• Etusivu
  • LVI

Mikä sen nautinnollisempaa kuin hiljaisuus?

Poikkeuksellisen hiljainen lämpöpumppu ei häiritse kotirauhaa

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Vaillant A/S
Julkaistu 04.08.2023Päivitetty 08.11.2023
20238_82756.jpg

Hiljaisen lämpöpumpun vierellä voi rentoutua rauhassa.

Tämän päivän kodit ovat täynnä elektroniikkaa. Hurinaa, surinaa, särinää ja pärinää syntyy ties mistä. Mutta miten ihanaa onkaan kun ympärillä vallitsee hiljaisuus. Voi kuulla omat ajatuksensa ja vaikka lintujen viserrystä niin halutessaan. Se, mitä tämän päivän laitteiden valmistajilta voisi odottaa, on halua kehittää laitteistaan hiljaisia ja miellyttäviä käyttää.

Ääni kulkee myös rakenteissa

Yksi kodissa ja sen ympäristössä kuultavista tasaisen hurinan aiheuttajista on lämpöpumpun ulkoyksikkö. Onhan kyseessä virtaa käyttävä laite, jossa puhallin pyörii laitteen jäähdyttäessä tai lämmittäessä kodin sisätiloja. Ääni kuuluu selvästi ulkona ja voidaan ehkä ajatella jopa niin sanottuna "luonnollisena äänenä" ympäristössä.

Moni tietää, mihin pumpun ulkoyksikön tulisi sijoittaa, mutta harva tulee ajatelleeksi rakenteiden välityksellä kulkevaa värinää – resonanssia, jonka ihmiskorva taas aistii hurinana tai huminana ympärillään. Myös hiljaiset äänet voidaan kokea epämiellyttävänä ja jopa ärsyttävänä.

Tällaisen niin sanotun "epämääräisen hurinan" paikallistaminen ei käy aivan hetkessä ja vaatii ehkä myös oivallusta. Ei välttämättä ensimmäiseksi tule mieleen, että hurinan aiheuttaja löytyykin oikeastaan pihalta, terassille tai oleskelutilojen lähelle asennetun lämpöpumpun ulkoyksiköstä.

Lämpöpumpun ulkoyksikön sijoitus on aiemmin vaikuttanut siihen, miten sen tuoma hurina kuuluu sisätiloihin. Hiljainen Vaillan aroTHERM plus -pumppu takaa rauhan.

Lämpöpumpun ulkoyksikön sijoitus on aiemmin vaikuttanut siihen, miten sen tuoma hurina kuuluu sisätiloihin. Hiljainen Vaillan aroTHERM plus -pumppu takaa rauhan.

Hiljaista sekä sisätiloissa että ulkona

Tiesitkö, että Vaillant on kehittänyt lämpöpumpun, joka takaa rauhan ympäri vuoden – sisälle ja ulos? Kyseessä on aroTHERM plus -pumppu, jonka kehittelyyn on toteutettu lukuisia testejä sekä analyysejä. Lopputuloksena on taatusti hiljainen lämpöpumppu, johon paitsi itse, myös naapurisi olette tyytyväisiä.

Testaa tästä kuinka hiljainen ulkoyksikkö on oikeassa ympäristössä >>

Miten sitten tällainen hiljaisuus on saavutettu? Useiden testien myötä suurella, mutta hiljaisella puhaltimella varustettuun laitteeseen on valittu korkealuokkaiset materiaalit, jotka omaavat matalan värähtelyasteen. Lisäksi laitteeseen on asennettu erityisvalmisteinen ääntä eristävä huovutus.

Ulkoyksiköstä syntyvää ääntä testattiin jopa modernissa akustiikan mittaushuoneessa, jossa lukuisat herkät mikrofonit on viritetty havaitsemaan jopa matalimmat äänentasot. Tällaisten tutkimusten tavoitteena on vähentää, muokata ja jopa poistaa mahdolliset taustaäänet.

Uskomaton hiljaisuus – lähes äänetön jo kolmen metrin etäisyydellä

Tiiviiseen kaupunkirakentamiseen ehdottomasti soveltuva Vaillant aroTHERM plus -pumppu voidaan asentaa joustavasti. Ympäristöön ei kantaudu turhia ääniä. Laitteen melutaso on ainoastaan 38 dB (A), kun tarkastellaan laitetta metrin etäisyydeltä – tämä vastaa linnunlaulua.

Siirryttäessä metri taaksepäin kahteen metriin, laskee desibelitaso jo 32 dB(A):iin, joka on samaa tasoa keittiössä hurisevan jääkaapin kanssa.

Kun liikumme vielä metrin taaksepäin saadaan aikaan kellon tikitystä vastaava desibelitaso, vain 28 dB(A).
– Voisi siis kuvitella syntyvän äänen perusteella, että laite ei käy lainkaan.

Vaillantin lämpöpumppu on lähes äänetön jo kolmen metrin etäisyydellä.

Vaillantin lämpöpumppu on lähes äänetön jo kolmen metrin etäisyydellä.

Kiinnostuitko? Jätä yhteydenottopyyntö

Antamasi tiedot välitetään artikkelissa mainitulle yritykselle jatkokäsittelyyn.

Vaillant A/S
LVI
ilmavesilämpöpumppu
ulkotilat
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20211_68248.jpg
Miten valita oikein markkinoilla olevista lukuisista lämpöpumpuista?
Oikean lämmitysjärjestelmän valinta on tärkeä päätös, jolla on pitkäaikaiset taloudelliset ja asumismukavuuteen liittyvät vaikutukset. Teknologia ja kehitystyö menevät jatkuvasti eteenpäin, ja markkinoilla olevien erilaisten tuotteiden lukumäärä on korkea. Tämä tarkoittaa, että tavalliselta kuluttajalta vaaditaan huomattava panostus taustatyön tekemiseen ja oman asiantuntemuksen kartuttamiseen, jotta voi olla varma, että valitsee oikean tuotteen.
20212_68464.jpg
Sään vaihdellessa säädä kotisi lämpötilaa suoraan mobiililaitteestasi
Olosuhteet voivat vaihdella ulkona, mutta kotona olosuhteiden halutaan olla vakaat. Hyödynnä siis käyttäjäystävällisen mobiilisovelluksen ohjausta kotisi lämmityksessä ja lämpötilan hallinnassa suoraan mobiililaitteestasi sijainnistasi riippumatta. Etäohjaus mahdollistaa optimaalisen sisäilman lämpötilan jatkuvasti olosuhteista riippumatta.
20212_68727.jpg
Miten voi alentaa sekä lämmityskuluja että ympäristö­kuormitusta?
Vanhan öljylämmitysjärjestelmän vaihtaminen ympäristöystävällisempään ratkaisuun voi säästää suuriakin summia lämmityskuluissa. Samanaikaisesti voi omaan asumiseen liittyvillä ratkaisuilla tukea kestävää kehitystä. Tehokas Vaillantin ilma-vesilämpöpumppu on tässä yhteydessä ihanteellinen korvaaja ympäristölle vahingolliselle ja kalliille öljylämmitykselle.
20209_66624.jpg
Muista tämä, kun harkitset öljylämmityksestä luopumista
Viime syyskuun alusta alkaen pientalojen omistajat ovat voineet hakea tukea öljylämmityksen vaihtamiseen, kun on vaihdettu kestävämpään lämmitysmuotoon. Avustuksen suuruus oli 2500–4000 euroa. Hakemuksia on tähän mennessä jo tullut huimat yli 11 000 kappaletta. Vuodelle 2021 määrärahaa on varattu lisää 9,4 miljoonaa euroa, jolla kannustetaan pientalojen asukkaita siirtymään ekologisempaan lämmitykseen ja samalla osallistumaan hiilineutraali Suomi vuonna 2035 tavoitteeseen.Lämmitysjärjestelmä on aika vaihtaa, kun vanha järjestelmä tulee tiensä päähän tai energiakustannuksia halutaan pienentää. Tällöin kannattaa harkintaan ottaa varsinkin maalämpö- tai ilma-vesilämpöpumppu. Suurimman 4000 euron avustuksen saa, kun vaihtaa öljylämmityksen edellä mainittuihin lämpöpumppuihin. Avustuksen lisäksi lämpöpumpulla lämmität kotisi varmasti ja energiatehokkaasti ympäri vuoden.Lue lisää avustuksesta >>
20194_57243.jpg
Edullista lämmittämistä ilma-vesilämpöpumpulla
Kun vanha lämmitysjärjestelmä alkaa tulla tiensä päähän tai energiakustannusten hinnat nousevat yli sietorajan, on uuden lämmitysjärjestelmän valinta enemmän kuin paikallaan. Tällöin vakavaan harkintaan kannattaa ottaa ilma-vesilämpöpumppu, joka on erinomainen valinta helpon asennuksen ja taloudellisuutensa ansiosta.
201912_61904.jpg
Koristele koti valoilla! - Tunnelmaa hämyisiin iltoihin
On tullut aika kaivella tutut ja perinteiset koristeet kaapin perukoilta. Vaikka valotuike tuo tunnelmaa, varmista, että saat nauttia siitä turvallisesti ja huoletta.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton