• Etusivu
  • Rakentaminen

5 Honka Fregatti

Rakentajan toimitus
Päivitetty 10.11.2009
20087_11931.jpg

Näytteilleasettaja: Honkarakenne Oyj
Pihasuunnittelija: Marita Wallin / PIHA.SI
Loma-asuntomessujen kohde 1

Merelliseen ympäristöön kauniisti istuva tummanharmaa Honka Fregatti on rakennettu jykevästä massiivihirrestä, johon on yhdistetty tyylikkäästi kivimateriaalia. Suuri puinen terassi on osin katettu ja se kiertää sekä huvilaa että saunarakennusta. Huvilasta päästään terasseja pitkin rantasaunalle. Viehättävän yksityiskohdan pihalle luo oma, pieni hiekkaranta, jota vehreyttävät pilaritervalepät.

Kaunis piha on huoleton hoitaa

Honka Fregatin pihan suunnittelusta on vastannut Marita Wallin, jonka tavoitteena oli luoda huolettomaan lomanviettoon sopiva, kestävä ja helppohoitoinen puutarha.

Huvilaa ympäröivä piha-alue jakautuu toiminnoiltaan kolmeen osaan. Tilavan terassin ja oman pienen hiekkarannan lisäksi kivetty etupiha ja vehreä nurmikolla varustettu oleskelupiha tarjoavat paikkoja leppoisaan ulkona oleiluun. Autotalli sijoittuu päärakennuksen viereen.

Oleskelualueelle on istutettu tuttuja varmoja kasveja, kuten juhannusruusu ja kanukoita. Muutama erimuotoinen puu ja syreeni luovat pihaan hieman näkösuojaa ja kerroksellisuutta. Kesäkukat ja yrtit viihtyvät terassin istutuslaatikoissa, ja koristeheinät keventävät etupihan tunnelmaa.

Oma hiekkaranta on ylellisyyttä. Rannan ensimmäinen asukas nauttii jo auringonpaisteesta.
Oma hiekkaranta on ylellisyyttä. Rannan ensimmäinen asukas nauttii jo auringonpaisteesta.
Saunan terassilta laskeudutaan luonnonkivien reunustamia portaita pitkin yhteislaiturille.
Saunan terassilta laskeudutaan luonnonkivien reunustamia portaita pitkin yhteislaiturille.
Muhkeat istutusaltaat reunustavat terassia. Pala vihreätä nurmikkoa sopii yhteen sinisen meren kanssa.
Muhkeat istutusaltaat reunustavat terassia. Pala vihreätä nurmikkoa sopii yhteen sinisen meren kanssa.
Rakentaminen
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20093_15539.jpg
Ikkunoiden asennusnäytös
Asennusnäytöksessä kannattaa piipahtaa juuri nyt!Tiesitkö, että ikkunat ja ovet ovat kehittyneet merkittävästi viime vuosien aikana? Fenestran käyttämät materiaalit ja tekniset ratkaisut vastaavat entistä monipuolisemmin nykyaikaisen rakentamisen ja remontoinnin vaatimuksiin.Asennusnäytöksessä saat tärkeää tietoa Fenestran laadukkaista ja energiatehokkaista ikkuna- ja oviratkaisuista. Kerromme mm. kuinka paljon uudenlaisilla ikkunoilla voi säästää energiaa ja pienentää lämmityslaskuja tai torjua melua, liiallista auringonpaahdetta ja uv-säteilyä!
20141_37730.jpg
Rakennustyön ilmoitusvelvollisuus verottajalle kiristyy
Ilmoitusvelvollisuus rakennustöissä kiristyy heinäkuun 2014 alussa. Rakennustyötä tilaavien yritysten ja itsenäisten ammatinharjoittajien on heinäkuun alusta lähtien ilmoitettava kuukausittain aikaisempaa tarkempia työmaakohtaisia tietoja verottajalle. Ilmoitusvelvollisuus koskee myös omakotitalojen ja kesäasuntojen rakennustyömailla; kotitalouden on jatkossa toimitettava rakennusluvan alaisista töistä verottajalle tiedot ennen loppukatselmuksen toimittamista. Aikaisemmin kotitalouden ei ole tarvinnut ilmoittaa vastaavista töistä, ellei se ole hakenut kotitalousvähennystä.
20112_24493.jpg
Puzer Aino - Tiennäyttäjä
Puzer Aino edustaa uudenlaista designia ja viimeisintä teknologiaa. Tuotetta on suunnitelleet yhdessä muotoilijat ja insinöörit. Näin on kehitetty uusi ja edistyksellinen sekä tyylikäs imurimalli, jossa käytetään Puzer Eeva -mallissa hyväksi osoittautunutta pölypussiratkaisua. Tuote koostuu vain muutamasta tarkkaan suunnittelusta komponentista ja käyttöä helpottaa imurin uusi ohjauselektroniikka.Aino on tehokkain laite Puzer-imureiden mallivalikoimassa. Puzer Aino sopii erinomaisesti täydentämään uuden talon käyttöteknologiaa. Se on myös haluttaessa helppo vaihtaa vanhan keskusimurin tilalle.
20071_2870.jpg
ParmaParel-perustuksilla...
Radon on radioaktiivinen jalokaasu, joka on todettu ihmisen terveydelle haitalliseksi. Radon lisää keuhkosyövän syntymahdollisuutta. Suomalaisten pientalojen merkittävin radonlähde on maaperä ja täytesora, joista radon pääsee virtaamaan perustusten kautta asuntoon. Läpäiseville soramaille tehdyissä asunnoissa on keskimäärin selvästi korkeammat radonpitoisuudet kuin esimerkiksi savelle tai kalliolle tehdyissä taloissa. Rakennettaessa alueelle, jossa epäillään tai tiedetään esiintyvän radonia, on asia huomioitava jo suunnitteluvaiheessa. Yksinkertainen ratkaisu on oikeaoppisesti toteutettu tuulettuva alapohja. Lisätietoa radonista löytyy säteilyturvakeskuksen sivuilta, http://www.stuk.fi
20116_26732.jpg
Valokate
Fastlock Uni taipuu vaikka kaarelleFastlock Uni on tiivis ja kestävä valokate, joka suojaa sateelta, mutta päästää luonnonvalon läpi. Valokate sopii esimerkiksi terasseihin, parvekkeisiin, autokatoksiin sekä piha- ja varastorakennuksiin, joihin halutaan valoa ja tilan tuntua. Fastlock Uni soveltuu erinomaisesti suurtenkin alojen kattamiseen mm. julkisissa rakennuksissa. Kate taipuu myös kaareviin kattoihin ja laajan tarvikevalikoiman ansiosta vaihtoehtoja on rajattomasti.Fastlock Uni valmistetaan ympäristöystävällisestä, pitkäikäisestä ja kestävästä polykarbonaatista. Valokatetta on saatavana puhtaan kirkkaana sekä tilauksesta valkoisena. Materiaalin pinnalla on vahva UV-suoja, joten kate ei haurastu, harmaannu eikä tummu ajan myötä. Valokate kestää suuret lämpötilojen vaihtelut ja läpireiättömyys takaa katteen vesitiiviyden. Fastlock Unille myönnetäänkin kymmenen vuoden takuu. Ylösnostettujen saumojen ansiosta kate pysyy myös siistin näköisenä vuodesta toiseen.Valokateasennus tv-esityksenä
20152_42279.jpg
Julkisivua kosteudelta suojaava rappaus
Seinä pysyy kuivanaRapatussa seinässä näkyy toisinaan kosteusläikkiä, kun sadevesi tai ilmankosteus on päässyt pinnoitteen alla olevaan rakenteeseen. Weber VarmaRappaus pitää kosteuden rakenteen ulkopuolella. Kuituvahvistettua sementtilaastia sekä silikaattipinnoitetta, joka kapillaarista veden imeytymistä vähentäviä aineita, sisältävä laasti pienentää sadeveden kulkeutumisen julkisivun läpi alla olevaan rakenteeseen.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton