• Etusivu
 • LVI

Miten voi alentaa sekä lämmityskuluja että ympäristökuormitusta?

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Vaillant A/S
Julkaistu 20.02.2021Päivitetty 22.02.2021
20212_68727.jpg

Vanhan öljylämmitysjärjestelmän vaihtaminen ympäristöystävällisempään ratkaisuun voi säästää suuriakin summia lämmityskuluissa. Samanaikaisesti voi omaan asumiseen liittyvillä ratkaisuilla tukea kestävää kehitystä. Tehokas Vaillantin ilma-vesilämpöpumppu on tässä yhteydessä ihanteellinen korvaaja ympäristölle vahingolliselle ja kalliille öljylämmitykselle.

Pariisin ilmastosopimuksen mukaisen hiilidioksiidipäästötason saavuttaminen vaatii siirtymistä uusiutuviin ja kestävän kehityksen mukaisiin energialähteisiin. Yksityistaloudet voivat vaikuttaa tavoitteen saavuttamiseen merkittävästi vaihtamalla öljylämmityksen ympäristöystävällisempään ratkaisuun. Öljylämmitys on huomattavasti haitallisempi ilmastolle kuin muut lämmitysratkaisut, ja öljyn viimeikainen hinnannousu toimii myös hyvänä kannustimena vaihtoehtoisen lämmitysjärjestelmän valinnalle.

Vaillantin tehokas ilma-vesilämpöpumppu on innovatiivinen ja kestävä lämmitysratkaisu, joka hyödyntää ulkoilmassa olevaa lämpöenergiaa asunnon ja talousveden lämmittämiseen. Ilma-vesilämpöpumpun valinnalla on myös kauaskantoiset vaikutukset, sillä ilma-vesilämpöpumpun hiilidioksidipäästöt ovat merkittävästi alemmat kuin öljylämmitysjärjestelmän.

Öljylämmitysjärjestelmästä luopumisessa ja uusiutuvia energialähteitä hyödyntävään lämmitysjärjestelmään siirtymisessä on kaiken kaikkiaan pitkä lista etuja.

Edullisempi pitkällä aikavälillä

Ilma-vesilämpöpumppu on pitkän tähtäimen investointi. Vaikka hankintahinta saattaa tuntua suurelta, sijoitus tuo kuitenkin merkittävää säästöä pitkällä aikavälillä – sekä ympäristön että talouden kannalta. Lämmitykseen menevät kulut pienenevät samalla kuin siitä aiheutuvat hiilidioksidipäästötkin. Lisäksi kodin energiatehokkuus paranee huomattavasti siirtymällä ilma-vesilämpöpumppuun.

Info

Info

Näin toimii ilma-vesilämpöpumppu

Ilma-vesilämpöpumppu sopii asuntoihin, joissa on lattialämmitys tai lämpöpatterit. Lämpöpumppu asennetaan osaksi lämmitysjärjestelmää, esimerkiksi öljylämmityskattilan tilalle. Lämpöpumpun lämmittämä vesi kiertää lämmönjakopiirissä luovuttaen lämmön sisätilaan. Lisäksi lämpöpumppu lämmittää taloudessa tarvittavan käyttöveden.

Katso video alta!

Tehokas lämmitysratkaisu Vaillantilta

Saksalainen Vaillant on tuonut markkinoille luokkansa energiatehokkaimpiin lämpöpumppuihin kuuluvan aroTHERM plus ilma-vesilämpöpumpun. Sen edistyksellinen teknologia ratkaisee monta lämpöpumppuihin aiemmin yhdistettyä ongelmaa.

Uuden kylmäaineen käyttö lämpöpumpussa takaa erittäin alhaiset hiilidioksipäästöt, ja samanaikaisesti mahdollistaa jopa 75-asteen menoveden lämpötilan. Siten aroTHERM plus on edistyksellinen ja nykyaikainen ilma-vesilämpöpumppu, ja se sopii sekä uudisrakentamiseen että saneerauskohteisiin. Vaillantin aroTHERM plus on tehokas myös kylmimpien kuukausien aikana, sillä se voi hyödyntää jopa -25-asteista ulkoilmaa.

Vaillantin aroTHERM plus toimii tehokkaasti vuoden ympäri

Vaillantin aroTHERM plus toimii tehokkaasti vuoden ympäri

Vaillantin aroTHERM plus ilma-vesilämpöpumppu on edistyksellinen myös hiljaisen käyntiäänensä vuoksi. Ulkoyksikön äänitaso on niin matala, että se ei muodostu ongelmaksi asukkaille tai naapureille, vaikka lämpöpumppu olisi asennettu tiheästi rakennetulle asuinalueelle. Kolmen metrin päässä laitteesta äänitaso ei ole lehtien havinaa korkeampi (28 dB (A) 3 m päässä 3/5 kW aroTHERM plus -laitteesta yötilassa).

Vaillantin aroTHERM plus ilma-vesilämpöpumppu on erittäin hiljainen

Vaillantin aroTHERM plus ilma-vesilämpöpumppu on erittäin hiljainen

Kuuntele täältä kuinka hiljaisia Vaillant-lämpöpumput ovat!

Vaillantin aroTHERM plus ilma-vesilämpöpumppu voidaan asentaa vain parissa päivässä. Käytössä se on toimintavarma ja vaatii hyvin vähäistä huoltoa.

Saksalaista laatua

aroTHERM plus, kuten kaikki muutkin Vaillantin tuotteet, on kehitetty ja valmistettu Saksassa. Vaillant testaa kaikki tuotteensa ääriolosuhteissa sen omassa testausyksikössä, taatakseen lämpöpumppujen toimintavarmuuden ja pitkän käyttöiän. Vaillantin lämpöpumppuja on asennettu maailmanlaajuisesti jo noin 250.000, joten laadusta on kokemusta.

Alla on kaavio säästöistä verrattaessa öljylämmitystä ja ilma-vesilämpöpumppua. Esimerkkinä on käytetty tyypillistä 2000-luvun alussa energialuokan kannalta rakennettu 200 m2 nelihenkisen perheen omakotitalo. Esimerkkinä laskelmissa on eri leveyspiireillä sijaitseva 200 m2 kokoinen nelihenkisen perheen omakotitalo, joka on rakennettu 2000-luvun alun mukaisesti energialuokan kannalta.
Lähde: Motivan laskuri
20212_68758.jpg
Info

Info

Vaillantin aroTHERM plus ilma-vesilämpöpumpun edut:

 • Täydellinen saneeraukseen ja uudisrakentamiseen
 • Menoveden lämpötila jopa 75° astetta
 • Tarpeeseen mukautettu sisäilman ja käyttöveden lämpötila
 • Laaja valikoima malleja 3, 5, 7, 10 ja 12 kW
 • Huomattava energian säästö
 • Kestävää kehitystä
 • Hiljainen käyntiääni
 • Tehokas käyttö -25 asteen ulkolämpötilaan saakka
 • Käyttöveden mukavuus ja legionella-suoja
 • 3, 5, 6 ja 7 kW täyttö alle 1 kg kylmäainetta
 • Ajaton muotoilu ja tilaa säästävä asennus - sekä sisälle että ulos
 • Käyttäjäystävällinen hallinta - myös mobiilisovelluksen kautta (lisävaruste)
 • Helppo ja nopea asentaa suljetun kylmäpiirin ansiosta
 • Alhaiset käyttökustannukset
 • Energiamerkkintä A+++
 • Valmistettu Saksassa
Lue lisää Vaillantista ja aroTHERM plus ilma-vesilämpöpumpusta täältä.Yhteyshenkilö:
Mikko Isokorpi
Myynti-insinööri
mikko.isokorpi@vaillant.com
+358 44 982 6939

Kiinnostuitko? Jätä yhteydenottopyyntö

Antamasi tiedot välitetään artikkelissa mainitulle yritykselle jatkokäsittelyyn.

Vaillant A/S
LVI
lämmitys
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20211_68248.jpg
Miten valita oikein markkinoilla olevista lukuisista lämpöpumpuista?
Oikean lämmitysjärjestelmän valinta on tärkeä päätös, jolla on pitkäaikaiset taloudelliset ja asumismukavuuteen liittyvät vaikutukset. Teknologia ja kehitystyö menevät jatkuvasti eteenpäin, ja markkinoilla olevien erilaisten tuotteiden lukumäärä on korkea. Tämä tarkoittaa, että tavalliselta kuluttajalta vaaditaan huomattava panostus taustatyön tekemiseen ja oman asiantuntemuksen kartuttamiseen, jotta voi olla varma, että valitsee oikean tuotteen.
20212_68464.jpg
Sään vaihdellessa säädä kotisi lämpötilaa suoraan mobiililaitteestasi
Olosuhteet voivat vaihdella ulkona, mutta kotona olosuhteiden halutaan olla vakaat. Hyödynnä siis käyttäjäystävällisen mobiilisovelluksen ohjausta kotisi lämmityksessä ja lämpötilan hallinnassa suoraan mobiililaitteestasi sijainnistasi riippumatta. Etäohjaus mahdollistaa optimaalisen sisäilman lämpötilan jatkuvasti olosuhteista riippumatta.
20213_69418.jpg
Miten saada paras mahdollinen hyöty lämmitys­saneerauksesta?
Lämmityssaneerauksen ollessa edessä, on kaikkein tärkeintä valita oikea seuraaja vanhalle lämmitysjärjestelmälle. Lämpöpumppu ei ainoastaan säästä rahaa lämmityskuluissa, mutta myös aiheuttaa huomattavasti vähemmän hiilidioksidipäästöjä kuin öljylämmitysjärjestelmät. Mitä nykyajan vaatimukset ja tämän päivän olosuhteet vaativat lämpöpumpuilta?
201712_51104.jpg
Tutustu edistykselliseen patteritermostaattiin
Tiesitkö että vaihtamalla perinteisen termostaatin älykkääseen termostaattiin voit säästää vuodessa melkoisesti? Vaihtamalla esimerkiksi yli 15 vuotta vanhan termostaatin omavoimaiseen malliin, voi energian säästösi olla 8 %, mutta jos vaihdat termostaatin Danfoss Eco™ termostaattiin, voi energiansäästösi nousta jopa 30 %:iin.
20159_44334.jpg
Nykyaikainen ja tehokas öljylämmitys
Öljylämmitystalossa on mukava asua. Öljylämmityksen teho riittää pohjoisiin olosuhteisiin: talo ja varpaat pysyvät lämpiminä, vaikka pakkanen paukkuisi ennätyslukemissa. Lämmintä vettä riittää silloinkin, kun kavereiden saunaporukka vierailee tai sukulaiset ja ystävät kokoontuvat yhteen. Öljylämmitys myös toimii varmasti ja on hinnaltaan kilpailukykyinen lämmitysratkaisu. Automaation ansiosta talo pysyy lämpimänä, olivatpa asukkaat paikalla tai vaikka viettämässä lomaviikkoa ulkomailla.
sisäänkäynti
Miten öljylämmi­tyksestä saadaan ekologinen ja energiatehokas?
Öljylämmityksessä on tehty vuosien varrella paljon innovaatioita, ja öljylämmityksen energiatehokkuus on tänään erinomainen. Öljy- ja energiayhtiöt ja laitevalmistajat ovat tuoneet markkinoille ratkaisuja, jotka täyttävät muun muassa kiristyneet ympäristö- ja tehokkuusvaatimukset.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton