• Etusivu
  • LVI

Miten saada paras mahdollinen hyöty lämmityssaneerauksesta?

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Vaillant A/S
Julkaistu 17.03.2021Päivitetty 22.03.2021
20213_69418.jpg

Lämmityssaneerauksen ollessa edessä, on kaikkein tärkeintä valita oikea seuraaja vanhalle lämmitysjärjestelmälle. Lämpöpumppu ei ainoastaan säästä rahaa lämmityskuluissa, mutta myös aiheuttaa huomattavasti vähemmän hiilidioksidipäästöjä kuin öljylämmitysjärjestelmät. Mitä nykyajan vaatimukset ja tämän päivän olosuhteet vaativat lämpöpumpuilta?

Lämmityssaneerauksen merkitys kasvaa

Jo vuoden kestänyt pandemia on lisännyt etätyöskentelyn määrää, ja saanut muutenkin ihmiset oleskelemaan enemmän kodeissaan, minkä myötä asumismukavuus ja sisäilman laatu ovat tulleet entistä merkityksellisimmiksi.

Kevät on pian tuloillaan, mikä monille tarkoittaa erilaisten remontti- ja rakennusprojektien aloittamista kodin ja asumismukavuuden parantamiseksi. Siinä yhteydessä on hyvä pohtia niitä useita etuja, jotka sopivan lämmitysmuodon valinta tuo mukanaan.

Alhaisempi energiantarve = alhaisemmat lämmityskustannukset

Lämpöpumppua valittaessa ja niitä vertaillessa on hyvä huomioida itse laitteen energiatehokkuus; vaikka lämpöpumppu vähentää lämmityskuluja, on olennaista, että myös itse laitteen sähkönkulutus on alhainen.

Energiatehokkuuden rinnalla myös ympäristöystävällisyyden merkitys kasvaa, joten markkinoilta kannattaa etsiä lämpöpumppuratkaisua, jonka ympäristökuormitus on mahdollisimman vähäinen. Lämpöpumppuja löytyy yhä useammasta taloudesta, ja ne ovat usein jatkuvassa ympärivuotisessa käytössä – sekä lämmitykseen että viilennykseen –, ja näin ollen laitteen vaikutukset ympäristöön nostavat merkitystään yhä enenevissä määrin.

Ratkaisu talven ja nykyajan haasteisiin

Talven sää on ollut vaihteleva, ja sitä myötä aiheuttanut myös ennalta-arvaamattomia energiakustannuksia. Ankarat pakkaset ovat laittaneet lämmitysjärjestelmät koville, mutta Vaillantin uusin ilma-vesilämpöpumppu aroTHERM plus suoriutuu erinomaisesti kylmässäkin säässä. Se on kehitetty toimimaan myös pohjoisen kylmissä olosuhteissa, ja pystyy hyödyntämään tehokkaasti ulkoilmaa jopa -25 asteeseen saakka.

Erityisesti talvikuukausien aikana Vaillantin lisävarusteena hankittava etäohjausjärjestelmä tulee tarpeeseen. Etäohjaus mahdollistaa ihanteellisen sisäilman lämpötilan, silloinkin kun ei itse ole kotona. Etäohjausjärjestelmän avulla voi säätää ja ohjata lämmitystä tarpeen mukaan milloin tahansa suoraan mobiililaitteesta.

Etäohjausjärjestelmällä voi säätää ja ohjata lämmitystä mobiililaitteella
Etäohjausjärjestelmällä voi säätää ja ohjata lämmitystä mobiililaitteella

Sekä nousevien energiahintojen että ennalta-arvaamattoman sään vuoksi on tärkeämpää kuin koskaan, että lämmitysratkaisu hyödyntää käyttämänsä energian mahdollisimman tuottavasti. Vaillantin aroTHERM plus on erittäin energiatehokas. Se kykenee kilpailukykyiseen huippusuoritukseen, ja samanaikaisesti alentaa lämmityskuluja ja varmistaa lämpimän veden käyttömukavuuden. Näin aroTHERM plus ilma-vesilämpöpumppu luo perustan lämmitysjärjestelmälle, joka on täydellinen myös saneerauskohteisiin.

aroTHERM plus on markkinoiden ensimmäinen lämpöpumppu, jossa käytetään luonnonmukaista ja ympäristöystävällistä kylmäainetta. Uuden kylmäaineen käyttö takaa alhaiset hiilidioksidipäästöt tehokkuudesta tinkimättä.

  • Lue täältä, miten aroTHERM plus pärjäsi Folksamin suorittamassa lämpöpumppuvertailussa.
Info

Info

Vaillant aroTHERM plus

  • Edistyksellinen luonnonmukaista kylmäainetta hyödyntävän uusimman lämpöpumpputeknologian ansiosta - pienentää hiilijalanjälkeä.
  • Sopii myös lämmitysjärjestelmän saneeraukseen
  • Hiljainen käyntiääni – voidaan käyttää myös tiheään rakennetuilla asuinalueilla.
  • Erinomainen laatu ja kestävyys – kehitetty ja valmistettu Saksassa
  • Energiamerkintä A+++
Vaillant aroTHERM plus
Vaillant aroTHERM plus

Saksalaista laatua jo 1800-luvulta

Vaillant on laadustaan tunnettu saksalainen yritys, jolla on yli 140 vuoden kokemus alalta. Kaikki Vaillantin tuotteet on kehitetty ja valmistettu Saksassa, ja ne testataan ääriolosuhteissa Vaillantin omassa testausyksikössä. Tämä takaa lämpöpumppujen toimintavarmuuden ja pitkän käyttöiän, ja antaa edellytykset järkevästi toteutetulle lämmityssaneeraukselle.

  • Lue lisää aroTHERM plus ilma-vesilämpöpumpusta täältä.
Yhteyshenkilö:
Mikko Isokorpi
Myynti-insinööri
mikko.isokorpi@vaillant.com
+358 44 982 6939

Kiinnostuitko? Jätä yhteydenottopyyntö

Antamasi tiedot välitetään artikkelissa mainitulle yritykselle jatkokäsittelyyn.

Vaillant A/S
LVI
ilmavesilämpöpumppu
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20238_82756.jpg
Poikkeuksellisen hiljainen lämpöpumppu ei häiritse kotirauhaa
Tämän päivän kodit ovat täynnä elektroniikkaa. Hurinaa, surinaa, särinää ja pärinää syntyy ties mistä. Mutta miten ihanaa onkaan kun ympärillä vallitsee hiljaisuus. Voi kuulla omat ajatuksensa ja vaikka lintujen viserrystä niin halutessaan. Se, mitä tämän päivän laitteiden valmistajilta voisi odottaa, on halua kehittää laitteistaan hiljaisia ja miellyttäviä käyttää.
20211_68248.jpg
Miten valita oikein markkinoilla olevista lukuisista lämpöpumpuista?
Oikean lämmitysjärjestelmän valinta on tärkeä päätös, jolla on pitkäaikaiset taloudelliset ja asumismukavuuteen liittyvät vaikutukset. Teknologia ja kehitystyö menevät jatkuvasti eteenpäin, ja markkinoilla olevien erilaisten tuotteiden lukumäärä on korkea. Tämä tarkoittaa, että tavalliselta kuluttajalta vaaditaan huomattava panostus taustatyön tekemiseen ja oman asiantuntemuksen kartuttamiseen, jotta voi olla varma, että valitsee oikean tuotteen.
20212_68464.jpg
Sään vaihdellessa säädä kotisi lämpötilaa suoraan mobiililaitteestasi
Olosuhteet voivat vaihdella ulkona, mutta kotona olosuhteiden halutaan olla vakaat. Hyödynnä siis käyttäjäystävällisen mobiilisovelluksen ohjausta kotisi lämmityksessä ja lämpötilan hallinnassa suoraan mobiililaitteestasi sijainnistasi riippumatta. Etäohjaus mahdollistaa optimaalisen sisäilman lämpötilan jatkuvasti olosuhteista riippumatta.
20179_50192.jpg
Ilmavesilämpöpumpulla koko vuoden lämpöä
Uutta omaa kotia rakentavista melkein kaikki tietävät maalämmön tehokkuuden – ja suurin osa myös valitsee sen. Myös korjausrakentajat arvostavat maalämmön energiasäästöä ja helppohoitoisuutta.Aina maalämpö ei kuitenkaan ole realistinen valinta, mutta onneksi löytyy vaihtoehtoja, erinomaisiakin.Lämmittäminen ilmasta kerätyllä energialla on monelle tuttu ilmalämpöpumpuista. Samaa periaatetta käytetään ilmavesilämmityksessä, jossa ilmasta kerätty lämpö jaetaan lattia- tai patterilämmityksellä talon tiloihin ja lisäksi saadaan kodin lämmin vesi. Parhaista laitteista on useiden vuosien positiiviset kokemukset, vaikka maalämmön tehokkuuteen ei ole päästykään.
20211_68395.jpg
Kuinka paljon maalämpö säästää enemmän kuin ilma-vesilämpö? Katso video!
Lämmitysjärjestelmän valinta voi tuntua vaikealta on sitten kyseessä uudis- tai saneerauskohde. Jokainen haluaa tehdä oikean valinnan, jotta lämmityksessä voisi säästää rahaa ja välttyä ikäviltä yllätyksiltä. Laadukkaalla lämpöpumpulla talo lämmitetään edullisesti, ekologisesti ja huolettomasti. Talon koolla, sijainnilla tai iällä ei ole merkitystä, sillä jokaiseen taloon löytyy sopivin ja tehokkain lämpöpumppuratkaisu.
20194_57243.jpg
Ota uusiutuvaa energiaa käyttöön - Aloita säästäminen nyt!
Ympäristö on valtava energianlähde. Jopa silloin, kun lämpötila ulkona on alhainen, on maassa ja ilmassa riittävästi lämpöä käytettäväksi lämmitykseen. Lämpöpumput käyttävät tätä energian lähdettä käyttöveden lämmitykseen ja keskuslämmitykseen.Ota uusiutuvaa energiaa käyttöön - Aloita säästäminen nyt!Lämpöpumput toimivat niin tehokkaasti, että sinulla on miellyttävä lämpö 365 päivää vuodessa. Kun niillä on pääsy maassa ja ilmassa olevaan lämpöön, tuottavat ne suuren osan koko lämpöenergiasta sieltä - uudistuvasti ja ilmaiseksi.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton