• Etusivu
  • Talo

Aamiaiskaappi tuli jäädäkseen

Rakentajan toimitus
Päivitetty 19.05.2023
20187_54072.jpg

A la Carten Pocketti-aamiaiskaapin sivuille liukuvat ovet säästävät tilaa.

Aamiaiskaappi on se yksittäinen ominaisuus, jota harkitsee varmasti jokainen tänä päivänä keittiötään uusiva rakentaja tai remontoija. Aamiaiskaapista on puhuttu jo useamman vuoden, eikä suosiossa näy laskua. Eikä ihme, sillä aamiaiskaappi tuo kätevää toiminnallisuutta keittiöön.

Aamiaiskaapin lukuisat toiminnallisuudet

Perinteisesti keittiön aamiaiskaappi on kätkenyt sisäänsä nimensä mukaisesti aamiaistarvikkeet. Kaapissa on paikkansa niin kipoille ja kupeille, keittiön pienkoneille, muro- ja myslipaketeille kuin tuoreelle leivällekin.

Nykyisin kaappiin piiloutuvat yhä useammin myös isommat kodinkoneet, ja käyttötarkoitus on laajentunut. Aamiaiskaapin voi sisustaa vaikkapa tarjoilukaapiksi illalliskutsuja varten!

Lue myös:Tätä suomalaiset haluavat keittiöön – aamiaiskaappi tuo luksusta arkeen

Aamiaiskaapin monta toteutustapaa

Keittiön aamiaiskaapin perinteisessä muodossa kaapin yläosa koostuu avohyllyistä sekä tasosta ja alaosassa ovat leveät tai kapeat vetolaatikot.

Aamiaiskaapin voi kuitenkin koota muullakin tavoin, esimerkiksi asentamalla peruskaappiin yliaukeavat saranat. Näin ovet pysyvät kauniisti avoimina aamiaisen tai illalliskutsujen ajan ja kaikkia kaapin kätkemiä tavaroita on helppo käyttää.

Aamiaiskaapin voi sisustaa myös illalliskutsuja varten.
Aamiaiskaapin voi sisustaa myös illalliskutsuja varten.
Willa-aamiaiskaappi.
Willa-aamiaiskaappi.

Tyyliä ja käytännöllisyyttä turvallisuudesta tinkimättä

Kun aamiaiskaapin ovien taakse tuodaan sähkölaitteita, on tärkeää huomioida turvallisuus.

Lue myös: Aamiaiskaappi ja muut parhaat keittiön innovaatiot

Aamiaiskaapin voi toteuttaa kevyemmin yliavautuvilla saranoilla.
Aamiaiskaapin voi toteuttaa kevyemmin yliavautuvilla saranoilla.
Talo
keittiö
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20194_57130.jpg
Onko aika päivittää vanha talotuuletin? - tutustu ratkaisuihin
Talotuuletin on erityisesti 80- ja 90-luvulla rakennetuissa taloissa käytetty poistoilmalaite, jolla toteutetaan asunnon koneellinen poistoilmanvaihto. Käytännössä se on puhaltimella varustettu liesikupu, johon on yhdistetty poistoilmakanava esim. kylpyhuoneesta. Se poistaa ilmaa liesikuvun kautta keittiöstä sekä asunnon muista tiloista. Korvaava ulkoilma virtaa asuntoon ulkoseinissä sijaitsevista raitisilmaventtiileistä.
20229_79467.jpg
Led-valaistuksen suunnittelu on tärkeää - miksi?
Valaistussuunnittelu on yksi tärkeimmistä osa-alueista, kun suunnitellaan kodin remonttia tai rakentamista, eikä sitä ole järkevää jättää viime hetkeen. Harva onnistuu valaistuksen ostamisessa vain menemällä (verkko)kauppaan ja kasaamalla kärryn täyteen lamppuja ja valaisimia.Tässä artikkelissa kerrotaan, mitä valaistussuunnittelussa kannattaa huomioida, ja mitä hyötyä valaistussuunnittelusta on.
20238_82812.jpg
Huolellinen suunnittelu on onnistuneen keittiön perusta
Uuden keittiön suunnitteluun liittyy paljon huomioitavia asioita. Sinulla saattaa olla selkeä mielikuva täydellisestä keittiöstä, mutta ennen kuin unelmat voivat käydä toteen, suunnitelmat on syytä tehdä tarkkaan. Hyvällä suunnittelulla varmistetaan, että keittiö on paitsi kaunis ja toimiva myös budjettisi mukainen.Seuraavilla vinkeillä pääset kohti uutta unelmakeittiötäsi.
202110_72959.jpg
Näin teet keittiöstä käytännöllisemmän
Käytännöllisen keittiön peruspilareita ovat riittävä työskentely- ja säilytystila, optimaalisesti sijoitetut paikat vesipisteelle, tärkeimmille kodinkoneille, pistorasioille ja valaistukselle sekä oikein valitut materiaalit, jotka on helppo pitää puhtaina. Kun varaat kunnolla aikaa keittiön toiminallisuuden suunnitteluun, säästät aikaa myöhemmin.
20214_70362.jpg
Miksi keittiöremontti kannattaa tehdä putkiremontin yhteydessä?
Talon iän karttuessa erilaiset remonttitarpeet kilpailevat toteutusjärjestyksestä. On kuitenkin hyvä muistaa, että moni remontti kannattaa yhdistää. Yksi tällainen remonttipari on keittiö- ja putkiremontti. Putkiremontti edellyttää vähintäänkin osittaista keittiön purkamista. Kaikessa tärkeydessään putkiremontti on myös hieman tylsä, koska mitään uutta ilmettä ei ole tarjolla. Näiden yhdistäminen tekee tylsästä putkiremontista innostavan, uuden keittiön odotuksen.
20201_62086.jpg
5 vinkkiä keittiön kodinkoneiden valintaan
Kodinkoneet ovat merkittävä osa keittiötä. Ne vaikuttavat huomattavasti niin keittiön toiminnallisuuteen ja käyttömukavuuteen kuin koko kodin energiatehokkuuteen. Kodinkoneet ovat myös iso investointi keittiön kokonaisuudesta, joten niiden valintaan kannattaa kiinnittää huomiota. Listasimme viisi vinkkiä kodinkoneiden valintaan.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton