• Etusivu
 • Sisustus

Kuormaliinojen turvallisuus

Monen kuljetuksen heikoin lenkki

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Rakennuskemia Oy
Päivitetty 24.10.2023
20224_77816.jpg

Kuormien turvallisuudesta on puhuttu paljon, mutta mitenkäs on kuormaliinojen laita? Paljonko kuormaliina kestää ja mikä on sen heikoin lenkki? Tarvitsemme turvallisen, itsestään kelautuvan kuormaliinan, jonka takaisinkelaus toimii, vaikka upottaisit sen ensin hiekkaan!

Moottori.fi- sivustolla julkaistussa Jyväskylän ammattikorkeakoulun logistiikkayksikön tekemässä testissä todettiin tavallisen kuormaliinan rikkoutuvan noin 1000 kilon voimalla. Tässä tapauksessa liinasta petti ensimmäisenä rataslukko eli räikkä. Liina siis kesti, mutta rataslukko ei.

Vanha sidontaliina katkesi jo 500 kilon voimasta ja nimenomaan juuri kuluneesta ja hankautuneesta kohdastaan. Jos katkennut liina mentiin solmimaan yhteen, ei liina kestänyt enää kuin vaivaisen 400 kilon voiman.

Kuormaliinan turvallisuustarkastus:

 • Kuormaliina ei saa katketa kesken kuljetuksen. Valmistusmateriaalin on oltava kestävää.
 • Kuormaliinan lukon on pidettävä, eikä se saa löystyä kuljetuksen aikana.
 • Kuormaliinan lukon on kiristettävä kuorma riittävän tiukasti kuljetusalustaansa, esimerkiksi peräkärryyn.
 • Kuormasta ja kuormaliinasta ei saa roikkua ylimääräisiä pätkiä, jotka voivat kuljetuksessa jäädä renkaan alle.

Turvallisuus löytyy QUICKLOADER-kuormaliinasta

QUICKLOADER® on uniikki itsestään kelautuva kuormaliina. Sitä on nopeampi, helpompi ja siistimpi käyttää kuin perinteisiä kuormaliinoja. Se vähentää lastaamiseen ja purkamiseen käytettyä aikaa. Voit välttää tyypilliset sotkuiset liinakasat sekä vaaralliset, irtonaiset hihnat ja varmistaa kuormien turvallisen kuljetuksen.

Katso miten helppoa QUICKLOADER-kuormaliinan käyttö on.

Info

Info

Näin sidot kuorman turvallisesti

 • Kuormaliinan lujuuden pitää olla kaksi kertaa niin suuri kuin sidottavan kuorman massa.
 • Kaikista sidontaliinan osista tulee löytyä lujuusmerkintä ja merkinnät on syytä tarkistaa ennen kuormaliinan hankkimista.
 • Kuormaliina ei saa olla kuljetuksen aikana kierteellä.

Kuormaliinojen toiminta

Vanhan mallinen kuormaliina:

 • Syötä irtonainen liina lukitusmekanismin läpi, kiinnitä koukut varoen koukkujen irtoamista ja sido ylimääräinen liina rataslukon ympärille tai liinaan kiinni.
 • Irroita solmu, vapauta kahva, poista liina lukitusmekanismista ja rullaa se käsin purkaaksesi lastin.
 • Säilytyksessä liinat menevät sekaisin, kuluvat ja ne täytyy selvittää ennen käyttöönottoa.
20224_77817.jpg

QUICKLOADER-kuormaliina

 • Kiinnitä koukut ja kiristä kahvalla. Avaa kuormaliina kahvasta ja pura lasti.
 • Liina kelautuu automaattisesti rullalle.
 • QUICKLOADER® on aina käyttövalmis.
20224_77818.jpg
Info

Info

Tutustu QUICKLOADER-tuotteisiin

Quickloader valikoimasta löytyy useita erilaisia, perinteisiä liinoja parempia vaihtoehtoja kuormansidontaan.

Rakennuskemia Oy
Sisustus
kiinnitys
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20224_77949.jpg
Osaatko tiivistää ikkunat ja ovet oikein?
Kun ikkunoiden ja ovien tiivistäminen on hoidettu kunnolla ja oikein, se parantaa asumisviihtyvyyttä vähentämällä vedon tunnetta asunnossa sekä estämällä kosteuden ja likaisen ulkoilman pääsyn sisälle. Vedon hävitessä asunnosta, myös sen lämmitystarve ja näin ollen energiankulutus pienenevät.Ikkunaongelmia?-Lasin sisäpinta kostuu huoneiston puolella: Huoneiston ilmanvaihto on riittämätön ja tila liian tiivis, joten korvausilman saanti on estynyt ja poistoilma ei toimi. Poista tiivistettä pätkä sisäpuitteen yläosasta ja ulkopuitteen alaosasta.- Sisä- ja välipuitteiden väli kostuu: Tiiviste vuotaa tai sitä ei ole asennettu ollenkaan tai ikkunalasi ei ole enää tiivis. Syynä ikkunalasin tiiveyteen on yleensä lasituskitin vanheneminen ja tämä voi ilmetä ns. ikkunalasin elämisenä (lasi irti). Tämä ongelma vaatii lasin uuden kittauksen / tiivistämisen esim. silikonilla.- Ulkolasi jäätyy tai kostuu: Liian tiivis ulkopuite. Poista ulkopuitteen tiivistettä kokeilemalla ensin 3 cm pätkä ylhäältä ja alhaalta, jotta ilma pääsee kiertämään ja kosteus poistuu. Liian suuri tiivisterako aiheuttaa sisälasin jäätymisen, joten tämä selviää kokeilemalla.
kuvassa seinärakoon on vedetty uretaanivaahtoa tiivisteeksi ja vieressä kolme tytan uretaanivaahtopulloa
Tytan polyuretaanivaahdot kaikkeen rakentamiseen
Polyuretaanivaahto soveltuu sekä uudis- että korjausrakentamiseen. Tytan PU-vaahtoja suositellaan moneen käyttöön rakentamisessa: asentamiseen, tiivistämiseen, täyttämiseen ja eristämiseen. Tytan PU-vaahdot ovat homesuojattuja, kestävät kosteutta eikä vaahto modernin kemiallisen koostumuksen ansiosta vaahto pääse valumaan suorilta pinnoilta. Lisäksi PU-vaahdot kestävät kylmää ja kuumaa (-60ºC - +100ºC). Kuivunutta vaahtoa voidaan leikata, hioa, päällystää tai maalata. Korkealuokkaiset Tytan PU -vaahdot on valmistettu ISO 9001: 2000 mukaan. Kovettuneen vaahdon tasalaatuisuus takaa erinomaisen kiinnittyvyyden useimmille rakennusmateriaaleille:tiilibetonilaasitpuulasimetallipolystyreenikova PVCkova PU-vaahto
20207_65817.jpg
Valitse oikea uretaanivaahto käyttötarkoituksen mukaan
Tavallisen pilli- tai pistoolivaahdon lisäksi markkinoilla on liuta erilaisiin tarkoituksiin räätälöityjä PU-vaahtoja. Löytyy matalasti turpoavaa, palosuojaukseen suunniteltuja ja liimaamiseen tarkoitettuja vaahtoja. PU-vaahto täyttää raot, on helppo asentaa ja eristää erinomaisesti. Kovettuneen vaahdon tasalaatuisuus takaa erinomaisen kiinnittyvyyden useimmille rakennusmateriaaleille: tiili, betoni, laasit, puu, lasi, metalli, polystyreeni, kova PVC ja kova PU-vaahto.Löydä ala olevasta listauksesta itsellesi sopiva PU-vaahto.
20178_49900.jpg
Insinöörien kateruuvivalinta omalle katolle
Kesällä 2016 porilainen rakennusalan yrittäjä, insinööri Seppo Kaarnamo huomasi, että hänen valvomallaan kattotyömaalla käytettiin aikaisemmasta poikkeavaa kateruuvia. Kattourakoitsijan työnjohtaja esitteli Kaarnamolle uuden, rakennusmääräykset täyttävän ja ulkokäyttöön ainoana Suomessa hyväksytyn* kateruuvin. Se oli Kingi® . Kateruuvin ominaisuudet vakuuttivat Kaarnamon siinä määrin, että hän halusi sen ehdottomasti omaan tulevaan projektiinsa; ystävänsä, rakennusalalta jo eläkkeelle jääneen Seppo Saarivirran kodin uudelle katolle.
20177_49805.jpg
Valitse katollesi ruostumaton kateruuvi
Yleisen käsityksen mukaan peltikattojen kateruuvit ruostuvat ja vanhetessaan voivat vuotaa ja siksi niitä vaihdetaan useaankin kertaan. Rakennusmääräysten mukaan kateruuvien vaihto ei kuitenkaan kuulu katon huoltotoimiin, vaan kateruuvin tulee kestää ruostumatta yhtä pitkään kuin kattopelti. Suomessa kehitetty ja valmistettu KINGI® kateruuvi täyttää määräysten ehdot ensimmäisenä ja ainoana kateruuvina. Vain siinä on vastaava kolmikerrospinnoite kuin parhaissa kattopelleissä.Talonomistajilta tulee nyt yhä tiuhemmin viestejä ruostuvista ja vuotavista ruuveista. Kymmenen vuotta vanhalla katolla todettu vuotoriski ruostuneiden ruuvien vuoksi on hälyttävää, mutta tavallista. Viestit nopeasti ruostuvista ruuveista vastaavat täysin myös Hamkin Ohutlevykeskuksen tekemää kateruuvien korroosiotestitulosta, jossa samat ja vieläkin myynnissä olevat kateruuvit ruostuivat pilalle liian nopeasti. Näillä nopeasti ruostuvilla yksikerrosmaalatuilla kateruuveilla on asennettu suomalaisten talonomistajien kattoja vuosikymmeniä ja asennetaan edelleen.Kun haluat taloosi määräysten mukaisen peltikaton ilman ruuvinvaihtohuolia, vaadi katollesi ruostumaton KINGI® kateruuvi. Vain se läpäisi Hamkin testin vakuutena yhtä pitkästä kestävyydestä laadukkaan kattopellin kanssa. Ruostumattomuudelle saat myös kattavat takuut. KINGI® kateruuveja asentavat vain valtuutetut kattoasennusliikkeet, jotka suhtautuvat vastuullisesti asentamiensa kattojen elinkaareen.
202111_73647.jpg
Pitävä kiinnitys syntyy oikein valitulla liimamassalla
Kiilto on valmistanut liimamassoja jo yli 100 vuoden ajan. Tänä päivänä valikoimasta löytyy kattavasti ratkaisuja liimaamiseen ja tiivistämiseen rakentamisen ammattilaisille. Kehitystyötä jatketaan koko ajan, ja Kiilto onkin uudistanut patruunaliimojen valikoiman. Mukana on myös syksyn puhutuin uutuus, Kiilto Pro Speed.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton