvitä kahdeksan kuukautta vuodessa ilman ostettua energiaa.
20208_66173.jpg
Miksi maalämpö yleistyy suurien kiinteistöjen lämmönlähteenä?
Alalla toimivat ovat havainneet viime vuosien aikana selkeän käänteen lämmitysmarkkinoilla. Maalämpöä kysytään ja asennetaan nyt enenevissä määrin myös kiinteistöihin. Kohteiksi käyvät niin hallit, liike- ja julkiskiinteistöt kuin asunto-osakeyhtiötkin.Suurin syy maalämpöjärjestelmien yleistymiseen kiinteistöissä on tietysti raha. Maalämpö on käyttökuluiltaan erittäin edullinen tapa lämmittää. Toinen, yhä yleisempi, syy on maalämmön ekologisuus. Vastuullisesti toimivat yritykset haluavat lämmittää toimitilansa uusiutuvalla, päästöttömällä energialla. Lisäksi maalämpö on vaivaton ja helppokäyttöinen valinta – automatiikka huolehtii optimaalisesta toiminnasta ja tarvittaessa järjestelmää voidaan myös etäohjata.
20146_40049.jpg
Uuden sukupolven Premium-luokan
Näetkö ulos katsoessasi ilmaisen lämmönlähteen vai vuodenajan mukaan muuttuvan maiseman? Me NIBEllä näemme maaperän - ilmaisen energianlähteen.Maalämpöpumpun avulla voit käyttää maahan varastoitunutta energiaa talosi lämmittämiseen. Näin se toimii käytännössä: maa lämpenee alkaen ensimmäisistä kevätpäivistä, jolloin maanpinta alkaa sulaa, aina keskikesään saakka, jolloin keskipäivän auringon säteet lämmittävät maan syvältä. Kun syksyllä lehdet putoavat puista, maahan on varastoitunut riittävästi energiaa talosi lämmittämiseen kylmimmän talven yli. Lämpöpumppu ottaa talteen luonnossa esiintyvän lämpöenergian, minkä vuoksi se pystyy antamaan riittävästi energiaa miellyttävän sisälämpötilan ylläpitämiseen, vaikka kesä olisi ollut sateinen ja kylmä.Jos talossa on liian lämmin, samaa järjestelmää voidaan käyttää viilennykseen. Hyödyntämällä maan alla vallitsevan alhaisemman lämpötilan (4 – 12 astetta) maaviilennys käyttää hyväksi luonnon omia resursseja.
20146_40098.jpg
Jyväskylän Asuntomessut lähestyvät !
Jyväskylän Äijälänranta pääsee esittäytymään vuoden 2014 asuntomessualueena. Äijälänranta sijoittuu kauniin Jyväsjärven itärannalle ja on suoraan Päijänteeseen johtavan Äijälänsalmen läheisyydessä. Asuntomessualueelta ei ole kuin 5 kilometriä Jyväskylän keskustaan. Messualue koostuu 37 persoonallisesta pientalosta sekä 13-kerroksisesta tornitalosta, Jyväskylän Maailmanpylväästä. Tornitalon ikkunoista avautuukin maisema järven ylitse kohti keskustaa.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton