• Etusivu
  • Talo

Ennen keittiöremonttia – ota huomioonnämä 11 asiaa

Rakentajan toimitus
Päivitetty 16.01.2023
201411_41798.jpg

Kun suunnittelet keittiöremonttia, selvitä mitä kaikkea remonttiin kuuluu

Kun suunnittelet keittiöremonttia, selvitä mitä kaikkea remonttiin kuuluu. Jotta kokonaisuus olisi onnistunut, ei välttämättä riitä pelkkien kalusteiden uusiminen, vaan koko tilan remontointi on tarpeellista. Aina kannattaa kysyä nauvoja ammattisuunnittelijalta, jolta saat mahdollisimman toimivan ja omiin tarpeisiisi suunnitellun keittiön.

Ota huomioon nämä asiat hyvissä ajoin ennen keittiön remonttia:

1. Tarvitaanko lupa?

Pääsääntöisesti jos tilan käyttötarkoitusta muutetaan tai kantaviin seinärakenteisiin kosketaan, tarvitaan aina lupa. Ennen remontin alkua kannattaakin olla yhteydessä oman kunnan rakennusvalvontaan.

2. Onko lattia tarpeellista uusia?

Onko vanha lattia esimerkiksi vino tai jääkö vanhojen kaappien alta paljastuva lattia esille? Onko lattiamateriaali sopiva keittiölle? Lattia kannattaa uusia, kun huone on joka tapauksessa tyhjä. Lattian uusiminen myöhemmin on työläs urakka.

3. Sijoitetaanko uusia kaappeja eri paikoille kuin vanhoja?

Mieti, kuinka haluat käsitellä esille jääneet seinät ja varmista, että kalusteiden asennusta helpottavat tukipuut ovat oikeilla paikoillaan seinärakenteissa. Helpointa voi olla purkaa vanhat levyt ja levyttää seinäpinnat uudelleen, jolloin kalustetuet saa helposti asennettua ja sähkövedot vietyä seinien sisään. Uusi seinä on helppo myös käsitellä.

4. Uudet sähköasennukset

Usein vanhoissa keittiöissä on vain muutama pistorasia ja sähköjohdot ovat vanhoja. Remontin yhteydessä uusi keittiön sähköt ja lisää pistorasioita, sillä niitä ei ole koskaan liikaa. Älä unohda valaistusta. Keittiössä tarvitaan hyvät työvalot, yleisvalo sekä himmeämpi tunnelmavalo.

5. Putkivetoja uusiksi?

Onko keittiön vesipisteellä tarve siirtyä tai onko taloon tulossa jossain vaiheessa putkiremontti? Uusi keittiön osuus jo keittiöremontin yhteydessä tai teetä putki- ja keittiöremontti "yksillä pölyillä".

6. Onko ilmanvaihto kunnossa?

Johdetaanko ruoanvalmistuksen käryt liesikuvun tai -tuulettimen kautta hormiin vai aktiivihiilisuodattimen läpi takaisin huoneilmaan? Onko tarvetta putkivedoille? Jos asut taloyhtiössä, selvitä yhtiön säännöt.

7. Asutko taloyhtiössä?

Remontista on ilmoitettava isännöitsijälle/hallitukselle ja esitettävä suunnitelmat asunto-osakeyhtiölain mukaan.

8. Käytä ammattilaisia hyväksi

Tarvitset remontissa sähkömiehen, putkimiehen sekä rakennusalan ammattilaisen. Kalusteasennuksen saa usein kalustetoimittajalta, jolta kannattaa pyytää tarjous koko remontista. Jos suunnittelu tuntuu vaikealta, kannattaa siihen hommaan palkata suunnittelun ammattilainen.

9. Muista laatia selkeät urakkasopimukset urakoitsijoiden kanssa

Selvitä myös mitä keittiötoimitus pitää sisällään.

10. Mitä tehdä vanhoilla, hyväkuntoisilla kalusteilla?

Kalusteet toimivat niin autotallissa kuin kesämökilläkin. Voit laittaa myynti-ilmoituksen esimerkiksi tori.fi-sivustolle.

11. Uusitaanko kodinkoneet?

Uudet energiatehokkaat kodinkoneet on aina kannattava sijoitus. Jos et aio uusia kodinkoneita, tarkista vanhojen kodinkoneiden mitoitus. Huomaa myös, että esimerkiksi jääpalakoneella varustettu pakastin voi vaatia vesiliitännän.

Mieti, kuinka haluat käsitellä esille jääneet seinät ja varmista, että kalusteiden asennusta helpottavat tukipuut ovat oikeilla paikoillaan seinärakenteissa.
Mieti, kuinka haluat käsitellä esille jääneet seinät ja varmista, että kalusteiden asennusta helpottavat tukipuut ovat oikeilla paikoillaan seinärakenteissa.
Talo
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi-uutiskirje:

Aiheeseen liittyvää

201711_51018.jpg
PuuNet-hankkeen kevään koulutuksia Oulussa
PuuNet – puurakentamisen verkko-osaamiskeskus –hankkeen koulutukset jatkuvat Oulussa. Koulutusten tavoitteena on levittää laadukkaan puurakentamisen hyviä käytäntöjä. Kouluttajina ovat alan huippuosaajat sekä alan johtavien yritysten asiantuntijat. Koulutukset ovat osallistujille maksuttomia. Koulutuksen kohderyhmää ovat pohjoissuomalaiset rakennusalan ammattilaiset, kuten valvojat, työnjohto, rakennustarkastajat, urakoitsijat sekä suunnittelijat.
20143_38580.jpg
Kevyet kiinnitykset huokoisiin materiaaleihin
NAT Nailontulppa on Polyamidista valmistettu tulppa, joka on tarkoitettu kevyisiin kiinnityksiin.
ruokakomerossa monta hyllyä purkitettua ruokaa, jauhoja ja hedelmiä
Onko 72 tunnin varautumissuositus sinulle tuttu?
Myrskytuulten tuomat sähkökatkot yleensä muistuttavat, miten moni arkinen asia tarvitsee sähköä toimiakseen. Jokaisen kotitalouden tulisi varautua pärjäämään häiriötilanteessa vähintään 72 tuntia ilman viranomaisten apua. Tällöin kotoa tulisi löytyä koko perheelle ruokaa ainakin kolmeksi vuorokaudeksi, jos kauppaan ei syystä tai toisesta pääsisi.
nainen-digitaalisella-naytolla-varustettu-kasisuihku
Näin voit säästää vettä ja energiaa helposti
Tiesitkö että kulutamme suihkussa jopa 66 % kaikesta kotona käytetystä lämpimästä vedestä? Tai että suihkussa kuluu minuutissa saman verran energiaa mitä kodin valaistus kuluttaa päivän aikana keskimäärin? Kestävä kehitys ja luonnonvarojen järkevä käyttö nousevat yhä tärkeämpään osaan yhteiskunnassamme. Kun on kyse muutosten toteuttamisesta jokapäiväisessä käytöksessämme, tarkoitus on hyvä, mutta todellisuus on usein päinvastainen. Hyvä esimerkki tästä on kuuma suihku.
AquaClean Alba -pesu-wc
Turha pelko – seinä-wc:n huolto ei tarkoita seinän purkamista
Viimeisen kymmenen vuoden aikana seinä-wc:n suosio on kasvanut tasaisesti. Niitä asennetaan uudiskohteiden lisäksi paljon myös saneerauskohteisiin. Vuosittain Suomessa vaihdetaan noin 200 000 wc-istuinta remonttien yhteydessä. Seinä-wc:n huolto ei kuitenkaan tarkoita seinän purkamista.
20099_18869.jpg
Kaunis ja kestävä Sadetar
Sadevesijärjestelmän tehtävänä on ohjata sade- ja sulamisvedet hallitusti pois katolta ja olla näin osana toimivaa kattokokonaisuutta. Jokainen millimetri sadetta vastaa litraa per neliömetri. Siispä 20 mm sadetta päivässä vastaa 20 litraa vettä per neliömetri. Pinta-alaltaan 150 m² katolla 20 mm sade vastaa 3000 litraa vettä. Kaatosateessa (50 mm) se tarkoittaa jopa 7500 litraa vettä tunnissa.Laadukkaat sadevesijärjestelmämme kestävät sateen lisäksi myös jään ja lumen rasitukset rikkoutumatta ja haalistumatta. Teräsohutlevystä valmistettu Sadetar-sadevesijärjestelmä sopii joustavasti sekä pientaloihin että rivi- ja pienkerrostaloihin.Lisätietoa Icopalin Sadettaresta

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton