• Etusivu
  • Talo

Moni haluaisi ottaa kellaritilat hyötykäyttöön – Katso video, miten se tehdään

Rakentajan toimitus
Kaupallinen yhteistyö
Muottikolmio Oy - ISODRÄN & Termotuote logoMuottikolmio Oy - ISODRÄN & TermotuoteLue lisää
Päivitetty 19.09.2024

Terve, hengittävä ja energiatehokas kellarin seinä on mahdollista toteuttaa rakennusfysiikan peruslakeja hyödyntävällä ratkaisulla. Maanalaisen seinän lämpimänä ja kuivana pysymisen edellytys on kunnollinen kosteussuoja, joka koostuu salaojituksesta, kapillaarisesta katkaisusta ja lämmöneristyksestä. Katso video, miten helppo remontti ISODRÄN-rakenteella on tehdä.


Katso video eristeen asennuksesta!

Isodrän kapillaarikatko asennus

Järjestelmä sopii:

  • Rakennusten perusmuureille ja maanvaraisille betonilaatoille uudis- ja saneerauskohteissa
  • Radonin poistoon
  • Saatavissa irrallisina KROSS-rakeina ryömintätilojen eristämiseen

Puhallettava eriste ryömintätiloihin

Puhallettava ISODRÄN® Kross on kuin levyt, mutta irtonaisia EPS-solumuovipalloja. kosteus poistuu maaperän päälle puhalletun ISODRÄN®-KROSS -kerroksen läpi. Puhallukseen käytetään yksinkertaista kannettavaa puhallinta ja KROSS-kerroksen paksuus pitää olla vähintään 20 cm. KROSSia käytettäessä maaperän ei tarvitse olla tasainen eikä tasoituskerrosta tarvita.

Info

Info

Tätä kaikkea on ISODRÄN®:

  • vedeneristysjärjestelmä
  • lämmöneristys, salaojittava lämmöneriste
  • pystysalaojarakenne
  • siirtää kastepisteen ulos rakenteesta
  • kapillaarikatko
  • radonrakenne
  • kuivattaa rakenteen

Kiinnostuitko? Jätä yhteydenottopyyntö

Antamasi tiedot välitetään artikkelissa mainitulle yritykselle jatkokäsittelyyn.

Muottikolmio Oy - ISODRÄN & Termotuote
Talo
alapohja
julkisivu
kosteudeneristys
kuivatus
perustukset
Kiinnostuitko? Tilaa ilmainen Rakentaja.fi-uutiskirje:

Aiheeseen liittyvää

timpuri mikko merelä asentaa valesokkelin korjausta
Timpuri Mikko Merelä testasi Termotuote-valesokkelin korjausjärjestelmän
Valesokkeli-ratkaisujen takia home- ja lahovaurioituneiden seinärakenteiden korjaaminen on ollut perinteisesti aikaa vievää ja kallista. Ongelmaan on kehitetty kotimainen ja patentoitu ratkaisu Termo-tuotteella.Timpurille Talo -rakennusbloggarinakin tunnettu ja Timpurilta Talo -rakennusyrityksen perustaja Mikko Merelä testasi, miten Termotuote toimii ja miten helppo se on asentaa.
kuvassa oven alareuna ja sokkeli josta näkee että talossa on valesokkeliratkaisu
Mistä tunnistan valesokkelin?
Monessa erityisesti 1960–1980-luvuilla rakennetuissa tiiliverhoilluissa taloissa käytettiin perustustapana valesokkelia. Myös moni tuon ajanjakson puutaloista on toteutettu tällä menetelmällä. Suomessa siis on yli miljoona omakotitaloa, mikä on jo merkittävä kansallisomaisuus. Tutkimusten mukaan noin joka neljännessä omakotitalossa on jonkinasteinen homevaurio, ja suurimmat vauriot sijaitsevat alapohjassa ja märkätiloissa.
salaojittavan routaeristyksen kaaviokuva
Estä routa- ja vesivahinko hyvällä routaeristyksellä ja salaojituksella
Routasuojauksen onnistuminen perustuu hyvään suunnitteluun, viranomaisten hyväksymiä eristemateriaaleja ja huolelliseen asennukseen. Oikein valituilla eristeillä ja huolellisella asennuksella varmistetaan paras suoja routaa ja kosteusvaurioita vastaan. Rakennuspaikan olosuhteet, kuten maaperän laatu, perustamistapa ja rakennuksen käyttötarkoitus, vaikuttavat eristeen laatuun ja paksuuteen. Myös radon-säteily on otettava huomioon erityisesti maaperässä, jossa radonpitoisuus voi olla korkea.
Euran terveyskeskus
Kunnan terveyskeskuksessa kosteusongelmat varmasti kuntoon uudenlaisella ratkaisulla – yllättävät hyödyt kuivumistehokkuuden lisäksi
Rakennuksien kosteusongelmat ovat monessa kunnassa liiankin tuttuja. Ongelmat voivat silti olla ratkaistavissa ilman massiivisia korjaustoimenpiteitä. Euran kunnan terveyskeskuksessa havaittiin keväällä 2020 sisäilmahaittoja. Kosteusongelman lähde saatiin rajattua rakennuksen keskellä olevan pohjalaatan kosteuteen. Ratkaisuna ongelmaan oli innovatiivinen rakenteiden kuivausratkaisu, jonka avulla rakenteet saatiin kuivaksi. Menetelmällä oli muitakin suuria hyötyjä, kuten väistötilojen tarpeettomuus korjauksien ajaksi.
kaaviokuva talosta joka on rakennettu rinnetontille
Aina salaojaremontti ei ole ratkaisu – näin korjaat rinnetonttien mahdottomat kosteusongelmat
Kosteusongelmat ovat yleisiä vanhemmissa taloyhtiöissä ja omakotitaloissa. Märkä kellari voi olla merkki kosteudesta perustuksissa. Salaojien asennus ei aina auta, koska ongelma voi johtua rakennustavasta tai kapillaarikatkon puutteesta. Tällöin kosteus nousee perustuksista seinille. Tämä ongelma on tavallista erityisesti rinnetonteilla, joissa salaojaremontti ei ole aina mahdollista tai ei ratkaise kosteuden nousua.Jos salaojaremontti ei tuo ratkaisua rinnetontin kosteusongelmiin, on aika tutustua SafeDrying-järjestelmään – ratkaisu, joka todella toimii. SafeDrying ei vain poista kosteutta, vaan parantaa myös sisäilman laatua, nostaa rakennuksen arvoa ja vähentää energiankulutusta. Kuivat rakenteet pitävät lämmön sisällä, mikä säästää energiaa ja rahaa. Kiinteistön ylläpidon ja asukkaiden hyvinvoinnin kannalta tämä on investointi, joka maksaa itsensä nopeasti takaisin.Kiinnostuitko? Lue lisää ja selvitä, miten SafeDrying voi tuoda konkreettisia parannuksia taloyhtiöönne.
Rafi_kuvaa_ei_loytynyt_1200x675.jpg
Taloyhtiön kirjanpito
Kirjanpidon avulla seurataan taloyhtiön tulojen, menojen, varojen ja velkojen kehitystä. Kirjanpidosta saatu tieto taloyhtiön taloudellisesta tuloksesta ja asemasta perustuu pääosin tilinpäätökseen, mutta myös tilikauden aikana tehdyt raportit ja laskelmat antavat tärkeää tietoa taloyhtiön päätöksiin. Tämän takia kirjanpito tulee pitää ajan tasalla.Kirjanpitolaissa määritellään taloyhtiön kirjanpidolle seuraavia ominaisuuksia. Kirjanpito tulee pitää hyvää kirjanpitotapaa noudattaen ja niin, että tilinpäätöstiedot ovat tilikaudesta toiseen vertailukelpoisia. Tilinpäätöksen tulee antaa myös oikeat ja riittävät tiedot taloyhtiön taloudellisesta tilasta ja toiminnasta. Taloyhtiö on kirjanpitolain perusteella kirjanpitovelvollinen, joten sen on järjestettävä kahdenkertainen kirjanpito. Kirjanpidosta voi vastata taloyhtiön isäntä tai se voidaan antaa jonkun ulkopuolisen, esimerkiksi isännöitsijä- tai tilitoimiston tehtäväksi. Tilikausi on 12 kuukautta, mutta se ei ole sidottu kalenterivuoteen. Ainoastaan toimintaa aloitettaessa tai lopetettaessa tai tilinpäätöksen ajankohtaa muutettaessa tilikausi voi olla tätä lyhyempi tai pidempi, kuitenkin enintään 18 kuukautta. Yleistä onkin, että taloyhtiön siirtyessä rakennuttajalta osakasten hallintaan tilikausi on poikkeava.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton