• Etusivu
  • Talo

Julkisivu pysyy puhtaana ja kuivana

Weber TopDry vastaa lisääntyviin säärasituksiin

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Saint-Gobain Finland Oy / Weber
Päivitetty 04.04.2024
20214_70319.jpg

Ilmastonmuutos lisää julkisivujen säärasitusta erityisen voimakkaasti pohjoisessa ilmastossamme. Saint-Gobain Weberin uusi innovatiivinen TopDry-julkisivupinnoite pitää rapatun julkisivun kuivana ja puhtaana sekä rakenteet ja lämmöneristyksen toimivina ja turvallisina kaikissa sääoloissa ympäristön kannalta kestävällä tavalla.

Suomessa julkisivut ovat erityisen kovalla koetuksella jo maantieteellisen sijaintimme takia, mutta ilmastonmuutoksen seurauksena julkisivuihin kohdistuu entistä voimakkaampi säärasitus. Ilmatieteen laitoksen mukaan ilmastonmuutoksen vaikutukset ovat kaikkein suurimpia pohjoisessa ilmastossamme.

Ilmastonmuutos tuo Suomeen Keski-Euroopan epävakaisemman ja kosteamman ilmaston, johon yhdistyy meillä vielä voimakkaampi lämpötilojen ja vuodenaikojen vaihtelu. Talvella lämpötilan jatkuva sahaaminen nollan molemmin puolin lisää julkisivuun ja sen halkeamiin kertyvän suuremman vesimäärän aiheuttamaa pakkasrapautumista. Ympäri vuoden lisääntyvä ilmankosteus luo myös otolliset olosuhteet levä- ja mikrobikasvustoille.

Alan markkinajohtajana Saint-Gobain haluaa tarjota ratkaisun julkisivujen säänkestävyyden parantamiseen ja pitkään käyttöikään tuomalla Suomen markkinoille Weberin innovatiiviseen reseptikehitykseen pohjautuvan TopDry-tuoteperheen, joka tehostaa julkisivun kuivumista säilyttäen sen puhtaana ja kauniina vuodenajasta ja vuodesta toiseen ja on myös entistä turvallisempi ympäristölle.

Ratkaisu on kiinteistöjen omistajille ja asukkaille elinkaaritaloudellinen, kun julkisivu pysyy puhtaana ja kuivana ja huoltoväli pitenee.

<p data-block-key="7885w">TopDry-pinnoitteella pinnoitetut julkisivut ovat säilyneet uuden näköisinä ankarassa kosteusrasituksessa.</p>
TopDry-pinnoitteella pinnoitetut julkisivut ovat säilyneet uuden näköisinä ankarassa kosteusrasituksessa.

Ratkaisu on myös suunnittelijoille ja urakoitsijoille turvallinen valinta, koska TopDry-pinnoitteet varmistavat julkisivun toimivuuden ja pitkän kestoiän kaikissa sääoloissa. TopDry-julkisivupinnoitteet ovat vaihtoehto perinteisille silikonihartsipohjaisille pinnoitteille.

Nykyiset pinnoitteet ovat voimakkaasti hydrofobisia ja ne muodostavat julkisivuun vettä ja likaa hylkivän mutta hengittävän pinnan, kuten nykyaikainen tekninen vaate. Myös TopDry-pinnoitteissa sadepisarat valuvat hydrofobisuuden ansiosta alas, mutta esimerkiksi aamukaste ja sateen jälkeen pintaan kertynyt kosteus kuivuvat nopeimmin pinnoitteen hydrofiilisyyden avulla. Tällöin kosteus imeytyy pintaan tasaisesti jakautuen laajalle alalle, ja kuivuu siksi nopeasti.

Estää mikrobikasvustot ilman torjunta-aineita

TopDry-pinnoitteiden toimivuus on todistettu sekä lukuisin laboratorioissa tehdyin tieteellisin tutkimuksin että käytännössä. Tuoteperheellä on Keski-Euroopassa yli 15 vuoden käyttökokemus.

Esimerkiksi Saksassa tuotteilla on pinnoitettu rapattuja julkisivuja yli 20 miljoonaa neliötä, ja julkisivut näyttävät edelleen kuin uusilta. Käytännön kokemukset ja laajat testit takaavat sen, että tuotteet kestävät myös Suomen erittäin vaativissa ilmasto-olosuhteissa.

Saint-Gobain Weberin tavoitteena uuden sukupolven julkisivupinnoitteiden kehittämisessä on ollut ankaramman säärasituksen myötä lisääntyvien julkisivujen kosteusvaurioiden sekä levä- ja mikrobikasvustojen ehkäiseminen ympäristön kannalta kestävällä tavalla.

"TopDry-tuoteperheessä levä- ja mikrobikasvustojen torjuntaan ei käytetä lainkaan ympäristölle vaarallisia biosideja, jotka aiheuttavat pahimmillaan syöpää."

<p data-block-key="uh8q4">Weber TopDry -ratkaisu on kiinteistöjen omistajille ja asukkaille elinkaaritaloudellinen, kun julkisivu pysyy puhtaana ja kuivana ja huoltoväli pitenee.</p>
Weber TopDry -ratkaisu on kiinteistöjen omistajille ja asukkaille elinkaaritaloudellinen, kun julkisivu pysyy puhtaana ja kuivana ja huoltoväli pitenee.
Info

Info

Weberin TopDry-tuoteperhe on voittanut Euroopassa useita ympäristö- ja innovaatiopalkintoja. Ratkaisun ekologisuus perustuu kestävyyden ja pitkän huoltovälin ohella siihen, että mikrobi- ja leväkasvustot ehkäistään torjunta-aineiden sijaan optimoidun reseptin avulla saavutetulla nopealla kuivumisella. Kun julkisivu kuivuu nopeasti, mikrobit ja levät eivät saa kasvuun tarvitsemaansa kosteutta.

Hyvä osoitus TopDry-pinnoitteiden ekologisuudesta on se, että niitä voidaan käyttää Joutsenmerkki-kohteissa, joiden on täytettävä erittäin tiukat ympäristökriteerit.

Laboratoriotutkimusten lisäksi pinnoitteen toimivuutta on testattu laajoilla kenttäkokeilla Euroopan ohella esimerkiksi Thaimaassa ja Kambodzan viidakon trooppisissa kosteusolosuhteissa.

TopDry-pinnoitteella pinnoitetut julkisivut ovat säilyneet uuden näköisinä ankarassa kosteusrasituksessa samalla kun muiden koekappaleiden pinnassa on selvästi näkyvää kasvustoa.

Suojaa tutkitusti julkisivua pakkasrapautumiselta

<p data-block-key="kf69p">Weber on testannut pinnoitteet 500:n syklin testeissä.</p>
Weber on testannut pinnoitteet 500:n syklin testeissä.

Suomen olosuhteissa yleistyvien viistosateiden tuoman suuremman vesimäärän ja kohonneen ilman kosteuden lisäksi julkisivun säärasitusta kasvattavat yhä tiheämmin toistuvat talviset jäätymis-sulamissyklit.

Julkisivumateriaalit tulee testata 50:n tai 100:n jäätymis-sulamissyklin säärasituskokeissa, mutta Weber on testannut pinnoitteet 500:n syklin testeissä. Ne ovat kestäneet ankarat testit täysin vaurioitumatta. Weberin julkisivuratkaisuilla on siis 5-10 -kertainen varmuus kansallisiin ohjeistuksiin ja kilpailijoihin nähden.

TopDry-julkisivupinnoitteiden avulla saavutettu nopea kuivuminen varmistaa osaltaan myös koko julkisivurakenteen kosteusteknisen toimivuuden sekä rakennuksen sisäilman pysymisen terveellisenä ja turvallisena. Kuivana pysyvä julkisivu ja lämmöneriste parantavat samalla myös kiinteistön energiatehokkuutta, koska lämmöneristeiden kostuessa niiden eristävyys heikkenee.

TopDry-julkisivupinnoitteita voidaan käyttää kaikkien Weberin modernien rappausjärjestelmien kanssa. Markkinoilla laajasti käytettyjä Weberin rappausjärjestelmiä ovat esimerkiksi SerpoVent, Kahi Facade ja MonoRoc.

TopDry-julkisivupinnoitteet soveltuvat sekä uudis- että korjausrakentamiseen ja kaikenlaisiin rakennustyyppeihin omakotitaloista suuriin kerrostaloihin sekä liike- ja julkiseen rakentamiseen.

TopDry-tuoteperhettä käytettäessä niin kiinteistön käyttäjät ja omistajat kuin suunnittelijat ja urakoitsijat voivat nukkua yönsä rauhassa, koska ratkaisu on Weberin ohjeiden mukaan toteutettuna varmasti toimiva ja turvallinen. Weberiltä saa myös kaiken tarvittavan tuen Suunnittelijapalvelun henkilökohtaisesta neuvonnasta kattaviin työohjeisiin ja detaljikirjastoihin sekä koulutettujen yhteistyöurakoitsijoiden verkostoon. Tilaajat, arkkitehdit, rakennesuunnittelijat ja urakoitsijat saavat vuodesta toiseen hyvän näköisenä pysyvän referenssikohteen, josta he voivat olla ylpeitä.

20214_70321.jpg
Saint-Gobain Finland Oy / Weber
Talo
huolto
pinnoite
ekologisuus
koti
julkisivu
laastit
rakennukset
suunnittelu
taloyhtiön hallinnointi
tuotetietous
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

Weberin WeberSafe -vedeneristysjärjestelmän havainnekuva
Kestäviä märkätiloja – pohjatyöt ja vedeneristys
Kylpyhuone on yksi niistä kodin tiloista, joissa huolellisuus ja tarkkuus itse tekemisessä palkitaan. On tärkeää toteuttaa pohjatyöt asianmukaisesti ja varmistaa, että vedeneristys on tiivis ja asiaankuuluvasti tehty. Mitä pohjatöitä tulee tehdä seinien ja lattian osalta – miten vedeneristys toteutetaan oikein?
20155_43381.jpg
Mitä tehdä, kun perustukset ovat rikkoutuneet?
Perustusten vaurioitumien johtuu suurimmaksi osaksi maaperään liittyvistä asioista. Maa on liian märkää ja kantavuus on kärsinyt, routaeristys on puutteellinen tai sitä ei ole – routa on päässyt liikuttelemaan kivijalkaa, lähiviemäri on rikkoutunut ja maaperään päässeet bakteerit lahottavat, pohjavesi on laskenut ja paalut altistuvat hapelle alkaen lahoamaan. Myös rakennukseen tulevat lisäosat saattavat aiheuttaa painumista.
201212_33254.jpg
Weber Floor -kokonaisratkaisu lattioille
Weberistä on tullut lattia-alan ykkösnimi siksi, että toimitamme kokonaisratkaisuja, emme pelkkiä tuotteita. Haluamme, että saat kattavan lattiaratkaisun, jolla on haluamasi ominaisuudet.
tiililaattapintainen julkisivu taloyhtiöön wienerberger
Näyttävä tiililaattajulkisivu hyvällä yhteistyöllä
Espoon Gräsantörmäntielle valmistui elokuussa 2023 Hartela Etelä-Suomen urakoimana kolmen asuinkerrostalon kokonaisuus, jonka näyttävät tiililaattapintaiset julkisivut ovat erinomainen osoitus koko suunnittelu- ja toteutustiimin hyvästä ja onnistuneesta yhteistyöstä.
20198_59652.jpg
Keraaminen kennoharkko pientalorakentamisessa
Kennoharkot valmistetaan luonnonmateriaaleista pääraaka-aineena savi. Massiivinen, hengittävä runkorakenne on energiataloudellinen ja kosteusteknisesti turvallinen.
Mies pesee terassia käyttäen Kärcher T7-terassipesuria
Ennen kuin ostat painepesurin, lue tämä
Painepesuri on helppokäyttöinen apuri pihan kalusteiden, terassien ja oleskelualueiden sekä autojen ja kulkuteiden puhdistukseen. Kurat, siitepölyt ja pinttyneemmätkin liat on helppo häätää pois silmiä häiritsemästä. ”Painepesuri kuin painepesuri” voisi joku ajatella, mutta mitäpä jos hetkeksi pysähtyisikin miettimään, minkälaisia ominaisuuksia painepesurilta voisi tarvita omassa arjessa, ja kuinka usein painepesuria tarvitsee.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton