• Etusivu
  • LVI

Valitse paras ja säästyt monelta harmilta – tarkista vinkit parhaan lämpöpumpputarjouksen valintaan

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Bosch Home Comfort
Päivitetty 07.05.2024
20203_63032.jpg

Tutustu lämpöpumpputarjouksiin huolella, jotta saat parhaan kokonaisuuden juuri sinulle.

Lämpöpumppu on iso hankinta ja se hankitaan yleensä vain muutaman kerran elämässä. Hankintaan kannattaa paneutua ja tutustua eri tuotteiden ominaisuuksiin. Kannattaa myös miettiä, mitkä ominaisuudet ovat itselle tärkeitä ja, mitä tarpeita lämpöpumpun tulee täyttää.

Monesti kiinnitetään huomiota kokonaisuuden kannalta pieniin asioihin lämpöpumpputarjouksia vertaillessa. Tärkeämpää kuin tarkastella esimerkiksi yksittäistä COP-arvoa on tarkastella tarjousta suurempana kuvana. Kun suurempaan kuvaan ja itselle tärkeisiin asioihin unohdetaan keskittyä voi seurata pettymyksiä lämpöpumpun ominaisuuksissa ja toiminnassa. Tärkeää on, että kokonaisuutena tarjous on paras juuri sinulle ja täyttää kaikki vaatimuksesi.

Apuna kannattaa käyttää esimerkiksi uutta lämpöpumpun valintatyökalua. Vastaat vain muutamaan kysymykseen ja lopputuloksena saat vaihtoehdot kohteesesi sopivista lämpöpumpuista.

Info

Info

Uusi lämmitysjärjestelmä lämpöpumpun valintatyökalun avulla

Kokeile uutta lämpöpumpun valintatyökalua helpottaaksesi löytämään juuri sinun kotiisi sopivan vaihtoehdon. Valintatyökalun avulla löydät lämpöpumpun niin uudis- kuin remonttikohteeseenkin. Tulosten yhteydessä voit pyytää lisätietoja Boschin asiantuntijoilta ja voitte yhdessä katsoa sinulle sopivan lämpöpumpun.

Ota ainakin nämä huomioon lämpöpumppua hankkiessasi

Ammattitaitoinen asennus ja palvelu
Lämpöpumppua hankittaessa ei kannata kiinnittää huomiota pelkkään hintaan, vaan siihen mitä investoinnilla saa. Jatkossa tulevat lisäinvestoinnit voivat kohottaa hankinnan hintaa huomattavasti, joten ensisijaisen tärkeää on varmistaa ammattitaitoinen asennus ja varmistua jälleenmyyjän sekä valmistajan palveluista. Asennus vaikuttaa esimerkiksi lämpöpumpun hyötysuhteeseen ja 90 % reklamaatioista syntyy vääristä asennuksista.

Suurin ero hyötysuhteessa tuleekin siitä, miten laite on asennettu ja otettu käyttöön. Takuu ei myöskään kata väärin asennettua lämpöpumppua. Kannattaa myös varmistaa, että lämpöpumppua valmistavalla tehtaalla on kattava huoltoverkosto, koska tehdas on aina vastuussa takuuasioissa, senkin jälkeen, jos jälleenmyyjä olisi lopettanut toimintansa. Hyvä ja ammattitaitonen palvelu on myös tärkeää, jotta saat oikeanlaisen lämpöpumpun juuri sinun lämmitystarpeisiisi.

Kattava ja pitkä takuu
Ennen lämpöpumpun ostoa kannattaa selvittää, mitä valmistajan takuu pitää sisällään. Varmista myös onko kyseessä takuu vai turva? Täystakuu on paras vaihtoehto asiakkaan kannalta. Takuu kattaa yleensä rikkoutuneen osan, työn sekä kilometrit asennuspaikalle. Turva taas on yleensä sidottu johonkin vakuutusyhtiöön. Asiakas maksaa ensin kaiken itse ja sen jälkeen hakee vakuutusyhtiöltä korvausta. Esimerkiksi Bosch Lämpömestarien asentamalle lämpöpumpulle saat 6 vuoden takuun. Lisäksi ilmavesi- ja maalämpöpumpuille (6-17 kW) sekä poistoilmalämpöpumpulle saat 10 vuoden kompressoritakuun.

Laadukkaat tuotteet tunnetulta valmistajalta
Kun olet varmistanut, että lämpöpumpputarjous sisältää ammattitaitoisen asennuksen ja kattavan takuun, voidaan kiinnittää huomiota lämpöpumpun ominaisuuksiin ja hintaan. Lämpöpumppu kannattaa ostaa aina tunnetulta valmistajalta, jolloin saat toimivan ja laadukkaan tuotteen. Yksi laadukkaan tuotteen tunnusmerkki on pitkä takuu. Valmistaja ei myönnä pitkää takuuta, jos lämpöpumppua ei ole valmistettu kestävistä osista. Kun ostat lämpöpumpun tunnetulta valmistajalta, varmistat myös aiemmin mainitun kattavan palvelun.

Lisää vinkkejä lämmitysalan ammattilaisilta lämpopumpputarjousten vertailuun

Pyydä lisätietoa Bosch-ilma-vesilämpöpumpuista!

Antamasi tiedot välitetään artikkelissa mainitulle yritykselle jatkokäsittelyyn.

Bosch Home Comfort
LVI
ilmavesilämpöpumppu
maalämpöpumppu
poistoilmalämpöpumppu
lämmitys
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20194_57243.jpg
Ota uusiutuvaa energiaa käyttöön - Aloita säästäminen nyt!
Ympäristö on valtava energianlähde. Jopa silloin, kun lämpötila ulkona on alhainen, on maassa ja ilmassa riittävästi lämpöä käytettäväksi lämmitykseen. Lämpöpumput käyttävät tätä energian lähdettä käyttöveden lämmitykseen ja keskuslämmitykseen.Ota uusiutuvaa energiaa käyttöön - Aloita säästäminen nyt!Lämpöpumput toimivat niin tehokkaasti, että sinulla on miellyttävä lämpö 365 päivää vuodessa. Kun niillä on pääsy maassa ja ilmassa olevaan lämpöön, tuottavat ne suuren osan koko lämpöenergiasta sieltä - uudistuvasti ja ilmaiseksi.
20165_46569.jpg
Pieni vaiva, suuret säästöt
Voiko uusiutuvaa energiaa käyttää kodin lämmitykseen ja jäähdytykseen? Ilmalämpöpumpulla tämä onnistuu. Lisäksi sillä pienennät energiakustannuksia ympäristöä ja ilmastoa säästävällä tavalla.Ilmalämpöpumpun asennus ei vaadi suuria toimenpiteitä tontillasi eikä talossasi. Investoinnista tulee nopeasti kannattava ja pääset nauttimaan paremmasta sisäilmasta heti asennuksen jälkeen.
20143_38245.jpg
Raikas sisäilma ja tasaisempi lämpötila
Lämpöpumpun tehokkuuden arviointi ei ole pelkkää lukujen vertaamista. Vähintään yhtä tärkeää on asumisviihtyvyys, johon liittyy lämmitys, jäähdytys ja sisäilman laatu. Ilmalämpöpumpun monet mukavuutta lisäävät ominaisuudet ilahduttavat käyttäjää.
S1255 sisään
Lämpöpumpun vaihto kannattaa ennakoida ajoissa
Lämpöpumppuja on ollut jo toista kymmentä vuotta markkinoilla ja osa niistä alkaa olla vaihtoiässä. Ensimmäisiin malleihin verrattuna nykypäivän uudet lämpöpumput ovat selvästi energiatehokkaampia sekä älykkäämpiä ohjattavuudeltaan. Uuden laitteen myötä talo lämpiää entistä pienemmällä energialaskulla. Mutta milloin lämpöpumppu pitää vaihtaa? Tutustu eri lämpöpumpputyyppien tyypillisiin vaihtoaikoihin ja merkkeihin vaihdon lähestymisestä tästä artikkelista.
201710_50367.jpg
Mikä lämmitysratkaisu sopii sinun taloosi?
Mitoitus kohteen mukaanLämpöpumppu tulee aina mitoittaa huolellisesti kohteen mukaan. Näin varmistetaan, että taloon asennetaan oikean tehoinen lämpöpumppu ja keruupiiri (maalämpö). NIBE käyttää lämpöpumpun mitoituksessa lähtökohtana talon energiantarvetta kylmimpinä päivinä. Silloin lämpöpumppu kattaa noin 70–80 % talon lämmityksen tehontarpeesta ja lähes koko energiatarpeen. Sähkövastusta tarvitaan avuksi vain huippupakkasten aikana. Osatehomitoituksella vältetään kompressorin liian usein tapahtuva käynnistyminen ja saadaan mukavan tasainen sisälämpötila.Tilaa NIBEn lämpöpumppu-esite veloituksetta
20239_83031.jpg
Oletko muistanut tehdä nämä huoltotoimenpiteet lämpöpumpullesi? Tutustu ohjeisiin tästä
Uusiutuvaa energiaa hyödyntävät lämpöpumput, kuten ilmalämpöpumppu, ovat suosittu lämmitystapa yhä useammassa kodissa. Ympäristöstä energiaa tehokkaasti talteen ottavat lämpöpumput toimivat huoletta, mutta muutamia huoltotoimenpiteitä on hyvä tehdä säännöllisesti, jotta laitteet toimivat suunnitellusti ja energiatehokkaasti koko käyttöiän. Osan huolloista voi tehdä helposti itse, mutta osassa on syytä turvautua huoltoliikkeen ammattilaiseen.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton