• Etusivu
  • Energia

Mittarinluenta

Rakentajan toimitus
Julkaistu 02.12.2011
Rafi_kuvaa_ei_loytynyt_1200x675.jpg

Mitä etäluenta tarkoittaa?

Suomessa ollaan parhaillaan vaihtamassa kaikkia sähkömittareita uusiin etäluettaviin sähkömittareihin. Etäluennalla tarkoitetaan mittarinlukemien siirtämistä automaattisesti sähköisessä muodossa sähköyhtiölle. Etäluennan avulla sähkömittari voidaan lukea esimerkiksi kerran päivässä.

Etäluettava sähkömittari rekisteröi sähkönkulutuksen tunnin tarkkuudella, joten tulevaisuudessa sähkönkäyttäjät saavat energiayhtiöiltä entistä tarkempaa tietoa sähkönkulutuksestaan.

Suomessa sähkömittarit vaihdetaan etäluettaviksi vuoden 2014 loppuun mennessä.

Miten usein mittarit luetaan?

Vanhanaikaiset sähkömittarit luetaan niin sanotun kausiluennan yhteydessä vuosittain.

Uudenaikaiset etäluettavat sähkömittarit rekisteröivät sähkönkulutuksen tunneittain. Niiden keräämät mittaustiedot siirretään sähkönmyyjälle automaattisesti päivittäin tai kuukausittain. Myyjä voi myös tarkastaa yksittäisen mittarin lukeman haluamanaan ajankohtana.

Energia
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20093_15273.jpg
Luvut 2008
Rakentaja.fin jäsenmäärä kehittyi vuonna 2008 erittäin voimakkaasti, huolimatta loppuvuoden synkeistä tunnelmista. Marraskuussa 2008 jäsenmäärä ylitti neljännesmiljoonan rajan ja vuoden viimeisenä päivänä jäsenmäärä oli jo 256 654. Koko vuonna palveluun liittyi ennätysmäärä uusia jäseniä; yhteensä 58 726 kappaletta. Uusia jäseniä liittyi lähes 7 % enemmän kuin vuonna 2007. Tämän vuoden puolella jäsenmäärä on puolestaan ehtinyt kivuta jo yli 260 000:n.
20216_71275.jpg
Perinteisen neuvon saattelemana: tarina savusaunasta ja sen teosta
Yksi lapsuusvuosien muistoista on matka pihan perällä olevaan savusaunaan. Koko kesäisen päivän sitä oli lämmitetty hartaudella –pikkuhiljaa, vähitellen. Tuttu ja kotoisa savun tuoksu täytti koko pihan ja aina voimistui, kun uudet puut lisättiin tulipesään. Lapsen vatsassa kihersi jännittävä ja odotuksen täyttämä tunne, kun talon isäntä ilmoitti saunan olevan kohta valmis saunojia varten, lämmön piti antaa vielä tasaantua ja häkälöylyt heittää. Sitten, sitten olisi saunomisen vuoro.Tumma sauna tuntui mystiseltä ja suorastaan maagiselta. Koko tilan täytti pehmeä lämpö, joka kietoi syliinsä. Sinne sitä kiivettiin riviin istumaan lauteille ja nautittiin veden sihahduksesta kuumilla kiuaskivillä sekä kiukaasta tulvahtavasta höyrystä, joka hetkeksi kätki katseilta kaiken mitä ympärillä oli. Lämmön pehmeys helli ja rentoutti – tästä saunasta ei ollut kiire mihinkään, vaan aika katosi. Varomaton saunoja saattoi toki löylyn lämmössä rentoutuessaan tahria itsensä likaisemmaksi kuin mitä oli saunaan mennessään, sillä savusaunan ominaisuuksiin saattoi laskea pintoja peittävän noen, joka tarttui märkään ihoon kiinni herkästi.Vaikka tästä lapsuusmuistosta on vierähtänyt vuosikymmeniä, eivät savusaunat ole kadonneet Suomesta minnekään. Päinvastoin savusaunan pitkää perinnettä jatkaa osaltaan myös Tulikivi savusaunakiukaillaan.
20091_14516.jpg
Talvitulet -tapahtuma 17.-18.1!
Suomen ostetuin talomerkki KASTELLI juhlii tulevana viikonloppuna 20-vuotisjuhliaan Talvitulet-tapahtuman merkeissä. Viikonloppuna 17.-18.1. järjestettävä Kastelli-talon Talvitulet-tapahtuma avaa myös rakennusvuoden 2009. Kastellin Talvituliin liittyvät talonäytökset ovat jo pitkään olleet talvikauden odotetuimpia tapahtumia talo- ja huvilarakentajien keskuudessa.
20115_25669.jpg
Ilmanvaihto- ja kattotuotteet
VILPE®-tuoteperheeseen kuuluu erittäin laaja valikoima poistoilmanvaihtotuotteita ja kattotarvikkeita. VILPE®-tuoteryhmään kuuluvat mm. huippuimurit ja radonimurit, poistoputket, tuuletusputket, läpivientilevyt ja kattoluukut sekä läpivientisarjat muun muassa antenneille, aurinkokeräinten kaapeleille (Solar) ja pyöreille teräksisille valmispiipuille (Piippu).
201211_32836.jpg
Remontti edessä - mistä rahat, kun lainaa on jo?
Vanha talo - miksei uusikin - tarjoaa aina yllätyksiä. Yht äkkiä saattaa paikka jos toinen repsahtaa ja pikainen remontti on edessä. Tai muuten vaan kaivataan omaan kotiin uutta ilmettä - kotihan ei välttämättä vaihtamalla parane.Mutta, jos onkin jo lainaa alla, millä remontti rahoitetaan?
20174_48949.jpg
Karelia-takkamallisto - Vuolukiven kauneutta
Malliston takat muokattavissaTulikivi on tuomassa markkinoille uuden ja monipuolisen malliston, Karelian.Vuolukivi on materiaalina ilmeikäs ja muuntautumiskykyinen. Sen pinnan voi hioa sileäksi, urittaa, lohkoa tai saada rosoisen kimmeltäväksi vesileikkauksella. Eri tavoin käsitellyt vuolukivet ovat Tulikiven uuden Karelia-malliston suola. Nimensä tehokkaasti lämpöä varaavat takat ovat saaneet Pohjois-Karjalan paikannimistä.Malliston kaikki takat ovat muunneltavissa omien tarpeiden ja mieltymysten mukaiseksi. Takan verhoiluihin voi esimerkiksi valita erilaisia vuolukivipintoja. Osa takoista on muotoilultaan minimalistisen moderneja, osa perinteistä vuolukivitakkaa uudistavia. Suuret lasiluukut nostavat tulen näyttävästi esiin. Tulipesässä voi grillata ja laittaa ruokaa mukana tulevan jalallisen grilliritilän avulla. Malliston on suunnitellut Tulikiven Design Manager Mika Moilanen.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton