• Etusivu
  • Talo

Monipuolinen ja kustannustehokas FF-EPS lämmöneristelevy

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Finnfoam Oy
Päivitetty 24.01.2023
201510_44553.jpg

FF-EPS-levy on mahdollista saada myös isolla ristiurituksella, jolloin urituksen tarkoituksena on toimia tuuletuskanavistona.

Finnfoam

toi markkinoille vuoden 2013 lopulla aivan uudenlaisen harmaan FF-EPS lämmöneristyslevyn. Uuden valmistusmenetelmän ansiosta erityisesti seinien sekä kattojen eristämiseen tarkoitettu ja suunniteltu FF-EPS tarjoaa tehokkaan eristysominaisuutensa lisäksi myös kustannustehokkaamman ratkaisun. Uusi teknologia mahdollistaa paremman lämmöneristyskyvyn suhteessa tiheyteen – näin syntyy parempi eristyskyky kevyemmillä levyillä.

Materiaalina polystyreeni

Kuten Finnfoamin eristeet, on myös FF-EPS:n materiaalina polystyreeni. Eroavuus eristeiden välillä löytyy täysin erilaisesta valmistusmenetelmässä, kun Finnfoam on suulakepuristettua ja EPS paisutettua polystyreeniä. FF-EPS lämmöneristyslevyä valmistetaan ainoastaan harmaana eli grafiittia sisältävästä raaka-aineesta, sillä saavutettu eristyskyvyn parannus korvaa kalliimman raaka-aineen aiheuttamat kustannukset. Valkoiseen EPS-eristeeseen verrattuna harmaa eriste on nimittäin eristyskyvyltään 16 -25 % parempi.

FF-EPS levyjen tuotevalikoimaan kuuluu FF-EPS 100 kPa, jossa eristelevyn paksuudet ovat välillä 85–200 mm sekä erityisesti seinien ja kattojen eristämiseen suunniteltu FF-EPS 60 kPa, jossa paksuudet ovat välillä 100- 400 mm.

Monipuolinen levy eristämiseen

FF-EPS 60 kPa -eristelevy on mahdollista asentaa niin betoni- kuin puurunkoon. Levyn ulkopinta voidaan verhoilla puujulkisivulla. Myös rappaus suoraan levyn pintaan onnistuu silloin, kun levy on vanhennettu. EPS onkin esimerkiksi Keski-Euroopassa yleisin seinien lämmöneristemateriaali, jossa sen pintaan yleensä rapataan.

Levyjen kiinnittäminen betonipintaan tapahtuu käyttäen joko sementtilaastia tai PU-liimavaahtoa levyjen liimaukseen. Kiinnitys kannattaa varmistaa käyttäen muutamaa mekaanista kiinnikettä. FF-EPS-levy on erinomainen ja kustannustehokas ratkaisu esimerkiksi vinoihin yläpohjiin sekä tasakattoihin.

FF-EPS-levyn reuna on lukkopontattu.
FF-EPS-levyn reuna on lukkopontattu.

Levyn reunan ollessa lukkopontattu, voidaan haluttu eristepaksuus toteuttaa yhtenäisenä ja tiiviinä vain yhdellä eristekerroksella. EPS:n vesihöyrynvastus ei kuitenkaan ole riittävän suuri, että se toimisi höyrynsulkuna, joten sisäpintaan asennetaan höyrynsulkulevyksi 50mm Finnfoam tai FF-PIR polyuretaanieriste. 0,09 u-arvo saavutetaan esimerkiksi 50mm Finnfoam + 300 mm FF-EPS-rakenteella.

Koska FF-EPS ei kestä routaeristeeseen kohdistuvaa sulatus-jäädytysrasitusta vettymättä, se ei sovellu käytettäväksi routaeristeenä. Sulatus-jäädytyskestävyystesti osoittaa routaeristeen pitkäaikaiskestävyyden. Routaeristykseen on suositeltavaa käyttää Finnfoam F-300 ja F-200-eristeitä.

Info

Info

  • FF-EPS-levyt on valmistettu polystyreenistä. Levyjen käyttökohteita ovat alapohjat, seinät ja yläpohja.
  • Levykoko 1200 x 600 mm ja paksuus 85 – 400 mm.
  • Lukkopontattu reunaprofiili estää kylmäsillan syntymisen tiiviiseen eristekerrokseen.
  • FF-EPS eristelevyn toinen puoli on ristiuritettu. Urituksen tarkoitus on parantaa tartuntaa esimerkiksi betonivaluun. FF-EPS-levy on mahdollista saada myös isolla ristiurituksella, jolloin urituksen tarkoituksena on toimia tuuletuskanavistona.
  • FF-EPS ei sovellu routaeristeeksi
Finnfoam Oy
Talo
seinät
eristys
yläpohja
lämpöeristys
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi-uutiskirje:

Aiheeseen liittyvää

20191_56064.jpg
Vanha ullakko käyttöön?
Tarvitsetko kotiisi lisää tilaa? Todennäköisesti vastauksesi on myönteinen.Vanhan ja kylmän käyttöullakon muuttaminen lämpimäksi tilaksi helpottaa akuuttia lisätilan tarvetta. Muutostyötä ei kuitenkaan saa lähteä tekemään tuosta vain, vaan tulee ottaa selvää, onko rakennuksessa jäljellä vielä rakennusoikeutta. Kylmän käyttöullakon muuttaminen lämpimäksi onnistuu yleensä toimenpideluvalla, tämä tulee kuitenkin tarkistaa omasta rakennusvalvonnasta.
20224_77599.jpg
Säästä talosi energiakuluissa - huolehdi eristämisestä
Energian hinta on noussut yllättävästi viime vuosina ja piikkejä on odotettavissa tulevaisuudessakin. Esimerkiksi sähkön osalta Euroopassa ennakoidaan kallista vuotta. Hintojen nousuun kannattaakin varautua energiatehokkuudella. Eristäminen säästää selvää rahaa, auttaa varautumaan muutoksiin ja vähentämään ilmastohaittoja.
20152_42369.jpg
Monikäyttöinen Finnfoam soveltuu myös routaeristeeksi
Routaeristeen tärkein ominaisuus on luotettavuus eli pitkäikäisyys. Routaeriste ei saa painua kasaan eikä imeä vettä itseensä tai se ei toimi enää suunnitellusti tehtävässään. Ainutlaatuinen kestävyys, kokonaistaloudellisuus sekä monikäyttöisyys yhdistyvätkin kotimaisessa Finnfoam-eristeessä.
20172_48235.jpg
Remontoi kotisi energiatehokkaaksi
Vanhan talon nykyaikaistaminen energiatehokkaaksi vaatii korjaustoimenpiteitä erityisesti lämmöneristyksen osalta. Ulkovaipan tiiveys on keskeisessä osassa, kun halutaan vähentää energiakulutuksen tarvetta. Uusittu lämmöneristys, ikkunat ja ovet parantavat rakennuksen energialuokkaa ja laskevat siten asumiskustannuksia. Eri aikakausien "tyyppitaloille" on olemassa omat korjausratkaisunsa.
20234_81370.jpg
Mikä osa talosta kannattaa lisäeristää - seinät, yläpohja vai alapohja?
Mikä osa talosta kannattaa lisäeristää - seinät, yläpohja vai alapohja? Pitääkö koko talo lisäeristää vai riittääkö vain yhden rakennuksen osan lisäeristys?
20202_62791.jpg
Säästä lämmityskuluissa - panosta lämmöneristykseen
Maaliskuussa 2020 ISOVER lanseerasi täysin uuden kevyiden rakennuseristeiden valikoiman. Tuotekehittelyyn otettiin mukaan asentajia sekä hyödynnettiin heidän käyttökokemustaan eristeistä ja niiden toimivuudesta.Tässä esittelyssä ISOVER PREMIUM 33:

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton