• Etusivu
  • Talo

Gyproc mukana Euroopan suurimmassa puukerrostalossa

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Saint-Gobain Finland Oy / Gyproc
Päivitetty 14.10.2024
20157_44028.jpg

Vantaan Kivistöön rakentuneeseen puukerrostaloon meni uskomaton määrä kipsilevyä

Tiesitkö, että Vantaan Kivistöön rakentuneelle vuoden 2015 Asuntomessualueelle rakentui samalla myös Euroopan suurin asuinkäyttöön rakennettu puukerrostalo? Tähän jo omalla tavallaan historialliseen Asuntomessukohteeseen kipsilevyt toimitti Gyproc / Saint-Gobain Rakennustuotteet Oy.

Uskomaton määrä kipsilevyä!

Puukerrostalo PuuMeran, Asuntomessukohteet 2-4, alin kerros on betonirakenteinen ylempien kerrosten ollessa puurakenteisia. Sisäpinnoissa puumateriaalia ei juuri paloturvallisuussyistä ole esillä, sitä on kuitenkin nähtävillä esimerkiksi liimapuusta valmistetuissa portaissa. Käytävien sekä asuntojen seinät on verhoiltu käyttäen paloturvallisia Gyprocin kipsilevyjä.

Kipsilevyä on asennettu seinäpintoihin kaksi levykerrosta, 15 mm paksu Gyproc-palolevy sekä tavallinen 13 mm paksu Gyproc-kipsilevy, yhteensä 28 mm. Tähän kohteeseen meni pelkästään palokipsilevyä jopa huimat 25 000 m²!
Kokonaisuudessaan PuuMera pitää sisällään 84 000 m² kipsilevyä, mikä tarkoittaa 22 täysrekallista kipsilevyä.

Tervetuloa tutustumaan kohteeseen ja sen toteuttamisessa käytettyihin materiaaleihin Asuntomessuille!
PuuMeran löydät kohdenumeroilla 2-4.

Info

Info

Kiinnostuitko Kipsilevyrakenteista ja niiden käytöstä?

Oletko rakentamassa tai remontoimassa?
Mietitkö miten jokin rakenne tulisi toteuttaa ja paljonko kipsilevyä rakenteeseen menisi?
Avun ongelmaasi löydät Gyprocin Rakennekirjastosta ja Määrälaskureista.

Pääset Rakennekirjastoon ja Määrälaskureihin tästä linkistä.

Saint-Gobain Finland Oy / Gyproc
Talo
kipsilevyt
messut
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi-uutiskirje:

Aiheeseen liittyvää

201411_41813.jpg
Viimeistele remonttisi koristelistoilla
Gyprocilta löytyy kolme erilaista kipsistä valmistettua Gyproc Cove –koristelistaa. Listat ovat helppoja työstää sekä kiinnittää paikoilleen. Paikalleen asennetut kipsilistat viimeistelevät huoneen ilmeen. Kaksi listoista on malliltaan kourumaista kolmannen ollessa hieman koristeellisempi aaltoilevan muotoilunsa ansiosta. Asennuksen valmistuttua koristelistat voidaan pinnoittaa maalaamalla, tapetoimalla tai koristetasoittamalla –aivan kuten Gyproc -rakennuslevytkin.
Gyproc Habito-levy ja järjestelmätakuu-logo
Kipsilevy on luonnonmukainen rakennusmateriaali
Kipsilevy on luonnollinen rakennusmateriaali, jonka pääraaka-aineena ovat puhdas kipsikivi, vesi sekä kierrätyspaperista valmistettu uusiokartonki.Gyproc-kipsilevy on hajuton ja terveydelle vaaraton rakennusmateriaali. Gyproc sisäverhouslevyt ovat läpäisseet tarkat sisäilman emissiotestit (TVOC) ja kuuluvat Rakennustietosäätiön myöntämään parhaaseen sisäilman päästöluokkaan M1.Lue lisää Gyprocin kipsilevyistä ja tuotteista
rakenteiden toteutus kipsilevyllä
Kipsilevy sopii kodin joka pintaan
Kipsilevy on kaikessa yksinkertaisuudessaan monipuolinen materiaali kodin eri tiloihin ja pintoihin. Gyprocin ratkaisujen avulla voidaan kipsilevyistä rakentaa helposti niin väliseinät, lattiat, märkätilat ja katot ulkoseinien tuulensuojia unohtamatta. Kipsilevy ei ole rakennusmateriaalina ainoastaan uudisrakentajan tuote, vaan myös korjausrakentaja löytää itselleen sopivat ratkaisut laajasta levyvalikoimasta.Gyprocin rakenteet edustavat keveitä, sekä ääntä ja paloa eristäviä ratkaisuja. Levyssä on kahden lujan kartonkipinnan välissä kipsiydin. Pintakartonki kiertää levyn pitkien sivujen ympäri ja levyn päät on tasattu sahaamalla. Levyjen pitkät sivut ovat joko reunaohennettuja tai suorareunaisia.Gyproc tarjoaa myös useimmista levyistään ERGO®-levyn, joka on perinteistä levyä kapeampi. Kapeammat, vain 900 mm:ä leveät levyt parantavat työergonomiaa keveytensä sekä helpomman käsiteltävyytensä vuoksi, myös asentaminen on nopeampaa.Ovatko eri levyt ja niiden käyttömahdollisuudet sinulle tuttuja? Tutustu levyjen ominaisuuksiin ja käyttökohteisiin.Tutustu Gyprocin levy valikoimaan
Ihmisiä viihtymässä Rakenna & Remontoi -messuilla Vantaalla
Rakenna & Remontoi -messut tulevat jälleen tammikuussa 2025
Rakentaja Mediat Oy osti kesäkuun lopulla Rakentaja.fi-palvelut ja sen myötä myös Vantaan Myyrmäki-hallin messut. Rakentaja on järjestänyt tyypillisesti kahdet messut vuosittain. Oma Koti -messut syksyllä ja Rakenna & Remontoi -messut tammikuun lopulla.Kesäkuun lopulla sinetöity kauppa Rakentaja Mediat Oy:n ja Schibsted Suomi Oy:n välillä aiheutti sen verran muutoksia, että syksyn Oma Koti -messuja emme ehdi järkevästi tällä aikataululla järjestämään vuonna 2024.– Päädyimme siihen, että järjestetään ennemmin yhdet viimeisen päälle messut tammikuussa 2025, kuin kahdet hutiloiden ja kovalla kiireellä, Jussi Ruotsalainen, Rakentaja Mediat Oy:n messuvastaava kommentoi.
200811_14001.jpg
Vallox-ilmanvaihtokoneet
Vallox Oy on ilmanvaihtolaitetoimittajana mukana Suomen ensimmäisessä VTT:n määritelmän mukaisessa passiivitalohankkeessa, jonka toteuttavat yhteistyössä Paroc ja VTT. Vallox toimittaa kohteeseen matalaenergiailmanvaihtokoneen, joka pystyy hyödyntämään myös talon vierustalle asennettavan maalämmön keruuputkiston tuomaa lämpöä.
20115_25991.jpg
Viikon kysymys: Mistä valojen vilkkuminen voi johtua?
Kysymys:Hei, Meillä on vuonna 1992 rakennettu talo haja-asutusalueella. Tätä on normaalisti tapahtunut huomiomme mukaan vain talvella (saattaa olla että on vasta nyt kiinnitetty tähän huomioita jo syksyisinkin). Talon valot välkkyvät aika ajoin. Ei niin paljoa, että menisi pimeäksi asti mutta pientä himmenemistä ja kirkastumista. Joskus katko sen verran pitkä, että kelloradio sekoaa (ei sisällä muistiparistoa) tai uunin kello menee sekaisin, kuten pitemmän sähkökatkon aikana.Jotenkin tuntuu myös, että eteisen hehkulamppu ei kestä tätä välkähtelyä. Nyt lisäksi olemme huomanneet, kun käynnistää tietokoneen tapahtuu vastaavanlainen välkähdys. Muita oireita ovat samalla esim. että digiboksi vaihtaa samaan aikaa itsekseen kanavaa. Muita sähköön ja antennipuoleen liittyviä ongelmia on, että antennijohdosta voi joskus saada sähköiskun tai vastaavan (siis siten, että antennijohto on seinässä, ei laitteessa kiinni).Miten tuota vikaa kannattaisi lähteä etsimään? Onko vika talon sähköjärjestelmässä (maadoitus, liian paljon virtaa käyttäviä laitteita, sulakkeet ei kyllä laukea)? Vai onko vika mahdollisesti muuntajassa (jännitevaihtelut)?

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton