• Etusivu
  • Rakentaminen

Kotoinen sekä upea messutalo, Talo Hjemma, nousee Ouluun

Mariana RavoniusKaupallinen yhteistyö Wienerberger Oy Ab
Julkaistu 24.05.2024
1920 Ulkokuva 1

Vuoden 2025 asuntomessualue nousee Oulujoen suistomaisemiin, Hartaanselän rantaan. Hietasaaren puoleiselle alueelle rakentuva asuinalue on ympäröity kauniilla luonnolla, jossa historialliset huvilat tulevat elämään sopuisaa rinnakkaiseloa modernimman rakennuskannan kanssa. Yksi näistä moderneista uusista kodeista on Talo Hjemma, jonka rakennustyöt ovat käynnistyneet huhtikuussa 2024.

Kaikkiaan asuntomessualueelle rakennetaan 22 omakotitaloa, joista viisi on minikokoista, maksimissaan 60 m² suuruista taloa. Talo Hjemman rakennuttajaperhe kiinnostui juurikin miniomakotitalosta. Tämä esiteltävä kohde käsittää sekä päärakennukset että piharakennuksen. Runkomateriaalina käytetään Poroton T6,5 365 -kennoharkkoa.

- Ajatuksena oli muuttaa perheen kanssa pienempään asuntoon ja vaihtoehtoina olivat kerrostalo tai pientalo kaupungin läheisyydessä. Oma piha ja rauha sekä asuntomessualueen tarjoama mahdollisuus pienomakotitalon rakentamiseen lähelle keskustaa tuntui houkuttelevalta, Talo Hjemman rakennuttaja Kimmo Illikainen kertoo lähtökohdista.

Oulun 2025 asuntomessualueen ilmakuva
Wienerberger Talo Hjemma julkisivut

Mukaan suunnitteluun otettiin arkkitehti

Talo Hjemman pääsuunnittelijaksi lupautui Pave Mikkonen PAVE Arkkitehdeistä. Koti ja asumisratkaisut täytyi miettiä aivan uudelta pohjalta pienten neliöiden vuoksi – haasteen ottivat kuitenkin vastaan sekä arkkitehti että Illikaisen perhe. Ne, mitkä suunnitelmissa nousivat tärkeimmiksi kriteereiksi olivat perustoiminnot sekä luontoyhteys, oman pihan merkitys asumisviihtyvyydessä korostui.

- Ensimmäinen idea syntyy usein nopeasti, kun vierailen ensimmäisen kerran tontilla. Yleensä tämä idea kantaa pitkälle, jalostuen paremmaksi. Paikka kertoo jopa mystisesti suunnittelun suunnan, Pave Mikkonen kuvailee suunnitteluprosessin alkua.

Laadukas, kestävä, toimiva ja kaunis

Asuntomessualueelle rakentuvat talot eivät ole vain rakennuksia, vaan ne toimivat myös monilla tavoin suunnannäyttäjinä ekologisuudesta sekä elinkaarikestävästä rakentamisesta. Talo Hjemmassa rakenteiden kantavana teemana on yksiaineisuus. Tämä toistuu sekä rungossa että sen verhoilussa. Ulkoseinien muurauksessa käytetään vahvuudeltaan 365 mm vahvaa kennoharkkoa, joka verhoillaan tiilellä. Verhoiluun haluttiin löytää visuaalisesti mielenkiintoinen, keraaminen tuote. URBAN-tuoteperhe tuntui oikealta ja näin verhoustiileksi valikoitui URBAN L Frederiksberg. Runkomuuraus alkaa touko-kesäkuun vaihteessa.

Asiakkaan sekä arkkitehdin yhteinen näkemys näkyy Talo Hjemman arkkitehtuurisessa ilmeessä, lopputulos on uniikki kokonaisuus. Korkeatasoinen arkkitehtuuri, harkittu detaljiikka, aukotusten sommittelu, mittakaava, materiaalit. Jokainen yksityiskohta on suunniteltu harkitusti juuri Talo Hjemmaa varten, ja asiakkaan tarpeet huomioiden.

Arkkitehtuuri on onnistunutta silloin, kun ei pystytä kertomaan milloin rakennus on suunniteltu. Onnistunut arkkitehtuuri on ikiaikaista, Pave Mikkonen tiivistää.

Wienerberger toimii Talo Hjemman päänäytteilleasettajana asuntomessuilla.

Haluatko seurata miten rakennusprojekti etenee? Ota seurantaan Talo Hjemma Instagramissa.

Talo Hjemman julkisivua
Talo Hjemmassa käytettyjä tuotteita.
Wienerberger Oy Ab
Rakentaminen
asuminen
hankkeen aloitus
aikataulut
ekologisuus
runko
rakennukset
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20198_59652.jpg
Keraaminen kennoharkko pientalorakentamisessa
Kennoharkot valmistetaan luonnonmateriaaleista pääraaka-aineena savi. Massiivinen, hengittävä runkorakenne on energiataloudellinen ja kosteusteknisesti turvallinen.
20072_3689.jpg
Terca -julkisivutiilet
Tiilestä on muurattu taloja jo vuosituhansien ajan. Aikojen kuluessa tiilenvalmistuksen tekniikka on kehittynyt, mutta kestävä tiili on säilyttänyt alkuperäiset ominaisuutensa ja luonteensa. Tiilen väri- ja pintavalikoima sen sijaan on kasvanut. Tiili on turvallinen materiaali: se ei pala eikä lahoa ja se kestää hyvin sekä kosteus- että lämpötilan vaihteluja. Muuratun julkisivun kauneus säilyy vuosikymmenestä toiseen ja ikääntyessäänkin tiiliseinä patinoituu kauniisti.Tiili sopii julkisivuksi lähes kaikkiin runkovaihtoehtoihin ja se sopeutuu myös muiden julkisivumateriaalien rinnalle osaksi julkisivua.
20074_4308.jpg
TERCA -tiililaatat sisustamiseen
Kodin sisustamisen suosio on koko ajan lisääntynyt. Yksi tapa muuttaa kotia persoonallisemmaksi on päällystää seiniä tai seinän osia aidoilla käsinlyödyillä TERCA -tiililaatoilla. Näillä luot persoonallista tunnelmaa kotiisi. Voit helposti tehdä erilaisia yksityiskohtia niin keittiöön kuin olohuoneeseenkin. Valikoimassa on useita eri värejä ja ne on helppo asentaa vaikka itse.
Gyproc Klima-kipsilevy
Vähähiiliset rakennuslevyt – kohti kestävää tulevaisuutta
Norjan Fredrikstadissa sijaitsee täysin sähköistetty tehdas, aivan ensimmäinen laatuaan maailmassa. Ja juuri tässä tehtaassa valmistetaan Gyprocin kaikkien aikojen vähähiilisimmät rakennuslevyt.Rakennusteollisuus tuottaa paljon hiilipäästöjä paitsi rakennusmateriaalien tuotannossa, mutta myös logistiikassa sekä varsinaisessa rakentamisessa. Jotta tulevaisuus olisi kestävämpi, on tämä teollisuudenala ottamassa merkittäviä ja innovatiivisia tekoja kohti vähähiilisempiä ratkaisuja.Mitä nämä vähähiiliset levyt tarkoittavat rakentajalle?
20227_78987.jpg
Hirsinen atriumtalo japanilaisella twistillä - tutustu uuteen Honka Haikuun
Naantalin asuntomessuilla ihastuttanut Honka Haiku on moderni skandinaavinen atriumtalo japanilaisella twistillä. Talo on sovitettu tontille herkkää kivikkoista luontoa kunnioittaen, erityisesti sen puita ja kalliota varjellen. Sisustuksessa on käytetty rohkeasti puuta, suojaisalla atriumpihalla on japanilainen puutarha ja saunaosastolla rauhoittava kylpylä, joka on kuin onsen, kuuma lähde. Vähäpäästöiset M1-luokan materiaalit, innovatiivinen aurinkosähköjärjestelmä sekä älykkäät tekniset ratkaisut pienentävät asumisen hiilijalanjälkeä ja tukevat kestävää tulevaisuutta. Honka Haiku onkin A-energialuokan talo.
Mies irroittaa sähköauton latauspistoketta taustalla kerrostaloja
Sähköautoilu ja taloyhtiö, latauspisteiden hankinnasta
Suomi on tunnetusti pitkien välimatkojen maa. Ja kulkeakseen esimerkiksi kodin ja työpaikan väliä tarvitaan useimmiten jonkinlainen ajoneuvo. Suomessa onkin liikennekäytössä jopa 2,76 miljoonaa henkilöautoa – tämä tarkoittaa yhtä autoa kahta asukasta kohden. Vielä tällä hetkellä polttomoottori on yleisin käyttövoima, mutta sähkö herättää yhä enemmän kiinnostusta.Miten sähköautoiluun ja sähköauton lataamiseen tulisi esimerkiksi taloyhtiön suhtautua, entä sähköautoa miettivän? Mitä asioita olisi hyvä tietää?

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton