• Etusivu
  • Talo

Keittiössä tarvitaan valoa!

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö ABB Oy
Julkaistu 28.04.2009Päivitetty 19.10.2023
kodin-valaistus-ABB-1920x1080

Pienikokoinen AVR22-työvalaisin asennetaan yleensä keittiökaapiston alle.

Riittävä yleisvalaistus on tärkeää keittiön turvallisuuden ja mukavuuden kannalta. Keittiössä oleskellaan myös usein pitkiä aikoja ja valot ovat paljon päällä, siksi sinne kannattaa valita vähän energiaa kuluttavat, pitkäikäisillä loisteputkilla varustetut valaisimet.

Enston valaistusratkaisut muodostavat keittiöön toimivan kokonaisuuden, jonka avulla on helppo lisätä työmukavuutta, energiatehokkuutta ja viihtyisyyttä. Valaisinmallistomme sopii moneen tarpeeseen ja erilaisiin tiloihin.

Riittävästi valoa työtasoille

Työmukavuuden, turvallisuuden ja käytännöllisyyden vuoksi on tärkeää, että kaikilla työtasoilla keittiössä on riittävän kirkas valaistus. Keittiöön soveltuvat mainiosti Enston työpistevalaisimet, jotka levittävät valaistuksen tasaisesti työtasolle. Pienikokoinen AVR22-työvalaisin asennetaan yleensä keittiökaapiston alle. Valaisimessa on kytkin ja kaksi eteenpäin suunnattua pistorasiaa keittiötoimintojen helpottamiseksi. Roiskeenkestävä AVR17-valaisin sopii keittiön ohella hyvin apukeittiöihin ja askarteluhuoneisiin. Valaisimesta saadaan oikea- tai vasenkätinen kääntämällä pistorasioiden kannet.

Lisätietoa keittiön sähköistyksestä

Jono-valaisinmallisto sisältää laajan valikoiman erilaisia valaisimia – esimerkiksi valokytkimellä, ilman kytkintä, pistorasialla ja ilman pistorasioita – aina käyttötarkoituksen mukaan. Valaisinten energiatehokkaat loistelamput ja elektroniset liitäntälaitteet ovat pitkäikäisiä ja säästävät energiaa. Jonot voidaan kiinnittää kattoon tai seinään, ne voidaan ripustaa ja yhdistää toisiinsa tai asentaa myös kulmaan. Kuivissa tiloissa pistorasian kansi voidaan irrottaa ja valaisimen kätisyys on helppo vaihtaa kääntämällä valaisin. Jono-valaisinten avulla keittiöön voidaan luoda jännittävää tunnelmaa valolistojen avulla keittiökaappien ylä- tai alapuolella.

Huomio valon väriin

Valittaessa keittiöön valaistusta kannattaa huomioida myös valon väri. Kaakelit ja muut pintamateriaalit näyttävät kellertävässä tai sinertävässä valossa erilaisilta. Sähköasentajat ja sähköliikkeet kertovat enemmän valon värin vaikutuksista.

Keittiön yleisvalaisimeksi soveltuvat hyvin Enston AVR-valaisimet. Yleisvalaisimen kolme kokoluokkaa (halkaisija 25, 32 tai 40 senttimetriä) antaa mahdollisuuden valita aina sopivin valaisinvaihtoehto. Lisätarvikerenkaat tuovat lisää mahdollisuuksia soveltaa valaisin osaksi muuta kodin sisustusta. AVR14-valaisimen kuvun rakenne antaa myös pehmeän ja epäsuoran valon katto- ja seinäpinnoille.

Lisätietoa keittiön sähköistyksestä

ABB Oy
Talo
sähkötarvikkeet
valaistus
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20118_27419.jpg
Toimivassa keittiössä on tunnelmaa
Rasia kulma-asennukseenToimivassa keittiössä on tarpeeksi pistorasioita ja ne on sijoiteltu oikein. Jussi-asennuskalusteiden uutuus antaa kulma-asennuksiin uusia mahdollisuuksia.Ja ruoanlaittohan on taidetta. Inspiraatiota luovaan ruoanlaittoon antaa DigitalRadio, josta musiikki johdattaa uusiin saavutuksiin vatsan täyttämisen saralla.ABB Asennustuotteet
20207_65862.jpg
Pistorasiat ja kytkimet kosteisiin tiloihin
Pesuhuoneeseen ja kosteisiin tiloihin suunnitellut pistorasiat eroavat tavallisista pistorasioista niiden suunnittelussa, jotta ne täyttävät kosteuden ja turvallisuuden vaatimukset. Yleisimpiä piirteitä näissä pistorasioissa ovat roiskeveden ja kosteuden kestävyys, erityiset tiivisteet sekä asianmukainen suojaus sähköiskuilta.Pistorasioiden suojaaminen vikavirtasuojakytkimellä on ollut pakollista kylpyhuoneissa vuoden 1997 jälkeen. Kytkin kykenee katkaisemaan virran vikatilanteissa, tarjoten suojan huomattavasti sulaketta pienemmällä virralla ja estäen välittömän hengenvaaran syntymisen. Vuoden 2007 lopulla käyttöönotetut vaatimukset laajensivat tätä suojamekanismia koskemaan paitsi pistorasioita myös kaikkia muita sähköasennuksia uusissa kylpyhuonetiloissa.Tukesin ohjeiden mukaan sähkölaitteiden sijoittamista suihkun tai ammeen välittömään läheisyyteen on rajoitettu aluemäärittelyjen 0, 1 ja 2 avulla. Alueet on otettava huomioon, kun asennetaan uusia sähkölaitteita tai siirretään suihkun tai ammeen paikkaa. Alueiden yleispiirteet ja aluemäärittelyiden yleisimmät vaatimukset löydät Tukesin sivulta.
20207_65862.jpg
Pistorasiat ja kytkimet
Impressivo-sarjan tuotteet kytkimistä pistorasioihin sopivat niin uudisrakentamiseen kuin saneeraukseen, uppoon ja pintaan sekä kuiviin ja kosteisiin tiloihin. Sarja on suunniteltu niin, että lisäämällä tuotteisiin tiivisteosan niistä tulee roiskevesitiiviitä (IP44) ja ne sopivat asennettaviksi kosteisiin tiloihin.
202010_66924.jpg
Puurunkoisen talon valaistuksen ohjaus langattomasti
Hirsitalon tai CLT-talon sähkövetojen paikat tulee miettiä tarkasti. Erityisesti jos puupinta jää näkyville, niin ylimääräiset sähkövedot esimerkiksi valokatkaisijoille jäävät kaikki näkyviin seinäpintoihin. Valaistuksen ohjaukseen on luotettavia langattomia seinäsäätimiä, jotka säästävät työtä ja ovat materiaalitehokkaita.
20209_66786.jpg
Luupin alla ledien valon laatu ja värilämpötilan säätö
Hyvä värintoisto tarkoittaa käytännössä sitä, että kun valaisimet on asennettu ja kohde on saatu sisustettua, esimerkiksi punainen tyyny näyttää kohteessa yhtä hyvältä kuin myymälässä, ei harmahtavalta tai sinertävältä. Erityisesti kaikki värien kanssa työskentelevät tarvitsevat hyvän värintoistoindeksin valaisimia. Kotiympäristöissä valaistuksen hyvä värintoisto lisää asumisen laatua.
3531_980837723_2021427124814.jpg
Led-valaisimet kaikkiin kodin tarpeisiin
LedStoren led-valaisimia voi monipuolisesti ja helposti yhdistää erilaisiin käyttötarkoituksiin. LedStoresta löytyy laadukkaat valaisimet niin ulko- kuin sisäkäyttöön. Esimerkiksi yhdistelemällä erilaisia alasvaloja ja led-nauhoja saadaan luotua eri vuorokauden aikoihin sopiva tunnelma. Kosteisiin tiloihin on myös tarjolla useita erilaisia vaihtoehtoja paneelien, plafondien, spottivalojen ja led-nauhojen avulla.Sisätilojen led-valaistusUlkotilojen led-valaistus

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton