• Etusivu
  • LVI

Valjasta lämpöpumppu hyödyntämään halvimmat sähkötunnit pörssisähköohjauksella

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö NIBE Energy Systems Oy
Päivitetty 16.04.2024
202211_80360.jpg

Lämpöpumpun pörssisähköohjausta hyödyntämällä voit säästää lämmityskuluissa.

Kun käytössä on pörssisähköohjaus, NIBE-lämpöpumpun toimintaa painotetaan niihin vuorokaudenaikoihin, jolloin sähkön hinta on halvimmillaan. Smart Price Adaption -pörssisähköohjaus on NIBE lämpöpumppujen toiminto, joka löytyy vakiona lähes kaikista uusista lämpöpumpuista.

Pörssisähköohjausmahdollisuus on vakiona lähes kaikissa uusissa NIBE lämpöpumpuissa. Käyttöönotto edellyttää, että lämpöpumppu liitetään nettiin, käytössä on myUplink- tai NIBE Uplink -etäpalvelusovellus (maksuton perusversio riittää) ja sähkösopimus on tuntihinnoiteltu.

Uusissa lämpöpumpuissa (pois lukien mallit F1126/F1226) toiminto on tehdasasennettuna, ja vanhemmissa laitteissa sen voi saada käyttöön joko ohjelmiston päivityksellä tai erillisellä NIBE Uplinkin päivityspaketilla.

Pörssisähköohjaus Smart Price Adaption kerää etäpalvelun välityksellä Nord Pool Spot -sähköpörssistä seuraavan päivän tuntihinnat, joiden mukaan lämpöpumppu optimoi lämmöntuoton kodin lämmityksen tarpeeseen. Voit itse säätää laitteen ohjauksesta, kuinka paljon sähkönsäästön annetaan vaikuttaa kodin lämpötiloihin. Mitä suurempi arvo valitaan (1–10), sitä enemmän vaikutusta on sähkönhintaan, kun lämpöpumpun toimintaa painotetaan halvemmille tunneille.

NIBE S -sarjan lämpöpumpuissa voidaan huomioida myös sääennuste samanaikaisesti pörssisähköohjauksen kanssa. Toiminto on kätevä etenkin ulkolämpötilan nopeissa muutoksissa. Lämpöpumpun fiksu ohjaus ennakoi esimerkiksi kiristyvän pakkasen ja pystyy näin vieläkin tehokkaammin pitämään sisälämpötilan vakaana ja mukavana.

Tuntihinnoitellun sähkösopimuksen hyötynä on, että käyttäjä pystyy omalta osaltaan toimimaan sähkön kulutushuippua pienentävästi ja kun moni tekee samoin, saadaan valtakunnan tasolla maksimikulusta ja sähkön huippuhintaa alaspäin.

Jos sähkösopimus ei ole tuntihinnoiteltu vaan käytössä on päivä-/yösähkö, säästöä voidaan saada lämpöpumpun tai sisäyksikön kalenterin kautta ohjelmoimalla erikseen lämmitystoimintoa. Lämpökäyrän rinnakkaissiirrolla vähennetään lämpöpumpun toimintaa kalliiden tuntien aikaan (päiväsähkö) esimerkiksi parilla asteella, ja halvimpien tuntien aikaan vastaavasti nostetaan. Tällöin kotia ylilämmitetään yöllä ja päivällä lämpötilojen annetaan laskea alemmaksi. Sopiva taso löytyy kokeilemalla. Ohjelmoinnin voi tehdä kerralla koko viikolle tai vain tietyille päiville.

Info

Info

Tutustu webinaaritallenteisiin lämpöpumpun pörssisähköohjauksesta

NIBE:ltä löytyy webinaarisivusto, josta voit tutustua NIBEn tuleviin webinaareihin sekä menneiden webinaarien tallenteisiin.

Webinaaritallenteista löytyy muun muassa tallenne, jossa tutustutaan lämpöpumpun pörssisähköohjauksen toimintaan, hyötyihin ja toiminnon käyttöönottoon.

Haluan lisätietoa NIBE lämpöpumpuista

Antamasi tiedot välitetään artikkelissa mainitulle yritykselle jatkokäsittelyyn.

NIBE Energy Systems Oy
LVI
ilmavesilämpöpumppu
sähkö
ilmalämpöpumppu
maalämpöpumppu
lämmitys
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

Sisätilojen sopiva lämpötila ja toimiva ilmanvaihto ovat oleellinen osa asumisviihtyisyyttä ja terveellistä kotia. Arki helpottuu, kun kodin tärkeitä toimintoja voi valvoa ja tarvittaessa säätää samasta paikasta – myös etänä.
Mitä lisäturvaa voit saada lämpöpumpullesi?
NIBE tarjoaa kuluttajille NIBE Energy Systems Oy:n maahantuomalle, Suomessa asennetulle uudelle NIBE lämpöpumpulle ilmaisen NIBETURVAn, joka on voimassa aina laitteen kuudenteen käyttövuoteen saakka. Lämpöpumpun omistajan tarvitsee vain rekisteröidä lämpöpumppu NIBETURVAan. Kuuden vuoden NIBETURVAan sisältyy takuuaika ja ilmainen lisävakuutus, kun uusi laite on rekisteröity NIBETURVAan ehtojen mukaisesti. Lisäksi tarvitaan koti- tai kiinteistövakuutus, joka korvaa LVI-laitteen äkillisen ja ennalta-arvaamattoman rikkoutumisen.
20239_83031.jpg
Oletko muistanut tehdä nämä huoltotoimenpiteet lämpöpumpullesi? Tutustu ohjeisiin tästä
Uusiutuvaa energiaa hyödyntävät lämpöpumput, kuten ilmalämpöpumppu, ovat suosittu lämmitystapa yhä useammassa kodissa. Ympäristöstä energiaa tehokkaasti talteen ottavat lämpöpumput toimivat huoletta, mutta muutamia huoltotoimenpiteitä on hyvä tehdä säännöllisesti, jotta laitteet toimivat suunnitellusti ja energiatehokkaasti koko käyttöiän. Osan huolloista voi tehdä helposti itse, mutta osassa on syytä turvautua huoltoliikkeen ammattilaiseen.
S1255 sisään
Lämpöpumpun vaihto kannattaa ennakoida ajoissa
Lämpöpumppuja on ollut jo toista kymmentä vuotta markkinoilla ja osa niistä alkaa olla vaihtoiässä. Ensimmäisiin malleihin verrattuna nykypäivän uudet lämpöpumput ovat selvästi energiatehokkaampia sekä älykkäämpiä ohjattavuudeltaan. Uuden laitteen myötä talo lämpiää entistä pienemmällä energialaskulla. Mutta milloin lämpöpumppu pitää vaihtaa? Tutustu eri lämpöpumpputyyppien tyypillisiin vaihtoaikoihin ja merkkeihin vaihdon lähestymisestä tästä artikkelista.
20224_77630.jpg
Säästä helposti luontoa ja rahaa lämmitysjärjestelmän valinnalla
Suomen kylmien sääolosuhteiden vuoksi lämmityskustannukset ovat suuri kulu asumisessa, ja samalla lämmitys on myös suurin asumisen hiilijalanjälkeen vaikuttava tekijä. Arjessa helppo ekoteko onkin pienentää lämmityksen hiilijalanjälkeä lämpöpumpulla – ja samalla säästää rahaa. Varmistat lämpimän kodin talveksi, kun saat ilmaista energiaa omasta maasta tai ilmasta.Ympäristöystävällinen lämpöpumppu vähentää kuluja ja tarjoaa lämpöä vuoden kylmimpinäkin päivinä. Lämpöpumpulla vähennät lämmityskustannuksia parhaimmassa tapauksessa jopa 75 prosenttia ja ympäristökuormitusta jopa 80 prosenttia. Arjen vihreiden sankaritekojen ei siis tarvitse olla vaikeita – valitsemalla helppokäyttöisen lämpöpumpun liityt Arjen Vihreiden Supersankareiden joukkoon! Tutustu myös uuteen lämpöpumpun valintatyökaluun.
20194_57243.jpg
Ota uusiutuvaa energiaa käyttöön - Aloita säästäminen nyt!
Ympäristö on valtava energianlähde. Jopa silloin, kun lämpötila ulkona on alhainen, on maassa ja ilmassa riittävästi lämpöä käytettäväksi lämmitykseen. Lämpöpumput käyttävät tätä energian lähdettä käyttöveden lämmitykseen ja keskuslämmitykseen.Ota uusiutuvaa energiaa käyttöön - Aloita säästäminen nyt!Lämpöpumput toimivat niin tehokkaasti, että sinulla on miellyttävä lämpö 365 päivää vuodessa. Kun niillä on pääsy maassa ja ilmassa olevaan lämpöön, tuottavat ne suuren osan koko lämpöenergiasta sieltä - uudistuvasti ja ilmaiseksi.
20229_79494.jpg
Säästöä sähkönkulutukseen - näillä vinkeillä onnistut
Kun sähkön hinta nousee, kasvavat myös asumiskustannukset. Sähkösopimuksella on merkittävä vaikutus energialaskun suuruuteen, mutta omia kulutustottumuksia muokkaamallakin laskun pienentäminen on mahdollista.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton