• Etusivu
  • Varusteet

Koko piha kuntoon – apuvälineet keväisiin huoltotöihin

Mariana RavoniusKaupallinen yhteistyö Kärcher Oy
Päivitetty 03.05.2024
1920 T_7_Plus_stone_terrace_app_05_CI20-Screen

Lumien sulaminen ja kevään tulo paljastavat sen armotta – pinttynyttä likaa löytyy vaikka muille jakaa. Harvaa kiinnostaa perinteinen puhdistustyö hartiavoimin, joten apuvälineet ovat paikallaan. Näin saat siistin lopputuloksen kerralla, tehokkaasti ja ennen kaikkea nopeasti.

Pihapolut, kulkureitit sekä terassi

Talven jäljiltä sotku näkyy helposti kivetyllä pihalla. Hiekoitukseen käytetyt hiekoitushiekat, sekä niistä mahdollisesti irronnut hienoaines yhdistettynä sulaneesta lumesta tulleeseen veteen voivat aiheuttaa melkoista sotkua – syntynyt kura kulkeutuu paitsi kengissä, mutta myös tassuissa helposti sisälle asti. Harjaamalla saa aikaan jonkinlaisen pölypilven sekä suurimpien hiekkojen siirtymisen syrjään, mutta yhä edelleen kiveyksen pinnalla on hienojakoista pölyä, joka hivuttautuu sisälle kenkien pohjassa.

Myös oleskelualueet kaipaavat huomiota osakseen talven jälkeen. Onko ajatuksenasi kesällä viettää rentoa aikaa grillaamisen ja rennon oleskelun merkeissä? Tai onko mahdollisesti tiedossa jopa puutarhajuhlat? Puisten tai komposiitista valmistettujen terassien puhdistukseen toimii myös perinteinen harja sekä materiaalille soveltuva puhdistusaine. Aikaa ja voimaa käyttämällä saat irrotettua irtoaineksen pois terassilautojen urituksista sekä puhdasta pintaa mahdollista uutta öljyämistä varten.

Kumpikin edellä mainituista puhdistustöistä onnistuu perinteisesti puutarhaletkun ja harjan avulla, mutta jos haluat olla tehokas ja saada kerralla tasaisen puhdasta ja siistiä jälkeä, voi painepesuriin liitettävä terassipesuri olla sinulle se oikea vaihtoehto.

Sekä kivi-, betoni-, asfaltti- että puupinnoille soveltuva Kärcher T 7 Plus T-Racer -terassipesuri on nopea apu suurtenkin piha-alueiden puhdistukseen.

Kärcher T7 Plus -terassipesuri on varustettu kahdella pyörivällä korkeapainesuuttimella, joiden avulla puhdistus on helppoa ja perinpohjaista. Laite sopii useimmille terassimateriaaleille – kaikkein herkimpien ja pehmeimpien materiaalien kanssa on syytä huolehtia, että liike pysyy tasaisena ja etenee puun syiden mukaisesti.

Mies pesee terassia käyttäen Kärcher T7-terassipesuria

Paineella tuleva suihku synnyttää nosteen, jonka ansiosta terassipesuri liikkuu kevyesti käsiteltävällä pinnalla. Pinnoilta irronnut lika huuhtoutuu pois huuhtelutoiminnon laajan ja voimakkaan vesisuihkun ansiosta puhdistuksen aikana, jolloin työ tulee kerralla valmiiksi. Huuhtelutoiminnon pystyy aktivoimaan helposti jalkakytkimen avulla.

Veden roiskumisesta ympäriinsä ei tarvitse huolehtia roiskesuojan ansiosta – näin pesuria käyttävä ja esimerkksi seinät välttyvät kuraroiskeilta ja kastumiselta. Kärcher T 7 Plus T-Racer -terassipesuri on yhteensopiva Kärcher K4 ja K7 -sarjojen painepesureiden kanssa.

Paino 1,9 kg. Mitat (P x L x K) 769 x 288 x 996 mm.

Bonusvinkki: Tiesitkö, että tällä terassipesurilla voit ergonomisen kahvan ansiosta puhdistaa myös pystyasennossa? Voit siis pestä laitteella vaikkapa roskakatoksen tai autotallinoven. Jatkoputken avulla laite taipuu hienosti myös valokatteen pesuun maasta käsin.

Herkät, mutta puhdistustarpeessa olevat pinnat

Erilaiset pinnat kodin pihapiirissä, ajoneuvot, puutarhakalusteet... lista puhdistusta kaipaavista asioista varsinkin näin kevään tullen on pitkä. Herkemmille pinnoille riittävän tehokas pesu voi olla haastavaa.

eco!Booster on Kärcherin uusi tasosuihkusuutin, jonka vesisuihku muistuttaa viuhkaa. Tällä suuttimella puhdistus on perusteellista, nopeaa sekä tarkkaa. Tasaisen ja leveän suihkun ansiosta myös herkät materiaalit on mahdollista pestä. eco!Booster tarjoaa 50 prosenttia suuremman puhdistustehon verrattuna perinteisiin viuhkasuuttimiin, sekä 50 prosenttia paremman vesi- ja energiatehokkuuden. Säästät siis aikaa, vettä ja energiaa.

Maalatut pinnat tai puu, aidat, erilaiset pinnat talossa ja pihapiirissä, autot ja niin edelleen. On monia kohteita, jotka tarvitsevat pesua edes toisinaan. Herkille pinnoille tehokas pesu on yleensä hieman haasteellinen yhdistelmä.

eco!Booster on saatavana K4 – K 7 -luokan painepesureihin.

<p data-block-key="chw4n">Kärcher eco!Booster on tasosuihkusuutin, jonka vesisuihku muistuttaa viuhkaa.</p>
Kärcher eco!Booster on tasosuihkusuutin, jonka vesisuihku muistuttaa viuhkaa.

Valokatteet, kasvihuoneet ja julkisivut sekä korkealla olevat ikkunat

Ennen terassilaudoituksen kimppuun käymistä katse siirtyy kohti kirkasta keväistä taivasta – ja siitepölyn sekä muiden roskien kyllästämää valokatetta. Lasisten sekä polykarbonaatista- tai akryylista valmistettujen katteiden päällä kulkeminen ei ole kovin turvallista eikä edes suositeltavaa. Myöskään tikkailta käsin ei pidä työskennellä eikä kurotella. Miten tällaiset viistot tai korkealla olevat pinnat tulisi sitten puhdistaa?

Maasta käsin, tottakai – teleskooppisen jatkovarren avulla. Kärcherin TLA 4 -jatkovarren avulla puhdistat kohteet jopa viiden metrin korkeudesta jalkojesi pysyessä tukevasti maan kamaralla.

Jatkovarressa on säädettävä nivel, jota on mahdollista säätää jopa 180 astetta. Näin kaltevien kattojen sekä katosten puhdistus helpottuu huomattavasti. Teleskooppimekanismin ansiosta käyttö on vaivatonta, ja putket liikkuvat ulos kevyesti vetäen. Suihkuputken pituutta voidaan säädellä sopivaksi 1,2-3,7 metrin välillä.

Pakkauksessa tulee mukana sekä julkisivujen että lasipintojen puhdistusvarusteet. Enää korkealla olevan ikkunan pesukaan ei aiheuta harmaita hiuksia ja erilaisten telineiden virittelyä.

Jos käytössäsi on Full Control Plus- tai Smart Control -pesukahvat, pystyt ohjaamaan painetta kätevästi. Teleskooppinen suihkuputki soveltuu käytettäväksi myös vanhempiin pesukahvoihin, joten tämä ratkaisu soveltuu monelle.

Bonusvinkki: Oletko karavaanari tai veneilijä? TLA 4 jatkovarren avulla saat näppärästi pestyä paitsi matkailuautot, myös telakoidut veneet.

Mies pesee TLA 4 teleskooppivartta apuna käyttäen lasitetun terassin kattoa maasta käsin.

Vesikourut sekä syöksytorvet

Jäivätkö vesikourut syksyllä puhdistamatta? Tuntuuko, että sateella vesi tulee alas kaikkialta muualta paitsi syöksytorvea pitkin? Vesikourusi saattavat olla täynnä syksyllä irronneita lehtiä tai havupuiden neulasia.

Vesikourujen puhdistus on aina oma operaationsa, jossa on myös riskejä. Jälleen työskentely korkealla aiheuttaa putoamisen ja sen myötä loukkaantumisen vaaran. Tai sitten ei, nimittäin Kärcher on kehittänyt pienen ja näppärän apurin, jotta voit puhdistaa vesikourut sekä tukkeutuneet putket fiksusti ja jälleen, – jalat tukevasti maassa.

Kattokourujen ja putkien puhdistussetin avulla hoidat puhdistustyöt korkeaa painetta käyttäen. Vesikourujen puhdistuksessa letku liikkuu itsenäisesti, pieneen kelkkaan kytkettynä, poistaen tieltään kaiken irtoaineksen.

Kourujen ja putkien puhdistussarjaan kuuluu kaksi erilaista suutinta, joita voi vaihtaa nopeasti tarpeen mukaan. Itse letku on 20 metriä pitkä, joten pidemmänkin kourun saa puhdistettua helposti.

Puhdistussarja sopii yhteen K 2 – K 7 -sarjan painepesureihin.

Tutustu varusteisiin tarkemmin täältä

Hankitko painepesurin?

Kärcher tarjoaa 5 vuoden pidennetyn takuun

Kärcher tarjoaa kuluttajapainepesureilleen viiden vuoden takuun. Takuu astuu voimaan, kun laite on rekisteröity. Säilytä ostokuitti sekä rekisteröinnistä vastaanottamasi vahvistusviesti takuuajan.

Laitteen pystyy rekisteröimään tämän linkin kautta

<p data-block-key="7gmp0">Rännienpuhdistussetin avulla puhdistat vesikourut maasta käsin.</p>
Rännienpuhdistussetin avulla puhdistat vesikourut maasta käsin.
Kärcher Oy
Varusteet
asuminen
huolto
ekologisuus
kunnossapito
ikkunat
koti
julkisivu
siivous
kiinteistö
pihatyöt
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

Kivilaatoitusta puhdistetaan Kärcher-painepesurin sekä T 7 -terassipesurin avulla
Painepesurit ja lisävarusteet: täältä pesee
Vaikka puhdistaminen ja peseminen harvoin on suoranaista välineurheilua, on siitä huolimatta hyvistä lisävarusteista suuri apu paremman lopputuloksen aikaansaamiseksi.Nopeus sekä tehokkuus yhdistettynä hyvään lopputulokseen miellyttää ihan varmasti ja ihan kaikkia.
Mies pesee terassia käyttäen Kärcher T7-terassipesuria
Ennen kuin ostat painepesurin, lue tämä
Painepesuri on helppokäyttöinen apuri pihan kalusteiden, terassien ja oleskelualueiden sekä autojen ja kulkuteiden puhdistukseen. Kurat, siitepölyt ja pinttyneemmätkin liat on helppo häätää pois silmiä häiritsemästä. ”Painepesuri kuin painepesuri” voisi joku ajatella, mutta mitäpä jos hetkeksi pysähtyisikin miettimään, minkälaisia ominaisuuksia painepesurilta voisi tarvita omassa arjessa, ja kuinka usein painepesuria tarvitsee.
Mies pesee terassia käyttäen Kärcher T7-terassipesuria
Varusteet
Ennen kuin ostat painepesurin, lue tämä
Painepesuri on helppokäyttöinen apuri pihan kalusteiden, terassien ja oleskelualueiden sekä autojen ja kulkuteiden puhdistukseen. Kurat, siitepölyt ja pinttyneemmätkin liat on helppo häätää pois silmiä häiritsemästä. ”Painepesuri kuin painepesuri” voisi joku ajatella, mutta mitäpä jos hetkeksi pysähtyisikin miettimään, minkälaisia ominaisuuksia painepesurilta voisi tarvita omassa arjessa, ja kuinka usein painepesuria tarvitsee.
Betonista valettu sokkeli ennen eristämistä.
Tiedätkö sokkelisi kunnon? Olisiko syytä tarkistaa
Olet varmasti kuullut tarinaa menneiltä sukupolvilta siitä, miten talveksi suljettiin perustusten kissanluukut ja talven tultua kasattiin lunta sokkelin vierustalle eristeeksi pitämään lämpöä talon alla. Tarkoitus on ollut silloin poistaa veto ja estää pakkasen pääsy rakennusten alapohjaan. Kylmän päästessä alustaan, oli todellakin paksuilla räsymatoilla sekä villasukilla tarvetta. Jalat kun tuntevat vedon todella nopeasti.
Mies ja nainen yhdessä remonttimiehen kanssa tutkimassa suunnitelmia.
Remontti edessä, miten edetä järkevästi?
Kun taloa korjataan ja parannellaan, puhutaan yleisesti joko korjaamisesta tai tutummin remontoinnista. Remontointi onkin yleisnimitys rakennuksen korjaamiselle. Remontoinnissa on kyse rakennuksen kuluneen, vanhentuneen, rikkoutuneen, epäkäytännöllisen tai muuten asukkaan mielestä kelvottoman osakokonaisuuden korjaamisesta. Remontoinniksi luetaan yleensä myös tapetoinnit sekä pintamaalaukset, joissa vielä hyväkuntoiset pinnat saavat uuden ulkonäön. Näitä toimenpiteitä voisi kutsua myös sisustamiseksi tai pintaremontoinniksi.Jokaisesta vanhasta talosta löytyy enemmän tai vähemmän korjausta kaipaavaa nurkkaa ja pieltä. Mitä iäkkäämpi talo, sitä varmemmin puuhattavaa löytyy. Erityisesti sodanjälkeiseen rakennuskantaamme kohdistuu suuria korjauspaineita, sillä kyseiset talot alkavat siirtyä jo kolmannelle sukupolvelle, mutta nuoremmastakin rakennuskannassa löytyy jo runsaasti korjattavaa ja parannettavaa. Kaikkien rakennusten säilymisen kannalta on ehdottoman tärkeää, että niitä huolletaan.
turner alumiiniprofiiliovi
Laadukkaat alaovet tuovat säästöä
Taloyhtiöissä toteutetaan tänäkin vuonna useita remonttiprojekteja ja kunnostushankkeita. Energiatehokkuuden ja käyttäjäystävällisyyden edistäminen parantavat usein mielikuvaa ja kokemusta taloyhtiöstä. Mutta koska viimeksi on taloyhtiössä kiinnitetty huomiota niinkin yksittäiseen asiaan kuin rappukäytävään johtavaan ulko-oveen?

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton