• Etusivu
  • Talo

Tee Se Itse -Kukkapöytä

Rakentajan toimitus
Päivitetty 17.06.2020
20088_12326.jpg

Onko kotisi täynnä vihreitä kukkivia kasveja vailla paikkaa, mihin sijoittaa? Etkö halua uhrata tilaa kasveille arvokkaiden huonekalujesi pinnoilta? Ei aihetta huoleen, sillä tämänkertaisessa Tee Se Itse -artikkelissa tarkastelun kohteena on yksinkertaisen kukkapöydän rakentaminen. Sopivalla pintakäsittelyllä pöydän voi soveltaa käyttöön sekä ulko- että sisätiloihin.

Materiaalit ja työkalut

Kuten kaikenlaisessa muussakin puuhastelussa, myös tässä on tarpeen omistaa joitakin perustyökaluja. Pitkälle pääsee kun omistaa käsisaha, mitan, kynän ja vasaran tai ruuvinvääntimen. Lisäksi tarkempaa taiteilua varten tarvitaan kuviosaha ja pintäkäsittelyyn maalia/lakkaa ja pensseleitä.

Materiaalien puolesta rakennelman valmistamisessa voi käyttää höylättyä tai höyläämätöntä lautaa riippuen siitä, käytetäänkö pöytää ulko- vai sisätiloissa. Ylempi taso sen reunojen pienet koristepalat voi valmistaa vanerista. Yhteensä lautaa tarvitaan n. 25 m (sisältäen hukkavaran). Vaneria tarvitaan 145 mm suikaleina n. 4,5 m.

Rakentaminen

Puutavara sahataan alla olevan kuvan mukaisesti oikeaan mittaansa. Pöydän kokoaminen kannattaa aloittaa tasojen rakentamisella. Tämän jälkeen kiinnitetään jalat tasoihin. Viimeisenä taiteillaan tasojen takalevyt sekä ylähylly vanerista.

20088_12330.jpg

Viimeistely

Riippuen siitä, rakensitko pöytäsi käytettäväksi ulko- vai sisätiloissa, maalaamalla tai lakkaamalla voit antaa viimeisen silauksen tuotoksellesi. Ulkotiloihin sijoitettavan pöydän voi maalata vaikka saman väriseksi kuin talo, jolloin pöytä sopii hienosti kokonaisuuteen. Sisätiloihin rakennettava pöytä kannattaa valmistaa höylätystä laudasta ja sen voi vielä käsitellä sopivan sävyisellä petsilakalla.

Valmiin pöydän päällä kukkien viihtyvyys on taattu!
Valmiin pöydän päällä kukkien viihtyvyys on taattu!
Talo
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

mustat keittiönkaapit ja oranssi välitilan laatta. kuvan alareunassa esillä abb:n asennuskalusteita mustana ja valkoisena
Sähköasennustuotteita keittiöön
Keittiö on kodin sydän. Siellä tapahtuu yksi elintärkeimmistä asioista, syöminen. Syömistä edellyttää ruoan jonkinasteinen valmistaminen. Valmistus edellyttää pistorasioita vahva- ja heikkovirralle, roiskesuojattuja ja kuivien tilojen rasioita. Lisäksi tietysti vaatimuksena on keittiön sisustukseen sopiva tuote.Keittiössä on astianpesukone ja jossain tapauksissa lämminvesivaraajakin. Ne saattavat vuotaa, siksi kosteusvahti pelastaa monta peruuttamatonta vahinkoa tapahtumasta.Ruoanvalmistuksen yhteydessä saattaa musiikki toimia inspiroivana tekijänä. Laskutilaa kuitenkin tässä tilassa on yleensä aina liian vähän. Siksi radion voi integroida seinään.
202310_83184.jpg
Syksyn pihavalaisinäänestys on ratkennut - katso äänestäjien suosikki
Syyskuussa (5.–26.9.2023) järjestetyssä pihavalaisinäänestyksessä lukijat saivat valita suosikkivalaisimisensa neljän ehdokkaan joukosta. Ääniä annettiin 1 338 kappaletta, ja suurimman äänipotin keräsi Airamin Luxor-aurinkokennovalaisinsetti, jolla saa valaistua pihapolkuja ja puutarhan reuna-alueita ilman ylimääräisiä sähkövetoja. Kaikkien äänestäjien kesken arvotun palkinnon voittajalle on ilmoitettu henkilökohtaisesti. Voittaja valitsi itselleen Kartano Pole -valaisimet.
20229_79462.jpg
Kolme ratkaisua huoneiden tilaongelmiin
Tässä kolme esimerkkiä, joissa Liune-ovi parantaa asumisen viihtyisyyttä ja arjen toimivuutta kotona. Mitä enemmän tilaa asukkaalle suunnitellaan, sitä arvokkaampi asunto on. Liune-oven avulla seinä- ja lattiapinta jäävät vapaaksi, eikä kääntyviä ovia tarvitse väistellä. Tiesitkö, että liukuovia on saatavilla myös saunatiloihin?
20163_45857.jpg
Kaisa Mäkäräiselle omakotitalo Hongalta Suomen terveimmällä talokonseptilla
MM-mitalisti, ampujahiihtäjä Kaisa Mäkäräisen uusi asumisen yhteistyökumppani on Honkarakenne. Honka toimittaa Mäkäräiselle VTT:n sertifioiman, Terve Talo™ -konseptin mukaan rakennettavan hirsiomakotitalon, jossa huippu-urheilijalla on ensiluokkaiset puitteet lepoon ja aktiiviseen arkeen. Talo rakennetaan Joensuun kaupungin keväällä 2011 lahjoittamalle tontille.− Olemme ylpeitä, että pääsemme yhteistyöhön Kaisan kanssa toimittamalla hänelle parhaat mahdolliset puitteet terveelliseen asumiseen ja arjen hyvinvointiin. Kaisa valitsi mallistostamme modernin Honka Pino -omakotitalon, jonka avara ja rauhallinen arkkitehtuuri on omiaan edistämään rentouttavaa kotielämää, sanoo toimitusjohtaja Marko Saarelainen Honkarakenteelta.
Vallox 125 MV
Maalämpöä hyödyntävä ilmanvaihtokone
Suomessa passiivitalo on määritelty rakennukseksi, jossa energian tarve on niin pieni, että välttämättä perinteistä lämmitystä ei tarvita miellyttävien asumisolosuhteiden saavuttamiseksi ollenkaan. Etelä-Suomessa lasketaan energiaa tarvittavan tilojen lämmittämiseen 20 kWh neliömetriä kohden. Pohjoisessa tarve on 30 kWh.Nevanpään talo on kaksikerroksinen. Alakerrassa sijaitsee kolme makuuhuonetta, suihku, sauna, wc sekä tekninen tila. Yläkerta on perheen ajanviettopaikka olohuoneineen, keittiöineen, työ- ja kodinhoitohuoneineen sekä omine wc-tiloinensa.– Passiivitalo ajatus näkyy jo talon suunnittelussa. Yksinkertainen on kaunista ja turhia kulmia vältetään. Talo on nelikulmainen, kuution muotoinen ja julkisivultaan etelään suunnattu, Jussi Nevanpää kertoo.
20238_82780.jpg
Uusi lukkosaumaruuvi peltikatolle - paran­nettua kiinnityksen toimivuutta
Katto on talon tärkein suoja ja sen tulee kestää koko rakennuksen käyttöiän. Peltikatossa kiinnikkeet ovatkin avainasemassa pitäen katteen lujasti kiinni alustassa estäen siten kosteuden tunkeutumisen yläpohjan rakenteisiin.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton