• Etusivu
  • Piha

Valvo pihapiiriä langattomasti

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö ABB Oy
Julkaistu 02.06.2014Päivitetty 28.08.2023
20238_82937.jpg

Liiketunnistin tuo paitsi turvallisuutta, myös säästöjä. Valot palavat vain silloin, kun niitä tarvitaan.

Liiketunnistimia on käytetty pihoilla jo vuosia, mutta ovatko niiden ominaisuudet muuttuneet? Kyllä ovat. Miltä kuulostaisi esimerkiksi maaston ja taustakentän tunnistus, ryömintäalueen suojaus ja valon automaattinen sytytys, kun astut ulos ovesta? Älä enää kapua laitteelle, vaan ohjaa liiketunnistintasi säätöjä kaukosäätimellä.

Sijoita langaton tunnistin minne haluat

Langaton Vahti-Jussi 220 RF on liiketunnistin, joka hyödyntää radiosignaaleja, jossa tunnistinten ja ohjausyksikköjen toiminnot on hajautettu molempiin laitteisiin. Tunnistin voidaan asentaa minne tahansa, mutta mieluiten paikkaan, josta on mahdollisimman laaja esteetön näkymä. Tunnistin on paristokäyttöinen ja paristot kestävät normaalikäytössä jopa 5 vuotta.

Vahti-Jussi vastaanotin eli langaton tunnistusyksikkö ohjaa valaisimien lähellä olevaa vastaanotinta, johon tulee normaali 230V:n jännite. Tämä vastaanotin voidaan sijoittaa seinässä olevaan jako- tai kojerasiaan tai seinäpinnalla olevaan pintajakorasiaan. Laite hoitaa valojen sytyttämisen ja sammuttamisen tunnistimelta saadun "käskyn" perusteella.

Valaise pihasi ja suojele kotiasi

Vahti-Jussi-liiketunnistimet asennetaan ulkoseinään joko suoralle seinälle, kattoon tai talon kulmaan erillisen kulma-asennusadapterin avulla. Tunnistimien valvonta-alue vaihtelee mallista riippuen 220-280 asteeseen ja se havaitsee liikkeen 16 metrin säteellä.

Voit liittää useita liiketunnistimia samaan aktivointiyksikköön. Näin katat koko piha-alueesi ja mahdolliset kuolleet kulmat. Pihaa voi valvoa myös laajemmalla kulmalla Vahti-Jussi 280 MasterLINE -tunnistimella.

Valojen sytyttyä ne voivat olla päällä 10 sekunnista 30 minuuttiin – aika on vapaasti säädettävissä. Liiketunnistimissa on myös hämäräkytkin, joten pihavalot eivät valoisana aikana turhaan syty. Liiketunnistimia on saatavissa eri väreissä, mm. valkoisena sekä alumiinin- ja antrasiitinvärisenä.

Ei kannata unohtaa, että liike- ja läsnäolotunnistimia käytetään myös sisätiloissa helpottamassa arjen sujumista. Ne pitävät valppaasti huolta useista tehtävistä eri puolella rakennusta. Tutustu koko ABB:n liike-ja läsnäolotunnistimien valikoimaan.

Kulma-adapterilla Vahti-Jussi®-liiketunnistimen saa kätevästi asennettua myös talon kulmaan, jolloin se valvoo kahta seinustaa. Saatavissa kaikissa väreissä.

Kulma-adapterilla Vahti-Jussi®-liiketunnistimen saa kätevästi asennettua myös talon kulmaan, jolloin se valvoo kahta seinustaa. Saatavissa kaikissa väreissä.

Info

Info

Tärkeimmät Vahti-Jussin edut:

  • Tunnistusalue 220 tai 280 astetta, 16 metriä kaikkiin suuntiin
  • Helppokäyttöinen
  • Useita käteviä toimintoja, kuten toimintatilan valinta, hämäräkytkin, poiskytkentäviive ja lyhytpulssi
  • Automaattinen häiriöiden suodatus
  • Läsnäolosimulaatio
  • Asennustavat: seinäasennus, kallistettu seinäasennus, kattoasennus ja kulma-asennus
  • Värivalikoima: valkoinen, alumiini ja antrasiitti
  • Lisäominaisuudet: tunnistus maatasosta ja taustakentästä, ryömintäalueen suojaus ja valon automaattinen sytytys ovesta ulos astuttaessa
  • Saatavissa langaton malli (RF) sekä malli KNX-taloautomaatioon.

Liiketunnistimilla toimiva pihavalaistus

Liiketunnistimilla toimivat pihavalot ovat erinomainen tapa lisätä sekä turvallisuutta että mukavuutta pimeneviin talvi-iltoihin. Kun päivät lyhenevät valaistus nousee entistä tärkeämpään rooliin, erityisesti ulkotiloissa. Tässä muutamia syitä, miksi liiketunnistimilla varustetut pihavalot voivat olla erinomainen valinta.

Turvallisuus: Pimeässä liikkuminen voi olla hankalaa ja jopa vaarallista. Liiketunnistimilla varustetut pihavalot havaitsevat liikkeen ja syttyvät automaattisesti, kun joku lähestyy. Tämä luo turvallisen valaistun alueen, joka auttaa välttämään kaatumisia ja kompurointeja.

Energian säästö: Liiketunnistinvalot syttyvät vain tarpeen mukaan. Tämä tarkoittaa sitä, että valot eivät ole päällä turhaan ja energiaa säästyy. Erityisesti talvi-illoissa, kun valaistusta tarvitaan enemmän, tämä voi merkittävästi vähentää sähkönkulutusta.

Helppo navigointi: Liiketunnistimilla varustetut pihavalot auttavat luomaan selkeän reitin, kun liikut ulkona pimeässä. Olipa kyse talon pihasta, käytävästä tai terassista, voit liikkua turvallisesti valaistulla alueella.

Turvallisuudentunne: Hyvin valaistu piha tai puutarha luo turvallisuudentunnetta niin asukkaille kuin vierailijoillekin. Liiketunnistinvalot voivat myös toimia varoitusmerkkinä mahdollisille tunkeilijoille.

Räätälöitäviä toimintoja: Monissa liiketunnistinvaloissa on säätömahdollisuuksia, kuten valonvoimakkuuden ja päälläoloajan säätö. Tämä mahdollistaa valojen toiminnan räätälöinnin omiin tarpeisiin sopivaksi.

ABB Oy
Piha
valaistus
ulkotilat
turvallisuus
sähkö
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

201611_47747.jpg
Yksinkertaista ja helppoa kodin tilanneohjausta - ABB Free@home
ABB-free@home-kodinohjausjärjestelmänavulla ohjaat joustavasti ja helposti kodin valaistusta, lämmitystä, jäähdytystä, ilmanvaihtoa ja ovipuhelinta.
keittiön saarekkeen yläpuolella on kolme kattolamppua
Keittiössä tarvitaan valoa!
Riittävä yleisvalaistus on tärkeää keittiön turvallisuuden ja mukavuuden kannalta. Keittiössä oleskellaan myös usein pitkiä aikoja ja valot ovat paljon päällä, siksi sinne kannattaa valita vähän energiaa kuluttavat, pitkäikäisillä loisteputkilla varustetut valaisimet.Enston valaistusratkaisut muodostavat keittiöön toimivan kokonaisuuden, jonka avulla on helppo lisätä työmukavuutta, energiatehokkuutta ja viihtyisyyttä. Valaisinmallistomme sopii moneen tarpeeseen ja erilaisiin tiloihin.
20105_21849.jpg
Pistorasiat ja kytkimet
Impressivo-sarjan tuotteet kytkimistä pistorasioihin sopivat niin uudisrakentamiseen kuin saneeraukseen, uppoon ja pintaan sekä kuiviin ja kosteisiin tiloihin. Sarja on suunniteltu niin, että lisäämällä tuotteisiin tiivisteosan niistä tulee roiskevesitiiviitä (IP44) ja ne sopivat asennettaviksi kosteisiin tiloihin.
Patiolla sohva ja kaunis ulkovalaisin
Millainen valaisin soveltuu ulkokäyttöön?
Täydellisen pihan suunnitelmissa on hyvä muistaa valaistus jo heti alkuvaiheessa. Valmista, istutuksin elävöitettyä pihaa on ikävä kaivaa auki sähkövedoille. Kun valaistus on hyvin suunniteltu tarpeeksi aikaisessa vaiheessa, säästyy usealta harmaalta hiukselta.
20199_60146.jpg
Mikä led-valaisimissa maksaa - mistä laatu muodostuu?
Led-valaisimet kehittyvät jatkuvasti, ja maahantuojia ja myyjiä on useita. Miten selvitä voittajana led-viidakossa?
Epäsuorasti valaiseva led-nauha
Led-nauhaprofiilien monet asennustavat
Remonttia ja uutta kotia suunnitellessa on hyvä miettiä myös valaistuksen päivittämistä. Led-nauhalla saa luotua valaistuksen, jolla voidaan korostaa hienosti pintoja eli seiniä, tai kattoja. Led-nauhalla saadaan aikaan miellyttävän tasaista valoa.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton