• Etusivu
  • LVI

Miten valita oikein markkinoilla olevien lukuisien lämpöpumppujen joukosta?

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Vaillant A/S
Julkaistu 22.01.2021Päivitetty 03.02.2021
20211_68248.jpg

Oikean lämmitysjärjestelmän valinta on tärkeä päätös, jolla on pitkäaikaiset taloudelliset ja asumismukavuuteen liittyvät vaikutukset. Teknologia ja kehitystyö menevät jatkuvasti eteenpäin, ja markkinoilla olevien erilaisten tuotteiden lukumäärä on korkea. Tämä tarkoittaa, että tavalliselta kuluttajalta vaaditaan huomattava panostus taustatyön tekemiseen ja oman asiantuntemuksen kartuttamiseen, jotta voi olla varma, että valitsee oikean tuotteen.

70 lämpöpumppua vertailussa

Folksam, suuri ruotsalainen vakuutusyhtiö, on suorittanut kattavan vertailun, jossa arvioitiin erilaiset markkinoilla olevat lämpöpumput. Vaillantin ilma-vesilämpöpumppu aroTHERM plus on saanut vertailussa arvion "Bra val", eli ostajalle ’hyvä valinta’.

Vertailussa oli mukana useita eri valmistajien lämpöpumppumalleja, ja tulosten perusteella Folksam valitsi niiden joukosta ne lämpöpumput, joita se voi suositella kuluttajille hyvänä ostoksena. Vertailun tavoitteena on auttaa kotitalouksia tekemään oikea valinta uutta lämpöpumppua hankittaessa.

Tehokkuus, ympäristövaikutukset, toiminta ja takuu

Mittava vertailu perustui neljään arviointialueeseen; laitteen tehokkuus, ympäristöystävällisyys, laitteen toiminta ja takuu. Jokaisessa arviointialueessa tiettyihin kriteereihin perustuen lämpöpumpuille annettiin eri arvosanoja.

Vaillantin aroTHERM plus saavutti ilma-vesilämpöpumppujen luokassa tavoitteena olevan merkinnän "Bra val" – eli ostajalle ’hyvä valinta’.

Kaiken kaikkiaan aroTHERM plus sai erinomaiset pistemäärät kaikissa neljässä arviointialueessa, ja siten se voidaan todistetusti laskea kuuluvaksi luokkansa laadullisesti parhaimpiin lämpöpumppuihin.
Vaillant aroTHERM plus

Vaillant aroTHERM plus

Erittäin ympäristöystävällinen

Ympäristöystävällisyyttä mittaavassa kategoriassa aroTHERM plus sai koko vertailun korkeimman pistemäärän.

Vaillantin aroTHERM plus on myös tuonut huomattavan edistyksen ilma-vesilämpöpumppu­markkinoille laitteessa käytettävän luonnollisen kylmäaineen vuoksi. Jopa CNN uutisoi luonnollisen kylmäaineen käyttöönotosta jo pelkästään siksi, että tehokkuudesta tinkimättä on uuden kylmäaineen hiilijalanjälki 700 kertaa pienempi kuin aikaisemmissa malleissa (2088 kg -> 3 kg CO2 / kg kylmäainetta).

Lämpöpumppu pohjoisen ilmastoon

Folksamin tekemä vertailu perustui Ruotsin ilmasto-olosuhteissa suoritettuihin testeihin, mikä todistaa että Vaillantin lämpöpumppu on erinomainen myös pohjoisen säähän. aroTHERM plus toimii tehokkaasti jopa 25 asteen pakkasessa.

  • Lue lisää lämpöpumppuvertailusta täältä
  • Lue lisää Vaillantin aroTHERM plus ilma-vesilämpöpumpusta täältä.
Bra val – Folksam 2020

Bra val – Folksam 2020

Kiinnostuitko? Jätä yhteydenottopyyntö

Antamasi tiedot välitetään artikkelissa mainitulle yritykselle jatkokäsittelyyn.

Vaillant A/S
LVI
ilmavesilämpöpumppu
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20213_69418.jpg
Miten saada paras mahdollinen hyöty lämmitys­saneerauksesta?
Lämmityssaneerauksen ollessa edessä, on kaikkein tärkeintä valita oikea seuraaja vanhalle lämmitysjärjestelmälle. Lämpöpumppu ei ainoastaan säästä rahaa lämmityskuluissa, mutta myös aiheuttaa huomattavasti vähemmän hiilidioksidipäästöjä kuin öljylämmitysjärjestelmät. Mitä nykyajan vaatimukset ja tämän päivän olosuhteet vaativat lämpöpumpuilta?
20212_68464.jpg
Sään vaihdellessa säädä kotisi lämpötilaa suoraan mobiililaitteestasi
Olosuhteet voivat vaihdella ulkona, mutta kotona olosuhteiden halutaan olla vakaat. Hyödynnä siis käyttäjäystävällisen mobiilisovelluksen ohjausta kotisi lämmityksessä ja lämpötilan hallinnassa suoraan mobiililaitteestasi sijainnistasi riippumatta. Etäohjaus mahdollistaa optimaalisen sisäilman lämpötilan jatkuvasti olosuhteista riippumatta.
20212_68727.jpg
Miten voi alentaa sekä lämmityskuluja että ympäristö­kuormitusta?
Vanhan öljylämmitysjärjestelmän vaihtaminen ympäristöystävällisempään ratkaisuun voi säästää suuriakin summia lämmityskuluissa. Samanaikaisesti voi omaan asumiseen liittyvillä ratkaisuilla tukea kestävää kehitystä. Tehokas Vaillantin ilma-vesilämpöpumppu on tässä yhteydessä ihanteellinen korvaaja ympäristölle vahingolliselle ja kalliille öljylämmitykselle.
20179_50192.jpg
Ilmavesilämpöpumpulla koko vuoden lämpöä
Uutta omaa kotia rakentavista melkein kaikki tietävät maalämmön tehokkuuden – ja suurin osa myös valitsee sen. Myös korjausrakentajat arvostavat maalämmön energiasäästöä ja helppohoitoisuutta.Aina maalämpö ei kuitenkaan ole realistinen valinta, mutta onneksi löytyy vaihtoehtoja, erinomaisiakin.Lämmittäminen ilmasta kerätyllä energialla on monelle tuttu ilmalämpöpumpuista. Samaa periaatetta käytetään ilmavesilämmityksessä, jossa ilmasta kerätty lämpö jaetaan lattia- tai patterilämmityksellä talon tiloihin ja lisäksi saadaan kodin lämmin vesi. Parhaista laitteista on useiden vuosien positiiviset kokemukset, vaikka maalämmön tehokkuuteen ei ole päästykään.
20211_68395.jpg
Kuinka paljon maalämpö säästää enemmän kuin ilma-vesilämpö? Katso video!
Lämmitysjärjestelmän valinta voi tuntua vaikealta on sitten kyseessä uudis- tai saneerauskohde. Jokainen haluaa tehdä oikean valinnan, jotta lämmityksessä voisi säästää rahaa ja välttyä ikäviltä yllätyksiltä. Laadukkaalla lämpöpumpulla talo lämmitetään edullisesti, ekologisesti ja huolettomasti. Talon koolla, sijainnilla tai iällä ei ole merkitystä, sillä jokaiseen taloon löytyy sopivin ja tehokkain lämpöpumppuratkaisu.
20194_57243.jpg
Ota uusiutuvaa energiaa käyttöön - Aloita säästäminen nyt!
Ympäristö on valtava energianlähde. Jopa silloin, kun lämpötila ulkona on alhainen, on maassa ja ilmassa riittävästi lämpöä käytettäväksi lämmitykseen. Lämpöpumput käyttävät tätä energian lähdettä käyttöveden lämmitykseen ja keskuslämmitykseen.Ota uusiutuvaa energiaa käyttöön - Aloita säästäminen nyt!Lämpöpumput toimivat niin tehokkaasti, että sinulla on miellyttävä lämpö 365 päivää vuodessa. Kun niillä on pääsy maassa ja ilmassa olevaan lämpöön, tuottavat ne suuren osan koko lämpöenergiasta sieltä - uudistuvasti ja ilmaiseksi.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton