• Etusivu
  • Varusteet

Koko piha kuntoon – apuvälineet keväisiin huoltotöihin

Mariana RavoniusKaupallinen yhteistyö Kärcher Oy
Julkaistu 19.04.2024
1920 T_7_Plus_stone_terrace_app_05_CI20-Screen

Lumien sulaminen ja kevään tulo paljastavat sen armotta. Pinttynyttä likaa löytyy vaikka muille jakaa. Harvaa kiinnostaa perinteinen puhdistustyö käsipelillä, joten apuvälineet ovat paikallaan. Näin saat siistin lopputuloksen kerralla, tehokkaasti ja ennen kaikkea nopeasti.

Pihapolut, kulkureitit sekä terassi

Talven jäljiltä sotku näkyy helposti kivetyllä pihalla. Hiekoitukseen käytetyt hiekoitushiekat, sekä niistä mahdollisesti irronnut hienoaines yhdistettynä sulaneesta lumesta tulleeseen veteen voivat aiheuttaa melkoista sotkua – syntynyt kura kulkeutuu paitsi kengissä, mutta myös tassuissa helposti sisälle asti. Harjaamalla saa aikaan jonkinlaisen pölypilven sekä suurimpien hiekkojen siirtymisen syrjään, mutta yhä edelleen kiveyksen pinnalla on hienojakoista pölyä, joka hivuttautuu sisälle kenkien pohjassa.

Myös oleskelualueet kaipaavat huomiota osakseen talven jälkeen. Onko ajatuksenasi kesällä viettää rentoa aikaa grillaamisen ja rennon oleskelun merkeissä? Tai onko mahdollisesti tiedossa jopa puutarhajuhlat? Puisten tai komposiitista valmistettujen terassien puhdistukseen toimii myös perinteinen harja sekä materiaalille soveltuva puhdistusaine. Aikaa käyttämällä saat irrotettua irtoaineksen pois terassilautojen urituksista sekä puhdasta pintaa mahdollista uutta öljyämistä varten.

Kumpikin edellä mainituista puhdistustöistä onnistuu käyttämättä erityisiä apuvälineitä niin halutessaan, mutta jos haluat olla tehokas ja saada kerralla puhdasta ja siistiä jälkeä, voi terassipesuri olla sinulle se oikea vaihtoehto.

Sekä kivi-, betoni-, asfaltti- että puupinnoille soveltuva Kärcherin T 7 PLUS T-Racer -Terassipesuri on nopea apu suurtenkin piha-alueiden puhdistukseen.

Kärcher T7 Plus terassipesuri on varustettu kahdella pyörivällä korkeapainesuuttimella, joiden avulla puhdistustuloksesta tulee tasainen eikä laikukas.

<p data-block-key="7gmp0">Kärcher T 7 plus T-Racer sopii useille materiaaleille käytettäväksi.</p>
Kärcher T 7 plus T-Racer sopii useille materiaaleille käytettäväksi.

Paineella tuleva suihku synnyttää nosteen, jonka ansiosta terassipesuri liikkuu kevyesti käsiteltävällä pinnalla. Pinnoilta irronnut lika huuhtoutuu pois huuhtelutoiminnon laajan ja voimakkaan vesisuihkun ansiosta puhdistuksen aikana, jolloin työ tulee kerralla valmiiksi. Huuhtelutoiminnon pystyy aktivoimaan helposti jalkakytkimen avulla.

Veden roiskumisesta ympäriinsä ei tarvitse huolehtia roiskesuojan ansiosta – näin pesuria käyttävä tai herkempi ympäristö säästyy pesulta ja kastumiselta. Kärcher T 7 PLUS T-Racer -Terassipesuri on yhteensopiva Kärcher K4 ja K7 -sarjojen painepesureihin.

Paino 1,9 kg. Mitat (P x L x K) 769 x 288 x 996 mm.

Bonusvinkki: Tiesitkö, että tällä terassipesurilla voit ergonomisen kahvan ansiosta puhdistaa myös pystyasennossa. Voit siis pestä vaikka roskakatoksen tai autotallinoven jos haluat.

Herkät, mutta puhdistustarpeessa olevat pinnat

Maalatut pinnat tai puu, aidat, erilaiset pinnat talossa ja pihapiirissä, autot ja niin edelleen. On monia kohteita, jotka tarvitsevat pesua edes toisinaan. Herkille pinnoille tehokas pesu on yleensä hieman haasteellinen yhdistelmä.

Kärcher eco!Booster 180 on tasosuihkusuutin, jonka vesisuihku muistuttaa viuhkaa. Puhdistus on perusteellista, nopeaa sekä tarkkaa. Tasaisen puhdistustehon ansiosta myös herkät materiaalit on nyt mahdollista pestä. eco!Booster on varustettu 50 prosenttia suuremmalla puhdistusteholla ja verrattuna perinteisiin tasosuihkusuuttimiin, tarjoaa se myös 50 prosenttia paremman vesi- ja energiatehokkuuden. Säästä siis aikaa, vettä ja energiaa.

eco!Booster 180 sopii K4 - K 7 -luokan painepesureihin.

<p data-block-key="chw4n">Kärcher eco!Booster 180 on tasosuihkusuutin, jonka vesisuihku muistuttaa viuhkaa.</p>
Kärcher eco!Booster 180 on tasosuihkusuutin, jonka vesisuihku muistuttaa viuhkaa.

Valokatteet, kasvihuoneet ja julkisivut sekä korkealla olevat ikkunat

Kun terassilaudoitus on jo puhdistettu, siirtyy katse kohti kirkasta keväistä taivasta – ja siitepölyn sekä muiden roskien kyllästämää valokatetta. Lasisten sekä polykarbonaatista- tai akryylista valmistettujen katteiden päällä kulkeminen ei ole kovin turvallista eikä edes suositeltavaa. Myöskään tikkailta käsin ei pidä työskennellä eikä kurotella. Miten tällaiset viistot tai korkealla olevat pinnat tulisi sitten puhdistaa?

Maasta käsin, tottakai – Teleskooppisen jatkovarren avulla. Kärcherin jatkovarren (TLA 4) avulla puhdistat tarvittavat kohteet jopa viiden metrin korkeudesta jalkojesi pysyessä tukevasti maan kamaralla.

Jatkovarressa on säädettävä nivel, jota on mahdollista säätää jopa 180 astetta. Näin kaltevien kattojen sekä katosten puhdistus helpottuu huomattavasti. Teleskooppimekanismin ansiosta käyttö on vaivatonta ja putket liikkuvat ulos kevyesti vetäen. Suihkuputken pituutta voidaan säädellä sopivaksi 1,2-3,7 metrin välillä.

Pakkauksessa tulee mukana sekä julkisivujen että lasipintojen puhdistusvarusteet. Enää korkealla olevan ikkunan pesukaan ei aiheuta harmaita hiuksia ja erilaisten telineiden virittelyä.

Jos käytössäsi on Full Control Plus- tai Smart Control -pesukahvat, pystyt ohjaamaan painetta kätevästi. Teleskooppinen suihkuputki soveltuu käytettäväksi myös vanhempiin pesukahvoihin, joten tämä ratkaisu soveltuu monelle.

Bonusvinkki: Oletko karavaanari tai veneilijä? TLA 4 jatkovarren avulla saat näppärästi pestyä paitsi matkailuautot, myös telakoidut veneet.

Mies pesee TLA 4 teleskooppivartta apuna käyttäen lasitetun terassin kattoa maasta käsin.

Vesikourut sekä syöksytorvet

Jäivätkö vesikourut syksyllä puhdistamatta? Tuntuuko, että sateella vesi tulee alas kaikkialta muualta paitsi syöksytorvea pitkin? Vesikourusi saattavat olla täynnä syksyllä irronneita lehtiä tai havupuiden neulasia.

Vesikourujen puhdistus on aina oma operaationsa, jossa on myös riskejä. Jälleen työskentely korkealla aiheuttaa putoamisen ja sen myötä loukkaantumisen vaaran. Tai sitten ei, nimittäin Kärcher on kehittänyt pienen ja näppärän apurin, jotta voit puhdistaa vesikourut sekä tukkeutuneet putket fiksusti ja jälleen, jalat tukevasti maassa.

Kattokourujen ja putkien puhdistussetin avulla hoidat puhdistustyöt korkeaa painetta käyttäen. Vesikourujen puhdistuksessa letku liikkuu itsenäisesti, pieneen kelkkaan kytkettynä, poistaen tieltään kaiken irtoaineksen.

Kourujen ja putkien puhdistussarjaan kuuluu kaksi erilaista suutinta, joita voi vaihtaa nopeasti tarpeen mukaan. Itse letku on 20 metriä pitkä, joten pidemmänkin kourun saa puhdistettua helposti.

Puhdistussarja sopii yhteen K 2 – K 7 -sarjan painepesureihin.

Tutustu varusteisiin tarkemmin täältä

Hankitko painepesurin?

Kärcher tarjoaa 5 vuoden pidennetyn takuun

Kärcher tarjoaa painepesureilleen jopa viiden vuoden takuun. Takuu astuu voimaan, kun laite on rekisteröity. Säilytä ostokuitti sekä rekisteröinnistä vastaanottamasi vahvistusviesti takuuajan.

Laitteen pystyy rekisteröimään tämän linkin kautta

<p data-block-key="7gmp0">Rännienpuhdistussetin avulla puhdistat vesikourut maasta käsin.</p>
Rännienpuhdistussetin avulla puhdistat vesikourut maasta käsin.
Kärcher Oy
Varusteet
asuminen
huolto
ekologisuus
kunnossapito
ikkunat
koti
julkisivu
siivous
kiinteistö
pihatyöt
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

Kivilaatoitusta puhdistetaan Kärcher-painepesurin sekä T 7 -terassipesurin avulla
Painepesurit ja lisävarusteet: täältä pesee
Vaikka puhdistaminen ja peseminen harvoin on suoranaista välineurheilua, on siitä huolimatta hyvistä lisävarusteista suuri apu paremman lopputuloksen aikaansaamiseksi.Nopeus sekä tehokkuus yhdistettynä hyvään lopputulokseen miellyttää ihan varmasti ja ihan kaikkia.
Mies pesee terassia käyttäen Kärcher T7-terassipesuria
Ennen kuin ostat painepesurin, lue tämä
Painepesuri on helppokäyttöinen apuri pihan kalusteiden, terassien ja oleskelualueiden sekä autojen ja kulkuteiden puhdistukseen. Kurat, siitepölyt ja pinttyneemmätkin liat on helppo häätää pois silmiä häiritsemästä. ”Painepesuri kuin painepesuri” voisi joku ajatella, mutta mitäpä jos hetkeksi pysähtyisikin miettimään, minkälaisia ominaisuuksia painepesurilta voisi tarvita omassa arjessa, ja kuinka usein painepesuria tarvitsee.
Betonista valettu sokkeli ennen eristämistä.
Tiedätkö sokkelisi kunnon? Olisiko syytä tarkistaa
Olet varmasti kuullut tarinaa menneiltä sukupolvilta siitä, miten talveksi suljettiin perustusten kissanluukut ja talven tultua kasattiin lunta sokkelin vierustalle eristeeksi pitämään lämpöä talon alla. Tarkoitus on ollut silloin poistaa veto ja estää pakkasen pääsy rakennusten alapohjaan. Kylmän päästessä alustaan, oli todellakin paksuilla räsymatoilla sekä villasukilla tarvetta. Jalat kun tuntevat vedon todella nopeasti.
asbestipitoinen kattolevy sekä rakennuspiirustus
Purkukartoitus – mikä se on ja milloin sitä tarvitaan?
Pelkkä nimi antaa jo vihjeen siitä, mitä purkukartoitus tarkoittaa. Ennen rakennuksen purkamista on tehtävä kartoitus, jossa tunnistetaan vaaralliset haitta-aineet sekä purkumateriaalit. Kartoitus on laillinen velvoite uuden maankäyttö- ja rakennuslain (KRL) myötä. Laki astuu voimaan 1.1.2025 ja sen nimike on nyt muutettu. Uusi on Alueidenkäyttölaki. Nyt purkukartoitus on huomioitava jo heti hankesuunnitteluvaiheessa. Lisäksi lokakuussa 2022 uudistui haitallisia aineita käsittelevä RT-kortisto, ja listalle tuli lisää tutkittavia yhdisteitä.
20223_77072.jpg
Tiilipalkit osana julkisivumuurausta
Pohjola Rakennus rakentaa parhaillaan Helsingin Vallilaan koteja sadoille uusille asukkaille. Uudet asuinkorttelit sijoittuvat Vallilan korkeimmalle harjanteelle, Karstulantien ja Sammatintien varrelle. Ensimmäisinä yhteensä viidestä asuinkerrostalosta valmistuvat vuoden 2022 aikana kahdeksankerroksinen Vallilan Jemma ja 14-kerroksinen Vallilan Monumentti. Pian näiden jälkeen valmistuvat Vallilan Piilo ja Fikka. Viimeiseksi Monumentin viereen rakentuu vielä 12-kerroksinen Vallilan Siluetti. Kaikkiaan kerrostaloihin valmistuu 230 uutta kotia. Kohteiden arkkitehtisuunnittelusta vastaa Huttunen-Lipasti Arkkitehdit ja rakennesuunnittelusta Ramboll.
201910_60523.jpg
Kirjavinkkejä viherpeukaloille
Kokosimme kolme kirjavinkkiä kotipuutarhureiden syksyn piristykseksi. Lue, inspiroidu ja ravitse uusien puutarhaunelmien syntyä nyt, niin pääset heti kevään tullen toteuttamaan talven aikana valmiiksi hioutuneet puutarhasuunnitelmat.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton