• Etusivu
  • Talo

Kesämökin lämmöneristys

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Kingspan Insulation Oy
Päivitetty 01.12.2023
20173_48469.jpg

Therma™ -eristeillä voidaan eristää kaikki puu- ja hirsirunkoiset rakenteet lattiasta kattoon halutun käyttötarkoituksen mukaan.

Kesämökin aktiivisen käyttökauden pidentäminen alkukeväästä pitkälle syksyyn ja jopa talvikeleille asti onnistuu helposti lämmöneristämällä rakenteet tehokkailla polyuretaanieristeillä. Asennustyö hoituu nopeasti ilman erikoistyökaluja ja aiempaa kokemusta. Valmistunut rakenne pitää mökin lämpimänä viileillä keleillä eikä takan lämpö mene hukkaan.

Kesämökistä viihtyisä myös viileämmille keleille

Usein mökit ovat osan vuodesta kylmillään. Kesämökin lämmöneristäminen Kingspan Therma™ - polyuretaanieristeillä mahdollistaa kesäasunnon ympärivuotisen käytön. Eristeillä saavutetaan kosteusteknisesti turvallinen ja pitkäikäinen rakenne. Oikein asennettuna eristeiden lämmöneristyskyky säilyy pitkään rakennuksen elinkaaressa.

Therma™-eristeillä säästyy tilaa myös asuinneliöissä, koska eristys voidaan toteuttaa ohuemmilla rakenneratkaisuilla. Lisäeristettäessä vanha mökki sisältäpäin, räystäisiin ja perustuksiin ei aiheudu muutoksia. Sisäpuolinen lämmöneristys toimii samalla rakenteen tiiveimpänä kerroksena sekä erinomaisena höyryn- ja ilmansulkuna. Lopputulos on miellyttävän vedoton.

Hirsirunko, eriste sisäpuolella ja puurunko, jossa eriste rungon välissä.
Hirsirunko, eriste sisäpuolella ja puurunko, jossa eriste rungon välissä.

Huomioi nämä mökkirakentamisessa:

Ilmanvaihdosta on tärkeää huolehtia, jotta sisäilma on laadukasta. Kesämökin ilmanvaihto voidaan hoitaa normaaliin tapaan painovoimaisesti tai koneellisesti. Tyypillisesti raitisilma saadaan hallitusti raitisilmaventtiilien kautta.

Rakenteiden liitokset tulee saada tiiviiksi. Käytettäessä Therma-eristeitä ylä-, alapohjissa ja seinissä tiivistys hoituu helposti. Hirsirakentamisessa täytyy ottaa huomioon rakenteen liikkeet. Tähän liukukoolaus on erinomainen ratkaisu, jossa hirsirunko pääsee liikkumaan.

Tuulettuva alapohja on varmin ratkaisu, varsinkin jos mökki on osan aikaa vuodesta kylmillään. Tällöin maakosteus ei pääse nousemaan rakenteeseen.

Info

Info

Therma™ -eristeiden ominaisuudet

  • Tehokkaat eristeet – lämmönjohtavuus jopa λD 0,022 W/m∙K.
  • Ohuet rakenteet; ei aiheuta ongelmia ikkunoiden kanssa eikä pienennä sisätilaa.
  • Helppo asentaa vaikka itse.
  • Kevyt ja helppo kuljettaa vaikeisiinkin paikkoihin.
  • Täyttää niille asetetut palomääräykset.
  • Eristeillä saat lämmöneristeen, höyrynsulun ja tuulensuojan yhdellä tuotteella, jolloin erillisiä rakennekerroksia ei tarvita.
  • Pitää pakkasen ulkona ja lämmön sisällä.

Katso lisää Kingspan-lämmöneristeistä

20162_45455.jpg

Mökkirakentajan eristeiden tekniset tiedot

TuotenimiPinnoiteLevykoko(mm)Vakiopaksuudet (mm)Lämmönjohtavuus (W/m·K)
ThermaTM TW55 RunkolevyDiffuusiotiivis laminaatti levyn molemmin puolin520x2600100, 1500,022
ThermaTM TP10 RunkolevyDiffuusiotiivis laminaatti levyn molemmin puolin820x2600100, 1500,022
ThermaTM TP10, TF70, TW50, TW55Diffuusiotiivis alumiinilaminaattipinta molemmin puolin1200x240030, 50, 70, 80, 90, 100, 120, 150, 2000,022
ThermaTM TW55 RDiffuusiotiivis laminaatti molemmin puolin. Ei sisällä metallia1200x240030, 40, 50, 70, 1000,022
Kingspan Sauna-SatuDiffuusiotiivis alumiinilaminaattipinta molemmin puolin600x1200600x2400300,022
ThermaTM TW56 AnselmiKipsilevy 9 mm + 30 mm eriste600x2600400,022
Kingspan Insulation Oy
Talo
seinät
eristys
yläpohja
lämpöeristys
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20213_69680.jpg
Höyrynsulkulevyllä huipputiiveys
Kingspan -eristeiden alhaisen lämmönjohtavuuden ja korkean vesihöyrynvastuksen ansiosta niitä käytetään höyrynsulkuna villarakenteisessa seinä- tai yläpohjarakenteessa, jolloin eristeet korvaavat perinteisen höyrynsulkumuovin.Kingspan -eristeiden tuotevalikoimasta käytetään höyrynsulkukerroksena Kingspan Therma -eristelevyjä. Kingspan Therma on noin 8 kertaa höyrytiiviimpää kuin perinteinen muovikalvoinen höyrynsulku. Höyrynsululla tarkoitetaan rakennekerrosta, jonka pääasiallinen tehtävä on estää haitallinen kosteus ja ilmavirta sisätiloista rakenteeseen. Kingspan Therma höyrynsulkuna parantaa lisäksi rakenteen lämmöneristävyyttä ja ohentaa samalla huomattavasti rakenteen kokonaispaksuutta. Kingspan -eristeillä saavutetaan energiatehokas ja kokonaisedullinen toteutus höyrynsulkurakenteissa.
201512_45081.jpg
Pientalon korjaushankkeen kulku
Hyvin suunniteltu on puoliksi tehty: suunnitteluvaiheessa määräytyy suurin osa hankkeen kustannuksista. Mitä enemmän korjaukseen liittyviä asioita otetaan ennalta huomioon, sitä hallitummin, nopeammin ja edullisemmin varsinainen työ sujuu. Pienenkin korjauksen suunnittelussa kannattaa käydä ainakin jollain tasolla artikkelissa esitetyt asiat. Kaikki korjaushankkeet ovat erilaisia ja vaativat yksilöllistä suunnittelua. Kuitenkin tässä esitetään joitakin yleisiä asioita, jotka saattavat helpottaa hankkeen hahmottamista, suunnittelua ja läpivientiä ja joista kukin korjaukseen ryhtyvä voi poimia omaan tapaukseensa sopivat vinkit.
20176_49431.jpg
Helppo lisälämmöneristys
Rakennuksen energian kulutusta ja lämpöhäviötä voidaan pienentää tehostamalla lämmöneristystä paksummilla eristekerroksilla tai eristävämmillä materiaaleilla. Lisälämmöneristys on remontointikohteessa aina kannattava investointi. Näiden lisäksi erityisesti ilmanpitävyyden parantaminen vähentää energiankulutusta selvästi sekä varmistaa rakenteen kosteusteknisen toimivuuden. Kingspan -eristeitä käyttämällä tehokkaampi lämmöneristys voidaan toteuttaa kolmella eri tavalla.
20226_78677.jpg
Eriste, joka on säilyttänyt suosionsa jo yli 40 vuotta
Vuonna 1982 perustetun Finnfoam Oyn juuret ovat perinteisessä suomalaisessa yrittämisessä. Autotallissa vuonna 1971 aloitettu tekeminen on johtanut tänä päivänä kansainvälisesti toimivaan yritykseen, jolla on vankka tietotaito sekä tekninen osaaminen eristysmateriaaleista. Finnfoamin tavoitteena on aina ollut tuottaa kustannustehokkaita lämmöneristysratkaisuja asiakkailleen. Kehitystyössä halutaan ottaa huomioon ympäristö sekä sen suojelu kestävien ja pitkän eliniän tuotteiden muodossa, joiden valmistus kuormittaa ympäristö mahdollisimman vähän. Yhä edelleen tuo kehitystyö jatkuu uusien ideoiden kera.
20176_49428.jpg
Lisäeristyksen muistilista
Lisälämmöneristyksellä saadaan tarvittaessa vanhat rakenteet jopa vastaamaan nykyisiä vaatimuksia ja samalla säästämään energiaa sekä takaamaan viihtyisän sisäilman. Rakennuksen viihtyisyyttä onkin taloudellisesti kannattavinta parantaa lisäeristyksellä. Lisäeristys ja rakenteiden tiivistäminen ISOVER-eristeillä maksaa itsensä takaisin muutamassa vuodessa pienentyneinä lämmityskuluina. Lisäksi asumisviihtyisyys paranee huomattavasti kun rakenteet pysyvät lämpiminä, eikä huoneissa vedä. Lue, mitä ennen lisäeristystä kannattaa tehdä, jotta lopputulos on taatusti toimiva ja turvallinen.
202010_67177.jpg
Mihin lasivillaeristeen vähähiilisyys perustuu?
ISOVER-eristeet valmistetaan kierrätyslasistaVähähiilisempi tulevaisuus, siihen kaikkien tulisi pyrkiä. ISOVER lasivillaa valmistava Saint-Gobain Finland haluaakin omalta osaltaan haastaa suomalaiset yritykset toimimaan yhdessä päämäärän saavuttamiseksi.ISOVERin turvalliset, tehokkaat sekä asumismukavuutta lisäävät eristeet on Suomessa valmistettuja ja Suomen oloihin suunniteltuja eristeitä, joissa on otettu huomioon myös tuotteen kierrätysmahdollisuus sekä tuotteen hiilijalanjälki. Eristeet valmistetaan jopa 70 prosenttisesti kierrätyslasista. ISOVER onkin näin Suomen suurin kierrätyslasin käyttäjä.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton