• Etusivu
  • Sisustus

Luotettava valinta kaikkiin seinäkiinnityksiin

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö EJOT Sormat Oy
Päivitetty 08.11.2023
20157_43826.jpg

Kotia remontoidessa tai muutettaessa sisustusta tulee vastaan erilaisia kiinnitystarpeita, joista tyypillisimpiä ovat esimerkiksi seinille sijoitettavien hyllyjen, taulujen, tasojen, verhokiskojen, naulakoiden, valaisimien tai taulu-tv:n kiinnitykset. Sopivan kiinnikkeen valinta lukuisista vaihtoehdoista saattaa tuntua tuskaiselta. Millainen proppu ja ruuvi pysyvät tukevasti kiinni ilman että tarvitsee pelätä asennuksen pettämistä?

Sormatin kehittämä Gripper seinätulppa soveltuu kaikkiin yleisimpiin rakentamisen, remontoinnin ja sisustamisen seinäkiinnityksiin. Gripperillä voit olla varma kiinnityksen kestävyydestä, olipa materiaalina sitten betoni, kipsilevy, Leca-harkko, Kahi-tiili tai siporex.

Uudenlainen kitkapinta takaa kestävän pidon

Rakennus- ja remonttiaiheisten verkkofoorumien kestokysymykset koskevat usein seinäkiinnityksiä. Tähän päivään asti vastaaminen on saattanut olla vaikeaa, sillä tarjolla olevien proppujen eli tulppien kirjo on valtava.

Pohjois-Euroopan johtava kiinnitystarvikkeiden valmistaja, suomalainen Sormat Oy, päätti vastata tuhansiin kysymyksiin kerralla ja kunnolla. Sormat kehitti jokapaikan propun, yhden ylivoimaisen tulppatyypin ilman ainaista arpomista ja valinnan vaikeutta.

Gripper™ on valmistettu termoplastisesta elastomeerista, jonka ansiosta se kestää pitkäaikaista kuormitusta, iskuja, kulumista, kosteutta, kemikaaleja, lämpötilan vaihteluja ja varastointia tavallisia tulppia paremmin.

GripEdge – kitkapinta takaa lujan kiinnityksen kaikissa seinämateriaaleissa:

  • Kipsilevyt, muut rakennuslevyt
  • Betoni, kivi, ontelolaatta
  • Täystiilet, kovat reikä- ja kennotiilet
  • Huokoiset umpitiilet ja -harkot
  • Huokoiset reikätiilet ja - harkot

Seinätulpassa saranan mekaaninen lukitus kestää, vaikka ruuvia ei olisi kiristetty loppuun. Lisäksi kannassa olevat vahvat siivekkeet estävät tulppaa pyörimästä asennuksen aikana. Tulpan tyvessä Lo-Vis – mikrokaulus pitää tulpan optimaalisessa asennussyvyydessä pysyen itse piilossa ruuvin alla.

Gripper™ on saatavilla tulppakoossa 5, 6, 8 ja 10 mm.

20203_63628.jpg

Gripper tulpan toiminta eri materiaaleissa

Betoniin ja muihin koviin kiinnitysalustoihin tehtävissä kiinnityksissä Gripper-tulpan termoplastinen elastomeeri-materiaali muovautuu ja kitkalukittuu porareiän pinnanmuotoihin. Myös huokoisissa materiaaleissa kuten kevytsora- ja kevytbetoniharkkoissa se muovautuu porareiän pinnanmuotoihin sekä samalla GripEdge –kitkapinta lukittuu mekaanisesti. Levyseinissä ja onteloissa GripEdge – kitkapinta ja ruuvi lukittuvat mekaanisesti.

Asentaminen on helppoa:

  1. Poraa tulpan Ø kokoinen reikä.
  2. Aseta kiinnike paikalleen käsin tai vasaralla naputtelemalla.
  3. Kierrä ruuvi kiinnitettävän kappalen läpi käsin tai koneellisesti.
Info

Info

Gripper tulpan edut:

Helppous Sopii levy- ja umpiseinille ja kaikille seinämateriaaleille.

Monikäyttöisyys Sopii kaikkiin rakentamisen, remontoinnin ja sisustamisen yleisimpiin seinä-, lattia- ja kattokiinnityksiin.

Suorituskyky Markkinoiden paras kuormituksen, iskujen, tärinän ja kulumisen kesto.

Luotettettavuus Huippumateriaali termoplastinen elastomeeri ei veny, kovetu, haurastu, väsy tai murru.

Turvallisuus Asennuksissa tukena vastuullisen valmistajan selkeät ohjeet ja suositukset.

Onko haastavia kiinnityspulmia?

Oletko kiinnittämässä jotain betoniin, tiiliin, Leca®- ja Siporex -harkkoihin tai kipsilevyyn? Sormatin tuotevalintatyökalu tarjoaa ratkaisut rakentamisen, remontoinnin ja sisustamisen kiinnityspulmiin!

EJOT Sormat Oy
Sisustus
kiinnitys
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20164_46055.jpg
Näin kiinnität eri rakennuslevyihin
Moni ei useinkaan tule ajatelleeksi miten paljon kiinnikkeen valinta vaikuttaa rakentamisen laatuun. Halvin ruuvi ei ole se turvallisin ja pitkäikäisin. Valinnassa tulisikin aina huomioida materiaali johon kiinnitys tehdään, kuormitukset ja olosuhteet. Sormatin ohutlevy- ja ontelokiinnikkeillä teet sujuvat ja luotettavat kiinnitykset kaikkiin rakentamisessa käytettäviin rakennuslevyihin.Katso kiinnikevaihtoehdot
20153_42744.jpg
Luotettavilla kiinnitystarvikkeilla rakennat turvallisesti
Luotettava kiinnitys saavutetaan valitsemalla rakennusmateriaaliin ja käyttötarkoitukseen parhaiten soveltuva kiinnike. Oikean kiinnitystarvikkeen lisäksi rakenteen kestävyyteen ja lujuuteen vaikuttaa myös oikea asennustapa.
rakennuslevyt
Kevyet kiinnitykset rakennuslevyihin
Ohutseinämäiset rakennuslevyt ovat erittäin yleisiä kaikessa rakentamisessa, yleensä rakenteiden pintamateriaaleina. Rakennuslevyihin kuuluvat kipsi- ja kipsikuitulevyt, puukuitulevyt, vanerit, lastulevyt sekä erilaiset sisustuslevyt. Levyjen lujuus ja ominaisuudet vaihtelevat erittäin paljon. Levypinnan lujuuteen sekä kiinnikkeen asennuskohtaan vaikuttavat myös levypinnan takana sijaitsevat puiset tai metalliset rakenteet, kuten koolaukset.
202111_73647.jpg
Pitävä kiinnitys syntyy oikein valitulla liimamassalla
Kiilto on valmistanut liimamassoja jo yli 100 vuoden ajan. Tänä päivänä valikoimasta löytyy kattavasti ratkaisuja liimaamiseen ja tiivistämiseen rakentamisen ammattilaisille. Kehitystyötä jatketaan koko ajan, ja Kiilto onkin uudistanut patruunaliimojen valikoiman. Mukana on myös syksyn puhutuin uutuus, Kiilto Pro Speed.
Moderni mustavalkoinen keittiö
Uusi ilme keittiöön: laatoita välitila uusiksi
Kun kotia haluaa uudistaa, ei tarvitse välttämättä puhua suurista remonteista tai kalliista ratkaisuista. Parhaimpia uudistuksia ovat ne, joissa lopputuloksena on itselle mieluisa kokonaisuus riippumatta siitä paljonko kunnostustyöhön on käyttänyt rahaa.Miten kotiaan voi sitten raikastaa, tässä muutama vinkki keittiöön.
kuvassa oven alareuna ja sokkeli josta näkee että talossa on valesokkeliratkaisu
Mistä tunnistan valesokkelin?
Monessa erityisesti 1960–1980-luvuilla rakennetuissa tiiliverhoilluissa taloissa käytettiin perustustapana valesokkelia. Myös moni tuon ajanjakson puutaloista on toteutettu tällä menetelmällä. Suomessa siis on yli miljoona omakotitaloa, mikä on jo merkittävä kansallisomaisuus. Tutkimusten mukaan noin joka neljännessä omakotitalossa on jonkinasteinen homevaurio, ja suurimmat vauriot sijaitsevat alapohjassa ja märkätiloissa.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton