• Etusivu
  • Talo

Miltä keittiö näyttää vuonna 2023?

Rakentajan toimitus
Päivitetty 19.05.2023
20235_80386.jpg

Kuva: Keittiömaailma

Sisustamisen alkuun panevana sysäyksenä on yleensä inspiraatio. Jokin näkemäsi tai kokemasi herättää sinussa halun tuoda tuo seikka omaan kotiin ja omaan sisustukseen. Näin on myös keittiöiden kanssa. Huolimatta että keittiö on iso hankinta, uskalletaan sen kanssa olla rohkeita ja näyttää, mistä itse eniten pitää.

Tältä näyttävät keittiötrendit 2023:

# 1 Skandinaavisuus jatkuu

Pohjolassa asuville ei kenties tule yllätyksenä, että skandinaavinen pelkistetty ulkoasu sekä aidot materiaalit säilyttävät suosionsa. Luonto toimii edelleen vahvana inspiraation lähteenä ja sen annetaan myös näkyä.

Myöskään erilaisten puulajien yhdistelemistä sekä kivipintaa ja niiden käyttöä yhdessä ei pelätä. Tietynlaista harmoniaa ja rauhaa haetaan kuitenkin pidättäytymällä selkeissä kuvioinneissa, erityisesti pystysuuntainen puunsyy on selvästi tullut jäädäkseen. – Lieneekö seuraavana suuntauksena rauhoittavat kivikuvioinnit?

# 2 Vaikuta ja säväytä värillä

Jotta kokonaisuuden kauneus tulee ilmi, täytyy sisustuksessa olla jotain, mikä kiinnittää katseen. Värejä on siis edelleen lupa käyttää. Suosit sitten hillittyjä päävärejä tai kirkkaita, jopa 1970-luvulta inspiraationsa saaneita värejä, käytä niitä rohkeasti.

Hyviä väripirskahduksen kohteita ovat esimerkiksi laatoitus, huonekalut tai muu vaihdettavissa oleva sisustus. Tasapainota kokonaisuutta luonnonmukaisilla värisävyillä sävytetyillä isommilla pinnoilla – näin kokonaisuudesta tulee eloisa ja energinen ilman että siitä tulee levoton. Toteuta siis värikylpy ilman, että menetät sisustuksesi ajattomuutta.

Kuva: Keittiömaailma
Kuva: Keittiömaailma

# 3 Lempeyttä pyöreillä muodoilla

Kuva: Keittiömaailma
Kuva: Keittiömaailma

Luonnossa on harvoin mitään terävää, vaan pinnat ovat sileitä, mattamaisia ja kaarevia. Kaarevat muodot rauhoittavat mielen. Kodista tehdään nyt itselle mieluisa paikka, vastakohtana kaikelle tämän ajan tuomalle epävarmuudelle.

Tällaista luonnonmukaisuutta ja rauhaa on helppo tuoda mukaan omaan sisustukseen valitsemalla tasoja ja pintoja, joissa on pyöreät reunat sekä kosketusta kutsuvaa sileyttä ja mattapintaa. Näiden avulla voi myös niin tahtoessaan luoda katseita kiinnostavaa kontrastia. Yhdistä pyöreää ja aaltoilevaa teräviin muotoihin. Kokonaisuudesta tulee miellyttävä, kiinnostava sekä saumaton.

# 4 Kiinnitä huomiosi yksityiskohtiin

Jos suosit pelkistettyä tyyliä, eli haluat sisustuksesi perusvärin olevan hyvin yksinkertainen, voit silti kiinnittää katseen ja tehdä tilasta mielenkiintoisen luomalla kiinnostavia yksityiskohtia. Yksityiskohdat luovat nimittäin syvyyttä sekä tuovat arvokkuutta.

Testaa erilaisia tekstuureja, materiaaleja sekä pintojen muotoja – kiinnitä huomiota, miltä jokin pinta tuntuu. Kuvittele käsiesi alla harjattu teräs, visioi miltä näyttäisi korkeakiiltoisen sekä matan mielenkiintoinen yhdistelmä sekä tunne jalan alla pehmoinen tuftattu matto. Värisävyjen ei tässä tapauksessa tarvitse poiketa toisistaan, mutta aistisi ovat taatusti hereillä.

Kuva: Keittiömaailma
Kuva: Keittiömaailma

# 5 Japandi

Myös Japandi pitää pintansa sekä sisustustrendinä että yleisesti keittiössä. Japandissa yhdistyvät luonnolliset värisävyt sekä tumma puu. Toisin sanoen japanilainen sekä skandinaavinen pelkistetty tyyli on sulautettu toisiinsa – ei siis ihme, että tämä tyylisuunta säilyttää suosionsa.

Herkkä yksinkertaisuus, yksityiskohtia korostava minimalistisuus sekä käsityötaidon arvostus ovat tämän tyylin ydin.

Kuva: Keittiömaailma
Kuva: Keittiömaailma
Talo
keittiö
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20194_57130.jpg
Onko aika päivittää vanha talotuuletin? - tutustu ratkaisuihin
Talotuuletin on erityisesti 80- ja 90-luvulla rakennetuissa taloissa käytetty poistoilmalaite, jolla toteutetaan asunnon koneellinen poistoilmanvaihto. Käytännössä se on puhaltimella varustettu liesikupu, johon on yhdistetty poistoilmakanava esim. kylpyhuoneesta. Se poistaa ilmaa liesikuvun kautta keittiöstä sekä asunnon muista tiloista. Korvaava ulkoilma virtaa asuntoon ulkoseinissä sijaitsevista raitisilmaventtiileistä.
20229_79467.jpg
Led-valaistuksen suunnittelu on tärkeää - miksi?
Valaistussuunnittelu on yksi tärkeimmistä osa-alueista, kun suunnitellaan kodin remonttia tai rakentamista, eikä sitä ole järkevää jättää viime hetkeen. Harva onnistuu valaistuksen ostamisessa vain menemällä (verkko)kauppaan ja kasaamalla kärryn täyteen lamppuja ja valaisimia.Tässä artikkelissa kerrotaan, mitä valaistussuunnittelussa kannattaa huomioida, ja mitä hyötyä valaistussuunnittelusta on.
20187_54072.jpg
Aamiaiskaappi tuo kätevää toiminnallisuutta keittiöön
Aamiaiskaappi on se yksittäinen ominaisuus, jota harkitsee varmasti jokainen tänä päivänä keittiötään uusiva rakentaja tai remontoija. Aamiaiskaapista on puhuttu jo useamman vuoden, eikä suosiossa näy laskua. Eikä ihme, sillä aamiaiskaappi tuo kätevää toiminnallisuutta keittiöön.
20238_82812.jpg
Huolellinen suunnittelu on onnistuneen keittiön perusta
Uuden keittiön suunnitteluun liittyy paljon huomioitavia asioita. Sinulla saattaa olla selkeä mielikuva täydellisestä keittiöstä, mutta ennen kuin unelmat voivat käydä toteen, suunnitelmat on syytä tehdä tarkkaan. Hyvällä suunnittelulla varmistetaan, että keittiö on paitsi kaunis ja toimiva myös budjettisi mukainen.Seuraavilla vinkeillä pääset kohti uutta unelmakeittiötäsi.
202110_72959.jpg
Näin teet keittiöstä käytännöllisemmän
Käytännöllisen keittiön peruspilareita ovat riittävä työskentely- ja säilytystila, optimaalisesti sijoitetut paikat vesipisteelle, tärkeimmille kodinkoneille, pistorasioille ja valaistukselle sekä oikein valitut materiaalit, jotka on helppo pitää puhtaina. Kun varaat kunnolla aikaa keittiön toiminallisuuden suunnitteluun, säästät aikaa myöhemmin.
20214_70362.jpg
Miksi keittiöremontti kannattaa tehdä putkiremontin yhteydessä?
Talon iän karttuessa erilaiset remonttitarpeet kilpailevat toteutusjärjestyksestä. On kuitenkin hyvä muistaa, että moni remontti kannattaa yhdistää. Yksi tällainen remonttipari on keittiö- ja putkiremontti. Putkiremontti edellyttää vähintäänkin osittaista keittiön purkamista. Kaikessa tärkeydessään putkiremontti on myös hieman tylsä, koska mitään uutta ilmettä ei ole tarjolla. Näiden yhdistäminen tekee tylsästä putkiremontista innostavan, uuden keittiön odotuksen.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton